Dodaj do ulubionych

APEL DO mediów i radnych z OKREGU 4 !!!

17.11.06, 09:46
Nie wiem jak inaczej, jak szybciej do nich dotrzeć, więc może WY pomożecie -
chodzi o budowę ulicy przy ul. Kurpiowskiej - to, co tu się dzieje musi być
zauważone przez media i władze miasta!

przez ciężki sprzęt został zniszczony ponad 100 metrowy pas zieleni za
sklepami - teraz wygląda to jakby tam nigdy nie było trawy - sam muł, glina...
tragedia! wszystko wyglądałoby na pewno inaczej, gdyby termin budowy był
bardziej normalny, a nie jesienno-zimowy.

jednak co bardziej bulwersuje (moim zdaniem budowa powinna być wstrzymana w
ogóle!) to projekt drogi - po obu stronach szerokie chodniki (zupełnie
niepotrzebne z jednej strony) a jezdnia tak wąska, że chyba ulica będzie
jednokierunkowa!!!

Ludzie, skoro już znalazły się pieniądze na budowę, to dlaczego się je tak
marnuje... Niech TV to pokaże a gazety sfotografują. może ktoś nawet tu by
wrzucił jakieś zdjęcie z tego pola bitwy...
Obserwuj wątek
    • westwind2 Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 17.11.06, 09:59
      Popieram
      • siedlczanin_chuck Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 20.11.06, 23:23
        dzięki za poparcie, ale oprócz Ciebie i mnie chyba nikogo nie interesuje, co tu
        się dzieje... zapraszam media, które już się znudziły taśmami "prawdy" - tu
        zrobicie materiał drogowy jakiego jeszcze z Siedlec nie było!

a wszystko "zgodnie ze sztuką budowlaną" - jak napisano w przetargu...
        • brat_szczepana Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 20.11.06, 23:34
          W takim razie adresuj apel do p. Kobylińskiego z WODRu. Widziałeś jego program
          w TVS o siedleckich ulicach? To temat dla niego.
        • bambii Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 08:03
          na kogo głosowałeś do rady miasta ? idź do nich i zapytaj czy można z tym cos
          zrobić.
          • siedlczanin_chuck Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 09:43
            Akurat moja kandydatka z FS się nie dostała :( w ogóle mało się z FS osób
            dostało, hehe...

I tu nie trzeba pytać, tylko działać!
            • klemens.klemens Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 09:45
              Marnie obstawiłeś. Należało od razu na PIS, byłoby na skróty i bez straty głosu.
              • bambii Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 09:51
                aleś dowcipny , pewnie by było lepiej na STS do tego nikt by nie nagrał :>

chuck :
                Napisz do mnie na priv.
                • klemens.klemens Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 09:57
                  Bambii, cokolwiek, byle nie PIS! To zresztą już dawno uzgodniliśmy, jeszcze
                  przed wyborami. Nie ma sensu o tym teraz. OK, nie wiatr historii wieje.

• bambii Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 10:03
                    > cokolwiek, byle nie PIS!

ale chuck glosowal na FS więc nie rozumiem ironicznej sugestii.

Ja napisze tak , Siedlcom potrzebne są zmiany , czy tak też uważasz czy nie ? bo
                    to implikuje dalszą część dyskusji.
                    • klemens.klemens Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 10:06
                      Bambii, ja się z Tobą we wszystkim zgadzam, nawet jak się nie zgadzam. Czy mam
                      zresztą inne wyjście, poza wyjściem z forum?
                      • bambii Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 10:10
                        > ja się z Tobą we wszystkim zgadzam

mijasz się z prawdą :)))
                        widzę że nie ch`cesz podjąć dyskusji , tylko nie wiem dlaczego uciekasz przed
                        odpowiedzią

> Czy mam
                        > zresztą inne wyjście

oczywiście, nie trzeba uciekać wystarczy dobrze umotywować swoją odpowiedź.
                        W końcu forum to wymiana myśli i opinii.
                    • en_el off-topic... a może nie 21.11.06, 10:07
                      ja wiem że zaraz mi udowodnicie
                      że to kto na kogo głosował ma istotny
                      wpływ na budowę opisaną w topicu;
                      ale, pleaseeeeeeeeeeeeeeeee,
                      zróbcie to w innym wątku!!!

Czy przez te wybory przestaliście
                      czytać tematy wątków???
                      • klemens.klemens A może nie? 21.11.06, 10:11
                        W porządku, siadamy każdy w swoim kątku i zaczynamy od początku.
                      • bambii Re: off-topic... a może nie 21.11.06, 10:12
                        klemes.klemens zaczął z tym PiS'em i to tak niesmacznie , ja wskazówkę dałem
                        chuckowie konkretną co ma zrobić, klemens.klemens głosował na STS i nie
                        skierował do tych radnych ja przekaze sprawę tym ludziom z FS pomimo pregranej
                        może się tym zajmą taka jest różnica między nami :)
                        • klemens.klemens Zdecydowanie nie off-topic 21.11.06, 10:21
                          Szanuję en_el'a i nie chcę ciągnąć.
                          Dla Twojej wiedzy: głosowałem na FS w poczuciu pewności,że na pewno nie na PIS.
                          Stąd moja gorzka uwaga. Ale błagam, nie odpowiadaj.
                          Wracamy do ul. Kurpiowskiej!
        • en_el Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 09:45
          > a wszystko "zgodnie ze sztuką budowlaną"
          to wszystko wyjaśnia, to co opisałeś
          to jest właśnie "sztuka budowlana" ;-)
          • klemens.klemens Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 10:25
            Na tym może polega problem.
            Jeżeli ze sztuką budowlaną, to musi być zatwierdzony projekt, który coś
            postanawia w sprawie zieleni. Szerokość jezdni też musi być tam określona.
            Może taniej i szybciej jest wykonać szerokie chodniki niż szeroką jezdnię?
            Może to zwykły trick przedwyborczy prezydenta?
            Nie ma powodu godzić się na byle co i byle jakość.
            • brat_szczepana Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 17:39
              Hej siedlczanin_chuck, co wskórałeś?
              • siedlczanin_chuck Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 19:16
                panowie od remontu drogi tylko się z tego śmieją, ludzie chodzą patrzeć co jest
                zrobione i jak widzą chodnik szerokości większej niż połowa ulicy, to pukają się
                w głowę...

dziś jeden pan, nieco podpity, powiedział: "to wszystko przez tego ped&&&,
                Symanowicza, tego s&&&&syna"... więc raczej prezydentowi obecnemu na dobre ten
                remont nie wychodzi.

"Podlaskie Drogi Regionalne" - tak się nazywa firma, która to robi. Antyreklama
                w najpiękniejszej formie! Miasto budowy nie przerwie, ale może jak do 30 się nie
                wyrobią (termin oddania drogi), to chociaż będzie jakaś zadymka... ale zresztą -
                to mi humoru nie poprawi :(
                • logos110 Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 19:19
                  Dziwisz się temu robtnikowi ? Każą mu wykonywać swoją prace mimio tego, że tak
                  naprawdę jest ona zbęda i za "psie pieniądze" przy tej budowie akurat - tak
                  słyszałem od jednego z nich. Symanowicz posłużył się zwykłymi ludźmi, w tym
                  przypadku robotnikami do robienia swojej kampanni wyborczej w taki sposób.
                  Kiełbasa wyborcza-ktoś się na nią nabierze?
                  • brat_szczepana Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 19:28
                    Zapytaj, czy mają projekt budowlany i pozwolenie na budowę i kto to tak pięknie
                    zaprojektował. Trzeba dotrzec do źródła, żeby coś uzyskać.
                    • logos110 Re: Apel do mediów i radnych z okręgu 4 !!! 21.11.06, 19:42
                      Chyba jest ktoś taki jak architekt miasta ? Może on ?
                      Ale za 100% myślę, że to sprawka Symanowicza. To jemu najbardziej zalezało na
                      przebudowie tej ulicy - bo wiadomo - wybory się zbliżają i trzeba pokazac, że w
                      Siedlcach się dużo zmienia. Kto tak myśli jest w błedzie, niestety :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka