02.06.07, 10:54
"- Ręce mi opadają na temat poziomu umysłowego pomysłodawców tego kryptonimu.
Co tu się oburzać? Jak ktoś jest idiotą, to czy to oburza? - pytał w Radiu RMF
wzburzony Bartoszewski, były więzień Auschwitz i dwukrotny szef MSZ."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4192959.html

kto pracuje w CBA ?? czy naród sie w końcu obudzi kogo wybrał do sprawowania
władzy ?? panowie z PiS czy wiecie kim był Mengele ??

pl.wikipedia.org/wiki/Josef_Mengele
Obserwuj wątek
    • bambii Re: Idioci 02.06.07, 11:02
      Wassermann: Bez kar ws. "Mengele"
      Nie ma powodów do decyzji personalnych – mówi RMF FM Zbigniew Wassermann,
      komentując nadanie przez CBA sprawie doktora G. kryptonimu "Mengele". Jedyne co
      zrobi koordynator specsłużb wobec CBA to przestrzeże funkcjonariuszy i nakaże
      zmianę kryptonimu.

www.rmf.fm/fakty/?id=118354
      więc się zatuszuje sprawę .... brawo panie Wasserman , brawo
      • melisa333 Re: Idioci 02.06.07, 13:04
        każdego dnia, dziwi mnie coraz mniej - jeszcze tylko 2 lata !
        • muchawka Re: Idioci 02.06.07, 13:21
          A mnie dziwi coraz bardziej. W końcu w PiS to nie tylko nawiedzone oszołomstwo,
          ale też ludzie inteligentni i prawicowych żeby nie powiedzieć ultrakonserwatyw-
          nych poglądach, część z nich nawet ukończyła w PRL uniwersytety, akademie i
          politechniki. Mam wrazenie jednak, że inteligentna część PiSu daje sobie
          narzucać zdanie politycznego prymitywu tej partii.
          PiS z tej perspektywy zawodzi, żeruje i sam wznieca uczucia odwetu, zamordyzmu
          i chamstwa.
          • raks5 Re: Idioci 02.06.07, 16:45
            a niech mi ktoś wyjaśni, co ma PIS do gościa, który wymyślił gdzieś tam kryptonim?

Oczywiście to idiotyzm, ale nie powinno się nigdy obwiniać partii rządzącej za
            każdą decyzję w urzędach państwowych. Gdyby było tak idealnie, ze w trakcie
            rządzenia SLD, za którymi tak tu niektórzy tęsknią, to skąd mamy taki stan
            państwa jak teraz?

Jak daleko sięga odpowiedzialność rządzących za stan w kraju? Czy
            odpowiedzialność jest taka sama każdej partii? Czy PIS też odpowiada za pijanych
            policjantów rozbijających się po drogach? Czy za nierozsądne zachowania niższych
            agentów, którzy wymyślają kryptonimy? A czy może też jest odpowiedzialny za
            nauczycieli, którzy molestują seksualnie uczniów? Czy w takim razie, w przypadku
            gdyby kiedyś PO czy inne ugrupowanie przejęło władzę, to obecni krytykanci
            zgadzają się, żeby pociągać rządzących do odpowiedzialności za działanie każdego
            urzędnika państwowego bez wglądu na powiązania polityczne? Czy
            odpowiedzialnością PO będzie każda niezręczna lub wręcz idiotyczna wpadka
            każdego pracownika służb lub instytycji publicznych, niezależnie od stopnia czy
            hierarchii i nawet niezależnie od tego, jak długo zajmuje stanowisko?

Czy może to wyciąganie wpadek, idiotyzmów dotyczy tylko tej kadencji?

Czy do 2005 roku nie było w Polsce podobnych wpadek? Niezręcznych wypowiedzi,
            niestosownych zachowań? Nie wspominam o korupcji, bo za czasów SLD uczciwość w
            kraju była tak posunięta, że właśnie teraz, od dwóch lat możemy wreszcie poznać
            co to łapówkarstwo, używanie układów do wygrywania przetargów, sprzedawanie
            mienai państwowego w dziwny sposób itd?

Właściwie dopiero teraz możemy się pewnie dowiedzieć o przekrętach i
            przestępstwach związanych z wykonywanie władzy przez członków PIS... Bo SLD, UD,
            UW itd nie wiedziało, co to korupcja...

Ciekawe ile to ma wspólnego z prawdą
            • bambii Re: Idioci 02.06.07, 18:54
              > a niech mi ktoś wyjaśni, co ma PIS do gościa, który wymyślił gdzieś tam krypton
              > im?

a no taki że CBA to pomysł PiS , to ludzie "zweryfikowani" przez PiS dostali się
              do CBA, a na dodatek stanowisko Wassermana jest takie a nie inne a on też
              reprezentuje PiS. Dalej idąc Ziobro nie zabrał głosu w tej sprawie choć
              osobiście oskarżył doktora G. o zabójstwo na konferencji, czego chcesz więcej ?

> Oczywiście to idiotyzm, ale nie powinno się nigdy obwiniać partii rządzącej za
              > każdą decyzję w urzędach państwowych.

litości , przecież ktoś to nadzoruje a szczególnie CBA twór powołany przez PiS

>Gdyby było tak idealnie

a kto pisze że było idelanie? miało teraz byc taki pięknie i co jest ?

> Jak daleko sięga odpowiedzialność rządzących za stan w kraju?

za CBA odpowiada chyba Wasserman nieprawdaż ?

>Czy PIS też odpowiada za pijanyc
              > h
              > policjantów rozbijających się po drogach?

wytłumacz mi więc na czym polega rządzenie bo widzę ze mamy różne wizje
              rządzenia państwem.

> gdyby kiedyś PO czy inne ugrupowanie

przypomina mi sie tekst : "a gdyby tu było przedszkole w przyszłości .... " :)

> Czy
              > odpowiedzialnością PO będzie każda niezręczna lub wręcz idiotyczna wpadka
              > każdego pracownika służb lub instytycji publicznych

jak widać to nie jest pierwsza wpadka, przypadek Blidy wczesniej przypadek
              policjantów wysłanych do Siedlec co robia rządzacy aby temu zapobiegać ? bo ja
              tego nie widzę.

> Czy może to wyciąganie wpadek, idiotyzmów dotyczy tylko tej kadencji?

nie, ale czy jeśli sąsiad kradnie to oznacza że Ty też możesz ?

> Ciekawe ile to ma wspólnego z prawdą

Poczekajmy na wyniki bo oskarżenia padają z ust członków PiS bardzo szybko (vide
              Ziobro) a sąd w przypadku doktora G. nie podzielił opinii prokuratury. NIe
              widzisz że tu nie chodzi o uzdrowienie kraju tylko o zagrania pod publike ,
              trzeba być ślepym aby tego nie widzieć.
            • bogini_nocy Re: Idioci do raksa 03.06.07, 13:10
              Raksie drogi, czy na prawdę tak ciężko się przyznać, że głosowałeś na idiotów???
            • siedlczanin2 Re: Idioci 03.06.07, 15:27
              czytając wypowiedz raks5 mam wrazenie że on nic nie rozumie.
              kol. raks5, w każdym czasie i pod różnymi rządami były mniejsze lub większe
              wpadki, nie da sie ukryc. Ale takiej durnoty i posmiewiska z naszych
              rządzących, a tym samym i z nas Polaków nie było. Często - od lat - bywam w
              Hanowerze i wyobraź sobie, że wstydzę się jak nigdy dotąd rozmawiać ze swoimi
              znajomymi o tym co sie obecnie u nas wyprawia.
              Ta władza, jak donosi prasa w swej pracy używa bez zastanowienia
              słowa "Mengele", ta władza wysyła służby specjalne do ośrodków ZNP bo
              strajkują, ta władza chce zakazać lektur uznanych autorów, przedstawicielka tej
              władzy mówi że należy się zastanowić czy teletubisie to nie szerzenie
              homoseksualizmu, ta władza doprowadziła kilka dni temu lekarza do zawału, dr
              G. do kryminału, Blidę do smierci, pracownikom w Piszu powykręcała nogi i
              palce, ta władza chce brać w kamasze strajkujących. Ta władza ma w swoim
              arsenale też bardziej zaawansowane metody "dialogu społecznego" tj "kipisz w
              domu po 6 rano". Tego nie widzisz?
          • neutron6 Re: Idioci 02.06.07, 16:47
            Masz rację, są tam również ludzie inteligentni i normalnie myślący, ale
            niestety, muszą robić i mówić jak wódz (wodzowie) każe. Przykład Zawiszy (to
            nie mój idol), który miał inne zdanie i musiał jak narazie pożegnać się tylko z
            przewodnictwem w komisji. Ale to jeszcze nie koniec jego "dołowania". Wódz jest
            wodzem i jak Ci się nie podoba to - rodzinne powiedzenie "spieprzaj dziadu" i
            na bok.
            • bogini_nocy Re: Idioci 04.06.07, 09:02
              neutron6 napisał:

> Masz rację, są tam również ludzie inteligentni i normalnie myślący, ale
              > niestety, muszą robić i mówić jak wódz (wodzowie) każe. Przykład Zawiszy (to
              > nie mój idol), który miał inne zdanie i musiał jak narazie pożegnać się tylko
              z
              >
              > przewodnictwem w komisji. Ale to jeszcze nie koniec jego "dołowania". Wódz
              jest
              >
              > wodzem i jak Ci się nie podoba to - rodzinne powiedzenie "spieprzaj dziadu" i
              > na bok.

Zawisza to akurat przykład jednego z większych pisowskich bałwanów.
    • bmada Re: Idioci 03.06.07, 10:40
      PiS to partia wodzowska. Wszyscy PiS-owcy czekają na to co powie wódz. A wódz
      nie zawsze zdąży albo zauważa bzdury. Jak pan już powie, to wszystkie to reszta
      chórem ujada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka