Dodaj do ulubionych

Izdebski chce powieść Filipka

15.01.06, 22:51
Były senator siedleckiej Samoobrony Izdebski Sławomir próbuje wyrzucić ze
swojej partii dotychczasowego kolegę, zastępcę Leppera, szefa mazowieckiej
Samooo., za kombinacje finansowe.Dzieje się to gdy Andrzej wyjeżdża do Chin
(ale chyba nie na stałe).
Świat się kończy!
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3113953.html
Obserwuj wątek
    • hejj1 Re: Izdebski chce powieść Filipka 15.01.06, 22:58
      A miało być trzymane do przyjazdu Leppera z Chin w tajemnicy. Widocznie komuś
      puściły nerwy wcześniej. W piatek mówiono tylko, że będzie "bomba" w
      Samoobronie.
      • melisa333 Re: Izdebski chce powieść Filipka 16.01.06, 09:24
        uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        ostra jazd bez trzymanki. Najpierw Dziewulski a teraz buntuje się eks Izdebski

"jak w tłumie ktoś zawoła łapać złodziej - łap tego tóry krzyczy - to on "
        • horus8 Re: Izdebski chce powieść Filipka 16.01.06, 09:52
          Nie wiem czy nie będzie to dla niego samobójstwem politycznym.

Poszedł na całość kiedy Leppera nie ma w Polsce - błąd. Wywleka na światło
          sprawy, na których ujawnieniu ucierpi cała Samoobrona, a nie sam Filipek - drugi
          błąd.
          W sytuacji budowania rzekomej koalicji z PiSem nie potrzeba podobnych skandali,
          i tak Leppera jako kandydata na wicepremiera odrzuca wielu - trzeci błąd.

W sumie korzyść polityczna wątpliwa, a indywidualna tym bardziej.
          Może przepaść pan Sławek.

Czy ktoś będzie płakał?
    • krzycho1252 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 25.01.06, 15:35
      Z żalem muszę stwierdzić, że pozbyli się senatora.Brawo dla przewidujących
      takie rozwiązanie.
      Wykluczeni z Samoobrony
      [2006-01-25 12:22:31]

Sławomir Izdebski i Jadwiga Konopka zostali wykluczeni z Samoobrony –
      dowiedziało się nieoficjalnie Radio Podlasie.
      Decyzję o usunięciu z partii dotychczasowych przewodniczących struktur w
      mieście Siedlce i powiecie siedleckim miało podjąć prezydium partii. W miniony
      poniedziałek 23 stycznia z wnioskiem o wyrzucenie obojga działaczy wystąpił
      wiceprzewodniczący Samoobrony i szef mazowieckich struktur tego ugrupowania -
      Krzysztof Filipek.
      www.radiopodlasie.pl/

• dr_flick Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 25.01.06, 17:10
        Horusie Ósmy widzę, że masz zdolność przewidywania przyszłości. Powróżyłeś
        senatorowi, to może i mnie byś powróżył? Bo ja szukam żony i nie mogę znaleźć.
        Podobno w Siedlcech na 100 mężczyzn przypada 110 kobiet - i co z tego?
        Napisz mi czy w tym roku się ożenię, z kim, kiedy, i czy będzie bogata (bo
        bogate podobno kochają mocniej).
        • chili_p Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 20:11
          dr flpicku.
          bogate kobiety bardziej kochaja nie ciebie ,ale banknoty NBP,myślę że są w
          tym mieście kobiety mądre i bogate... intelektualnie.Trzeba tylko dobrze się
          rozejrzeć,powodzenia.
          • pigula5 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 20:29
            No i trzeba być mądrym i młodym jak te kobiety, a nie takim jak dr flick, nie
            dość, ze ma 65 lat jak tu gdzieś napisał i jeszcze nad tą jego mądrością należy
            postawić ????.
          • dr_flick Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 22:12
            Rozglądam się i rozglądam, ale nie wiem gdzie Ty jesteś.
            Ten nick - (ostra) Chili_p - to sygnał, czy tak Ci się jakoś napisało?.
            • chili_p Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 27.01.06, 22:31
              małą masz wiarę dr_flipcku..
        • teofano1 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 20:42
          Jak nie możesz znaleźć w Siedlcach, to wyjedź na saksy, do takiej jednej gminy
          byłego województwa siedleckiego, a teraz lubelskiego.:) Wielu Twoich
          pobratymców już tak zrobiło z tego co widzę na mieście. I chyba nawet perełko
          nie są zawiedzeni wyborem. Podejrzewam, że właśnie dlatego przypada 110 kobiet
          na 100 mężczyzn w Siedlcach, bo wiele z tych bań to są "branki" z pewnej gminy,
          nie powiem jakiej :)). A Ty sie tak słonek za mocno nie oglądaj. Bo i bardziej
          będziesz się starał to tym trudniej będzie Ci coś znaleźć.Ewentualnie będzie
          to "towar" nie najlepszej jakości. I będziesz później z rozpaczą wpleciona
          miedzy wiersze wypowiedzi twierdził, że rzecz to już stwierdzona czasem lepszy
          topór niż zła żona. :))))
          • dr_flick Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 22:44
            Radzisz mi Łuków? Dobre sobie.
            W Łukowie (no, może w pobliżu) mam taką sytuację: bardzo, bardzo, bardzo podoba
            mi się A. Jest prześliczna i ją kocham. Lecz jest też problem - tatuś pije tak,
            że aż chla - można powiedzieć, i jak bywam u niej robi jej przy mnie ciągłe
            awantury. Muszę na przykład odwozić ją do domu przed 22.00(!) A kiedy latem
            chciałem ją zabrać nad morze to myślałem, że facet mnie pobije. I nie wypada mi
            o tym mówić, ale w domu bieda jak diabli, bo mama bardzo chora i młodszy brat
            też (nie ma szans na jego wyleczenie).
            To jedna sytacja, a teraz druga:
            Najlepszej koleżance mojej A., właściwie jedynej przyjaciółce(nazwę ją B),
            bardzo się podobam, lecz ona mnie już znacznie mniej (nawet nie tak sobie). Ale
            jej tatuś nie pije wcale i wszyscy w domu są zdrowi. Ma za to (tatuś) prywatny
            biznes, całkiem spory, mają świetnie urządzony dom (a w nim np. trzy plazmy
            różnej wielkości), jakieś place jeszcze, a brat B. świetną furę (nowe audi A4 z
            salonu).

Z jednego domu (a właściwie mieszkania w bloku) jestem niemal wyganiany i
            słyszę, że A. "się ze mną puszcza i qrwę z niej robię", a w drugim domu na mnie
            czekają, bo "taki fajny ze mnie chłopak" - jak mówi mama B.). Najgorzej było
            podczas świąt, bo rodzina B. chciała, żebym u nich nocował, szedł na pasterkę
            itd.(zaprosili mnie na wigilię i specjalnie czekali). Drugiego dnia tatuś B.
            "poważnie ze mną porozmawiał" i powiedział, że powinienem się zdecydować, bo B.
            "swoje latka ma, wykształcona jest (matura w technikum) i lepszej dziewuchy to
            ja nie znajdę, a jak tak to po co szukać?". Kiedy wyjeżdżałem B. powiedziała
            cichutko, że dobrze by było, żebym się namyślił i możę tak w Wielkanoc....Bo
            tatuś bardzo by się ucieszył...
            I co ja biedna sierotka mam zrobić? Kocham tylko jedną.
            Ostatnio przestałem tam tak często jeździć. Rzadziej też jestem u A. bo B.
            często do niej zagląda i pyta czy nie byłem.
            Pat.

Koniec świata.
            • teofano1 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 22:55
              Nie nie Łuków, trochę dalej jakieś 60 kilometrów od Siedlec:)Cóż chłopcze
              nadobny czasami sadząc po postach narwany jesteś, ale nie głupi. Rozum i pompka-
              sąco tłocząca umieszczona po lewej stronie człowieka pomoże ci dokonac wyboru.
              Niedaj sie tylko wrobic w jakąś przykra sytuację, nie mam tu na myśli
              pospolitej "wpadki", sa bardziej wysublimowane możliwości wywarcia presji:)
              Stara d.... jestem i wiem co piszę:)co do rodziny z ojcem w ewentualnej
              przyszłości spał nie bedziesz.Pannie jeśli zależy i ma charakter to nie pozwoli
              pomiatać ani sobą ani Toba. Ja nigdy na to nie pozwoliłam. Choć słyszałam
              kilkakrotnie że koleś delikatnie rzecz ujmując jest no.... powiedzmy niewiele
              wart. Mój wybór rzecz święta. Broniłam do upadłego. I tylko mi wolno byłoźle
              mówic na wybranka dla reszty miał byc ideałe. I do tej pory tak
              jest.Przećwiczyłam matkę i babcię mojej malżowinki, że może on i ma ich geny
              lecz krytykowac nie wolno. Sparzył się ze mna przez co nabrał cech tylko
              pozytywnych :) Kończę filozoficznie czas pokaże co bedzie. ja nie pamiętam
              twarzy faceta mego pierwszego mega rozczarowania, choć przez niego mialam rózne
              głupie myśli. Z czego teraz się śmieje i błogosławię mój instynkt
              samozachowawczy. Pamietaj nic na siłe. samo przylezie. Mój małzowinek może
              potwierdzić. Może jak bedziesz grzeczny opowiem Ci jak to było. :)))
              • dr_flick Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 23:02
                Będę grzeczny.
                Czyli typujesz A.?
                A te 60 km to Wojcieszków, Serokomla, Adamów? Ja tam trochę grasowałem i znam
                parę wiosek i parę domów. I dziewczyn parę też. Wałęsałem się wszędzie, ale
                tamten teren wyjątkowo obfituje w rarytasy. Są i ładne, i pracowite, i z
                charakterem.
                • teofano1 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 23:21
                  Słońce oczu ty nie moich. Ja nic nie typuję.Tylko polecam porządnie wytężyć
                  mózgownicę i serducho i zastanowić się cobędzie najlepszym rozwiazaniem. czasem
                  najprościej jest przeczekać. Wiem, że to może być trudne znam to z autopsji.Ale
                  moge powiedzieć, że w moim przypadku było warto. Przez rozgoraczkowanie mogłam
                  wdepnąć w taki kanał, że do tej pory skóra mi cierpnie na samą mysl. Co do
                  gminy to powiem, że jest to Krzywda. Dokładnej miejscowosci nie zdradzę. Z
                  adamowem mam tyle wspólnego, że kończyłam tamtejsze liceum. Marnie je
                  wspominam, bo jestem raczej typem indywidualisty a kadra bardzo starała się
                  mnie przyciąc równo z ogólem.Ale wyznaję zasadę, że rzeczywiste trudności da
                  się jakoś pokonać, wyimaginowane sa nie do pokonania.Mnie pomaga, zalecam
                  kurację i Tobie.
                  • hejj1 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 26.01.06, 23:31
                    dr zna tylko Łuków, to widać po tekstach.
                    • mastiff777 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 27.01.06, 01:31
                      Hejj1: chyba nie możesz mu wybaczyć tego, że swego czasu strasznie cię zjechał.
                      Wyluzuj się i nie kąsaj...
                      • bambii Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 27.01.06, 10:04
                        > Wyluzuj się i nie kąsaj...

widze ze mowa o naszym leciwym doktorku, ano widzisz skoda ze nie napiszesz tego
                        jemu do momentu gdy go wsadzilem do KF pisal agresywnie, obrażliwie i kąsał
                        wszystkich (dlatego wyladawal w moim mordpliku), hejj nie napisał nic
                        obraźliwego a tutaj proszę jaka obrona, czyzby jakis fan/fanka geriatrii ? a
                        może sam doktor sie broni ?

A pozatym wątek miał być o Samooobronie a wyszedł o problemach sercowych.
                        • teofano1 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 27.01.06, 10:35
                          Cóż bambii jak sie słyszy o ewolucjach politycznych Samoobrony to serce
                          zamiera. Czyli wszystko na swoim miejscu:)Cóż niektóre uwielbiaja
                          pensjonariuszy oddziału geriatrycznego.Wiesz coś w rodzaju sportów
                          ekstremalnych. Ile jeszcze dziadek jest w stanie przetrzymać. :))
                          • bambii Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 27.01.06, 10:39
                            Przestan bo zaplulem sobie monitor ze smiechu :))))))
                            • teofano1 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 27.01.06, 10:48
                              Bambii dziarski dziadek nie jest zły.To jak gra w rosyjską ruletkę.
                              Któryś "strzał" grozi zejściem. Ale zawsze jest nadzieja, że to nie dziś.
                              • naufiz Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 31.01.06, 23:09
                                Teofano daro ty kope lat!
              • naufiz Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 31.01.06, 23:13
                Biała - zgadłem
                • teofano1 Re:Wyskoczył Izdebski jak Filipek z konopi 31.01.06, 23:18
                  Przykro mi nie trafiłeś. Choć może wiem o kogo Ci chodzi. Było nas trzy
                  wspaniałe.W tym jedna tak nazywana. Ale to nie ja.:))
    • krzycho1252 Re: Izdebski chce powieść Filipka 01.02.06, 16:15
      Ale go powiózł.Za krp
      Nowi przewodniczący lokalnych struktur Samoobrony
      [2006-02-01 11:13:37]

Poseł Grzegorz Skwierczyński w powiecie siedleckim i radny sejmiku
      wojewódzkiego Zbigniew Jan Rzewuski w mieście Siedlce - zostali nowymi
      przewodniczącymi lokalnych struktur Samoobrony.

Wyboru dokonali lokalni działacze. niespełna tydzień po wykluczeniu z szeregów
      partii dotychczasowych liderów - Sławomira Izdebskiego i Jadwigi Konopki
      www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=3201&news_cat=1
      Pani Jadwigi szkoda.

• krzycho1252 Re: Izdebski chce powieść Filipka 13.02.06, 17:48
      SRS nowa partia senatora:
      Za KRP.
      "Były senator i były członek Samoobrony Sławomir Izdebski założył nową
      organizację Samoobrona Ruch Społeczny. Jak poinformował nasze radio ugrupowanie
      to powstało w proteście przeciw jego wykluczeniu z Samoobrony: „Ten ruch, który
      powstaje jest bardzo potrzebny, tym bardziej, że nie tylko ja jestem jedyną
      osobą, która została pokrzywdzona przez władzę Samoobrony".
      • horus8 Re: Izdebski chce powieść Filipka 13.02.06, 18:10
        Coś mi się wydaje, że źle zrobił.

Po pierwsze użył w nazwie swojej partii słowa "Samoobrona", i z tej racji może
        narazić się na kłopoty (z powodu zawłaszczania nazwy).

Po drugie na czym on się oprze? Na paru frustratach, których przegonił wcześniej
        Lepper? Wieś tego nie zrozumie i pomyśli, że b. senator za wszelką cenę chce
        dawnego splendoru, i tu pojawi się ludzka zawiść i niechęć.

Po trzecie trzeba mieć powód do zjawienia się na scenie politycznej i pomysł -
        jakiś program polityczno-społeczny. Tymczasem chodzi tylko o powrót do władzy.
        Dlatego kiepsko mi to wygląda.

A poza tym, o ile wiem, były senator nie jest lubiany nawet w okolicy gdzie
        mieszka. Kto będzie na niego głosował i z jakiego powodu? Z UE już chłopi nie
        walczą (mają dopłaty). Gdyby poczekał cierpliwie na czas kiedy dopłaty należeć
        się będą tylko gospodarstwom produkcyjnym - mógłby zaistnieć jako kolejny
        obrońca skrzywdzonych (o ile nie uprzedzi go Samoobrona). To jedyna szansa.
        • niedaleko_siedlec Re: Izdebski chce powieść Filipka 13.02.06, 19:25
          Tymczasem chodzi tylko o powrót do władzy.
          > Dlatego kiepsko mi to wygląda.
          >

Powiem nawet więcej. Moim zdaniem on nawet do władzy chyba nie chce wrócić (bo
          raczej zdaje sobie sprawę z własnej "popularności"). Eks-senator Sławomir
          Izdebski ma cel nr 1. Zaszkodzić Samoobronie RP wystawiając w wyborach
          samorządowych Samoobronę RS. Jeśli mu się uda. Upadną obydwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka