Dodaj do ulubionych

Pomysł na Błonie

15.05.07, 00:11
Proponuję zamieścić pomysły na najtańsze zagospodarowanie Błoni.
Obserwuj wątek
    • aro333 Re: Pomysł na Błonie 15.05.07, 00:21
      A coz tu myslec,teren raczej rekreacyjny ,stadionowy,pływalniowy i wogole
      Ameryka.Ale tylko z dojazdem przez ulice Polnocna inaczej sie nie liczy.
      • guthead Re: Pomysł na Błonie 15.05.07, 00:33
        Mieszkam tam i osobiście nie chciałbym chodzić na stawy przez cztery pasy.
        Myślałem raczej o tym żeby zrobić tam coś małym kosztem, co przyciągnie ludzi
        na spacery i wypoczynek. Aleje z ławkami i miejscami do przystanku wyprostować
        asfalt podzielić dla biegających i jeżdżących rowerem... itp. mam to na myśli
        nie to czy będzie tam ulica czy nie...
        • ettee Re: Pomysł na Błonie 15.05.07, 10:04
          guthead napisał:

> Mieszkam tam i osobiście nie chciałbym chodzić na stawy przez cztery pasy.
          > Myślałem raczej o tym żeby zrobić tam coś małym kosztem, co przyciągnie ludzi
          > na spacery i wypoczynek. Aleje z ławkami i miejscami do przystanku wyprostować
          > asfalt podzielić dla biegających i jeżdżących rowerem... itp. mam to na myśli
          > nie to czy będzie tam ulica czy nie...

a ci wizja górki ze śmieci już ci przeszła?
          • guthead Re: Pomysł na Błonie 17.05.07, 14:46
            mówiąc o śmieciach mówiłem o...
    • bydlaq Re: Pomysł na Błonie 15.05.07, 11:22
      Po 1. Zalesić. UE ma jeszcze środki na takie działania
      Po 2. rozwinąć agro i ogólnie turystykę
      Po 3. Rozwinąć grzybołówstwo (od rybołówstwa) bo las już będziemy mieli z pkt.1.

A na poważnie stworzyć tereny rekreacjne. To o czym mówili poprzednicy
    • muchawka Pomysł na (najlepsze) zagospodarowanie Błoni 15.05.07, 12:26
      Zabierając się za projekty dotyczące błoń trzeba przyjąć założenie, aby był to
      możliwie najlepszy projekt, a nie najtańszy i nie trącący prowizorką. Teren
      jest zbyt cenny, aby zaśmiecić go byle czym.

Plany stworzenia tam ośrodka sportowo-rekreacyjnego na miarę Euro 2012 może nie
      są do końca realne, ale poprzeczkę trzeba postawić wysoko, aby do dojść do
      pięknych celów. Dobry projekt jest warunkiem ubiegania się o środki zewnętrzne,
      bo z własnych miasto nie będzie w stanie tam coś sensownego wybudować.
    • kaczagugu Re: Pomysł na Błonie 15.05.07, 12:39
      najtańsze dla Błoni, będzie zasadzenie jabłoni...
    • aro333 Re: Pomysł na Błonie 15.05.07, 18:49
      Tak jak ktos tu napisal,nie jestes za komitetem ale jednak go popierasz.Chcesz
      taniego rowiazania wiec moze tak-Wy jako mieszkancy Nowych Siedlec ,elitarnego
      osiedla z tradycjami przedwojennych osiedli willowych,zrzucacie sie do
      kapelusza,wykupujecie dzialki na Bloniach wraz z przyległosciami.Nastepnie
      grodzicie caly teren siata ,stawiacie brame wjazdowa z ochrona.Krotko mowiac
      robicie prywatne osiedle.Dla miasta rozwiazanie tanie,ba powiem wiecej byc moze
      oplacalne bo dostanie kase.Wy cieszycie sie dosc sporym kawalem
      ziemi ,spokojem ,cisza.Mozna i tak.
      • guthead Re: Pomysł na Błonie 17.05.07, 14:58
        no jak tu dyskutować z takimi poliglotami. Na pięć wypowiedzi wszystkie pięć
        dotyczą autora, cztery odwołują się do górki śmieci, czyli tylko z jedną osobą
        można dyskutować + do tego wierszokleci...:)
        To podmokły teren i osobiście myślałem żeby zrobić tam dużo miejsca dla rodzin
        (ławki z grilami, ławki ze stołami, place zabaw największy i najbezpieczniejszy
        w Siedlcach) trochę miejsca dla młodych ambitnych(tu trzeba ogłosić konkurs) a
        obsypać to lokalną kulturą, robić tam pikniki festyny itp.
        • konard1 Re: Pomysł na Błonie 17.05.07, 16:21
          A może jakąs działalnośc handlową.
          Stadion można wybudowac w miejscu boisk treningowych pogoni ( przy istniejacym
          kawałku północnej), obok stadionu mozna wybudowac obiekt handlowy. Drugi
          wiekszy ( myśle że ok. 12tys m2, to nie dużo) koło osiedla tysiąclecia. A w
          środku koło krzyż zrobić deptak z ławkami scieżkami itp.

Osobiście bardzo mi sie podoba mój pomysł, myśle że gdybym był prezydentem
          miasta tobym zrealizował ten pomysł.
          powody dlaczego:
          1)miasto zyskało by nowe wielko powieszchniowe obiekty handlowe
          2)mieszkancy ulicy północnej zyskali by mozliwosc zakupów koło domu ( nie
          musieli by jak przeczytałem w innym wątku jeździć do Carrefour-a w drugi koniec
          miasta)
          3) mieszkańcy siedlec nie jeździli by do mińska, łukowa itp. miast na zakupy
          do wiekszych sklepów niż są obecnie w siedlcach
          4) zyskali byśmy Carrefour-a, TESCO 24h, media markt, jusk, obi albo castoram-e
          • guthead Re: Pomysł na Błonie 18.05.07, 16:59
            ha świetny pomysł, a na dachach lotnisko dla lotni i ogródki z parasolami.
            • konard1 Re: Pomysł na Błonie 18.05.07, 23:31
              guthead napisał:

> ha świetny pomysł, a na dachach lotnisko dla lotni i ogródki z parasolami.

moim pomysłem było wybudowaniem dwóch oddzielonych obiektów handlowych. Jak
              wspominałem jeden mógł by powstać koło planowanego stadionu ( w miejscu
              dzisiejszych boisk treningowych pogoni), między domem nad stawami a
              ul.Kazimierzowską. Natomiast drugi, dużo wiekszy koło os. tysiąclecia, koło ul.
              Granicznej. Natomiast teren przy krzyżu zostawił bym nie zmieniony. dostawic
              • guthead Re: Pomysł na Błonie 19.05.07, 01:32
                dużo ludzi ze wsi by przyjechało na zakupy...
                po jednej stronie jest lotnisko po drugiej ogródki działkowe po trzeciej
                osiedle domków a po czwartej stawy i golfowe pole. no to chociaż rzeźbę ludową
                by tam ktoś ustawił.
        • emti1 Re: Pomysł na Błonie 18.05.07, 17:24
          guthead napisał:
          > poliglotami

Nie uzywaj słow ktorych znaczenia nie znasz :)
          • guthead Re: Pomysł na Błonie 19.05.07, 01:20
            nie mędrkuj mądralo powtarzasz to wszystkim w koło czy do okoła?
            • emti1 Re: Pomysł na Błonie 19.05.07, 01:39
              I do tego problemy z ortografią...

Oj dobrze chłopie ze ty tym radnym nie zostałes...
              • guthead Re: Pomysł na Błonie 19.05.07, 01:43
                kup sobie wykrywacz błędów ;)
    • guthead Re: Pomysł na Błonie 20.05.07, 12:30
      Nam rzeczywiście potrzeba stadiony z prawdziwego zdarzenia.
      • krzycho1252 Re: Pomysł na Błonie 20.05.07, 12:36
        Na błoniach stadion nie powstanie. Mieszkańcy nie pozwolą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka