Dodaj do ulubionych

Boruc Artur nr 1

15.05.06, 21:35
Jestem dumny z Siedlczanian. I jak nie jestem szczególnym fanem piłki nożnej
to pewnie teraz obejrzę wszystkie możliwe mecze Polaków:) - oby jak najwięcej
Obserwuj wątek
    • stadlerek Re: Boruc Artur nr 1 15.05.06, 21:56
      > Jestem dumny z Siedlczanian. I jak nie jestem szczególnym fanem piłki nożnej

i chyba języka ojczystego
      • fafarafa6 Re: Boruc Artur nr 1 15.05.06, 23:05
        stadlerek, cos nie w formie chyba? przynajmniej intelektualnej...
      • mariano_d Re: Boruc Artur nr 1 16.05.06, 07:17
        > i chyba języka ojczystego
        też:)
        Siedlczanina miało być ale się a przestawiło z n i wyszło tak, że można było
        dokopać - ale temat piłkarski więc krzyknę tylko - faul :))
    • emti1 Re: Boruc Artur nr 1 15.05.06, 22:03
      Patrzac na dzisiejsze przedziwne powolania Janasa nie zdziwie sie gdyby pierwszym bramkarzem byl Kuszczak,takze Artur musi na jedyneczke na plecach jeszcze popracowac.A szczegolnie nad waga bo w tej Szkocji to chyba jakies tluste jedzenie mają;)

Jednak juz teraz trzeba mu pogratulowac wyjazdu.Widac ze ciezka praca i charakterem mozna wybic sie i z takich wykpiwanych (o zgrozo rowniez przez swoich mieszkancow) Siedlec.Kto choc troche interesuje sie losami Artka wie ze chlopak nie mial kiedys lekko w zyciu.

Byc moze sie czepiam ale...
      mariano_d napisał:
      > Jestem dumny z Siedlczanian
      A nie czasem przez Siedlczan?
      Sorry ze osmielam sie poprawiac radnego;)

PZDR
      • obserwator.ws Re: Boruc Artur nr 1 15.05.06, 22:11
        > mariano_d napisał:
        > Jestem dumny z Siedlczanian

A wg mnie mialo byc Siedlczanina :) Ale nie czepiajmy sie ;)
        • misiio Re: Boruc Artur nr 1 15.05.06, 23:32
          Ale lipa. Bramkarz z nr1 (Boruc) nie ma pojęcia o grze na przedpolu. Zobaczycie
          jaka bedzie kicha.
          • obserwator.ws Re: Boruc Artur nr 1 15.05.06, 23:42
            bydlaq skomentowałby Twoją wypowiedź słowami:
            "Piękny lokalny patriotyzm"...

Cenię Boruca, za to co osiagnął, lecz wielim zaskoczeniem jest dla mnie brak
            Dudka /Jurka/ ;) w kadrze. Moim skromnym zdaniem, Artur musi się teraz
            zmobilizować do pracy, zrzucić parę kilo, nabrać szybkości, popracować własnie
            nad grą na przedpolu. Życzę szczerze powodzenie, będę trzymał kciuki.
    • j.b102 Re: Boruc Artur nr 1 16.05.06, 10:59
      mundial.onet.pl/65895.pl,1247938,96401,druzyna_osoba.html
      Moim zdaniem świetna reklama Siedlec i mieszkańców czyli Siedlczanian ;) a kto
      się czuje Siedlczaninem niech też czuje się dumny i reklamowany...
      • emti1 Re: Boruc Artur nr 1 16.05.06, 11:22
        www.arturboruc.com/
        • abanderado Re: Boruc Artur nr 1 16.05.06, 12:59
          Vivat Artek
          Vivat Pogon Siedlce - (vivat R.Dziuba dla wtajemniczonych)
          Vivat Siedlce
          • neutron6 Re: Boruc Artur nr 1 16.05.06, 16:20
            Nie ulega wątpliwości, że jest to sukces Boruca i że mieszkańcy Siedlec mogą
            być dumni, ale prawda jest taka jak ktoś tu napisał (pisała o tym szkocka i
            angielska prasa) "Boruc jest cienki jeśli chodzi o grę na przedpolu". Dudka
            oceniano (w skali 1-6) na 5 a Boruca na 3. Przecież jest to różnica co najmiej
            jednej klasy. Dudek to "stary" wyga, Boruc dopiero na dorobku. Janas po MŚ 2006
            będzie wstydził się wrócić do kraju. A jak mówią niektórzy "wiadomo już z kim
            spotkają się Polacy w drugiej rundzie, czyli po zakończeniu rozgrywek
            grupowych. Spotkają się z kibicami(wiernymi) na Okęciu. Oby tak nie było, ale??
            Janas robi błąd nie zabierając Dudka i Frankowskiego dzięki którego bramkom w
            eliminacjach(6) gramy w finałach. Nie chcę być złym prorokiem, ale już widzę
            tytuły "Przegraliśmy po błędach bramkarza(y)" - Oby te słowa w g się obróciły.
            • misiio Re: Boruc Artur nr 1 17.05.06, 10:23
              Nawet Niemcy się śmieją, a jednocześnie cieszą, że Boruc jest nr1, a nie Dudek.
              "Polskę mamy z głowy - najlepszego bramkarza zostawili w domu".
              Nic dodać nic ująć. Celtic i liga szkocka to nie to samo co MŚ2006. Zgadzam się
              z tym co napisał neutron.
    • kate_mail Re: Boruc Artur nr 1 18.05.06, 15:41
      Ja również bardzo się cieszę :)
      Pokaże na Mundialu co potrafi i udowodni, że jest dobry wszystkim zazdrośnikom
      i zawistnikom :)
      • noemilux Re: Boruc Artur nr 1 18.05.06, 20:57
        a dlaczego artek nie miałby zostać bramkarzem mundilau i zaraz po nim podpisać
        kontraktu z barcą ?

ja właśnie myśle że tak się stanie a dlaczego ....... ? ..... bo jest z SIeDLEC
        • siedlczanin14 Re: Boruc Artur nr 1 19.05.06, 16:38
          noemilux, nie rozśmieszaj mnie. Dostałem czkawki. Męczy mnie już pół godziny,
          aleś narobił śmiechu.
    • krzycho1252 Re: Boruc Artur nr 1 19.05.06, 19:45
      No pewnie, że nr.1. Na gali Aleksandrię odebrał ojciec. Wczoraj A. Boruc
      osobiście. Kiedyś na MŚ w hokeju bardzo dobrze grał Wiesiek Jobczyk to dlaczego
      Artur Boruc ma być słabym punktem reprezentacji w piłce nożnej?
    • mariano_d Re: A więc Boruc Artur nr 1 20.05.06, 08:30
      > Selekcjoner zapowiedział, że pozycja pierwszego bramkarza jest znana - będzie
      > nim Artur Boruc, a w razie kontuzji zastąpi go Tomasz Kuszczak.
      sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3358099.html
      • mar_ss Re: A więc Boruc Artur nr 1 20.05.06, 10:03
        No to trzymamy kciuki:).
    • melisa333 Re: Boruc Artur nr 1 20.05.06, 08:53
      strasznie mnie wkurza jak kilku kolesi przez zazdrość krytytkuje Artura. Sami osiągnijcie tyle co on - a potem mówcie - co takiego wyczytaliści o pracy na przedpolu
      • siedlczanin14 Re: Boruc Artur nr 1 20.05.06, 13:57
        Przez żadną zazdrość, tylko patrzę realnie na naszego bohatera. Poczytaj
        niemiecką prasę sportową, to zobaczysz jakie tam fachowcy mają zdanie na temat
        zamiany Dudka na Boruca.
        • mar_ss Re: Boruc Artur nr 1 21.05.06, 18:49
          A może zaufajmy naszym, a nie niemieckim fachowcom... Czy to naprawdę aż takie
          trudne?
          Nasi fachowcy zaufali Borucowi.
          A my nie ufamy ani im, ani Borucowi - przykre.
          • bambii Re: Boruc Artur nr 1 21.05.06, 19:25
            Mialem nie zabierac glosu bo nie jestem specem od pilki kopanej, ale Dudek ZTCW
            siedzial duzo na ławie. Janas go tez nie chcial wziasc bo imprezowal w Korei ,
            jak bylo naprawde tego nie wiem, ale mlodzi maja sie okazje wykazac. Zreszta w
            Korei z Amerykanami pokazali ze potrafia grac wiec moze warto im dac szanse ?
            • noemilux Re: Boruc Artur nr 1 24.05.06, 15:32
              siedlczanin4 ciesze sie ze udało mi się Ciebie rozbawić jednak dalej twierdze
              ze boruc bedzie objawiniem mistrzostw i w finale powstrzyma samego
              ronaldinhio ....

szkoda ze nie mozemy wystawic 2 bramkarzy bo kuszczak tez jest niezly stałby na
              przedpolu a borucek na linii by zarzadzał
              • noemilux Re: Boruc Artur nr 1 25.05.06, 11:01
                www.arturboruc.com/
                hahaaa jade na ekwador kibicowac borsukowi :-)))))))) hahahaaaaa
                • noemilux Re: Boruc Artur nr 1 26.05.06, 08:58
                  nie takie pewne to miejsce na pierwszym placu dla Artka widać,
                  zdrowa konkurencja z Kuszczakiem powinna wyjść tylko na dobre dla POlski ...
                  niech broni lepszy
                  • obserwator.ws Re: Boruc Artur nr 1 27.05.06, 10:24
                    Mam dziwne przeczucie, ze ciała nie damy :) Licze na wyjscie z fazy grupowej,
                    no i moze jeszcze... 2 meczyki? :) Troszke tak niesmialo, bo w leb nie chce
                    dostac :D ... za niedocenianie kadry oczywiscie ;)
    • westwind2 Re: Boruc Artur nr 1 30.05.06, 21:53
      ... W bramce stanął Boruc, a więc w rywalizacji z Kuszczakiem o numer 1 to on
      prowadzi?
      Gdy w 20. min puścił gola, część fanów na Śląskim skandowała natychmiast: -
      Jurek Dudek! Jurek Dudek! Elkin Murillo strzelał z daleka, piłka odbiła się co
      prawda od Kolumbijczyka i zmieniła kierunek, ale Boruc mógł chyba zareagować
      szybciej. Polski bramkarz zaprzeczył kilka razy opinii kompletnego luzaka, za
      jakiego uchodzi. Był spięty jak nigdy - za wolno i za mało zdecydowanie
      wychodził do piłek. I właściwie niczym pozytywnym się nie wyróżnił. W drugiej
      części do bramki wszedł Kuszczak i puścił najbardziej kuriozalnego gola w
      historii futbolu. Strzelił mu go bramkarz rywali po wybiciu spod własnej
      bramki! Wtedy nazwisko Dudka wyrywające się z gardeł tysięcy ludzi znów
      zatrzęsło trybunami. Kibice zaczęli nawet domagać się trzeciej bramki dla
      Kolumbii.

Bramkarze byli antybohaterami, ale nie tylko im brakowało spokoju i szybkości.
      Po wszystkich Polakach widać było zmęczenie i ociężałość po zakończonym dzień
      wcześniej obozie kondycyjnym w Szwajcarii. Kolumbijczycy byli bardziej ruchliwi
      i szybsi. ....

sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3382367.html
      • neutron6 Re: Boruc Artur nr 1 30.05.06, 23:37
        ALE WSTYD!! - a nie mówiłem.
        • emti1 Re: Boruc Artur nr 1 30.05.06, 23:45
          Ale jaki wstyd...ze co ze niby dla Boruca???
          Przeciez takiego rykoszetu nie obronilby chyba zaden bramkarz na swiecie
          • oxylog Re: Boruc Artur nr 1 31.05.06, 08:26
            > Przeciez takiego rykoszetu nie obronilby chyba zaden bramkarz na swiecie

Każdemu bramkarzowi się zdarza puścić "szmatę" ale wypowiedź Pana Boruca po
            meczu - to dopiero wstyd !
            • westwind2 Re: Boruc Artur nr 1 31.05.06, 09:58
              sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3382970.html
              Artur Boruc, bramkarz
              Z takimi kibicami to nawet nie jest żal się żegnać. W ogóle nie wiem, czy
              powinniśmy się żegnać. Odstawili lekką wieś. Przy bramce był rykoszet, ciężko
              było ruszyć z miejsca. Nie wiem, czy jest powód do niepokoju. Kadra Kazimierza
              Górskiego też przegrywała przed mistrzostwami świata.
              • oxylog Re: Boruc Artur nr 1 31.05.06, 11:07
                >sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3382970.html
                > Artur Boruc, bramkarz
                > Z takimi kibicami to nawet nie jest żal się żegnać. W ogóle nie wiem, czy
                > powinniśmy się żegnać. Odstawili lekką wieś. Przy bramce był rykoszet, ciężko
                > było ruszyć z miejsca. Nie wiem, czy jest powód do niepokoju. Kadra
                Kazimierza
                > Górskiego też przegrywała przed mistrzostwami świata.

To jest wersja po "liftingu", wczoraj w nocy słyszałem w "trójce" wersję
                oryginalną - żenada...
            • moler1 Re: Boruc Artur nr 1 31.05.06, 10:09
              oxylog napisał:

> > Przeciez takiego rykoszetu nie obronilby chyba zaden bramkarz na swiecie
              >
              > Każdemu bramkarzowi się zdarza puścić "szmatę" ale wypowiedź Pana Boruca po
              > meczu - to dopiero wstyd !

tacy "kibice" to wtyd...
              • abanderado Re: Boruc Artur nr 1 31.05.06, 13:12
                piłkarze zawiedli,
                kibice zawiedli,

"prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedźie"
    • melisa333 najperw kolumbia - a co dalej ? 31.05.06, 15:25
      www.youtube.com/watch?v=KJfW3hrzAz8
      • istari3 Re: tak się zdobywa uznanie na Śląsku :)) 01.06.06, 09:09
        SONDA:

Czy Ekwador strzeli nam bramkę - z autu?

- Z szatni albo z hotelu.

- Albo jeszcze z samolotu.

- 1 gola strzeli nam sędzia.

- Sądzę, że z autokaru lub ze skutera. Pewno ich trener strzeli nam bramkę z ławki.
        • abanderado Re: tak się zdobywa uznanie na Śląsku :)) 03.06.06, 15:41
          ekwador strzeli nam gola ... niuznanego przez sędziego ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka