contra-stimulum 04.03.06, 12:35 Czy Siedlce dorobiły się jakiegoś antykwariatu ze starymi książkami? nie-Siedlczanin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partyzant76 Re: antykwariat 07.03.06, 17:18 Był kiedyś takowy na ulicy Kochanowskiego. Nie wiem, czy jeszcze jest, bo dawno nie przechodziłem. Ale nawet, jeśli tam jest, to rewelacji się nie spodziewaj. Ja osobiście na stare książki jeżdżę do Lublina - tam na starówce jest lokal, w którym rasowy mol książkowy może spędzic pół dnia. W dodatku właściciel naprawdę zna się na tym, co sprzedaje. Możesz go sondować nawet o jakieś przedwojenne wydania mało znanych autorów - nawet jak nie ma na składzie, to podpowie, gdzie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
chili_p Re: antykwariat 07.03.06, 19:06 a w którym miejscu jest ten antykwariat? Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: antykwariat 07.03.06, 20:54 Jak wchodzisz na te ulice od strony Piłsudskiego, to po prawej stronie. No nie na samym poczatku. Troche dalej. Numeru budynku nie pamietam :))Dłuższy czas tam nie byłam.Dlatego nie wiem jaki teraz maja asortyment. Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: antykwariat 07.03.06, 21:51 Ale ja poszukuję dość specyficznych pozycji. Jedna ukazała się w latach 80. nakładem Urzędu Wojewódzkiego w Siedlcach, a druga - to biuletyn siedleckiego KW PZPR jakieś materiały pomocnicze z tego KW. Obawiam się, że w Lublinie nie mają takich rzeczy. Ale kto może je mieć w Siedlcach? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: antykwariat 07.03.06, 22:29 gdybyś znalazł/ła to się podziel. ludzka pamięć taka ulotna jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: antykwariat 08.03.06, 17:58 Jakich to "dzieł" poszukujesz? może jak bym przegrzebała stare papiery to by sie coś znalazło? Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: antykwariat 08.03.06, 18:13 "Nasze Sprawy", nr 4, luty 1981, Biuletyn KW PZPR w Siedlcach "Podstawy marksistowsko-leninowskiej myśli społecznej", Siedlce 1976 "Wybrane problemy moralności socjalistycznej", Książka-Prasa-Ruch, Warszawa 1979 Znalezienie tych pozycji graniczy pewnie z cudem, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: antykwariat 08.03.06, 22:23 tą drugą gdzieś pewnie mam, ale znalezienie jej w moich szpargałach nie będzie graniczyło z cudem. to będzie cud. Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: antykwariat 09.03.06, 15:41 > tą drugą gdzieś pewnie mam, ale znalezienie jej w moich szpargałach nie będzie > graniczyło z cudem. to będzie cud. Jestem gotów czekać cierpliwie na ten cud :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: antykwariat, trochę obok tematu 09.03.06, 11:18 Ciekawa pozycja "Wybrane problemy moralności socjalistycznej", Książka-Prasa-Ruch, Warszawa 1979". Moralność socjalistyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: antykwariat 09.03.06, 21:31 contra-stimulum napisał: > "Nasze Sprawy", nr 4, luty 1981, Biuletyn KW PZPR w Siedlcach > "Podstawy marksistowsko-leninowskiej myśli społecznej", Siedlce 1976 > "Wybrane problemy moralności socjalistycznej", Książka-Prasa-Ruch, Warszawa 1979 > Znalezienie tych pozycji graniczy pewnie z cudem, ale... Żałuję, nie znalazłam, chociaż "Wybrane problemy ..." miałam, ale zaginęły w pomroce dziejów Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: antykwariat 10.03.06, 18:19 > Żałuję, nie znalazłam, chociaż "Wybrane problemy ..." miałam, ale zaginęły w > pomroce dziejów Wielka szkoda. W siedleckich bibliotekach (w tym Bibliotece Głównej AP) też nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum trudności... 09.04.06, 13:19 > "Nasze Sprawy", nr 4, luty 1981, Biuletyn KW PZPR w Siedlcach > > "Podstawy marksistowsko-leninowskiej myśli społecznej", Siedlce 1976 > > "Wybrane problemy moralności socjalistycznej", Książka-Prasa-Ruch, Warszawa 197 > 9 Już wiem, że nie będzie łatwo. Zapytałem jednego antykwariusza i odpisał mi co następuje: "Po KW książki z Siedlec są "rozgrabione" - wiem co mówię ;) Ewentualnie może to mieć Biblioteka Pedagogiczna w Siedlcach, bo Miejska z racji braku miejsca prawdopodobnie już dawno to "zmeliorowała", a Biblioteka Akademii Podlaskiej prawdopodobnie przy przeprowadzce do nowego gmachu "zgubiła". Sęk w tym, że Biblioteka Pedagogiczna też ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
freuda Re: antykwariat 08.03.06, 07:48 Antykwariat na Kochanowskiego przeistoczył się w księgarnię - raczej nie znajdziesz tam poszukiwanych pozycji. Gorzka refleksja - brak popytu. Podobno spece od reklamy mogą wykreować popyt na wszystko - to ja bardzo proszę o popyt na stare książki ( co ja mówię - KSIĄŻKI! - nowe też, bo podobno i z tymi cienko)A wy tu o Empiku - za pół roku splajtuje ;-) Udanych łowów! Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: antykwariat 08.03.06, 08:01 Ja się ratuje szperaniem w antykwariatach poprzez internet. Oraz wyłapujac co ciekawsze rzeczy na allegro. Super sprawa. Dla mojego Sponsora Maxiumusa trochę mniej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasieczek.z Re: antykwariat 08.03.06, 10:20 Ja też polecam allegro, można znaleźć stare pozycje również z Siedlec, bardzo ciekawe są też pocztówki z początku naszego stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: antykwariat 08.03.06, 14:43 Pocztówki rzeczywiście są. Ostatnio wyszperałam taka jedna z dzwonnicą. Której już dziś nie ma. Chyba wymusze jej zakup z okazji komunistycznego świeta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: Zielona Sowa w Siedlcach 08.03.06, 17:49 A skoro już wspomnieliśmy o księgarniach... Gdzie w Siedlcach można kupić książki wydawnictw Zielona Sowa lub Antyk? Są to wydawnictwa specjalizujące się w pozycjach z dziedziny szeroko rozumianej filozofii. W księgarni na Piłsudskiego niestety ich nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: Zielona Sowa w Siedlcach 08.03.06, 18:03 > Szukaj przez internet. To wiem. Ale mimo wszystko wolę tradycyjne księgarnie, gdzie książkę mogę przejrzeć przed zakupem. No i sprawa kosztów wysyłki, niekiedy są wyższe od samej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
freuda Re: Zielona Sowa w Siedlcach 16.03.06, 21:33 Spróbuj w księgarni na Katedralnej (obok Americanosa). Tam ostatnio wyszperałam Zieloną Sowę. Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: Zielona Sowa w Siedlcach 06.04.06, 16:28 Niestety, na Katedralnej nic takiego nie znalazłem. Pozostaje zatem tylko Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Do przeciwnika ościenia 09.03.06, 19:42 Pracę piszesz na te tematy, czy tak dla prowokacji? Odpowiedz Link Zgłoś
contra-stimulum Re: Do przeciwnika ościenia 09.03.06, 20:01 Ani jedno, ani drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
infernauta Re: antykwariat 16.03.06, 20:31 A w BG AP nie mają takich rzeczy? Chodzą słuchy, że nawet dzieła Lenia mają. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody965 Re: antykwariat 06.04.06, 20:55 jest do kupienia 52 tomy dzieł Lenina , pięknie wydane , ,oprawa w płótnie , prawie nówka, Odpowiedz Link Zgłoś