Dodaj do ulubionych

Instrukcja posłów PO

13.01.06, 15:59
Jedna (PiS) podobno wodzowska, druga (PO) podobno demokratyczna a tu..
Jeśli to prawda to rozumiem milczenie R.A. Nie miał instrukcji. Chyba to
jednak nie jest prawdziwa instrukcja ?
"Instrukcje dla posłów PO.
Oto, co mają mówić posłowie PO według instrukcji z 12 stycznia br.:

"1. PiS przyjął świadomą politykę dyskredytowania Sejmu polegającą na
wywoływaniu awantur, nadużywaniu i łamaniu regulaminu, przepychankach między
Marszałkami. Kluczową rolę w tej grze odgrywa Marszałek Marek Jurek, który
jest pierwszym po 1989 r. Marszałkiem wykonującym jawnie partyjne zalecenia
własnego klubu parlamentarnego.
2. Polska straciła ponad 100 dni od wyborów na skutek jałowych rządów PiS-u i
przepychanek parlamentarnych. Najgorsze cechy III RP - prywata, dominacja
interesów partyjnych wygrały nad interesem państwa.
PiS torpeduje prace Sejmu nad budżetem, co prowadzi do pogłębienia obecnego
kryzysu państwa.
I luźne myśli do wykorzystania w dzisiejszych komentarzach:
"Stracone 100 dni Sejmu"
"Marszałek Sejmu służy partyjnym interesom PiS"
"PiS wpędził państwo w kryzys instytucji"
"Nie wystarczy wygrać wybory, trzeba umieć rządzić"
"PiS - najgorsze cechy III RP"
"Konflikty w PiS uniemożliwiają współpracę"
Prosimy także w wypowiedziach dla mediów używać zdania: Marszałek Jurek
zakazał zwoływania komisji sejmowych w celu storpedowania prac nad budżetem"."

Obserwuj wątek
    • horus8 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 16:34
      Czy oni, platformowe POtworki, muszą się tego uczyć na pamięć?
      Donald im kazał? Jak tojest?

No bo jeśli to instrukcja, a na to przecież wygląda - to m u s z ą się do
      niej zastosować, i biada im, jeżeli zaczną myśleć samodzielnie. W tej
      sytuacji "myśleć samodzielnie" znaczy - "myśleć nieodpowiedzialnie"!

Ależ jaja! No proszę, a tacy oni wolni, samodzielni, odpowiedzialni i
      inteligentni ponoć. Widać Donald ma co do tego poważne wątpliwości - inaczej by
      ich nie instruował.

Tekst jest dość krótki, problemów mieć nie powinni. No, to teraz Robert
      Wspaniały już na pewno przemówi - wystarczy wejść na mównicę i zacytować.
      Myślę,że lada dzień odnotujemy jego pierwsze wystąpienie. Lecz najgorsze jest
      to, że już teraz wiemy co on nam będzie mówił!
      • dr_flick Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:08
        Widzę,że zmartwychwstałeś horusie, cieszę się. A tutaj wciążto samo- mędrcy
        (tzn.ci,którym tak siewydaje)i reszta - bezrozumna i głupia. Szkoda gadać.
    • mariano_d Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 16:41
      Ciekawy materiał - możesz wskazać źródło?

Czy jednak pozostanie to w formie zapytania -
      > Chyba to jednak nie jest prawdziwa instrukcja?
      Pomijam tytuł -
      > Instrukcja posłów PO - będący sformułowany w zupełnie innej formie gramatycznej.
      Przypomina mi się Lepper na mównicy sejmowej -
      > Czy to prawda, ŻE POLITYCY BIORĄ ŁAPÓWKI
      ps.
      Pewnie Ci się nie spodoba moja sygnaturka, ale obserwując ostatnie wydarzenia to
      ... jak niżej.
      • dr_flick Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:03
        Ocho,mariano tego nie zna!! Mówi,że to "ciekawy materiał" i pyta o źródło!
        Niedoinformowany sie zrobił nagle.
      • krzycho1252 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 19:08
        Fragmenty tej instrukcji usłyszałem wczoraj w Panoramie o godzinie 18.30. Ta
        jest z
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060113&id=po01.txt
        Coś się zdenerwował znakiem zapytania? Dalej nie jestem pewien czy w PO
        obowiązują zakazy lub nakazy co można mówić posłom. Dlatego stawiałem znaki
        zapytania. W partii wodzowskiej byłoby to naganne ale w Partii Otwartej też.
    • moler1 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 16:50
      krzycho1252 napisał:

> Jedna (PiS) podobno wodzowska, druga (PO) podobno demokratyczna a tu..
      > Jeśli to prawda to rozumiem milczenie R.A. Nie miał instrukcji. Chyba to
      > jednak nie jest prawdziwa instrukcja ?
      > "Instrukcje dla posłów PO.
      > Oto, co mają mówić posłowie PO według instrukcji z 12 stycznia br.:
      >
      > "1. PiS przyjął świadomą politykę dyskredytowania Sejmu polegającą na
      > wywoływaniu awantur, nadużywaniu i łamaniu regulaminu, przepychankach między
      > Marszałkami. Kluczową rolę w tej grze odgrywa Marszałek Marek Jurek, który
      > jest pierwszym po 1989 r. Marszałkiem wykonującym jawnie partyjne zalecenia
      > własnego klubu parlamentarnego.
      > 2. Polska straciła ponad 100 dni od wyborów na skutek jałowych rządów PiS-u i
      > przepychanek parlamentarnych. Najgorsze cechy III RP - prywata, dominacja
      > interesów partyjnych wygrały nad interesem państwa.
      > PiS torpeduje prace Sejmu nad budżetem, co prowadzi do pogłębienia obecnego
      > kryzysu państwa.
      (...)

Podobną instrukcję dostałem dzisiaj na skrzynkę w formieżartu, z tym, że
      dotyczyała PiS-u :-)
      czym dłużej trwa ta parllamentarna szopka, tym bardziej stwierdzam, że
      identyfikowanie się z pisem to zwyczajny obciach :-)
      • tramwajsiedlecki Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:01
        Wątpię, aby ktokolwiek mógł jeszcze stawiać na PIS. Okazuje się, że to kolejna
        partia kolesi robiąca sobie dobrze.
        • dr_flick Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:06
          Święte słowa. Ale dlaczego w sondażach idą wgórę? Teraz ponarzekajcie na głupi
          naród,który was nie rozumie, bo gdyby rozumiał,toby...itd.
          • tramwajsiedlecki Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:07
            Naród jest mądry, bo swój rozum ma. Sondaże? Wierzysz w nie? Jakoś ostatnie
            wybory nie potwierdziły ich rzetelnosci.
            • moler1 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:14
              tramwajsiedlecki napisał:

> Naród jest mądry, bo swój rozum ma. Sondaże? Wierzysz w nie? Jakoś ostatnie
              > wybory nie potwierdziły ich rzetelnosci.

poza tym ostatnie sądaże robione były przed wywrotkami z Jurkiem. Czekam zatem
              na sądaż obejmujący ostatnie wydarzenia.

• horus8 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:22
                Tak, to prawda, sam jestem ich ciekaw. Jak ludzie mogą odebrać ten bałagan?
                Myślicie, że mimo wszystko nadal będą PiSowi wierzyć?
                Ja wątpię. Za wiele fajerwerków jak na dwa miesiące.
                • tramwajsiedlecki Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 17:26
                  Większości raczej to nie przeszkadza, bo ludziom i tak jest wszystko jedno.
                • emektb Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 22:30
                  oczywiście, że będą wierzyć, bo naród jest ze wszech miar głupi.
                  • bambii Re: Instrukcja posłów PO 14.01.06, 16:31
                    No i masz babo pla .... sorry IV Rzeczypospolita :/
          • j.b102 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 23:15
            Informacyjnie: przeczytaj w jakich dniach zostal zrobiony sondaż.
            No more question
    • neutron6 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 18:35
      krzycho, a powiedz co w tej instrukcji jest kłamstwem? Ja uważam, że napisali
      prawdę. Ja z kolei mogę ci pokazać instrukcję przedwyborczą PiS w której poza
      drobnymi wyjątkami są same kłamstwa.
    • hejj1 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 18:44
      Ja bym dodał jeszcze jeden punkt do tej instrukcji (uważam również, ze piszą
      prawdę). IV RP z twarzą uskrzydlonego przez kaczorów Leppera.
    • krzycho1252 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 19:19
      Nie chcą być w koalicji wolą schować się w cieniu. To łatwiejsze recenzjować
      działania rządu.
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8152496&rfbawp=1137176293.544
      • mariano_d Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 23:12
        To jak to jest Krzycho - dałeś się nabrać na instrukcję, czy jednak ujawniłeś
        prawdziwy dokument.
        Zupełnie inaczej postrzegam gabinet cieni - nie recenzjować ale proponować
        własne rozwiązania - to nieco inaczej niż sugerujesz.
        • j.b102 Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 23:17
          proponowanie własnych rozwiązań w sytuacji kryzysowej to nic innego jak
          pokazywanie,że my umiemy lepiej. Mnawet nie inaczej, tylko od razu lepiej.
          • mariano_d Re: Instrukcja posłów PO 14.01.06, 09:38
            j.b102 napisał:

> proponowanie własnych rozwiązań w sytuacji kryzysowej to nic innego jak
            > pokazywanie,że my umiemy lepiej. Mnawet nie inaczej, tylko od razu lepiej.

Gabinet cieni, instrument właściwy brytyjskiemu systemowi politycznemu,
            polegający na formowaniu alternatywnego rządu przez polityków głównej partii
            opozycyjnej. Partia, która odniosła zwycięstwo w wyborach formuje właściwy rząd,
            natomiast przywódca największej partii opozycyjnej powołuje gabinet cieni. Jest
            on odwzorowaniem struktury urzędującego rządu.
            Gabinet cieni zbiera się pod kierownictwem przewodniczącego Izby Gmin, który
            uznany jest w Wielkiej Brytanii za lidera opozycji. Podczas posiedzeń gabinetu
            cieni analizowane są decyzje rządu oraz dyskutowana strategia polityczna opozycji.
            (onet.pl.wiem)

Skoro to ma być konstruktywna krytyka, to muszą pojawić się alternatywne
            propozycje do tych, które proponuje rząd. To czy one będą lepsze czy gorsze to
            pokaże przyszłość i osądzi opinia publiczna. Jest to w każdym bądź razie formuła
            dla PO na znalezienie się w sytuacji partii opozycyjnej.
            Sam jestem ciekawy jak to się sprawdzi.
        • dr_flick Re: Instrukcja posłów PO 13.01.06, 23:23
          Ja widzę ciebie, mariano, w gabinecie cieni. Ale słabo widzę, za dużo tu cieni.
          Prawdę mówiąc - same cienie,czyli polityczne cieniasy.
          Nie chcesz jeść ludzi, ale chciałbyś ich wyrzygiwać? Dziwne upodobanie jak na
          osobę mającą chrapkę na prezydenta Siedlec. Może zmień ten tekst w miarę szybko
          - wstydu nam oszczędź. I zatrudnij speca od imidżu,bez pomocy kogoś z zewnątrz
          niczego nie zdziałasz,nie ta osobowość,chociaż apetyt ogromny! A może chociaż
          się opal w solarium -jak Lepper? Zawsze byłby to argument, żeby właśnie ciebie
          wybrać na prezydenta,bo obecny strasznie blady.
          • hejj1 Re: Instrukcja posłów PO 14.01.06, 14:42
            doktorze flick, co doktor by odpowiedział na taki tekst. Koalicja PiS z
            Samoobroną to najgorsza rzecz, jaka może przytrafić się Polsce. Niewyobrażalny
            wstyd i hańba. Jedynym osiągnięciem Leppera ostatnich lat jest opanowanie
            gramatycznego mówienia. A kim są ludzie Samoobrony? Pijacy, fałszerze podpisów
            na listach wyborczych, osoby wszczynające burdy w dyskotekach, napastujące
            prostytutki albo smiejące się, pytając, jak wogóle można prostytutkę zgwałcić.
            I taka polityczna swołocz ma wejść do rządu? Jeśli panowie Kaczyńscy zdecydują
            się na tę koalicję, zgodzą się na całkowite zdziczenie obyczajów w Polsce. I
            wszystkie swoje obietnice o oczyszczeniu kraju, odnowie moralnej, uzdrowieniu
            władzy mogą wyrzucić do kosza. Ot, taka kacza moralność.
            • dr_flick Re: Instrukcja posłów PO 14.01.06, 21:04
              Do hejja1:
              Nie rozumiem dlaczego wciąż nabierasz się na te iluzje. Przecież Kaczyńscy
              straszą wszystkich koalicją z Lepperem (i nawet mądry Donald padł na kolana i
              poprosił już dwa razy PiS o rozmowę),ale na pewno jej nie zmontują - oni chcą
              wcześniejszych wyborów, po których mają nadzieję pozostać sejmową większością.
              To wszystko. To naprawdę nie są idioci. To są ludzie realizujący konsekwentenie
              jedyny cel - montaż większościowej partii i dopiero wtedy przejęcie na serio
              rządów w Polsce.
              A wy wszyscy emocjonalnie reagujecie na małe posunięcia nie dostrzegając
              całości. To dziwne.I to naprawdę fascynująca dla mnie gra.
              Bójcie się nadal, straszcie wzajemnie, rozpaczajcie, a kiedyś jeszcze raz
              przeczytajcie wasze obecne posty.
              • emektb Re: Instrukcja posłów PO 14.01.06, 21:18
                a możesz może flikcu powiedzieć skąd ty tak dobrze wiesz, co kaczyńscy chcą
                zrobić a czego nie? bardzo mnie to nurtuje. no i dlaczego tak szybko od
                wyborów, o których myśleli, że je przegrają, dlaczego otóż tak szybko zamienili
                się w mężów opatrznościowych?
                • moler1 Re: Instrukcja posłów PO 16.01.06, 09:33
                  emektb napisał:

> a możesz może flikcu powiedzieć skąd ty tak dobrze wiesz, co kaczyńscy chcą
                  > zrobić a czego nie? bardzo mnie to nurtuje. no i dlaczego tak szybko od
                  > wyborów, o których myśleli, że je przegrają, dlaczego otóż tak szybko
                  zamienili
                  >
                  > się w mężów opatrznościowych?

A ja się zgadzam z flickiem. PiS chce wyborów i będzie je miał. Dlaczego? Bo
                  Jarek tak powiedział. W tej chwili wszystkie rozmowy o koalicji to fikcja,
                  Jarek dąży do całkowitej władzy. Jestem przekonany, że wcześniejsze wybory będą
                  i jestem przekonany również, że kaczory tą pazernością juz wkrótce udławią się.
                  Odbije im się to kaczą czkawką jak Putinowi pomysły z zakrecaniem gazowego
                  kurka.
              • hejj1 Re: Instrukcja posłów PO 14.01.06, 21:47
                Poczytaj wcześniejsze posty i nie powtarzaj po kimś. To co teraz wymysliłeś
                pisałem (zresztą nie tylko ja) już dawno.
        • krzycho1252 Re: Instrukcja posłów PO 14.01.06, 14:24
          mariano_d napisał:

> To jak to jest Krzycho - dałeś się nabrać na instrukcję, czy jednak ujawniłeś
          > prawdziwy dokument.
          > Zupełnie inaczej postrzegam gabinet cieni - nie recenzjować ale proponować
          > własne rozwiązania - to nieco inaczej niż sugerujesz.
          Zacytowałem z ogólnopolskiego dziennika, chociaż wątpliwości pozostały.
          Autentyczność tego "dokumentu" mógłby potwierdzić poseł R.A. ale coś nie chce
          zabrać głosu. Taka jest praktyka sejmowa, że wszystkie ugrupowania dają takie
          instrukcje swoim posłom ale myślałem,że w PO tego nie ma. A co do "gabinetu
          cieni", może on recenzjować i proponować własne rozwiązania dla własnych
          potrzeb czyli sobie a muzom. Nie wykluczam, że ta muza co przyszła do rządu a
          przedtem z trzaskiem pożegnała się z "bratem Donaldem" zechce wykorzystać dobre
          pomysły.
          • bambii Marek Jurek rulezzzzz !!! 14.01.06, 16:37
            Krzysiu nie znalazlem Twojego komentarza o sytuacji w sejmie po akcji MArek
            Jurek kontra reszta sejmu , bo to ze PO to nieudacznicy to juz wiemy , napisz
            cos o ludziach wladzy (bo PO nie jest w ukladzie wladzy) , caly czas ataki PiS
            dotycza PO jaky chciala odiagnac uwage od prawdziwych problemow sprawowania
            wladzy, wiec jak Jurek sobie poradzil jako marszalek Twoim zdaniem ?
            • dr_flick Re: Marek Jurek rulezzzzz !!! 14.01.06, 21:10
              "Krzysiu....." - zamruczał jelonek bambii i zamerdał ogonkiem.
              No coments.

"Sarenka na mrozie... nie może
              Czeka na ciepły oddech
              Leśniczy ją głaszcze po udzie
              Niech się naje do syta........."
              • pigula5 Re: Marek Jurek rulezzzzz !!! 15.01.06, 21:03
                wiesz co dr flick, ty pewnie masz studnię wykopaną za blisko szamba i dlatego
                same głupoty piszesz.
                • bambii Re: Marek Jurek rulezzzzz !!! 15.01.06, 21:09
                  > wiesz co dr flick, ty pewnie masz studnię wykopaną za blisko szamba i dlatego
                  > same głupoty piszesz.

he he naprawde dobre :)))))) , ale na szczescie nie widze jego postow, ale z
                  tego co piszesz to znowu "blysna" lub wynurzyl sie z tego ... no co napisalas
                  wyzej :)
            • krzycho1252 Re: Marek Jurek ! 15.01.06, 20:30
              Co komentować? Zachował się spokojnie. Ty nic nie napisałeś na temat propozycji
              obrad Sejmu w Sali Kolumnowej. Były już "sejmy nieme", mogą być sejmy
              kolumnowe. Gratuluje PO parlamentarnej większości razem z LPR, Samoobroną, SLd
              i PSL. Za chwilą mówią (PO), że to narodowcy, kryminaliści i postkomuna. Do
              tego "( bo PO nie jest w układzie władzy)".. ale chciałaby być i to najwięcej
              ich boli. Podkreślam zawsze, że najlepsza byłaby koalicja POPiS lub PiSPO ale z
              tego zacietrzewienia liderów nic nie wyjdzie. Jeszcze raz okazuje się, że
              wszyscy ojczyzną, narodem gęby sobie wycierają a interes partyjny jest
              najważniejszy. Taka ta polityka.
              • bambii Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm ! 15.01.06, 21:03
                > Gratuluje PO parlamentarnej większości razem z LPR, Samoobroną,

z nieukrywana przyjemnasoca poczekam jak to bedziesz odszczekiwal znaczy
                tlumaczyl :)))). W trackie kampanii juz padlo zdanie "IV Rzczypospolita ma twarz
                Leppera". Nowe wybory pewnie blizej, PiS nie potrafi doprowadzic do kompromisu,
                zaślepieni zajmowaniem stołków nie potrafia już rozmawiać. Czy partia która
                niepotrafi negocjować (a w szczegonosci jej szef) jest dobrą propozycja dla
                Polski? niestety obawiam sie ze nie. Co gorsza wybory nic tu nie zmienia
                zmniejszy sie dystans pomiedzy PO i PiS , LPR wypadnie , Samoobrona wejdzie i
                jedyna alternatywa bedzie znowu rząd PiS-Samoobrona i tak w kółko.
                Kampania oszczerstw prowadzona przez PiS zapadla bardzo w pamiec wiec nie chce
                aby tacy oszusci obiecujacy w kampanii zlote góry rzadzili w Polsce. Jeszcze
                dzisj brzmia mi w uszach slowa Kaminskiego (tydzien temu w PR III) PO idzie od
                kleski do kleski, jak na razie widze ze PiS miota sie i nie wie co ma robic,
                Kazio robi co moze , obiecuje wszystkim wszystko aby sie utrzymac ( i jak
                narazie niezle mu to idzie)- wyglada na to ze po kryzysie parlamentarnym (za
                sprawa jak sie wyraziles "spokojnego" :))) M.Jurka) zmierzamy wielkimi krokami
                ku kolejnej klesce,klesce partii ktora przejela obowiazaek stanowienia wladzy
                wykonawczej, ale juz dzisjaj slyszalem ze to wina PO :)))) - ubawilem sie setnie
                po tym komentarzu mojego ulubienca : Kaminskiego.

> ale chciałaby być

ale nie jest, a biedny PiS nie potrafi obsadzic kluczowych stanowisk i obsadza
                ja osobami z okolicy Platformy czy to nie paradoks ? tak deminiozowana wizja PO
                teraz jakby bardzij bliska PiS ?

> tego zacietrzewienia liderów nic nie wyjdzie.

lidera kochany, lidera.

Dzisiaj slyszalem ze najwazniejsza jest ciaglosc najpier byl Lech ,potem
                Aleksander a teraz Lech Aleksander Kwaczyński.

> Taka ta polityka.

A JA SIE PYTAM GDZIE TA ODMIANA ?? GDZIE TA IV Rzeczyspospolita ???
                pamietam nasza dyskusje o tym czy to IV,V,VI Rzeczypospolita, jakze liczyłes na
                ta odmianę, dzisiaj jakby spuściłes z tonu, czyzby IV Rzeczypospolita nie
                przypadła Ci to gustu ?
                Niestety ja to wiedziałem wówczas , dzisiaj to wiesz i Ty , szkoda że tak późno :/
                • dr_flick Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 15.01.06, 22:17
                  Wciąż dramat przeżywa nasz jelonek!
                  A z kim ma większość parlamentarną mieć PiS? Z PO? Przecież to całkiem odmienne
                  dwie koncepcje i całkiem odmienni ludzie(w PO nie wymaga się np. zaświadczeń o
                  braku współpracy z SB).
                  PIS nie potrafi "doprowadzić do kompromisu"? A może nie chce, bo woli
                  rozwiązanie sejmu?
                  Skąd ty wiesz jelonku czy wybory niczego nie zmienią? Masz tarota pod pachą? A
                  może właśnie zmienią i przy wciąż rosnącym poparciu dla PiSu ta partia z np.PSL
                  będzie w stanie spokojnie rządzić - bez obawiania się o blokowanie ustaw ze
                  strony Danaldów - frustratów?
                  Jeżeli uważasz, że PiS obsadził Gilowską bo nie ma ludzi to się mylisz. To, że
                  Gilowska zdecydowała się na przyjęcie stanowiska o czymś świadczy i chyba nie
                  źle o PiSie, ale źle o Donaldach.
                  Nie ma "zacietrzewienia liderów", jest zacietrewienie bamiego,który niczego nie
                  rozumiejąc w kółko lamentuje.
                  A IV Rzeczypospolitej nie zbudują razem z PO - zbudują ją ją tylko i wyłącznie
                  b e z PO. O to właśnie chodzi. Więc dopiero kiedy uda się rozwiązać ten patowy
                  sejm, wszystko się zmieni i zacznie się budowa IV Rzeczypospolitej, bez
                  możliwości rzucania kłód pod nogi przez donaldopodobnych.
                  Wytłumacz może wszystkim dlaczego PO nie chce samorozwiązania sejmu? Czego się
                  boi? Może tego, że stanie się jeszcze mniejsza, bo swoją fatalną postawą
                  rozczarowała wyborców? Oczywiście normalnie myślących, a nie wiernych i
                  bezkrytycznych fanatyków typu jelonek bambi.
                  Niech MARIAN.DE ich do tego namówi, niech przekona, żeby doprowadzili do
                  samorozwiązania sejmu. Przecież i tak później naród PO wybierze jako partię
                  "myślicieli" i najbardziej zdecydowaną (sic!).Więc wygrają i może nawet pogonią
                  ten cholerny PiS? No, POtworki-pokażcie szlachetność własną-po co ciągnąć ten
                  sejm? Spróbujcie go rozwiązać!
                  Ale chyba się boicie, wolicie narzekać - tak, to zawsze wygodniejsze.

"Jelonek na mrozie nie może,
                  Czeka na ciepły oddech.
                  Leśniczy go głaszcze po udzie
                  Niech się naje do syta......"
                  • hejj1 Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 15.01.06, 22:48
                    Miałem dziś nie zaglądać aby odpocząć od różnych doktorów, ale....? no cóż
                    kiedy zacząłem czytać "nauki" dr_flicka to myślłem, ze będę musiał poszukać
                    pampersa, ale jakoś śmiech przemogłem. Wg dr to PiS ma podobne programy i
                    koncepcje z Samoobroną hahahahahahahaha. Tak samo jak i PiS woli rozwiązanie
                    Sejmu - koń by się uśmiał. A że wybory nic nie zmienią to wiadomo (nie trzeba
                    mieć tarota "pod pachą" tylko na stole, bo to nie termometr panie doktorze)
                    bambi ma rację. Platforma może niechcieć wyborów tylko z jednego powodu.
                    Ogromnych kosztów, które lepiej przeznaczyć na leczenie np różnej maści
                    doktorów (flicków) żeby znormalnieli. PiS już pokazał jak potrafi marnować
                    państwowe pieniądze, więc co to dla nich wyrzucenie kolejnych kilkuset mln zł?.
                    Dr, wiesz co, w piątek w Sejmie zastanawiano się w niektórych kręgach (PiS),
                    czy pani wicepremier to nie koń trojanski. Widzisz co im przychodzi do głowy.
                    Oni sobie sami nie wierzą. A że klony kłamią to przecież widać. Dlaczego nie
                    urośli? Z rozmów kuluarowych wiem również, że PO, jeżeli będzie trzeba
                    zagłosuje za samorozwiązaniem. Wiecej wątpliwości mają posłowie PiS
                    (szczególnie ci, którzy dostali się do Sejmu z ilością głosów 700-2400), no
                    oczywiście poza J. Kaczynskim.
                • krzycho1252 Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 15.01.06, 22:37
                  Aleś się przy niedzieli najeżył!! Cały wykład z dużą żarliwością i złością
                  napisany, jakby nie przez ciebie. Ja spokojnie, po wysłuchaniu kolejnej audycji
                  Radia Maryja i obejrzeniu w telewizji Trwam "niedokonczonej rozmowy " z
                  Ministrem Kultury Ujazdowskim. Odszczekiwać mi już karzesz a może ja
                  niereformowalny i mimo wszystko będę głosował na PiS, do końca świata i jeden
                  dzień. Wolno mi. Wolno tobie kochać Platformę. Mnie można wierzyć w IV
                  Rzeczpospolitą. Usłyszałeś jednym uchem Kamińskiego i już wszystko wiesz. Trzy
                  miesiące od przejęcia rządu a ty już chciałbyś wszystko osiągnąć. Przepraszam,
                  ty byś nie chciał. Krótka ławka, "obsada stanowiska z osobami z okolic
                  platformy" a która partia w Polsce oprócz SLD miała długą ławkę? Te okolice
                  PiS i PO są takie same. Ten sam program. Nie ty zawiniłeś,że nie ma wielkiej
                  koalicji ale właśnie liderzy. Jedni wygrani drudzy rozgoryczeni.
                  Niespodziewany prezydent i masz. Kryzys parlamentarny w demokracji to nic
                  szczególnego. Zawsze ktoś wygrywa i ktoś przegrywa. Jak się ma klasę to się
                  potrafi przegrać. Widocznie tej klasy PO zabrakło. Zabrakło i klasy PiS, że nie
                  próbował do skutku negocjować. Jak trwoga to .... do Boga, do Łagiewnik i do
                  prezydenta, którego przed spotkaniem sie obraża. L.K. powinien z nimi rozmawiać
                  na świeżym powietrzu, na mrozie,żeby obniżyć gorączkę. Ty wiedziałeś. Ja też
                  wiedziałem i nie rozpaczam. Zresztą to wszystko to medialna zawierucha ale
                  poobijani wyjdziemi z tego wszyscy. Ty już obity. Ja może będę?
                  • krzycho1252 Re: Canossa 1077, Warszawa 2006. 16.01.06, 15:23
                    I ci tu dodać? Wcale mnie to nie cieszy. I miara wydarzenia inna.
                    • hejj1 Re: Canossa 1077, Warszawa 2006. 16.01.06, 17:59
                      krzycho, nic dodać nic ująć, ale jak byś posłuchał w kuluarach co niektórych
                      posłów z Twojego ugrupowania, to byś zobaczył ich butę, zarozumiałość, niechęć
                      do innych, bo wódz tak kazał, to byś zmienił zdanie. Nie wszyscy, ale większość
                      z nich to ludzie chorzy z nienawiści. Aż strach nieraz koło nich stanąć. Możesz
                      uwierzyć bądź nie, Twoja sprawa. Wielu z nich nie interesuje człowiek, oni
                      przyszli żeby być. Brak im w ręku tylko czerwonej książeczki jak u Mao podczas
                      rewolucji kulturalnej, którą znam z podręczników historii. A przykłady
                      arogancji, postanowienia na swoim i nie liczenia się z drugim człowiekiem
                      płyną - niestety - do nich z góry. A powiedzenie jednego z posłów PiS "ciemny
                      Naród to kupi" znowu może zwyciężyć. Nie mam za co, ale trzeba zacząć się bać.
                      • neutron6 Re: Canossa 1077, Warszawa 2006. 16.01.06, 22:22
                        nie martw się hejj1, widzę, że jesteś dobrze poinformowany i nie musisz się
                        bać. Tym bardziej, że jak wynika z twoich postów jesteś młodym człowiekiem.
                        We wtorek przedstawiciele PO dzadzą sobie buzi z pierwszym, zaświeci znowu
                        słoneczko i ..... no właśnie i co dalej? PiS to tchórze i nowych wyborów nie
                        zrobią, bo bdą się bać, "że ten głupi naród" jak powiedział "bulterier" tym
                        razem może tego nie kupić i po kolejnych wyborach PiS może obudzić się z ręką w
                        nocniku - oby.
                        • mariano_d Re: Canossa 1077, Warszawa 2006. 17.01.06, 07:19
                          Chyba juz żadne słoneczko nie zaświeci. Lech jest słabszym politykiem niż
                          Jarosław i to nie on jest tym, który trzyma sznurki w ręku.
                          Czekają nas wybory. Ciekawy jestem komu odbiją się czkawką.
                          • krzycho1252 Re: Canossa 1077, Warszawa 2006. 17.01.06, 15:50
                            mariano_d napisał:

> Chyba juz żadne słoneczko nie zaświeci
                            > Czekają nas wybory. Ciekawy jestem komu odbiją się czkawką.
                            Stracimy wszyscy. Ci co optowali za lewicą już przebierają nogami.
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3116944.html
                        • moler1 Re: Canossa 1077, Warszawa 2006. 17.01.06, 08:45
                          neutron6 napisał:

? PiS to tchórze i nowych wyborów nie
                          > zrobią, bo bdą się bać

będą nowe wybory
                  • bambii Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 17.01.06, 19:14
                    > Aleś się przy niedzieli najeżył!

jaaa ? he he tos mnie nie widzial jak sie najezam LOL

> Cały wykład z dużą żarliwością i złością

zdobywam Krzysiu szlify m.in. od Ciebie , ale daleko mi do Ciebie jeszcze z tą
                    żarliowścią w koncu ze mnie to plityk jak .... jak to bylo dalej ? :>

> Odszczekiwać mi już karzesz

nie każę tylko czekam na wyjasnienie to co wydarzy ja nie mam wprawy w
                    politycznych klamstwach oj przepraszam unikach (tak lepiej brzmi)

> Wolno tobie kochać Platformę

widzisz roznica miedzy nami jest taka ze ja nie kocham bezkrtyczynie PO co
                    wiecej nie wyrazam sie w taki sposob o PO jak Ty o PiS. We wszystkich postach
                    raczej krytykuje postepowanie PiS niz gloryfikuje PO w przeciwienstwie od Ciebie.

> Usłyszaeś jednym uchem Kamińskiego i już wszystko wiesz.

chcesz powiedziec ze Kaminsi chcial powiedziec cos innego niz powiedzial, Ty
                    jestes jednak wielki, napisz co chcial tak naprawde przekazac ?

> PiS i PO są takie same.

pochlebiasz sobie a w zasadzie PiS (ale widze ze to to samo bo po 2 miesiacach
                    stales sie tuba propagandowa PiS)

> Ten sam program.

ZE JAK ?!!?!!? jaki ten sam ??? z tego co pamietam to program PO to znikajace
                    zabawki z pokoju dziecinnego nie mowisz chya ze to rowniez program PiS ??????
                    czyzby znowu kłansgtwo wyborcze ?? czy sie jednak pomyliles ?

> Kryzys parlamentarny w demokracji to nic
                    > szczególnego.

no tak oczewkiwana IV Rzeczypospolita ze tez sie nie domyslilem :>

> Jak się ma klasę

pozwol ze uzupelnie : to nie chwyta sie brudnych chwytow aby przejac wladze. To
                    jest dopiero schizofrenia. To tak jak miec pretensje do wlasciciela ze rozpacza
                    po stracie po kradziezy auta, a zlodziej do niego : "no nie masz klasy , nie
                    becz trzeba umiec przegrywac" , ales wyjechal z ta klasą brrrrrr.

> Zabrakło i klasy PiS, że nie
                    > próbował do skutku negocjować.

nie dlatego niestety, to jest najmniejszy z grzechow jaki mozna przypiac PiS.

> sie obraża. L.K.

no coz jesli wuazasz iz rozmowa jest powodem do obrazania, jesli chec
                    sprawdzenia czy L.Kwaczynski jest prezdtenm wszystkich (powtorze WSZYSTKICH)
                    Polaków, to jest PSIM obowiazkiem PREZYDENTA IV,V czy VI Rzeczxyposlplitej aby
                    Polska znierzala w dobrym kierunku. Ale coz czlowiek malej wiary nie potrafi sie
                    wzniesc ponad podzialy , ponad czubek wlasnego nosa i sie obraza , katastrofa.

> Ja też
                    > wiedziałem i nie rozpaczam.

widac zadowala Ciebie to co sie dzieje w Plsce, przykro mi ja uwazam ze jest
                    bardzo zle.

> Ty już obity.

a tak zaliczylem podczas free-style'u upadek ,ale zeby od razu obity to nie
                    powiem :)

> Ja może będę?

to bedzie trauma, przypomne Tobie te Twoje opinie

Pozdro
                    • horus8 Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 17.01.06, 19:56
                      Przemówię i ja, bo chwila jest ważna. PiS chce nowych wyborów, bo współrządzenie
                      z Lepperem czy Giertychem wcale mu się nie marzy. Przede wszystkim dlatego, że
                      wymienieni są nazbyt "radykalni" i z gospodarką niewiele mają wspólnego. PO
                      odpada, bo jest za duża. PiS nie mógłby swobodnie (będąc z nią w koalicji) robić
                      tego co zamierza zrobić. Stąd pat. Ale widzę, że oni wolą tego pata i ryzyko
                      przegranej, niż kompromitację bądź minimalizację w rządzenuiu krajem. To zresztą
                      bardzo dobrze o nich świadczy.

Dobrze świadczy i to, że chcą wyborów licząc się z mobilizacją czerwonoskórych.
                      Ci pójdą do urn, bo są przerażeni planowaną skalą zmian. Zapowiada się zatem
                      ostra walka. Szkoda, że tak wielu ludzi nie rozumie tego, że rządy PiS, wbrew
                      propagandzie wyborczej gazety (np.), są ostanią szansą zaprowadzenia w Polsce
                      porządku. Widocznie nie zdają sobie sprawy z tego, jaki tu panuje bałagan.

A za chwilkę panowie Tusk i Rokita zaczną narzekać na prezydenta Kaczyńskiego.
                      Czekam na konferencję prasową.
                      • neutron6 Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 17.01.06, 21:21
                        No i widzisz, nie zgadłeś. Wcale nie narzekali. Udowodnili tylko, ze marszałek
                        z "najwspanialszego" PiS nie umie czytać konstytucji.
                        Natomiast nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że "rządy PiS są ostatnią szansą
                        zaprowadzenia w Polsce porządku" - jeżeli proponują i przekonują że to zrobią
                        wspólnie z O. Rydzykiem i za jego pomocą, to ja niechcę ciemnogrodu,
                        zamordyzmu, nienawiści i nowej SB. To już przerabialiśmy.
                        Dobrze Modzelewski przypuszcał w jednym z wywiadów, że może czas już wyciągać
                        powielacze. Ktoś tu mówił o uruchomieniu radia. Też może sie przydać. A wię do
                        roboty.
                      • emektb Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 18.01.06, 01:41
                        wies horusie weź głęboki oddech a później wypuść powietrze, może to pomoże. bo
                        strasznie naiwne głupoty tu wypisujesz.
                        • hejj1 Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 18.01.06, 12:06
                          patrz:
                          wiadomosci.onet.pl/1231790,12,item,html
                        • horus8 Re: Marek Jurek na gubernatora - zlikwidować sejm 19.01.06, 17:08
                          O.K.
                          I co, tylko tyle?

Tyle i tak byle jak, może napisać każdy głupek.
                          A ty uważasz, że głupi nie jesteś. Wszyscy już to zapamiętali.

Dodaj coś mądrego, a może mnie przekonasz?
                          Oczywiście może przekonasz do tego, abym został młodym komunistą, bo - jak mi
                          się wydaje - tylko te racje uznajesz Czerwony Bracie?
                    • krzycho1252 Re: bambii hejnalista PO i werbel grzmiący 19.01.06, 14:58
                      Tak napisał w wątku "RA gdzie byłeś"
                      "Wiesz co Krzycho widze ze jestes jednym z tych manipulatorow, nie jestes w
                      stanie sklecic sensownej obrony niektorych posuniec PiS a robisz to zawziecie.
                      Nie potrafisz napisac obiektywnergo slowa o PiS a jest to zawsze zapalczywa
                      obrona na kazdym kroku, co wiecej podczepiasz sie pod takie watki jak ten (moj
                      zreszta) aby ATAKOWAC, myslalem ze stac Ciebie na wiecej bo w sumie jestes
                      inteligentnym czlowiekem: widac sie mylilem. Na czarne mowisz biale na biale
                      mowisz czarne, czasem zastanawiam sie czy K.Tchorzewski to nie nasz Krzcho
                      forumowy, bo takiego zacietrzewienia juz danwo nie widzialem nawet u....."
                      Wystarczy wstawić zamiast krzycho bambii i zamiast PIS PO ale ja nie bedę nic
                      zabraniał. Wielkodusznie oczywiście. Nie będę pisał o RA bo jeszcze zechce
                      przejść do Samoobrony a może i do PISu. To manipulacja z mojej strony, za co
                      zainteresowanego "co nie czyta" przepraszam.

• moler1 Re: bambii hejnalista PO i werbel grzmiący 19.01.06, 15:33
                        krzycho1252 napisał:

Nie będę pisał o RA bo jeszcze zechce
                        > przejść do Samoobrony a może i do PISu.
                        '
                        jedno jest pewne, obe partie, które wymieniłeś dobrze się czują w jednym worze.
                        Zestawienie obu tych partii w jednym rzędzie od jakiegoś czasu zupełnie się nie
                        gryzie...fenomenalne...
                        • dr_flick Re: bambii hejnalista PO i werbel grzmiący 19.01.06, 17:02
                          Bambii,ty tak śmiało pouczający innych, sprawiedliwy i niezłomny piszesz pod
                          dwoma loginami??????????????????
                          No bo skoro piszesz jako hejj1 a zaraz potem odpowiadzasz krzychowi i zajadle
                          bronisz swego zdania jako bambii to chyba straciłeś orientację?
                          Na drugi raz bądź bardziej ostrożny, to się nie kapniemy.
                          • adamwest Re: bambii hejnalista PO i werbel grzmiący 22.01.06, 21:11
                            przygadał kocioł garnkowi ;)
                            Styl, panie doktorze, styl zdradza ludzi.
                          • hejj1 Re: bambii hejnalista PO i werbel grzmiący 22.01.06, 21:24
                            hahahahahaha panie dr_flick. Kiepski z Ciebie psycholog.
                      • bambii Krzycho1252: PiS i PO to jeden program :) 19.01.06, 18:57
                        Po pierwsze Krzysiu w laskawosci swej wejrzyj na zdanie ktore napisales wyzej: ze :

PiS i PO TO TEN SAM PROGRAM !!!!

Albo spadles ze schodow albo potracilo Ciebie jakies autko ze takie rzeczy
                        wypisujesz.
                        Jeszcze niedawno krytykowales program PO i nie draznily Ciebie chwyty typu 3 mln
                        mieszkań które zapalczyiwe broniłes - pamietasz jak pisales ze nikt tak nie
                        powiedzial, az musialem podac 10 linkow zebys sie przekonał ze jednak padlo
                        takie klamstwo.
                        Wiec moj tekst nie jest zadna obrona PO ale Ty patrztysz na swiat inaczej.
                        Po drugie sam podajesz ze PO to partia bez poparcia a rzad MArcinkieriwcza
                        popiera 110% Polaków wiec ja jestem gatunkiem wymierajacym jak widać, to Twoi
                        mają władzę , To Twoi wprowadzaja "kryzys parlamentarny" jako normalny wg.
                        Ciebie instrument IV Rzeczypospolitej.
                        Jeszcze niedawno broniłeś zapalczyiwe byłą już (na szczęscie) panią minister
                        finansów - nie pamietasz co pisałeś wtedy ? ze taka wypowiedz o hipermarketach
                        nie jest tak istotna bo w Siedlcach nie ma i zyjemy, i pare dni pozniej
                        poleciała w siną dal. Takich przykładow w Twoich wypowiedziach jest wiecej
                        (niestety) ale szybko o nich zapominasz.
                        Bronisz kazde posuniecie bez krytycyzmu ktory miales jeszcze 6 miescey temu , co
                        sie stało ? czy zatrułeś sie PiSolia która obejmuje tą mniej wykształconą częśc
                        Polski i Polaków ?
                        Pamietaj ja krytykuje PiS a nie jestem obrońcą PO bo nie jest to partia dla mnie
                        idealna ale fakt jest mi najbliżej do nich z tego wyboru co aktualnie mamy.
    • f8 Re: Instrukcja posłów PO 20.01.06, 02:15
      ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka