Dodaj do ulubionych

kredyty mieszkaniowe

19.01.08, 15:59
Witam wszystkich.Planuję już od dłuższego czasu zakup mieszkania. Będę potrzebował kredytu. Może podzielicie się swoimi doświadczeniami. W którym banku jest najkorzystniejsza oferta i na co zwrócić uwagę , jakie są pułapki.Opiszcie swoje przypadki.U jakiego dewelopera polecacie mieszkanka,a może znacie aktualne ceny m2. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • raks5 Re: kredyty mieszkaniowe 19.01.08, 16:31
      ofert jest bardzo dużo i generalnie niewiele się różnią ostatecznie.
      Czasem masz większą marżę, ale za to mniejsze wymagania. Czasami możesz
      negocjować prowizję (zwykle przy kredycie powyżej 350tys).

Proponuję skorzystać z usług domu kredytowego (expadner, notus i inne)- nic nie
      tracisz, bo oni żyją z prowizji od banku, której pewnie nie utniesz
      indywidualnie. Często jednak potrafią doradzić w zależności od tego, jakie są
      Twoje indywidualne potrzeby.

Kiedy ja brałem kredyty, mój przegląd wyglądał następująco:
      -PKO BP- może być taniej, mniejsze wymagania zabezpieczenia, ale dużo, dużo
      czasu musisz mieć, żeby się w to bawić
      -mbank- jeśli masz tam konto i planujesz mieć jakieś oszczędności w trakcie
      spłacania kredytu (bez żadnych deklaracji co do ich wysokości) ten kredyt może
      wyjść tanio. Szybka i łatwa procedura, ale wymagania co do zdolności kredytowej,
      szczególnie w CHF są dosyć rygorystyczne
      -Dominbank (czy jakoś tak)- maksymalnie prosto i łatwo, ale płacisz za to
      większą marżą
      -millenium (to mój do tej pory podwójny wybór)- super obsługa, bardzo szybko,
      rozsądne wyliczenie zdolności kredytowej, załatwiają wszystko od początku do
      końca, praktycznie dwie wizyty zamykają cały proces. Łatwe przejścia między
      walutami. Stosunkowo wysoka prowizja i średnio-wyższa marża. Trochę jest tak, że
      za jakość się płaci
      -wiem, ale nie sprawdzałem bliżej, że w ING Śląskim też jest miło, łatwo,
      bezproblemowo. Ale jak to bywa- za jakość się płaci

banków jest wiele, ja sprawdziłem tylko tyle. Zawsze jest jednak tak, że za
      dobrą obsługę, mniejsze wymagania się płaci (minimalnie więcej, ale w okresie
      20-30 lat się nazbiera). Wszystko zależy od Twoich aktualnych potrzeb
      • darek640 Re: kredyty mieszkaniowe 19.01.08, 17:36
        Expander, ludzie nie są w temacie powiedzieli że nie jestem zdolny
        kredytowo.Poszedłem osobiści do M BANKU i mam kredyt. POWODZENIA.
        • naufiz Re: kredyty mieszkaniowe 19.01.08, 19:57
          ja polecam bph, mam tam konto i automatyczne spłacanie więc się nie stresuję.
    • warszawa_fortis [...] 21.01.08, 15:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka