leszczynka-is-me 26.11.07, 21:55 prosze o wszelkie opinie na tema ortodontow w siedlcach, gdzie warto zalozyc aparat, a kogo sie wystrzegac... i czy ktos prostowal zabki u doktor Jamiałkowskiej na Kilińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inka-inka-inka Re: ortodonci w siedlcach 29.11.07, 12:01 podbijam wątek a od siebie napisze ze bylam na kilku wizytach u ortodontów w siedlcach gdyz również jestem na etapie poszukiwania lekarza i powiem ze wlasciwie nikt nie wydal mi sie osobą kompetentną na tyle abym mogla zaufać i powierzyc swoj zgryz. To pewnie dlatego ze usłyszalam kilka (jakże różnych i odmiennch) planow leczenia. Na 3- go maja pani doktor (nazwiska nie pamietam ale mloda) powiedziala ze wystarczy jeden łuk na calą góre nosze rok i 2 m-ce i po sprawie - nie powiem bardzo mi sie to spodobalo ale wowczas wizyta kontrolna kosztowala tam 100 zł i tak co miesiac + pewnie jeszcze jakies oplaty za wymiane gumek itp. Poźniej byla przychodnia zdrowie na kilińskiego tez mloda pani doktor powiedziala rózniez ze jeden łuk na góre ale zamki zakladane tylko na 2 ząbki z przodu na dwójkach nic (wada brak zawiązek na dwójkach zęby tzw. kły-sopelki) a potem reszta znowu "zazamkowana" Powiem szczerze ze troche mnie to przerazilo bo musi to wyglądac idiotycznie szczegolnie jak zeby sie rozsunął i beda duze szczeliny miedzy 1 a 3 :( a estetyka liczy sie dla mnie bardzo Mozna oczywiscie liczyc na jakies zaślepki ale o tym Pani doktor nie wspominala wiec nie wiem Plusem jest niższa cena za wizyty kontrolne i generalnie bardzo mila Pani doktor starala sie wszystko wyjasnic. Potem bylam w gabinecie na ulicy rynkowej u dr Gałeckiej - Kondej i tu wrazenia okropne choc Pani doktor bardzo mila itp, itd. Za 5 minut rozmowy i siedzenia na fotelu otworzenie buzi zaplacilam 50 zł !!! i dowiedzialam sie ze trzeba koniecznie zakladac 2 łuki (choć zeby na dole mam proste) Żaden poprzedni lekarz nie mowil ze istnieje tak potrzeba. Wiec wiadomo koszty idą juz x2 Poczulam sie troche tak jakby ktos chcial mnie naciągnąc moze to glupie co pisze ale takie bylo moje odczucie wiec teraz kompletnie nie wiem juz co mam robic :( Piszcie jak najwiecej o swoich doświadczeniach z siedleckimi ortodontami moze wspolnie uda nam sie wybrac tego lekarza ktory faktycznie nam pomoze i nie doprowadzi do ruiny :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka-is-me Re: ortodonci w siedlcach 03.12.07, 00:18 hej ja dopiero po zalozeniu zaczelam sie zastanaiwac co tak naparwde zrobilam, i po przesledzeniu wszytskich watku zwiazanych z ortodoncja w siedlcach, najlepsza opinia cieszy sie doktor jezierska z kilinskiego, bardzo kompetentna, dla ktorej liczy sie przede wszystkim pacjent a nie wlasna wygoda, bardzo duzo oosb zachwalalo panai doktor i poleca...co do roznych opinii, to fakt kazdy z lekarzy ma swoja wizje, sposob naparwy zabkow, i moga byc rozne, najwazniejsze to trafic do specjalisty a nie sadysty, ktory nie ma zieloengo ppjecia o tym co robi......najgorsza opinia cieszy sie doktor binkowska, kobieta kosmos......nie z tej ziemi.......sam pyta sie pacjetna czy che miec aparat staly czy wyjmowany, badz co w ogole chce zrobci z zebami, tak, jkaby to cos zalezalo do pacjenta, a nie od wady.........masakra Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: ortodonci w siedlcach 03.12.07, 14:59 Leszczynko masz racje Miałam do czyniena z Dr Bińkowską i musze powiedziec ze to tragedia i porazka totalna. Wydalam tylko mase pieniędzy na wyjmowane aparaty które nicn ie pomagały Mam kolezanke która ma 22 lata i nosi aparat wyjmowany a leczy zęby u niej juz 14 lat i wraz ma krzywe wystajace zeby Masakra nie polecam Mam pytanko czy dr Jezierska jest młodą blondynką? bo to moze u niej bylam na kontroli hhmmm ? Pozdrawiam i wpisujcie swoje opinie i wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka-is-me Re: ortodonci w siedlcach 04.12.07, 18:06 mloda blondynka, bardzo szczupla, w okularach, mila przyjemna to dr jamialkowska, a dr jezierskiej nei wdizlam, takze ciezko mi ejst cokolwiek na ten temat pwoiedziec.......a dalczego Twoja kolezanka nie poszla na kontrole do inengo lekrza???14lat toz to totalne szalenstwo.....dawno bym podziekwoala takiej lekarz, powinni zabarc jej uprawnienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue-pomidor Re: ortodonci w siedlcach 27.10.08, 08:21 Muszę przyznać że ja odniosłem inne wrażenie i skutki spotkania z Panią Jeziernicką z przychodni Zdrowie. Staram się nie oceniać ludzi po wyglądzie. Ale w tym przypadku kobieta opalona dużo za dużo. Widać niestety co ma w głowie i że będzie przeciągać leczenie oczywiście z powodu kasy. Solarium kosztuje. Po pierwsze muszę się nie zgodzić co do kompetencji tej Pani. Zapłaciłam za cały aparat a nie założyła zamki na 6 zębach. Po drugie ciągle narzekała że cokolwiek zrobić inaczej to będzie dodatkowe utrudnienie dla niej. Coś chyba nie tak, to jej ma być wygodnie czy pacjentowi. Strach było się pytać ile potrwa leczenie bo była niezadowolona! Na szczęscie mieszkam teraz w Warszawie. Zmieniłem lekarza i co? Efekty: 1.Dwa zęby odbiegające całkiem od łuku. 2.Zamki muszą być na wszystkich zębach 6zamków x 100zł to 3x100zł żle przyklejone. 3.Dolna szczęka zamiast pchać do tyłu to była pchana do przodu. 4.W warszawie nie zakłada sie już drutów jak u Pani J tylko elastyczne opaski na zamki. Zawsze koniec drutu ranił mi jamę. 5. Wyrwane 2 zęby. Po profesjonalnym zrobieniu zdjęć wewnątrz jamy ustnej dostałem do zrozumienia że nie trzeba było wyrywać tylko całość zmieściła by się w jamie. Wkurzyłam się maksymalnie na tę babę. 6.Co mi pozostało? Dodatkowe 1.5 roku leczenia. Co prawda drożej bo 200zł wizyta z wszystkim, ale polecam profesjonalnie i nowocześnie. ROBIłA WSZYsTKO żEBY JEJ BYłO WYGODNIE! Powinienem ja zaskarżyć i obciązyc spapraną robotą. Niestety tak jest na zadupiach, mają monopol i myślą ze każdy zapłaci każdą cenę za ich pseudo usługi. Trójkowi studenci też gdzieś muszą pracować. Siedlce to wymarzona placówka Uprzedzam to nie był skomplikowany przypadek. Wnioski zostawiam Wam do przemyślenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blue_pomidor dziwne z tym "blue_pomidor" 16.10.09, 09:25 właśnie odkryłem, że ktoś w 2008 roku korzystał z tego samego nicka, chociaż JA wymiśliłem tego nicka w tym miesiacu.... Chyba będę musiał zmienić nicka na coś innego, bo widzę że ten 'ktoś' z 2008 roku jakieś straszne głupoty wypisywał :-( A z drugiej strony to dziwię się wyborczej że nie blokuje nicków tylko wprowadza je po (roku? szybciej) do puli wolnych nicków.... ....a ja myślałem, że "blue_pomidor" to taki wyjątkowy nick :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka13_linka Re: ortodonci w siedlcach 29.12.08, 15:22 Witaj.Chciałabym się kogoś poradzic. Muszę nosic aparat ortodentyczny i mam proglem z wybraniem właściwego ortodonty z Siedlec. Słyszałam dużo o pani Edycie Jeziernickiej i widziałam jeden z twoich postów czy moge zadac Ci kilka pytań? TY jesteś/byłaś jej "pacjentką" tak? CZy twoim zdaniem pani Jeziernica zasługuje na uznanie?, a tak wogule to dobrze leczy? i mam jeszcze jedno pytanko ta pani ma prywatny gabinet? jeśli tak to dużo się płaci u niej za wizyty? pozdrawiam. i z góry dziękuję Ewelina;) Odpowiedz Link Zgłoś
bejanka Re: ortodonci w siedlcach 04.12.07, 19:47 Koleżanki chyba nie wiedzą u kogo się leczą-przekrecając nazwisko dr Jeziernickiej/chyba że jest i Jezierska?/ Prawda jest jedna jednemu podpasuje dr Nowak a drugiemu Kowalski. Trzeba przekonać się osobiście, a krążenie po kilku gabinetach jest tylko stratą czasu i kasy, bo za każdą wizytę trzeba płacić. A z tego co wiem dr Bińkowska-przedstawiona w negatywnym świetle przez forumowiczkę-jest dobrą doktór,a że się pyta czy pacjent chce stały czy ruchomy aparat jest moim zdaniem znaczącym pytaniem. A ponadto doktór współpracuje z większymi przychodniami w Siedlach a przede wszystkim z dr Jamiołkowską i Jeziernicką w Zdrowiu. A że ktoś się leczy 14 lat to chyba wina leczonego a nie leczącego- widocznie nie brało się do serca wskazówek lekarza i teraz najlepiej winę zwalić na niego-niestety brutalna prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka-is-me Re: ortodonci w siedlcach 04.12.07, 20:44 kompletnie sie nie zgodze z bejanka, gdyz zalozenei aparatu wyjmowanego czy stalego NIE ZALEZY OD ZDANIA pacjenta tylko od wady zabkow,takie pytanie dobrze nie swiadczy chyba o doktor,jak pacjent ma ponad 20 lat.... aparaty wyjmowane zaklada sie do 14 roku zycia, powyzej tzreba nosic juz na stale....nawet jak sie ma malo wade.....nie wiem dlaczego moja przedmowczyni uwaza ze takie pytanei ejst znaczoace, moim zdaneim swiadczy to o braku kompetencji ze strony lekarza, moja ortodontka, odrazu powiedziala mi na pierwszej wizycie co jest nie tak, ustalila plan leczenia, powiedziala o mozliwosciach leczenia, doradzajac co jest anjlepsze dalej idac wizyta u specjalisty jest po to aby ktos tobie cos doradzil i podpwoiedzial, ustalil paln leczenai, a nie pytal pacjeta co tak naprawde chce zrobic ze swoimi zabkami, zle postawiona diagnoza mzoe prowadzic do tego zeby leczyc prze 14 lat, co jest wielka glupota i kojarzy mi sie z robieniem pranai mozgu i naciaganiem, lecz takze nei przecze ze moze to byc wina pacjenta, ale jak dla mnei to wielce podejrzanie, aby leczyc komus 14 lat rozumie 2-do 5 ale 14...byc mzoe nei spotkalo Cie nic zlego u pani binkowskiej, ale ejstes jedna osoba na 100, znam kilakdziesiat osob, ktore negatywne wypowiedzialy sie na temat tej pani...moja opinia nei jest odosobniona, kazdy am parwo wyrazenia swojej....opinia wystawiona prze osoby, ktore podjely leczeni chyba sa najcenniejsze, a bejanka, na jakeij podstawie uwazasz ze to dobra ortodontka?????Mysle warto poprzec to jakimis argumentami....takei forum sluzy wymianie zdan!!!!a co do chodzenia po roznych lekarzach, nie jest to taka glupota warto sie zorientowac, kto co powie, i co Ci zaoferuje, ejdnak zalzoenei aparatu to powazna decyzja, nei nosi sie tego kilka miescy, ale kilka lat, moze i 14, i meczyc sie prze ten zcas i bcy niezadowolonym, albo poglebiac swoja wade nie jest mile widziane u nikogo.....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: ortodonci w siedlcach 05.12.07, 14:38 A wiec która lekarka jest lepsza ? Jamiołkowska czy Jeziernicka w Zdrowiu? Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: ortodonci w siedlcach 05.12.07, 18:27 Proponuję zakończyć ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: ortodonci w siedlcach 05.12.07, 20:37 Przepraszam , a to niby dlaczego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: ortodonci w siedlcach 05.12.07, 21:27 Bo podejrzewam ,że to jest reklama Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka-is-me Re: ortodonci w siedlcach 05.12.07, 22:46 Panie lesiu dlaczeo uwaza pan ze jest to reklama????kompletnie sie z panem niezgodze, forum sluzy wymainie zdan i opinie z roznych dziedzin zycia, jest to bardzo przydatne, dla osob, ktore rzeczywiscie potrzebuja pomocy z danego zakresu....to fakt ratunkiem byloby logowanie sie z imienia i nazwiska.....sama rozpoczelam ten watek, gdyz nei moglam sie zdecydowac na ortodonte, a najlepszym sposobem jest poznac opinie inncyh osob, ktore jzu sie leczyly u danej osoby, badz prezkazac wiedze od swoich najblizszych czy znajomych, nei ma w tym nic zlego reklamwoac dobrej jakosci usluge, a krytykowac slaba Odpowiedz Link Zgłoś
samantalive Re: ortodonci w siedlcach 16.03.08, 22:23 ja ZDROWIA NIE POLECAM NIKOMU, wydawloby sie ze w tych czasach idac prywatnie, i placac nie male pieniadze, nie zawsze trafia sie an specjaliste...ja na swoje nieszczescie zalozylam tam aparat, a kazdy nastepny ortodonta ze zdziwieniem i szokiem..patrzyl na to moje cudo, jedno ze wedlug kazdego brakowalo u mnie niezbednego pierscienia,pprez co miesiacami moglabym przychodzic sobie an wizyty a efektów byloby brak i poprawiac zamki trzeba bylo, a aparat zostal zalozony na psujacy sie zab,czego o dziwo pani doktor ze zdrowia nie zauwazyla:) podsumowujac-brak kwalifiakcji, w wiekszosci przypadkow bez specjalizacji w trakcie nauki, niemila obsluga i malo fachowa obsluga, przez co nieswiadomy klient staje sie krolikiem doswiadczalnym, rezultat-wyrzucone pieniadze w bloto.ps moj przypadek to nie pierwszy, jak sie dowiedzial pytajac po znjaomych, tylko szkoda ze dopeiro po, a nie przed!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka samantalive 29.10.08, 22:03 Cześć! Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Również nie mam pierścienia i wogole....szkoda gadać! Słuchaj a na jakiego innego ortodonte zmienilas ? I jak nazywala sie lekarka ktora Cie prowadzila? Moja to dr. Jeziernicka - również zadziwił mnie fakt czemu nie mam zalozonego pierścienia - przeciez to podstawa. Dodam ze Dr. nie ma specjalizacji o czym dowiedzialam sie poźniej niestety :( Ligatury tez pożal sie Boze za slabo dzialające-prawie zero efektow a wrecz stan gorszy niz przed zalozeniem. Poszukuję teraz ortodonty ktory przejmie leczenie to moj 3-4 m-ąc leczenia moze jeszcze da sie to uratowac Odpisz prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
samantalive Re: samantalive 15.11.08, 08:55 na Twoim miejscu ucieklabym jak najdalej jak moge od zdrowia, ja leczylam sie nie u jeziernickiej...u jeszcze innej..nie pamietam jzu nazwiska, ale jak okazalo sie kilak meisiecy po zmianie moj stan zebow byl duuzo gorszy niz przed zalzoeniem, moim zdaniem w polsce powinno sie zmienic prawo i ulatwic pacjentowi dochodzenie swoich roszczen odszkodowawczych, to jest nie dopomyslenia aby osoby bez specjalziacji zakladaly aparat, coraz glosniej ostatnio o negatywnych opiniach zdrowia, poprostu te panie nie maja zielonego poejcia co robia.....polecam doktor fedoruk losicka 256325056, gabinet miesci sie na ulicy 3maja w jednym z blokow ale dokladnego adresu nie pamietam, musisz zapytac sie umawiajac sie na wizyte. napisz czy udalo Ci sie..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: samantalive 16.11.08, 20:29 Dzieki za odpowiedź Juz zapisalam sie na konsultację do innego ortodonty ale jesli sie nie uda na pewno spróbuje u tej Pani dr którą polecasz. Leczyłas sie u niej ? Jestes zadowolona z efektów ? Odpisz jeszcze ...miło czuć ze nie jest sie samym z takim problemem a co to dochodzenia swoich roszczen mysle ze warto zebrac się w jakąś sensowną grupę osob niezadowolonych i pokrzywdzonych przez danych lekarzy i ośrodek zdrowia i wystosowac pismo w tej sprawie. Tylko niech zgłaszaja sie osoby ktore tam sie leczyly !!! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: ortodonci w siedlcach 29.10.08, 22:05 Ahhaa i dodam jeszcze jedno. Faktycznie obsługa koszmarna. Wredne tępe babska chodzace jak świete krowy w tej rejestracji pracują. Dodzwonic sie tam tez nie mozna wogole Szkoda gadac ..... jesli kogos urazilam to przepraszam no ale taka jest niestety smutna prawda ... Odpowiedz Link Zgłoś
meg_123 Re: ortodonci w siedlcach 11.05.09, 22:21 Witajcie, Ja skorzystałam z konsultacji u lek przyjmującej w Dentcice na ul. Piłsudskiego. Byłam 5 minut zapłąciłam 50zł, Pani kazała mi zrobić dodatkowe specjalistyczne zdjecie jednego zęba, jeśli będzie ok, wyrwać zęba i przyjść na założenie aparatu. Za dodatkowe zdjęcie zapłaciłam znowu 50zł i tyle. Pewnie bym poszła ale postanowiłam skonsultować mój przypadek u jednego z najlepszych specjalistów w Polsce dr. Fudaleja (Warszawa), jeśli opinie by się pokryły aparat zrobiłabym w Dentice. Jednak okazało sie inaczej. Dr uświadomił mi że wszystko co usłyszałam w Dentice to bzdura i że zrobiłabym sobie ogromną krzywdę. Niestety mój przypdek nie jest łatwy, wymaga wszczepienie mikro-implantu dwóch łuków itd. Konsultacja jaką dostałam w Warszawie była nieporównywalna, dużo zdjęć, lustereczka w buzi, prześwietlenia, wyciski i dopiero przygotowany plan leczenia z różnymi możliwościami. Moim zdaniem powinno się zrobić taką konsultacje i dopiero kiedy dr, który zrobił specjalizacje w na Uniwersytecie w Waszyngtonie i jest krajowym konsultantem ds ortodoncji (bądz jakis inny) potwierdzi diagnoze robić aparat gdzie i komu poręczniej. To za dużo czasu i do tego sporo pieniędzy by to wszytsko zmarnować. Odpowiedz Link Zgłoś
julitaa20 Do meg_123 11.05.09, 22:51 Sluchaj....a ile zapłaciłaś za konsultację u dr Fundaleja i gdzie on przyjmuje dokladnie w Wawie ? Ile się czeka na konsultacje? Wiesz...bo ja juz nosze aparat Założylam w Zdrowiu u dr Jeziernickiej i mimo ze jest duza poprawa to mam wiele zastrzeżen i wątpliwości Wolalabym sie skonsultować Odpowiedz Link Zgłoś
meg_123 Re: Do meg_123 12.05.09, 09:22 Witaj, Za konsultacje zapłąciłam chyba 200zł, zostały mi wtedy zrobione różne zdjęcie, pobrane wyciski itd, za 2 tyg na podstwie tych danych dr przedstawił mi plan leczenie i w sumnie 2 możliwosci. Cena tej drugiej wizyty i planu leczenia zawierała się już w pierwszej opłacie. Ceny aparatów są u niego podobne jak wszędzie tylko comiesięczne wizyty droższe bo 200zł. Ale uważam że skonsultować warto. Przyjmuje na ul. Wielickiej niedaleko metra Wilanowska. Na wizyte czekałam niecałe 3 tyg. U niego jest tak troche dziwnie ze przyjmuej na raz kilka osób, rozmawia zaczyna robic i kończą to jego pracownice, ale bez obaw nawet pani,która brała mi zwykły wycisk miała przed nazwiskiem dr:) Rózne są opinie o nim, zazwyczaj dotyczą jego charakteru- że showman itd, ale to po prostu miły człowiek, który przy pzrywitaniu poda Ci ręke i zapyta jak się dziś czujesz. Mi to akurat nie przeszkadza, przy stresie związanym z aparatem wręcz troche rozluźnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
monias25 Re: ortodonci w siedlcach 09.12.16, 18:11 A dr HANNA TARKOWSKA - KOZIAK ??? Czy ktoś leczył u niej wady zgryzu? Czy to dobry ortodonta? Odpowiedz Link Zgłoś
zby.szko Re: ortodonci w siedlcach 16.12.16, 08:48 A ja jeżdżę do Lublina. Nie wiem jak teraz, ale w ciągu tygodnia byli w stanie przyjąć na kasę chorych mojego syna a 3 miesiące później i córkę zawiozłem. Ortodonta i stomatolog na miejscu. Wszystko robią od ręki i co się tylko da na NFZ. Efekty leczenia już po pół roku widoczne. Polecam. 81 534 36 62, 731 313 119 Odpowiedz Link Zgłoś