rekombinator 12.12.08, 09:53 Studiując w Warszawie wiele zajęć odbywałem zdalnie. Dlaczego w Siedlcach jest tak mało szkół wykorzystujących tą metodę? Jaka jest wasza opinia na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siedlczanin13 Re: moodle Siedlce 12.12.08, 10:31 czy przedrostek "re" przed Twoim nickiem oznacza,że podstawówkę i liceum także kończyłeś zdalnie ? :), za najlepszą metodę kształcenia uważam szkoły stacjonarne wspomagane wszelkimi metodami samokształcenia się, Odpowiedz Link Zgłoś
rekombinator Re: moodle Siedlce 12.12.08, 15:58 > czy przedrostek "re" przed Twoim nickiem oznacza,że podstawówkę i > liceum także kończyłeś zdalnie ? Tak kończyłem, moja AMIGA śmigała w necie że hoho ;) > za najlepszą metodę kształcenia uważam szkoły stacjonarne wspomagane wszelkimi metodami > samokształcenia się, Zgadzam się w 100%, ale jesteśmy w XXI wieku i wspomaganie nauczania stacjonarnego nauczaniem zdalnym jest bardzo dobrym i TANIM rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
onkelgebels Re: moodle Siedlce 12.12.08, 17:15 siedlczanin13 napisał: > czy przedrostek "re" przed Twoim nickiem oznacza,że podstawówkę i > liceum także kończyłeś zdalnie ? :), za najlepszą metodę kształcenia > uważam szkoły stacjonarne wspomagane wszelkimi metodami > samokształcenia się, Czy wy kiedys bedziecie w stanie normalnie dystkutowac a nie od razy obrazac drugiego rozmowce, dlaczego od razy przywaliles ze niby podstawowke i liceum skonczyl zdalnie ? Zdalnie to cie zrobili ... A co do slusznosci pogladow to twoje zdanie wydaje sie cenne - szczegolnie tobie samemu... Prawda jest taka, ze na calym swiecie jak ktos sie chce uczyc to bedzie sie uczyl i nie ma znaczenie czy bedzie to zdalna nauka czy tak ukochana przez ciebie metoda siedzacego byka. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla_groovie Re: moodle Siedlce 12.12.08, 21:29 onkelgebels napisał: > Czy wy kiedys bedziecie w stanie normalnie dystkutowac a nie od razy > obrazac drugiego rozmowce, dlaczego od razy przywaliles ze niby > podstawowke i liceum skonczyl zdalnie ? > > Zdalnie to cie zrobili ... Popieram. a Moodle oceniam jako jedno z lepszych rozwiązań OpenSource. Kiedyś się tym bawiłem w dość szerokim zakresie oferując pewien zakres usług. Teraz wiem i są to informacje potwierdzone - Moodle bardzo dobrze sprawuje się np. na Ciechanowskich uczelniach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rekombinator Re: moodle Siedlce 21.12.08, 10:51 > Kiedyś się tym bawiłem w dość szerokim zakresie oferując pewien zakres usług. Jaki zakres usług? Ile taka impreza kosztuje? (pewnie bardzo dużo skoro tak mało z tej metody szkół korzysta ) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla_groovie Re: moodle Siedlce 22.12.08, 09:14 rekombinator napisał: > > Kiedyś się tym bawiłem w dość szerokim zakresie oferując pewien > zakres usług. > Jaki zakres usług? > Ile taka impreza kosztuje? (pewnie bardzo dużo skoro tak mało z tej > metody szkół korzysta ) Zakres usług zgodny z przeznaczeniem aplikacji. Kosz? ale jaki - licencji? przecież to OpenSource, isntalacji, wdrożenia, konfiguracji czy utrzymania - tu jak zwykle każdy przypadek jest inny. Dalej twierdzisz że mało szkół korzysta - na jakiej podstawie tak twierdzisz. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rekombinator Re: moodle Siedlce 22.12.08, 14:23 > Dalej twierdzisz że mało szkół korzysta - na jakiej podstawie tak twierdzisz. Dobrze, zmieniłem zdanie - nie wszystkie korzystają z moodla może ktoś z tych "zacofanych" szkół pod wpływem tego wątku zainstaluje moodla. Muszę się przyznać, że trochę podpuszczałem. Królówka mogła by się postarać (zbirek dałbyś radę) W razie czego zapraszam na moodle.org - tam na pewno ktoś pomoże (oczywiście nieodpłatnie) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
be.b.e Re: moodle Siedlce 22.12.08, 17:12 tak naprawdę to instalacja moodla na serwerze polega na: 1)założeniu bazy danych na serwerze 2)wgrania instalki na serwer 3)uruchomieniu instalacji (kilka kliknięć i kilka wpisów dotyczących strony startowej) nie ma w tym nic skomplikowanego ani trudnego; natomiast aby była to platforma do e-learningu z prawdziwego zdarzenia należy systematycznie tworzyć kursy, quizy, lekcje, działać na forum, odpowiadać na maile uczniów, sprawdzać zadania bo nie wszystkie da się zrobić w formie quizu; to wszystko wymaga od nauczycieli dużo większego wkładu własnej pracy niż przygotowanie do lekcji; i myślę, ze na tym polega problem, że istnieją szkoły czy wyższe uczelnie w kraju, które nie korzystają z platformy do e-learningu; w dobie komputeryzacji wszystkich dziedzin życia mam nadzieje, że te nowoczesne metody nauki zdobędą zaufanie wśród szerokiej rzeszy nauczycieli a nie jednostek jak to jest obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
rekombinator Re: moodle Siedlce 27.12.08, 13:48 > w dobie komputeryzacji wszystkich dziedzin życia mam nadzieje, że te nowoczesne > metody nauki zdobędą zaufanie wśród szerokiej rzeszy nauczycieli a nie jednoste > k > jak to jest obecnie Mam nadzieję,że ten dodatkowy 1% przyznany przez siedleckich radnych zmotywuje innych nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
be.b.e Re: moodle Siedlce 14.12.08, 10:07 a na jakiej podstawie stwierdzenie ze w niewielu szkolach siedleckich dziala moodle? w Żółkiewskiem juz 3 rok, w samochodowce od tego roku, prus od roku ale slabo aktualizowane, od kilu miesiecy koledz jezykow obcych, nie wiem jak w krolowce; niektore gimnazja tez maja a inna sprawa ze zwykle w tych szkolach tylko garstka nauczycieli-pasjonatow korzysta z tego umieszczajac uczniom materialy do nauki i sprawdzania swojej wiedzy bo, zajmuje to duzo czasu ale jakie korzysci polecam tym ktorzy zwiazani sa z edukacja i maja ambicje aby uatrakcyjniac swoje zajecia Odpowiedz Link Zgłoś
rekombinator Re: moodle Siedlce 14.12.08, 20:06 > a na jakiej podstawie stwierdzenie ze w niewielu szkolach siedleckich dziala mo > odle? przepraszam powinienem napisać TYLKO W KILKU szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
be.b.e Re: moodle Siedlce 14.12.08, 22:19 a sprawdziłeś w innych ze nie ma? bo ja nie wiem wiec nie wymieniam ale zapewne skoro zakładasz taki post to przeprowadziłeś dokładny wywiad we wszystkich siedleckich szkołach...tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
rekombinator Re: moodle Siedlce 15.12.08, 08:41 > a sprawdziłeś w innych ze nie ma? bo ja nie wiem wiec nie wymieniam niestety nie sprawdziłem > ale zapewne skoro zakładasz taki post to przeprowadziłeś dokładny wywiad we > wszystkich siedleckich szkołach...tak?? Nie przeprowadziłem dokładnego wywiadu, ale fajnie, że tych kilka szkół posiada swoją platformę. Może z czasem reszta szkół także zacznie korzystać z tego udogodnienia. Może, ktoś wypiszę listę linków do siedleckich eszkół. Ty wymieniłeś (aś) 3, czekam na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś