podsiedlecki 09.05.08, 16:20 mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zawsze. Platforma rozdaje fuchy po znajomości. Przyklad: byly posel Ambroziewicz wyladowal na stolku w funduszu ochrony srodowiska. Pytam: co on ma wspolnegoz ochrona srodowiska??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emti1 Re: PO stołki 09.05.08, 17:01 > Pytam: co on ma wspolnegoz ochrona srodowiska??? Wylewał na pole gnój naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: PO stołki 09.05.08, 17:31 podsiedlecki napisał: > mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zawsze. > Platforma rozdaje.. Uwielbiam osoby które wskakują tu na chwilę żeby coś tam zasiać. Pan podsiedlecki- o ile sobie przypominam, nie robił takich wstrętów wówczas, gdy do władzy dorwał się PIS. A przecież mógłby, choćby w Siedlcach. Dyrygent doradcą i prawą ręką Prezydenta miasta Siedlce.I inni.. . Panie siedlecki, dlaczego wtedy siedziałeś cicho? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bauerncity Re: PO stołki 09.05.08, 18:59 Tyle, że Pan Dyrygent sobie po prostu na to zasłużył. Osobiście też wziąłbym taką osobę na takie stanowisko, może nawet wyżej, gdyby wygrał mi kampanię wyborczą i zdobył najwięcej głosów w mieście na radnego. Jak pokazuje życie, decyzja p. Kudelskiego była trafna, bo gość na prawdę spisuje się ponad normnę. A poziom zawistości w Siedlcach powoli zaczyna mnie przerażać. Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: PO stołki 09.05.08, 19:22 bauerncity napisał: > Tyle, że Pan Dyrygent sobie po prostu na to zasłużył. Osobiście > też wziąłbym taką osobę na takie stanowisko, może nawet wyżej, gdyby wygrał mi kampanię wyborczą i zdobył najwięcej głosów w mieście na radnego. Jak pokazuje życie, decyzja p. Kudelskiego była trafna, bo gość na prawdę spisuje się ponad normnę. > A poziom zawistości w Siedlcach powoli zaczyna mnie przerażać. "Poziom zawistości" i "na prawdę" mówisz. No nic to, Wałęsa i Lepper byli jeszcze lepsi od PIS-u :) Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: PO stołki 09.05.08, 20:00 Bayerncity, kolejny człowiek znikąd :D Raks, zdaje się że masz prawa admina. Czy nasz obrońca uciśnionych nie ma przypadkiem tego samego ip co mr podsiedlecki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: PO stołki 09.05.08, 19:45 Tak naprawdę to nie bronię PO i nie atakuję PIS-u. Tak się składa, że nie uczestniczę w życiu politycznym i naprawdę mi tego nie brakuje. Tyle tylko że nie lubię jak zawiedzeni, których odstawiono od koryta, nagle przypominają sobie adres tej strony i rozeźleni zaczynają tutaj wylewać swoje żale. Nie interesują ich inne wątki, ale raptem "na nicku z marsa" wkraczają na nasze forum i zaczynają mącić. Ktoś tam przyczepił się, że pan o którym pisałem jest dobry na fotelu na którym siedzi. Tyle tylko że to iż wygrał prezydentowi kampanię akurat wcale o tym nie świadczy. Gdzie są ekonomiści czy prawnicy, którzy faktycznie mogliby wnieść dla miasta coś dobrego? A tak dorobiliśmy się Siedleckiego Mikołaja z którego w swoim czasie na youtube śmiała się spora część Polski. Całe szczęście że Białystok wyskoczył z Kononowiczem przy którym to wszystko jakoś przycichło :D Zresztą tak jak wspominałem, akurat ta osoba to był przykład jeden z wielu. Wystarczy przyjrzeć się powsadzanym na stołki przez PIS wszelkiego rodzaju dyrektorom czy prezesom. Chyba niewielu ma kwalifikacje usprawiedliwiające taki a nie inny wybór. Powiem wprost: obojętnie jaka partia dostałaby się do władzy, zawsze będę przeciwko ludziom wybieranym na szefów z układu a nie z fachowości. Jeśli PO będzie posługiwało się tym samym mechanizmem, to też będzie źle. A panu siedleckiemu życzę jak najlepiej, zdrowia i pogody ducha, ale zwłaszcza dawki obiektywizmu. Jak widzieć dziurę to nie tylko w spodniach sąsiada. Ale skoro tak bardzo nie podobają mu się działania PO, to może przypomnę dosadny przykład, że nie wszyscy po jednej stronie są biali, po drugiej czarni czyli całkiem "be" miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3960056.html Odpowiedz Link Zgłoś
bauerncity Re: PO stołki 09.05.08, 21:10 Czy pojawienie się nowego nick-u na forum od razu musi powodować doszukiwanie się głębszego sensu w tym przybyciu? Forum czytam od kilku miesięcy, ale nigdy nie starczyło mi dość czasu i szczerych chęci, by zacząć komentować najnowsze wpisy. I jeśli faktycznie interesuje Cię czy mam takie samo IP jak kolega podsiedlecki to napisz do adamina forum i dowiesz się czy masz rację czy też nie. Dlaczego moim pierwszym komentarzem na forum jest właśnie ten temat? Przeczytawszy bowiem Twój komentarz, pryznam szczerze, iż trochę się we mnie zagotowało. Uważam, że Pan Orzełowski jest najlepszym przykładem, że nie trzeba mieć wykształcenia prawnika, urzędnika, by sprawnie i z pomysłami sprawować swoją funkcję. W tak wysokich funkcjach samorządowych, jak prezydent, viceprezydenci, szef biura liczy się bardziej doświadczenie i organizacja własnej pracy, niż najlepsze studia o kierunku rzędowym. Rzuciłeś śmiesznym przykładem, bo de facto "Siedlecki Mikołaj" nie był Jego autorstwa, a naszego, siedleckiego poety - Eugeniusza Kasjanowicza. Poza tym sam utwór w kontekście muzyczynym mógł podobać się mieszkańcom i wiem, że tak było (utwór był nucony w przedszkolach, szkołach, trafił do radia, znajdowął się na telefonach komórkowych jako świąteczny dzwonek) Teledysk, który przyznam szczerze, nie był najlepszy był autorstwa TV Siedlce i właśnie to nasza telwizja zrealizowała to w taki sposób, a nie inny. Ogólnie rzecz biorąc sam pomysł, inicjatywa bardzo dobra, bo wreszcie jakiś ludzki, a nie urzedowy pomysł, muzyka dobra, tylko sam teledysk nie dodawał uroku piosence. Trochę jednak odbiegłem od tematu, o którym chciałem napisać. Osobiście nie mogę zapomnieć jak pomógł mi nie raz, jako osobie kompletnie z zewnątrz, zwykłemu mieszkańcowi, gdy już został mianowany prawą ręką prezydenta, dlatego jako dowód wdzięczności zamierzam napisać odczucia o tym Panu. Inne inicjatywy? Ubiegłoroczne Dni Siedlec okazały się sukcesem, a właśnie Pan Mariusz był głównym ojcem tego sukcesu. W tym roku, już za miesiąc, kolejny jubileusz miasta i kolejne sukcesy? Trwający właśnie I Siedlecki Jarmark Świętego Stanisława prawdopodobnie też okaże się wydarzeniem na "plus", a to własnie on jest Jego pomysłodawcą. Poza tym jako urzędnik stara się pomagać wszystkim interesantom, którzy się do niego zgłoszą, a ja mogę świadczyć jako przykład. Zgodzę się natomiast, że za dużo panuje, nie tylko w Siedlcach, tzw. układzików, gdzie osoby dostają kierownicze stanowiska w spółkach miejskich, w zamian za poparcie jakiegoś ugrupowania. Niestety tak dzieje się też w naszym mieście. Nie chciałbym rzucać przykładami, by nie wywołać żadnych komentarzy, ale przeglądając archiwum siedleckiego forum natknąłem się na wątek, który swego czasu bł jednym z poularniejszych - o vice-prezesie PWiK. Jeśli chodzi o główną tematykę tego "topiku" na forum to pozostawię to bez komentarza. Dodam tylko, że tak działo się od zawsze, za rządów SLD tak było, za PSL tak było, za PiS-u tak było, za Samoobrony i LPR-u tak było i tak jest i teraz, za PO. Czy to się kiedyś zmieni? Sądzę, że nie prędko. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login off topic 09.05.08, 21:32 > Forum czytam od kilku miesięcy <cut> > I jeśli faktycznie > interesuje Cię czy mam takie samo IP jak kolega podsiedlecki to > napisz do adamina forum i dowiesz się czy masz rację czy też nie Chyba nie czytasz bo wtedy wiedzałbyś że admin (ani zawodowy ani społeczny) nie ma prawa udzielać informacji o IP użyszkodnika. Zresztą admin społeczny (aes) nie widzi całego IP :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: PO stołki 10.05.08, 01:45 bauerncity napisał: >... że nie trzeba mieć wykształcenia prawnika, urzędnika, by sprawnie i z pomysłami sprawować swoją funkcję. W tak wysokich > funkcjach samorządowych, jak prezydent, viceprezydenci, szef biura > liczy się bardziej doświadczenie i organizacja własnej pracy, niż > najlepsze studia o kierunku rzędowym. Widzisz, nie chcę i nie będę już personalnie mówił kto, co, gdzie i kiedy, bo tak naprawdę nie o to tutaj chodzi. Chciałem Ci tylko powiedzieć, że to o czym piszesz jest dla mnie kompletnym nieporozumieniem. Bez urazy, piszę to najbardziej łagodnie jak potrafię. To czego tutaj bronisz, czyli braku odpowiedniego wykształcenia + dobre chęci- w ogóle to co napisałeś, po prostu poraża. Bo tak się akurat składa, że do zarządzania 80-tysięcznym miastem nie wystarczy zapał i umiejętność zorganizowania jarmarku. Z całym szacunkiem, ale chyba mylimy pojęcia. Nie wiem o czym ty mówisz, ja mówię o potrzebie, o konieczności posiadania kompetentnych osób na stanowisku władz miasta a nie o dyrektorze MOK-u czy szkoły muzycznej. Jeszcze raz powtórzę, potrzeba nam ludzi wykształconych kierunkowo, którzy nie będą się plątać i uśmiechając do kamer robić dobrą minę. Niezależnie jaką partię by reprezentowali. Podam przykład. Znam osobiście pana Figata. Nie przepadam za nim jako człowiekiem, ale trudno byłoby mi powiedzieć że nie jest odpowiednią osobą na stanowisku prezesa PEC. Doświadczenie i odpowiednie wykształcenie. Cieszę się że osoba o której wspomniałeś pomogła Ci w jakiejś istotnej dla Ciebie sprawie. Tyle tylko, że tu nie chodzi niestety o to. Pozdrawiam. ------ brycee Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: PiStołki 12.05.08, 09:30 przypowieść o źdźble w oku drugiego i belce ze swojej kojarzysz ? poszukaj gdzie pracuje brat posła Tchórzewskiego, jak awansował i kiedy, a jak masz ochotę to poszukaj dalej w rodzinie (synowie etc.) - dowiesz się ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zorbass Re: PiStołki 12.05.08, 12:26 > przypowieść o źdźble w oku drugiego i belce ze swojej kojarzysz ? > > poszukaj gdzie pracuje brat posła Tchórzewskiego, jak awansował i kiedy, a jak > masz ochotę to poszukaj dalej w rodzinie (synowie etc.) - dowiesz się ciekawych > rzeczy. Napisałbym bracia, z tłumacza niemieckiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
bmada Re: PiStołki 12.05.08, 23:28 Ciekawy jestem, czy jest jeszcze jakiś członek PO w Siedlcach, który nie dostał "stolca"? Odpowiedz Link Zgłoś
nowak62 Re: PO stołki 13.05.08, 08:44 Tacy sami jak wszędzie,(a miało być inteligentnie) ale i tak się dali wykarolkować burakom z PSL-u. Odpowiedz Link Zgłoś