Dodaj do ulubionych

Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow

31.12.08, 14:44
Wszystkim wiesniakom korkujacym Siedlce w nowym roku zycze:

- rozladowanych akumulatorow,
- przebitych opon,
- platnych parkingow,
- przeniesiania urzedow typu ARiMR poza granice miasta,
- drogiego paliwa,
- wyczerpania sie rezerw LPG,
- budowania mniej nowych mieszkan dzieki ktorym stajecie sie mieszanami z krwi i kosci,
- spadku cen skupu zywca,
- spadku cen skupu pieczarek,
- spadku cen skupu owocow,

Jezeli to was na wsi nie zatrzyma to oznacza, ze zbliza sie koniec swiata ;) a miasto niedlugo stanie w jednym wielkim korku spowodowanym przez wiesniakow nie potrafiacych zachowac sie na drodze...
Obserwuj wątek
    • emti1 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 31.12.08, 14:50
      Ahh szlachcicu ty jeden i miszczu kierownicy......
    • cameel28 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 31.12.08, 15:03
      Skad w Tobie tyle agresji? Nie udalo Ci sie dzis zaparkowac, do pracy sie
      spozniles przez korek? Forum to nie najlepsze miejsce do leczenia wlasnych
      frustracji. Wyluzuj, bo to co napisales mozna odbierac w najlepszym przypadku z
      usmiechem politowania.
    • krewy Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 31.12.08, 15:21
      To bardzo nieładnie składać samemu sobie życzenia. Czynią tak
      "ludzie" ciut .... lnieci. Ale czytając co piszesz i jakie logo
      sobie wybrałeś możesz śmiało sobie składać życzenia.
    • creatorr Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 31.12.08, 15:33
      Nie karmić trolla!
    • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 06.01.09, 11:38
      No i niestety nie poskutkowaly zyczenia - w miescie same WSK i WSI.

Wczoraj widzialem komiczna sytuacje jak jakis wiesniak w polonezie WSI oczywiscie zaladowal w inny samochod z tylu na rogu Kilinskiego i Pulaskiego. Ruszyl z poslizgiem opon i zacieciem na twarzy, oczywiscie z zacisnietymi zebami i zmruzonymi oczkami - i przypierdzielil czlowiekowi w tyl auta.

STOP WIESNIAKOM DROGOWYM !!!
      • moler1 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 06.01.09, 17:26
        onkelgebels napisał:

> No i niestety nie poskutkowaly zyczenia - w miescie same WSK i WSI.
        >
        > Wczoraj widzialem komiczna sytuacje jak jakis wiesniak w polonezie
        WSI oczywisc
        > ie zaladowal w inny samochod z tylu na rogu Kilinskiego i
        Pulaskiego. Ruszyl z
        > poslizgiem opon i zacieciem na twarzy, oczywiscie z zacisnietymi
        zebami i zmruz
        > onymi oczkami - i przypierdzielil czlowiekowi w tyl auta.

To na pewno z zazdrości przypierdzielił ;-) Zazdrościł,że ten przed
        nim ma najwspanialszą i wymarzoną rejestrację WS...:-)))

Ty gebelsie tez może kiedyś przejedziesz się taki samochodem z
        rejestracją WS...Pamiętaj, marzenia się spełniają :-)))

>
        > STOP WIESNIAKOM DROGOWYM !!!
        • onkelgebels Stop Wiesniakom Drogowym 06.01.09, 22:22
          moim najwiekszym marzeniem jest przejechac sie polonezem i przwalic komus w tyl
          samochodu. Od urodzenia o tym snie...
          • moler1 Re: Stop Wiesniakom Drogowym 07.01.09, 13:20
            onkelgebels napisał:

> moim najwiekszym marzeniem jest przejechac sie polonezem i
            przwalic komus w tyl
            > samochodu. Od urodzenia o tym snie...

tak, wiem, nie martw się, spełni się :-)))
            A ten Polonez na pewno będzie miał WS :-)))
            • no_to_jadziem Re: Stop Wiesniakom Drogowym 08.01.09, 02:27
              > onkelgebels napisał:
              >
              > > moim najwiekszym marzeniem jest przejechac sie polonezem i
              > przwalic komus w tyl
              > > samochodu. Od urodzenia o tym snie...
              Masz chłopie marzenia...A mi się marzy,że ktoś kiedyś kierując
              jakimkolwiek bolidem z jedynie słuszną rejestracją WS trafi cię na
              pasach w tą nadętą swoją mieszczuchowatością dupę i upuści z ciebie
              trochę tego nieświeżego powietrza,którym jesteś wypełniony do granic
              pęknięcia.Nie wiem skąd w tobie te kompleksy na punkcie
              wsiowości,mamusia się zegziła z dostawcą kartofli czy co?
              • onkelgebels Re: Stop Wiesniakom Drogowym 08.01.09, 20:10
                no_to_jadziem napisał:

> > onkelgebels napisał:
                > >
                > > > moim najwiekszym marzeniem jest przejechac sie polonezem i
                > > przwalic komus w tyl
                > > > samochodu. Od urodzenia o tym snie...
                > Masz chłopie marzenia...A mi się marzy,że ktoś kiedyś kierując
                > jakimkolwiek bolidem z jedynie słuszną rejestracją WS trafi cię na
                > pasach w tą nadętą swoją mieszczuchowatością dupę i upuści z ciebie
                > trochę tego nieświeżego powietrza,którym jesteś wypełniony do granic
                > pęknięcia.Nie wiem skąd w tobie te kompleksy na punkcie
                > wsiowości,mamusia się zegziła z dostawcą kartofli czy co?

Nie lubie wiesniakow !! Ot co. Nie wiem z kim lub czym twoja mamusia sie musiala
                "zegzic" zeby powstal taki model jak ty, pewny jestem co tego ze na pewno bylo
                to cos/ktos ze wsi, wyszczekany, byc moze byl to pies z podworka twoich
                dziadkow. Co by to nie bylo to pozdrawiam ziecia twoich dziadkow...
                • emti1 Re: Stop Wiesniakom Drogowym 08.01.09, 20:26
                  Od czasow tego idioty z Sulejowka nie bylo tu rownie niewaskiego debila.Ale moze to i dobrze,wszak kazde forum musi miec swoja maskotke...taki wioskowy (ups sorry) miejski glupek
                  • misinka81 Re: Stop Wiesniakom Drogowym 09.01.09, 08:08
                    Ale po co wchodzicie z nim w dyskusję? To tylko bicie piany, nic
                    więcej.
                    • moler1 Re: Stop Wiesniakom Drogowym 09.01.09, 08:38
                      misinka81 napisała:

> Ale po co wchodzicie z nim w dyskusję? To tylko bicie piany, nic
                      > więcej.

Dla zabawy misinko, dla zabawy :-)
                      Chociaż jak się tak zastanowić, to może faktycznie nie wypada śmiać
                      się z upośledzonego...
                • no_to_jadziem Re: Stop Wiesniakom Drogowym 09.01.09, 01:50
                  onkelgebels napisał:

> Nie lubie wiesniakow !! Ot co. Nie wiem z kim lub czym twoja
                  mamusia sie musial
                  > a
                  > "zegzic" zeby powstal taki model jak ty, pewny jestem co tego ze
                  na pewno bylo
                  > to cos/ktos ze wsi, wyszczekany, byc moze byl to pies z podworka
                  twoich
                  > dziadkow. Co by to nie bylo to pozdrawiam ziecia twoich dziadkow...

Kto tu mówi o szczekaniu?Narazie to ty najgłośniej tu
                  ujadasz,dowodząc swojego niekoniecznie czysto ludzkiego pochodzenia.
                  Wreszcie wydało się skąd pochodzi nasienie,które dało ci to marne
                  życie.Mamusia musiała być mocno niewyjściowa skoro się posuwała do
                  takich desperackich zachowań jak dawanie psu.Musiał to być jakiś
                  wściekły burek,skoro jego psi syn tak tu ujada.A wiesz,że
                  najgłośniej podobno ujadają małe,nic nie znaczące kundle,bo jak
                  sobie pojazgoczą na cały świat to im się wydaje,że są jakimiś
                  brytanami,z którymi każdy się liczy.A one wciąż są tylko małymi
                  kundlami,które istnieją tylko dopóty dopóki je słychać.Więc ujadaj
                  sobie dalej żałosna imitacjo człowieka rozumnego i ciesz się,że ktoś
                  cię słyszy i myśl sobie jaki to ty jesteś wielki.I dalej czepiaj się
                  zderzaków.Tylko uważaj,żebyś nie wpadł w jakąś dziurę na
                  Formińskiego bo się z niej nie wygrzebiesz maluczki ktosiu.
                  • no_to_jadziem Re: Stop Wiesniakom Drogowym 09.01.09, 02:03
                    Teraz mi przyszła inna teoria na temat twojego
                    pochodzenia."onkelgebels"...hmmm...a może ty jesteś owocem jakiegoś
                    nieudanego eksperymentu onkelaMengele?Sworzył takie coś i nie zdążył
                    zabić może...I teraz łazi toto po świecie,człowieka udaje a tylko
                    patrzy komu tu skoczyć do gardła...No ale zawsze to tatuś
                    doktor...yntelygięt,nie?
                    • fryz100 RAKS POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 09.01.09, 08:22
                      Zwracam się uprzejmą prośbą do Raksa. Jako opiekun tego forum zrób
                      coś z tymi ludźmi, bo czytając powyższe wypowiedzi odnoszę
                      wrażenie ,że zaczyna robić się tu bardzo nieprzyjemnie i niemiło, a
                      wręcz chamsko. LUDZIE ,dlaczego odpowiadacie na wypowiedzi
                      ONKELGEBELSA!!!!!!! Dajecie mu w ten sposób dalszą możliwość
                      obrażania się. Ja przestałem dyskutować z tym osobnikiem już dawno,
                      bo to jest bez sensu.Konstruktywna dyskusja ma jakiś sens, a z tym
                      osobnikem nie da dyskutować się na odpowiednim poziomie. Ten typ
                      tylko obraża. Zastanówcie się wchodząc z nim w jakąkolwiek polemikę.
                      • moler1 Re: RAKS POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 09.01.09, 08:41
                        fryz100 napisała:

> Zwracam się uprzejmą prośbą do Raksa. Jako opiekun tego forum zrób
                        > coś z tymi ludźmi, bo czytając powyższe wypowiedzi odnoszę
                        > wrażenie ,że zaczyna robić się tu bardzo nieprzyjemnie i niemiło,
                        a
                        > wręcz chamsko. LUDZIE ,dlaczego odpowiadacie na wypowiedzi
                        > ONKELGEBELSA!!!!!!! Dajecie mu w ten sposób dalszą możliwość
                        > obrażania się. Ja przestałem dyskutować z tym osobnikiem już
                        dawno,
                        > bo to jest bez sensu.Konstruktywna dyskusja ma jakiś sens, a z tym
                        > osobnikem nie da dyskutować się na odpowiednim poziomie. Ten typ
                        > tylko obraża. Zastanówcie się wchodząc z nim w jakąkolwiek
                        polemikę.

ee, nie przesadzaj, tacy jak onkelgebels też są potrzebni, chociażby
                        dla:
                        1. kontrastu
                        2. poprawy humoru
                        :-)
                        • fryz100 Re: RAKS POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 09.01.09, 09:08
                          , nie przesadzaj, tacy jak onkelgebels też są potrzebni, chociażby
                          > dla:
                          > 1. kontrastu
                          > 2. poprawy humoru
                          > :-)
                          Mnie takie podejście do ludzi nie poprawia humoru, wręcz przeciwnie
                          dołuje mnie na maxa.
                          • onkelgebels Re: RAKS POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 12.01.09, 14:03
                            fryz100 napisała:

> , nie przesadzaj, tacy jak onkelgebels też są potrzebni, chociażby
                            > > dla:
                            > > 1. kontrastu
                            > > 2. poprawy humoru
                            > > :-)
                            > Mnie takie podejście do ludzi nie poprawia humoru, wręcz
                            przeciwnie
                            > dołuje mnie na maxa.

Bogu dzieki, ze to nie twoje forum - kazdy ma prawo wypowiadac sie
                            publicznie.

Pragne zauwazyc, ze nigdy nikogo nie obrazilem kierujac swoje
                            wypowiedzi do konkretnych osob.
                            "Osobisty" ton maja moje odpowiedzi na "osobiste" przytyki od innych
                            osob odpowiadajacych na moje "bezosobowo-ukierunkowane" wypowiedzi.
                            Jezeli ktos podswiadomie uwaza ze jest obrazony przez moja
                            nieukierunkowana osobiscie wypowiedz to niestety, zaczyna mnie
                            obrazac osobiscie.

Na nic lamenty i placze - NIE MECZ RAKSA - NIE CHCESZ NIE
                            CZYTAJ !!!!! PAPA
                        • onkelgebels Re: RAKS POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 12.01.09, 14:07
                          > ee, nie przesadzaj, tacy jak onkelgebels też są potrzebni,
                          chociażby
                          > dla:
                          > 1. kontrastu
                          > 2. poprawy humoru
                          > :-)

dziekuje i przepraszam za to, ze mnie czasem ponosi... :)
                          • anuska42 Re: RAKS POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 12.01.09, 14:26
                            Dziecino nie ośmieszaj się z tymi swoimi wywodami na temat wsiowości. Pochodzisz
                            z Siedlec a to niby co jest? Metropolia jakaś? rozumiem gdybyś mieszkał w Nowym
                            Jorku to jeszcze mogłabym zrozumieć Twoje żale na wieśniaków choć i tak nie wiem
                            co Ci takiego zrobili. No ale pochodzić z Siedlec i gadać na osoby mieszkające
                            na wsi to dopiero dziwna sprawa haha. Tam kiedyś widełkami po dupce nie
                            dostałeś?? Bo zachowujesz się co najmniej jakby Cię wydymali tymi widłami
                          • moler1 Re: RAKS POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 12.01.09, 14:44
                            onkelgebels napisał:

> > ee, nie przesadzaj, tacy jak onkelgebels też są potrzebni,
                            > chociażby
                            > > dla:
                            > > 1. kontrastu
                            > > 2. poprawy humoru
                            > > :-)
                            >
                            > dziekuje i przepraszam za to, ze mnie czasem ponosi... :)

Nie dziękuj, bo chyba nie zauważyłeś, że to była ironia...:-)

Moler - wieśniak z Siedlec, syn rodziny wieśniackiej od pokoleń w
                            wieśniackich Siedlcach :-)
                            • onkelgebels Wies i Wiesniacy W Siedlcach 12.01.09, 15:48
                              > Moler - wieśniak z Siedlec, syn rodziny wieśniackiej od pokoleń w
                              > wieśniackich Siedlcach :-)

Tym razem nie ja to napisalem.

Dlaczego nikt nie jest mi w stanie odpowiedziec na jedno proste
                              pytanie, a mianowicie dlaczego za kazdym razem jak bardzo ogolnikowo
                              zwracam sie do wszystkich wiesniakow okupujacych Siedlce odzywa sie
                              ta sama grupa ludzi. Czy az tak bardzo utozsamiacie sie ze wsia, ze
                              za kazdym razem jak wypowiedziane zostaje slowo wies czy wiesniak to
                              musi to byc kierowane akurat do was? Otoz pragne was pouczyc, ze nie
                              zawsze tak jest...ale skoro sami chcecie jakos przynalezzec to tej
                              grupy to ok.

Ze nie wspomne o tym ze fajnie tak wspolnie, razem kolektywnie
                              znalezc wroga i walczyc i dzgac widlami w odbyt jak niejaka anuska
                              itp/itd. Tutaj macie szczescie bo ja nigdy nie skoncze - wolnosc
                              slowa...

Dla chetnych:
                              pl.wiktionary.org/wiki/wie%C5%9Bniak
                              ;)
                              • moler1 Re: Wies i Wiesniacy W Siedlcach 13.01.09, 09:27
                                onkelgebels napisał:

> > Moler - wieśniak z Siedlec, syn rodziny wieśniackiej od pokoleń
                                w
                                > > wieśniackich Siedlcach :-)
                                >
                                > Tym razem nie ja to napisalem.

Bo Ja to napisałem.

> Dlaczego nikt nie jest mi w stanie odpowiedziec na jedno proste
                                > pytanie, a mianowicie dlaczego za kazdym razem jak bardzo
                                ogolnikowo
                                > zwracam sie do wszystkich wiesniakow okupujacych Siedlce

równie ogólnikowo Hitler tępił Żydów...przecież nie walczył z
                                konretnym Zibermanem czy innym Hertsztainem....

Czy az tak bardzo utozsamiacie sie ze wsia, ze
                                > za kazdym razem jak wypowiedziane zostaje slowo wies czy wiesniak
                                to
                                > musi to byc kierowane akurat do was?

Ja się bardzo utożsamiam ze wsią, choćby dlatego, że pochodzę z
                                bardzo zaściankowego miasteczka, powszechnie znanego jako Siedlce.
                                To taka trochę większa wieś. Jak chcę pojechac do miasta, to jadę do
                                Warszawy, Krakowa, czy Wrocławia. Jak chcę zobaczyć metropolię to
                                jadę do Mediolanu, Londynu lub Buenos Aires...
                                ok, w Buenos nigdy nie byłem, ale chciałbym :-)))
                                Poza tym utożsamiam się ze wsią, bo moi dziadkowie i pradziadkowie i
                                ich ojcowie i ich dziadkowie i pradziadkowie, ziemiański żywot
                                pędząć, doglądali jak im śliwki dojrzewają, siedząć na grzbiecie
                                kasztanki, na której po wiejskich swych posiadłościach dumnie w
                                słoneczne dni sierpniowe bieżyli.
                                I śmiech pusty mnie ogarnia, że jakiś mieszczuch, z dosyć lichym
                                mieszczaństwem swoim w głupocie zatracony próbuje swój stan nędzny
                                wynieść wyżej, niż jego mniejsce w hierarchii ..:-))))
                                Moi dziadkowie do takich potocznie mawiali: Won chamie!
                                :-)))
                                Nie znaczy to, ze ich słownictwa bronię, a zwrot uważam za
                                wyszukany. Przytaczam go jedynie w celu uszeregowania twojego
                                mieszczaństwa zgodnie z należnym mu miejscem ;-)))

Moler - Panisko, drobnomieszczanin, wieśniak :-)))
                                Trzy w jednym ;-)
    • emektb Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 12.01.09, 18:50
      onkelgebels ma prawo do własnego zdania - choć moźe odzywać się nie
      do końca elegancko, to nie zauważyłem, by kogoś szczególnie obrażał.
      za to ze strone innych forumowiczów wylało się w jego kierunku sporo
      odzywek, które można uznać za zwyczajnie chamskie. trochę mi wstyd,
      że tu pisuję, bo albo z nim dyskutujcie albo go ignorujcie, ale
      czepianie się matki, wyzywanie od debili, idiotów i pie...iętych
      jest lekko nie na miejscu.
      • kerac32 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 12.01.09, 19:43
        Zgadzam się całkowicie z opinią emektb'a , chciałem już dawno
        napisać to samo. Powstrzymywała mnie, przyznaję ze wstydem, obawa
        przed dzikim atakiem tych wszystkich forumowych ekstremistów, którzy
        tak na siłę chcieli cywilizować onkelgelgebels'a czy wcześniej
        adamanonim'a. Nie oznacza to, że popieram ich poglądy, chodzi mi
        tylko o kulturę dyskusji.
        • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 00:44
          kerac32 napisał:

> Zgadzam się całkowicie z opinią emektb'a , chciałem już dawno
          > napisać to samo. Powstrzymywała mnie, przyznaję ze wstydem, obawa
          > przed dzikim atakiem tych wszystkich forumowych ekstremistów,
          którzy
          > tak na siłę chcieli cywilizować onkelgelgebels'a czy wcześniej
          > adamanonim'a. Nie oznacza to, że popieram ich poglądy, chodzi mi
          > tylko o kulturę dyskusji.
          >
          Według Ciebie to indywiduum wykazuje się kulturą wypowiedzi?
          • misinka81 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 08:43
            Uważasz, że Ty wykazujesz się kulturą wypowiedzi?
            cyt:
            Kto tu mówi o szczekaniu?Narazie to ty najgłośniej tu
            ujadasz,dowodząc swojego niekoniecznie czysto ludzkiego pochodzenia.
            Wreszcie wydało się skąd pochodzi nasienie,które dało ci to marne
            życie.Mamusia musiała być mocno niewyjściowa skoro się posuwała do
            takich desperackich zachowań jak dawanie psu.Musiał to być jakiś
            wściekły burek,skoro jego psi syn tak tu ujada.A wiesz,że
            najgłośniej podobno ujadają małe,nic nie znaczące kundle,bo jak
            sobie pojazgoczą na cały świat to im się wydaje,że są jakimiś
            brytanami,z którymi każdy się liczy.A one wciąż są tylko małymi
            kundlami,które istnieją tylko dopóty dopóki je słychać.Więc ujadaj
            sobie dalej żałosna imitacjo człowieka rozumnego i ciesz się,że ktoś
            cię słyszy i myśl sobie jaki to ty jesteś wielki.I dalej czepiaj się
            zderzaków.Tylko uważaj,żebyś nie wpadł w jakąś dziurę na
            Formińskiego bo się z niej nie wygrzebiesz maluczki ktosiu.
            • marka33 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 08:47
              Ludzie - nie karmcie trolla a spokój zapanuje w trymiga :-)
              • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 11:55
                marka33 napisał:

> Ludzie - nie karmcie trolla a spokój zapanuje w trymiga :-)

Alez bron Boze nie karmcie bo jeszce otrujecie tego "TROLLA" ;)

Jakos brakuje konsekwencji miejscami w waszych wypowiedziach, czasem
                troche wam sie jadu uleje a zaraz potem nachodzi was ochota na
                kulturalne wypowiedzi, a chwile pozniej na ignorancje i niekarmienie
                trolla.

Ludzie podejmijcie w koncu jakas decyzje, az strach pomyslec co
                zrobicie podczas nastepnych wyborow prezydenckich ;)
                • misinka81 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 12:01
                  Tu nie chodzi o niezdecydowanie. Na każdy temat można dyskutować,
                  ale trzeba zachować jakiś poziom kulturalnej dyskusji. I jak już
                  trochę poznasz uczestników forum, zobaczysz że z niektórymi można
                  ciekawie podyskutować, a z niektórymi po prostu się nie da. Jeśli
                  chcesz należeć do tej pierwszej grupy to też musisz się stosować do
                  pewnych zasad, a jeśli nie to nie zdziw się, jak będą pisać "nie
                  karmić trolla".
          • kerac32 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 09:17
            no_to_jadziem napisał:

> Według Ciebie to indywiduum wykazuje się kulturą wypowiedzi?

Pomijając cały kontekst tej awantury, na pewno większą niż niektórzy
            jego krytycy.Co do uzasadnienia mojego stanowiska, to misinka81
            zrobiła już to za mnie doskonale.
      • fryz100 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 09:05
        emektb napisał:

> onkelgebels ma prawo do własnego zdania - choć moźe odzywać się
        nie
        > do końca elegancko, to nie zauważyłem, by kogoś szczególnie
        obrażał.

Właśnie o to mi chodziło , że brak jest kultury w wypowiedziach i
        dlatego apelowałem do raksa. Czepianie się matki to już brak
        jakiejkolwiek kultury .Jednak zostałem zaszczuty w swoich opiniach.
        • misinka81 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 09:23
          No właśnie dziwne, że Raks nie wyciął i nie zareagował, bo jeden
          wątek przed weekendem poleciał, a w tym cisza.
      • moler1 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 09:30
        emektb napisał:

> onkelgebels ma prawo do własnego zdania - choć moźe odzywać się
        nie
        > do końca elegancko, to nie zauważyłem, by kogoś szczególnie
        obrażał.
        > za to ze strone innych forumowiczów wylało się w jego kierunku
        sporo
        > odzywek, które można uznać za zwyczajnie chamskie. trochę mi
        wstyd,
        > że tu pisuję, bo albo z nim dyskutujcie albo go ignorujcie, ale
        > czepianie się matki, wyzywanie od debili, idiotów i pie...iętych
        > jest lekko nie na miejscu.

Oczywiście, że onklegebels, ma prawo do swojego zdania tak jak i Ty
        szanowny emektb, nawet, gdy jest ono dalece błędne i najłagodniej
        mówiąc niemądre, to jednak własne :-))) A własność, to rzecz
        święta ;-)
        >
    • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 12:05
      onkelgebels napisał:

> Wszystkim wiesniakom korkujacym Siedlce w nowym roku zycze:
      >
      > - rozladowanych akumulatorow,
      > - przebitych opon,
      > - platnych parkingow,
      > - przeniesiania urzedow typu ARiMR poza granice miasta,
      > - drogiego paliwa,
      > - wyczerpania sie rezerw LPG,
      > - budowania mniej nowych mieszkan dzieki ktorym stajecie sie
      mieszanami z krwi
      > i kosci,
      > - spadku cen skupu zywca,
      > - spadku cen skupu pieczarek,
      > - spadku cen skupu owocow,
      >
      > Jezeli to was na wsi nie zatrzyma to oznacza, ze zbliza sie koniec
      swiata ;) a
      > miasto niedlugo stanie w jednym wielkim korku spowodowanym przez
      wiesniakow nie
      > potrafiacych zachowac sie na drodze...

Tutylem odejscia od glupich wypowiedzi w tym awtku propnuje powrot
      do sedna a mianowicie tego, ze moje zyczenia raczej sie nie
      spelnily. Bo jak jezdzili i blokowali tak dalej jezdza i blokuja
      nasze Siedleckie drogi - zaczynam miec wrazenie, ze wszyscy
      mieszkancy okolicznych wiosek postawili sobie za cel przyjazd
      conajmniej raz dziennie do siedlec i zaparkowanie samochodu (
      najlepiej w centrum miasta i to jeszce blokujac 2 miesjca
      parkingowe )

Kochani wiesniacy drogowi, miejcie litosc, bo nasze ulice sa juz
      bliskie osiagniecia masy krytycznej i eksplozji jakiejs !!

Mam propozycje zrobmy w Siedlcach co na ksztalt dnia bez papierosa,
      mam na mysli na przyklad "dzien bez WSI,WSK i WLS" albo "dzien bez
      prowincji" albo zeby uwidocznic skale problemu proponuje aby
      wszyscye mieszkancy siedlec w ogole nie wsiadali do swoich aut.
      Zobaczymy wtedy ilu "okolicznikow" bryluje umiejetnoscia mi po
      naszych ulicach.
      • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 12:23
        Mam lepszy pomysł.Coś tam baknąłeś o wyborach prezydenckich.Może
        więc wystartuj w nich a jak wygrasz to zrobisz z Siedlec miasto
        zamknięte,postawisz na każdej drodze wjazdowej policyjne
        blokady,żeby nie wpuszczały do twoich tak ukochanych siedlec tych
        jak to ich kiedyś nazwałeś"wsioków".Wtedy po twoich ukochanych
        ulicach jeździłyby samochody z jedynie słusznymi rejestracjami a
        miasto rozkwitłoby niebywale w tempie zadziwiającym.A coś mi się
        wydaje,że te samochody z właściwymi rejestracjami to nawet nie robią
        dziur w jezdniach,a te na Formińskiego to pewnie wytłukły
        te "wsioki"swoimi furmankami z rejestracjami "WSI,WSK i WLS",więc i
        ten problem byś rozwiązał jako prezydent i zasłużyłbyś na wieczną
        wdzięczność mieszkańców i kierowców z Siedlec.Może by ci jakiś
        pomnik nawet postawili...
        A przy okazjo do Misinki.Jak już mnie cytujesz jako przykład
        niestosownych wypowiedzi to może zacytuj też tamtego typa,jego
        wypowiedzi Ci się podobają?Temat matki z psem on zaczął,masz
        wybiórczą uwagę?Czy uważasz że stosowne jest w ogóle branie sobie
        za"patrona"hitlerowca?Tamtemu pewnie się tacy podobali,bo robili
        porządek w jego ukochanych siedlcach,a może faktycznie miał kogoś w
        rodzinie i teraz się tym chwali,uważając,że ma czym...
    • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 12:38
      Misinka poczytałem trochę.Czy teksty(pod Twoim zresztą adresem)w
      roczaju"zostałaś spłodzona łopatologicznie"są w dobrym tonie?A czy
      dobre rady(również pod Twoim adresem!)żebyś dziecko obłożyła błotem
      jak jest chore,również jest poprawne i kulturalne?Nie chciało mi się
      dalej czytać bredni tego typa ale po tych dwóch dziwi mnie,że
      stajesz w jego obronie.
      A jak Emil uważa,że ten dureń nie obraża nikogo konkretnie to niech
      sobie też poczyta archiwum tego forum,może wtedy zmieni zdanie.
      • emektb Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 12:47
        panie Jacku myślę, że ma pan strasznie stresujące życie.
        • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:02
          Zabrakło argumentów panu,panie Emilu?
        • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:02
          emektb napisał:

> panie Jacku myślę, że ma pan strasznie stresujące życie.
          >
          To co pan powie o życiu tamtego typa?
        • no_to_jadziem Program wyborczy dla onkelgebelsa 13.01.09, 13:13
          Swórzmy może jakiś spójny program,żeby to coś mogło kandydować na
          prezydenta.Oto moje propozycje,zrodzone z lektury wypowiedzi tego
          kogoś:
          1.Całkowity zakaz wjazdu pojazdów z inną niż WS rejestracją do
          Siedlec.Siedlce stają się miastem zamkniętym
          2.Surowe kary więzienia dla tych,którzy jednak się przedrą do
          miasta.Policja będzie miała prawo użyć broni w stosunku do takich
          osób.
          3.Ustanowienie okolicznościowych przepustek upoważniających do
          jednorazowego wjazdu do miasta.
          4.Oznakowanie"wsioków"(w/g terminologii kandydata na prezydenta)
          wyraźnymi oznaczeniami na ubraniach,żeby prawdziwi siedlczanie
          wiedzieli,że idzie ktoś niższy rangą.Może za przykładem tak
          lubianych przez kandydata hitlerowców mogłaby być to duża,odblaskowa
          litera "W" naszyta na ubranie.
          5.Zaoranie parku miejskiego,tak ukochanego przez kandydata i
          obsianie go zbożem,bo skądś trzeba wziąć mąkę na chleb dla
          prawdziwych siedlczan.
          6.Ustanowienie prawa do chodowania na balkonie jednej świni dla tych
          którzy wylegitymują się niemożnością życia w wegetarianizmie.
          • onkelgebels Re: Program wyborczy dla onkelgebelsa 13.01.09, 13:17
            no_to_jadziem napisał:

> Swórzmy może jakiś spójny program,żeby to coś mogło kandydować na
            > prezydenta.Oto moje propozycje,zrodzone z lektury wypowiedzi tego
            > kogoś:
            > 1.Całkowity zakaz wjazdu pojazdów z inną niż WS rejestracją do
            > Siedlec.Siedlce stają się miastem zamkniętym
            > 2.Surowe kary więzienia dla tych,którzy jednak się przedrą do
            > miasta.Policja będzie miała prawo użyć broni w stosunku do takich
            > osób.
            > 3.Ustanowienie okolicznościowych przepustek upoważniających do
            > jednorazowego wjazdu do miasta.
            > 4.Oznakowanie"wsioków"(w/g terminologii kandydata na prezydenta)
            > wyraźnymi oznaczeniami na ubraniach,żeby prawdziwi siedlczanie
            > wiedzieli,że idzie ktoś niższy rangą.Może za przykładem tak
            > lubianych przez kandydata hitlerowców mogłaby być to
            duża,odblaskowa
            > litera "W" naszyta na ubranie.
            > 5.Zaoranie parku miejskiego,tak ukochanego przez kandydata i
            > obsianie go zbożem,bo skądś trzeba wziąć mąkę na chleb dla
            > prawdziwych siedlczan.
            > 6.Ustanowienie prawa do chodowania na balkonie jednej świni dla
            tych
            > którzy wylegitymują się niemożnością życia w wegetarianizmie.

Odcinam sie od tej wypowiedzi - po raz kolejny zignoruje
            no_to_jadziem dajac wyraz mojej jakze silnej niecheci do tejze
            persony
      • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:08
        > A jak Emil uważa,że ten dureń nie obraża nikogo konkretnie to
        niech
        > sobie też poczyta archiwum tego forum,może wtedy zmieni zdanie.

Prosze bardzo zobaczycie, ze moja odpowiedz ( o plodzeniu ) byla
        tylko riposta na temat tego ze niby moja matka miala sie zegzic z
        czymstam - prosze bardzo przeczytac to zobaczycie jak bylo !!

A tak poza tym to czy ktos rozsadny chce sie jeszce dodac cos
        wesolego to tematu: STOP WIESNIAKOM DROGOWYM ?
        • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:18
          onkelgebels napisał:

> > A jak Emil uważa,że ten dureń nie obraża nikogo konkretnie to
          > niech
          > > sobie też poczyta archiwum tego forum,może wtedy zmieni zdanie.
          >
          > Prosze bardzo zobaczycie, ze moja odpowiedz ( o plodzeniu ) byla
          > tylko riposta na temat tego ze niby moja matka miala sie zegzic z
          > czymstam - prosze bardzo przeczytac to zobaczycie jak bylo !!
          >
          > A tak poza tym to czy ktos rozsadny chce sie jeszce dodac cos
          > wesolego to tematu: STOP WIESNIAKOM DROGOWYM ?
          Ja pisałem misiu kolorowy o tym co odpisałeś kiedyś misince,że
          została spłodzona łopatologicznie,czytaj ze zrozumieniem,jeśli
          potrafisz.
      • misinka81 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:11
        No ale ja nic mu nie pisałam w podobnym stylu, tylko klikałam na
        kosz i nie dyskutowałam. Jeśli ma rozsądne argumenty, to można
        porozmawiać i z nim, ale jak są takie teksty jak przytaczasz, to nie
        mam zamiaru wdawać się w dyskusję, bo mi szkoda czasu i nerwów.
        • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 15:10
          misinka81 napisała:

> No ale ja nic mu nie pisałam w podobnym stylu, tylko klikałam na
          > kosz i nie dyskutowałam. Jeśli ma rozsądne argumenty, to można
          > porozmawiać i z nim, ale jak są takie teksty jak przytaczasz, to
          nie
          > mam zamiaru wdawać się w dyskusję, bo mi szkoda czasu i nerwów.
          A są są oto i one w oryginale:
          Idz lepiej dziecku dac naparu z szyszek i obloz goracym blotem...
          (19.12.08)
          Jak na 27-mio latke to jestes strasznie wyszczekana, a sadzac po tej
          wypowiedzi
          rowniez ZDEWOCIALA, a moze i Swietoj....wa

Idz lepiej na roraty jakies...
          To w wątku o belzebubie z Radomia z 03.12.08
          Lopatologicznie to zostalas spolodzona wiec nie draznij diabla
          wcielonego...
          j/w z dnia 03.12.08
          dalej mi się szukać nie chce,dodam tylko,że wszystkie te wypowiedzi
          były skierowane do Ciebie.A ktoś tu twierdził,że ten typ nie pisze
          konkretnie pod niczyim adresem...Ale jakos zamilkł ten ktoś...Może
          też sobie poczytał archiwum.
          • misinka81 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 17:25
            Wiem, że były do mnie, bo to czytałam. Klikałam na kosz jako post do
            usunięcia. Dla mnie to nie są argumentyw w dyskusji, więc jak ktoś
            się zniża do tego poziomu, po prostu ignoruję. Mogłabym o nim też
            parę rzeczy napisać, ale to będzie tylko o mnie świadczyło, a nie o
            nim. Nie zamierzam zniżać się do takiego poziomu.
    • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:15
      onkelgebels napisał:

> Wszystkim wiesniakom korkujacym Siedlce w nowym roku zycze:

Juz po raz drugi w dniu dzisiejszym, pragne powrocic do wlasciwego
      tematu tego posta, jednak mimo moich szczerych checi zaniechania
      plugawych dysput, ktos z uporem maniaka ( mam na mysli
      no_to_jadziem ) ciagnie ta walke.

NO_TO_JADZIEM miales swoje piec minut:

- zablyszczales,
      - pobrylowales,
      - popisales sie nie do konca trafna znajomoscia chronologii tej
      dyskusji

, wiec skoncz was i sobie wstydu oszczedz...bo moim zdaniem to
      wlasnie tobie brakuje argumentow aby porozmawiac o blokowaniu miasta
      przez WSI,WSK i WLS ;)
      • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:22
        onkelgebels napisał:

> onkelgebels napisał:
        >
        > > Wszystkim wiesniakom korkujacym Siedlce w nowym roku zycze:
        >
        > Juz po raz drugi w dniu dzisiejszym, pragne powrocic do wlasciwego
        > tematu tego posta, jednak mimo moich szczerych checi zaniechania
        > plugawych dysput, ktos z uporem maniaka ( mam na mysli
        > no_to_jadziem ) ciagnie ta walke.
        >
        > NO_TO_JADZIEM miales swoje piec minut:
        >
        > - zablyszczales,
        > - pobrylowales,
        > - popisales sie nie do konca trafna znajomoscia chronologii tej
        > dyskusji
        >
        > , wiec skoncz was i sobie wstydu oszczedz...bo moim zdaniem to
        > wlasnie tobie brakuje argumentow aby porozmawiac o blokowaniu
        miasta
        > przez WSI,WSK i WLS ;)
        No tak brylować to onkelgebels a nie ktoś tam.Jesteś żałosnym
        wytworem cywilizacji,który uważa,że wszystko co inne jest
        złe.Trafnie obrałeś sobie hitlerowca na patrona oni też tak
        myśleli,nie zdziwiłbym się gdybyś miał pod poduszką "Mein
        Kampf"wujcia Hitlera i co noc przed snem czytał to i marzyła jakby
        to było pięknie jakby się jemu wtedy udało...
        • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 13:39
          > No tak brylować to onkelgebels a nie ktoś tam.Jesteś żałosnym
          > wytworem cywilizacji,który uważa,że wszystko co inne jest
          > złe.Trafnie obrałeś sobie hitlerowca na patrona oni też tak
          > myśleli,nie zdziwiłbym się gdybyś miał pod poduszką "Mein
          > Kampf"wujcia Hitlera i co noc przed snem czytał to i marzyła jakby
          > to było pięknie jakby się jemu wtedy udało...

Wyobraz sobie, ze ostatnio pod poduszka mam dwie pozycje - Tore i
          Koran
          • siedlczanin13 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 14:25
            Torę czytasz w biblijnym hebrajskim a Koran w którymś z języków
            semickich, od prawej do lewej ???
            • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 15:56
              siedlczanin13 napisał:

> Torę czytasz w biblijnym hebrajskim a Koran w którymś z języków
              > semickich, od prawej do lewej ???

Tak sie sklada ze sam przeklady na rozne jezyki...nawet na polski
          • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 14:50
            onkelgebels napisał:

> Wyobraz sobie, ze ostatnio pod poduszka mam dwie pozycje - Tore i
            > Koran
            No czytając te twoje wypociny tutaj nietrudno sobie to mogę
            wyobrazić.Wielbiciele Koranu też chyba nie są najbardziej
            tolerancyjną grupą społeczną...Ładnie wpisują się w twoje poglądy.
      • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 15:01
        onkelgebels napisał:

> , wiec skoncz was i sobie wstydu oszczedz...bo moim zdaniem to
        > wlasnie tobie brakuje argumentow aby porozmawiac o blokowaniu
        miasta
        > przez WSI,WSK i WLS
        Zapomniałeś jeszcze o WWE i LLU naprzykład.A co z resztą obcych
        rejestracji?Musisz mieć naprawdę potężne kompleksy parkując swojego
        maluszynę na połowie miejsca parkingowego obok rozwalonego na dwa
        stanowiska mercedesa na blachach WSI...A argumenty na blokowanie
        miasta?Nie muszę żadnych przytaczać,każdy może sobie do niego
        wjechać jakby bardzo się to tobie nie podobało.Każdy może chodzić po
        tym mieście(przynajmniej narazie,póki jeszcze nie zaprowadziłeś tu
        swojego jedynie słusznego porządku),jeździć po jego ulicach i
        parkować na parkingach,bo mamy wolny kraj,wolne miasto i takie
        hitlerowskie popłuczyny tutaj nic nie poradzą na to choćby nie wiem
        jak ujadały.Miasto rozwija się dzięki tym"wsiokom",dzięki nim żresz
        codziennie świeże warzywa,pijesz świeże mleko i jesz świeży
        chleb,zagryzając świeżuteńką wędlinką.Umiesz z tego wszystkiego
        zrezygnować w imię oswobodzenia swojego kochanego miasta
        od "wsioków"?A miejsca parkingowe blokują tak samo miejskie
        gnojki,które nie słyszały o czymś takim jak kultura osobista i
        współżycie społeczne,nie tylko jak to piszesz ludzie spoza
        miasta.Ale tego lepiej nie widzieć bo by to zburzyło twoją chorą
        teorię o blokowaniu tego miasta przez przyjezdnych.Coś tam się
        kiedyś pochwaliłeś,że mieszkasz teraz w Warszawie.Może i tam
        zaproponujesz uwolnienie miasta od obcych rejestracji?Spróbuj może
        tam mieszkają bardziej otwarci na twoje pomysły ludzie.
        • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 15:45

> Zapomniałeś jeszcze o WWE i LLU

Faktycznie zapomnialem ;)

> Musisz mieć naprawdę potężne kompleksy parkując swojego
          > maluszynę na połowie miejsca parkingowego obok rozwalonego na dwa
          > stanowiska mercedesa na blachach WSI...

Tak sie sklada ze nie mam...i nie napisze czym jezdze :D dodam, ze
          juz od dawna nie jest to auto tatusiowe :D

> i takie hitlerowskie popłuczyny tutaj nic nie poradzą na to choćby
          > nie wiem jak ujadały.

To tez ignoruje, ale moze inni zobacza kto kogo caly czas obraza...

> Miasto rozwija się dzięki tym "wsiokom"

W jaki sposob sie rozwija? Kiedys zadalem pytanie o to w jaki sposob
          ktokolwiek ze wsi pomogl mojemu miastu, i do dzisiaj nikt nie byl w
          stanie odpowiedziec na to pytanie. Nie ma odpowiedzi z prostego
          powodu, bo zaden wiesniak nic nie zrobil dla moich Siedlec !!

> dzięki nim żresz

Ignoruje ze wzgledu na obrazliwe slownictwo...

> codziennie świeże warzywa

Przeciez wiekoszosc warzyw szczegolnie teraz, zima, pochodzi z
          importu ;)

> pijesz świeże mleko

Dlaczego stawiasz wiesniakow w samochodach obok producentow mleka,
          pomysl zanim napiszesz cos rownie madrego jeszcze raz. To zbyt
          daleko idaca manipulacja i nadinterpretacja mojej wypowiedzi ...

> i jesz świeży chleb

Upieczony w Siedlcach (!!!)

> A miejsca parkingowe blokują tak samo miejskie gnojki,które nie
          > słyszały o czymś takim jak kultura osobista i
          > współżycie społeczne

Co to jest "wspolzycie spoleczne" ;)wierszokleta z ciebie niezly
          jest ??????

> Coś tam się kiedyś pochwaliłeś,że mieszkasz teraz w Warszawie.

Taka fikcja literacka...

PS.

Daj juz sobie spokoj bo robisz z siebie posmiewisko...
          • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 16:07
            Zasady współżycia społecznego - oznaczają minimum powszechnie
            przyjmowanych zasad poprawności i uczciwości w relacjach z innymi
            osobami. Jest to zwrot niedookreślony, używany zwłaszcza w
            przepisach regulujących stosunki cywilnoprawne; stosując go,
            ustawodawca tworzy klauzulę generalną odsyłająca do norm
            pozaprawnych. To, czy określone zachowanie jest zgodne z zasadami
            współżycia społecznego ocenia się w odniesieniu do konkretnego
            przypadku i całości towarzyszących mu okoliczności, czego
            weryfikacja jest zadaniem sądu ( patrz art. 5 KC ). Zasady
            współżycia społecznego stanowią element porządku prawnego. Nie są
            sankcjonowane ani egzekwowane.

Źródło: „pl.wikipedia.org/wiki/Zasady_wsp%C3%B3%C5%82%C5%
            BCycia_spo%C5%82ecznego”
            To dla pana panie "mądry".A to kto tu się kompromituje najlepiej
            ocenią inni bo na twoim zdaniu nie mam zamiaru polegać.W jaki sposób
            się miasto rozwija?Rozwija się dzięki ludziom,którzy tu pracują i
            wydają zarobione pieniądze,może też zakażesz pracy w Siedlcach
            ludziom spoza miasta?Nie wiem o jakich zasługach dla miasta
            myślisz,nie wiem rewolucja jakaś czy co,wymienienie których byłoby
            przez ciebie zaakceptowane jako wystarczająca zasługa.Może podaj
            jakiś przykład,człowieka z miasta,który ostatnio zrobił coś
            wielkiego,będzie wiadomo co masz na myśli.
            Chleb upieczony w Siedlcach?napewno jesz taki,bo tu docierają też
            piekarnie spoza Siedlec,pytasz zawsze przy zakupie?może i z
            Siedlec,a skąd jest mąka na ten chleb?
            Warzywa z importu?Czyli też spoza Siedlec???
            > Dlaczego stawiasz wiesniakow w samochodach obok producentow mleka,
            a kto to mleko produkuje,jak nie wieśniacy???Prezydent Siedlec???Kto
            tu pisze głupoty bez zastanowienia?
            > Daj juz sobie spokoj bo robisz z siebie posmiewisko...
            No właśnie...
            • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 17:34
              no_to_jadziem napisał:

> Zasady współżycia społecznego - oznaczają minimum powszechnie
              > przyjmowanych zasad poprawności i uczciwości w relacjach z innymi
              > osobami. Jest to zwrot niedookreślony, używany zwłaszcza w
              > przepisach regulujących stosunki cywilnoprawne; stosując go,
              > ustawodawca tworzy klauzulę generalną odsyłająca do norm
              > pozaprawnych. To, czy określone zachowanie jest zgodne z zasadami
              > współżycia społecznego ocenia się w odniesieniu do konkretnego
              > przypadku i całości towarzyszących mu okoliczności, czego
              > weryfikacja jest zadaniem sądu ( patrz art. 5 KC ). Zasady
              > współżycia społecznego stanowią element porządku prawnego. Nie są
              > sankcjonowane ani egzekwowane.
              >
              > Źródło: „pl.wikipedia.org/wiki/Zasady_wsp%C3%B3%C5%82%C5%
              > BCycia_spo%C5%82ecznego”
              > To dla pana panie "mądry".A to kto tu się kompromituje najlepiej
              > ocenią inni bo na twoim zdaniu nie mam zamiaru polegać.W jaki
              sposób
              > się miasto rozwija?Rozwija się dzięki ludziom,którzy tu pracują i
              > wydają zarobione pieniądze,może też zakażesz pracy w Siedlcach
              > ludziom spoza miasta?Nie wiem o jakich zasługach dla miasta
              > myślisz,nie wiem rewolucja jakaś czy co,wymienienie których byłoby
              > przez ciebie zaakceptowane jako wystarczająca zasługa.Może podaj
              > jakiś przykład,człowieka z miasta,który ostatnio zrobił coś
              > wielkiego,będzie wiadomo co masz na myśli.
              > Chleb upieczony w Siedlcach?napewno jesz taki,bo tu docierają też
              > piekarnie spoza Siedlec,pytasz zawsze przy zakupie?może i z
              > Siedlec,a skąd jest mąka na ten chleb?
              > Warzywa z importu?Czyli też spoza Siedlec???
              > > Dlaczego stawiasz wiesniakow w samochodach obok producentow
              mleka,
              > a kto to mleko produkuje,jak nie wieśniacy???Prezydent Siedlec???
              Kto
              > tu pisze głupoty bez zastanowienia?
              > > Daj juz sobie spokoj bo robisz z siebie posmiewisko...
              > No właśnie...

Bla Bla Bla Bla Bla - obronca ucisnionych wiesniakow, raczyl znowu
              nadinterpretowac wszystkie moje wypowiedzi...ja pisze o wiesniakach
              drogowych, czyli o chamstwie na siedleckich drogach, zazwyczaj
              pojawiajacym sie w kaszkietach na czubku glowy z bujnym wasem, lub
              lysym lbem, mokasynem swiecacym jak psu jaja i skorzanej kurtce
              (oczywiscie nuery rejestracyjne sa znane ;) )

Wez sie chlopino zapisz do samoobrony i idz na barykady - albo
              zacznij krzewic widze wsrod chlopstwa ("praca u podstaw") znalazl
              sie Wokulski alo Korczak jakis. Jak taki jestes dumny z tego plebsu
              w autach to naucz ich jak sie zachowac na drodze to sie do czegos
              przydasz z ta twoja bunczuczna postawa ;)
              • onkelgebels Drogowa panszczyzna 13.01.09, 17:40
                Chlopi, tak ukochani na tym forum - powinni tak ja za czasow
                feudalnych placic panszczyzne za "dzierzawe" naszych miejskich drog.
                Niech przynajmniej miasto cos ma z tego najazdu prostactwa na nasze
                ulice !

Za wjazd do miasta powinno sie placic tak jak w londynie ;)
                • kombii.23 Lecz sie chłopie-mieszczuchu 13.01.09, 19:02
                  Po tylu wylanych pomyj przez ciebie "onkelgebels" na mieszkańców
                  wsi powinieneś pomyślić o leczeniu swojego umysłu ,bo przyznam
                  gdybym był kierowcą z blachami WSI to miałbym obawy spotkania sie z
                  takim wariatem.Aż szkoda z tobą dyskutować.
                • agnieszka_chabrzyk1 Re: Drogowa panszczyzna 13.01.09, 20:00
                  onkelgebels napisał:

> Chlopi, tak ukochani na tym forum - powinni tak ja za czasow
                  > feudalnych placic panszczyzne za "dzierzawe" naszych miejskich drog.
                  > Niech przynajmniej miasto cos ma z tego najazdu prostactwa na nasze
                  > ulice !
                  >
                  > Za wjazd do miasta powinno sie placic tak jak w londynie ;)

ok, pod warunkiem, że za wyjazd z miasta będziesz płacił taki sam podatek. Niech
                  mieszkańcy wiosek, przez które przejeżdzasz pozostawiając smród też coś z tego
                  mają. Tak będzie uczciwie.

Agnieszka
                  • misinka81 Re: Drogowa panszczyzna 13.01.09, 21:15
                    O właśnie, dobrze powiedziane :)
                  • onkelgebels Re: Drogowa panszczyzna 13.01.09, 23:05
                    agnieszka_chabrzyk1 napisała:

> onkelgebels napisał:
                    >
                    > > Chlopi, tak ukochani na tym forum - powinni tak ja za czasow
                    > > feudalnych placic panszczyzne za "dzierzawe" naszych miejskich drog.
                    > > Niech przynajmniej miasto cos ma z tego najazdu prostactwa na nasze
                    > > ulice !
                    > >
                    > > Za wjazd do miasta powinno sie placic tak jak w londynie ;)
                    >
                    > ok, pod warunkiem, że za wyjazd z miasta będziesz płacił taki sam podatek. Niec
                    > h
                    > mieszkańcy wiosek, przez które przejeżdzasz pozostawiając smród też coś z tego
                    > mają. Tak będzie uczciwie.
                    >
                    > Agnieszka

Zgadzam sie w 100% ja bardzo chetnie zaplace za wyjazd na wies :) to brzmi tak
                    egzotycznie...

Wiec niech wiesniaki drogowe placa myto.
                • no_to_jadziem Re: Drogowa panszczyzna 14.01.09, 01:35
                  onkelgebels napisał:

> Chlopi, tak ukochani na tym forum - powinni tak ja za czasow
                  > feudalnych placic panszczyzne za "dzierzawe" naszych miejskich
                  drog.
                  > Niech przynajmniej miasto cos ma z tego najazdu prostactwa na
                  nasze
                  > ulice !
                  >
                  > Za wjazd do miasta powinno sie placic tak jak w londynie ;)
                  I znowu wylazła ci słoma z butów.Wiesz,że gdzieś dzwonią ale
                  zabardzo nie wiesz gdzie.W Londynie płaci się tylko za wjazd do
                  centrum miasta i płaci za to KAŻDY,tak rodowity londyńczyk jak i
                  ktoś spoza Londynu czyli według twojej nomenklatury"wsiok".Na drugi
                  raz jak będziesz się chciał popisać tutaj swoją wiedzą to lepiej
                  sprawdź posiadane informacje,bo znowu wyszedłeś na niedouczonego
                  kretyna.
              • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 01:48
                onkelgebels napisał:

>
                > Bla Bla Bla Bla Bla - obronca ucisnionych wiesniakow, raczyl znowu
                > nadinterpretowac wszystkie moje wypowiedzi...ja pisze o
                wiesniakach
                > drogowych, czyli o chamstwie na siedleckich drogach, zazwyczaj
                > pojawiajacym sie w kaszkietach na czubku glowy z bujnym wasem, lub
                > lysym lbem, mokasynem swiecacym jak psu jaja i skorzanej kurtce
                > (oczywiscie nuery rejestracyjne sa znane ;) )
                No to może podaj kilka,czy zasłonisz się ochroną danych osobowych?I
                co ja tutaj"nadinterpretowałem"bo jakoś nie
                widzę.Najwięcej "bla,bla"to ty tutaj wnosisz.Prosiłem o jakiś
                przykład heroicznych czynów dla tego miasta jakie trzeba
                wymienić,żeby wystarczająco zasłużyć się i co?Cisza...A chamstwo na
                naszych drogach panoszy się również na numerach WS,nie widzisz tego
                czy nie chcesz widzeć,panie kuzynie szefa propagandy?
                >
                > Wez sie chlopino zapisz do samoobrony i idz na barykady - albo
                > zacznij krzewic widze wsrod chlopstwa ("praca u podstaw") znalazl
                > sie Wokulski alo Korczak jakis. Jak taki jestes dumny z tego
                plebsu
                > w autach to naucz ich jak sie zachowac na drodze to sie do czegos
                > przydasz z ta twoja bunczuczna postawa ;)
                O przepraszam,że śmiem być"buńczuczny"wobec takiego pana...Zamiast
                schylić pokornie głowę i przytakiwać jejmościowi,to ja śmiem mieć
                inne zdanie...Toć to warcholstwo w czystej postaci.Tylko wyjaśnij mi
                maluczkiemu czemu w to wszystko wplątałeś Korczaka?Co on ma
                wspólnego z tak znienawidzonymi przez ciebie"wsiokami"?Znowu wyłazi
                z jaśnie panicza niedouczenie?Wokulskiego też jakoś nie widzę w tym
                towarzystwie ale pewnie znowu się mylę.Może chodziło ci o Siłaczkę?
                Coś tam kiedyś czytałeś,coś w tym pustym łbie się kołacze,ale
                dokładnie to już nie wiesz,bo przecież kto by takie bzdury
                spamiętał...Wyjaśnij mi,prostemu człowiekowi o co ci w twojej
                wielkiej łaskawości chodziło.Bo narazie to robisz sam z siebie
                niedouczonego,za to głośno wrzeszczącego,chociaż zupełnie od
                rzeczy,kretyna.
          • falszywy_klamca Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 13.01.09, 23:43
            > Tak sie sklada ze nie mam...i nie napisze czym jezdze :D dodam, ze
            > juz od dawna nie jest to auto tatusiowe :D
            To jak nie chcesz powiedzieć czym jeździsz, to wiadomo już czym LOL :D

> Kiedys zadalem pytanie o to w jaki sposob
            > ktokolwiek ze wsi pomogl mojemu miastu, i do dzisiaj nikt nie byl w
            > stanie odpowiedziec na to pytanie.
            Łgarstwo, odpowiedziałem Ci na to pytanie.

> Przeciez wiekoszosc warzyw szczegolnie teraz, zima, pochodzi z
            > importu ;)
            W TESCO na pewno. Smacznego, jeżeli kupujesz w TESCO :)

> Dlaczego stawiasz wiesniakow w samochodach obok producentow mleka
            Dlaczego? Głównym producentem mleka jest krówka. Krówki to takie spore
            zwierzątka w biało-czarne łaty (istnieją jeszcze tzw. Milki, ale one żyją sobie
            w Alpach). Jedzą trawę, piją wodę, robią kupy.
            Krówki dają mleko, ale najpierw krówkę trzeba wydoić. Doi krówkę rolnik. To taki
            pan, co jeździ w naszym regionie głównie na rejestracji WSI. On doi mleko i po
            mleko przyjeżdża cysterna, zabiera mleko i przetwarza. Dopiero na tym etapie
            mleko można traktować jako produkt miejski.
            Miej świadomość, że gdy pijesz mleko to przeleciało ono po palcach tego rolnika
            co jeździ na WSI.
            Jako, żeś dresiarz z miasta, to wytłumaczyłem chyba dokładnie. Masz prawo nie
            wiedzieć, że mleko daje krowa :)

> Upieczony w Siedlcach (!!!)
            Zależy z jakiej piekarni. Jeżeli jadasz chleb tylko w PSS Społem, to tak. Wszak
            mąka do tego chleba nie pochodzi z miasta.
            Jednak o żniwach i jeżdżących kombajnach opowiem następnym razem.

> Taka fikcja literacka...
            Ładnie powiedziane, ale mogłeś napisać inaczej: "kłamałem".
            • emektb Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 02:53
              chyba kolega na historii się o tym ręcznym dojeniu krówek naczytał?
              co to je kumbajn? a rolnik to przypadkiem sierpem w pocie czoła tego
              kłosa nie ścina? śmiać mi się chce z tych waszych wzajemnych
              przytyków. onkel ma prawo nie lubić ludzi ze wsi, a ci ze wsi tych z
              miasta. ich sprawa. niestety jeśli chodzi o buraków drogowych, to
              przynajmniej z autopsji zarejestrowałem, że ciut więcej jest tych z
              rejestracjami wsi, llu, wsk, wwe etc. albo ja mam takie szczęście do
              tzw. rolników.
              • falszywy_klamca Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 09:03
                > chyba kolega na historii się o tym ręcznym dojeniu krówek naczytał?
                Oh, Ty mieszczuchu. Jedź sobie do podsiedleckiej wsi, gdzie znajdziesz w oborze
                chociaż jedną krówkę to się przekonasz.

> onkel ma prawo nie lubić ludzi ze wsi, a ci ze wsi tych z
                > miasta. ich sprawa.
                W takim razie ja mam prawo nie lubić onkela. Tak czy nie? Poza tym wyśmienicie
                bawię się jak czytam bzdury onkela :).

> ich sprawa. niestety jeśli chodzi o buraków drogowych, to
                > przynajmniej z autopsji zarejestrowałem, że ciut więcej jest tych z
                > rejestracjami wsi, llu, wsk, wwe etc
                Wiesz dlaczego, bo mimo, że Siedlce to spora mieścina, to jednak mieszkańców
                okolic jest więcej. Czyli aut na rejestracjach z okolic Siedlec będzie więcej
                niż siedleckich.

Poza tym dyskredytacja kogoś dlatego, że ma inne numery rejestracyjne jest mało
                wdzięczna, choćby dlatego, że w Warszawie można spotkać auta na WS i raczej mało
                przyjemne, że warszawiacy traktowali nas tak jak onkel WSI i resztę. Proste?
                • emektb Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 15:48
                  już gdzieś słyszałem o tych ws w wawie :) poza tym nie pisz, że
                  kogoś dyskredytuję z powodu rejestracji samochodowej, bo tak nie
                  jest. napisałem jedynie, że moje doświadczenia na to wskazują. ty
                  wyjaśniłeś to ładnie ilością mieszkańców i to może być przecież
                  prawda, bo pewnie statystycznie rzecz biorąc tyle samo buraków
                  drogowych zasiada za kółkiem z ws, wsi, llu, wwe etc.
              • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 11:27
                emektb napisał:

> co to je kumbajn? a rolnik to przypadkiem sierpem w pocie czoła
                tego
                > kłosa nie ścina? śmiać mi się chce z tych waszych wzajemnych
                > przytyków. onkel ma prawo nie lubić ludzi ze wsi, a ci ze wsi tych
                z
                > miasta. ich sprawa. niestety jeśli chodzi o buraków drogowych, to
                > przynajmniej z autopsji zarejestrowałem, że ciut więcej jest tych
                z
                > rejestracjami wsi, llu, wsk, wwe etc. albo ja mam takie szczęście
                do
                > tzw. rolników.

No wlasnie Emilu nie jestes sam, byc moze moj sposob wyrazani mysli
                nieco nas rozni, natomiast widze, ze nasz percepcja otaczajacego
                swiata ( mam na mysli buractwo drogowe ) jest bardzo podobna.
                Dziekuje
                • siedlczanin13 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 12:35
                  Emil a toś kumpla o podobnej percepcji znalazł :))), tak się
                  zastanawiam czy mając blachy SDY mogę spokojnie śmigać po mieście
                  czy wypatrywać z niepokojem typa "oczywiscie z zacisnietymi zebami
                  i zmruzonymi oczkami" dla którego litery na tablicy rejestracyjnej
                  są determinantem biologicznie dziedziczonej nierówność ras,
                  • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 12:40
                    siedlczanin13 napisał:

> Emil a toś kumpla o podobnej percepcji znalazł :))), tak się
                    > zastanawiam czy mając blachy SDY mogę spokojnie śmigać po mieście
                    > czy wypatrywać z niepokojem typa "oczywiscie z zacisnietymi
                    zebami
                    > i zmruzonymi oczkami" dla którego litery na tablicy rejestracyjnej
                    > są determinantem biologicznie dziedziczonej nierówność ras,
                    Ja bym się na Twoim miejscu bał albo zmienił blachy na właściwe... :)
              • pawelek.mar Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 11:59
                emektb napisał:

> co to je kumbajn? a rolnik to przypadkiem sierpem w pocie czoła
                tego
                > kłosa nie ścina? śmiać mi się chce z tych waszych wzajemnych
                z
                z
                do
                > tzw. rolników.

Emilku, ta autopsja mnie zaintrygowała :-) Bo ja z autopsji wiem, że
                najbardziej sierotowatymi, a co się z tym wiąże, niebezpiecznymi
                kierowcami są na warszawskich ulicach Ci z WS...jakoś zawsze
                rumienię się przez to...:-)

Autopsja to taka nauka podobna do analogii, a jak Halama głosił:
                ANALOGIA SPOKO :-)))

PS. Czy nie masz wrażenia, że prawo do antypatii "mieszczuchów"
                do "wsioków", i odwrotnie, jest prawem debila? :-)
                Takich praw jest więcej...niestety :-))
                • no_login Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 12:45
                  > najbardziej sierotowatymi, a co się z tym wiąże, niebezpiecznymi
                  > kierowcami są na warszawskich ulicach Ci z WS..
                  Nie przesadzaj, ci z Ciechanowa też
                  potrafią wykazać się fantazją :-)
                • emektb Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 15:51
                  jak już wspomniałem wcześniej, gdzieś to o ws już słyszałem:)
                  co do reszty - nie wiem, czy jest to prawo debila, nie chcę nikogo
                  niepotrzebnie obrażać :)
              • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 12:35
                emektb napisał:

śmiać mi się chce z tych waszych wzajemnych
                z
                z
                do
                > tzw. rolników.
                Jakoś ja nie zauważyłem tego,tak samo ci z WS robią czasem niezłą
                wiochę.A czy nie uważasz Emilu,że od buractwa drogowego groźniejsze
                jest cwaniactwo drogowe?Naprzykład skręcanie z lewego pasa w prawo z
                ulicy Orzeszkowej,bo prawy pas jest zastawiony grzecznie czekającymi
                na swoją kolej skrętu samochodami?A przecież taki jaśniepan nie
                będzie czekał razem z motłochem,nie po to kupił sobie furę,żeby stać
                w korku.Masz zdaje się niedaleko do tego skrzyżowania,więc może
                poświęć z pół godziny swojego czasu i popatrz jakie rejestracje mają
                samochody,które w ten sposób cwaniacko sobie skracają czas
                przejazdu.Też często tam stoję i ostatnio właśnie,powodowany właśnie
                tym tematem o WSI,patrzę jakie numery mają owe samochody.I niestety
                jeszcze nigdy mi się nie trafił żaden z WSI,czy innym nieprawym
                numerem.Wszystkie furki miały albo WS albo numery z samej
                Warszawy,wylęgarni cwaniactwa.Druga sprawa,przejeżdżanie na
                czerwonym świetle przez skrzyżowanie,niech ci co mają już zielone
                czekają,bo przecież jeszcze taki jeden z drugim się musi
                zmieścić.Niedawno jadąc do domu ulicą Starowiejską zostałem w
                okolicy bloku strusa wyprzedzony przez pędzące pewnie dobrze ponad
                setkę BMW,przeleciał przez skrzyżowanie koło szkoły numer 7 na
                czerwonym świetle i nawet nie musnął hamulców.Samochód który jechał
                na zielonym z ulicy Kazimierzowskiej ledwo wyhamował i tylko jego
                kierowcy można zawdzięczać to,że nie doszło do wypadku.Czy to nie
                jest niebezpieczniejsze od jakiegoś buractwa?Kolejna sprawa:są na
                parkingach porobione koperty dla samochodów inwalidów,przejedź się
                kiedyś po mieście i zobacz na jakich rejestracjach samochody stoją
                na tych kopertach,bynajmniej nie samochody inwalidzkie.Pewnie
                onkelgebels w swej chorej główce zaraz wysnuje wniosek,że stoją tam
                samochody z WS bo "wsioki"zastawiają swoimi gruchotami po dwa
                miejsca parkingowe...Ale z taką logiką nie da się dyskutować.Może
                ktoś poda jeszcze jakieś przykłady na to,że cwaniactwo jest gorsze
                od buractwa,chociaż czasem te dwie wady się łączą,ale nie można
                generalizować.Pawełek ci kierowcy z WS,którzy są tacy sierotowaci w
                Warszawie tutaj dostają wiatru w swe husarskie skrzydła i odbijają
                sobie warszawskie niepowodzenia.Czasem z opłakanym skutkiem...
                • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 12:38
                  Oczywiście chodziło mi o skręcanie z prawego pasa w lewo na
                  Orzeszkowej...
                • no_login Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 12:48
                  > Wszystkie furki miały albo WS albo numery z samej
                  > Warszawy,wylęgarni cwaniactwa.
                  Cwaniactwo jest wszędzie, nie tylko w Wawie.
                  A biorąc pod uwagę że większość warszawiaków
                  urodziła się w Pcimowie Dolnym, Górnym,
                  Koziej Wólce, ... to jak to jest z tym centrum?

A to że tablice są warszawskie, wcale
                  nie oznacza że kierowca tam mieszka.
                  Trochę siedleckich samochodów jest leasingowanych.
                  Wtedy mają numery np. warszawskie.
                • emektb Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 15:44
                  gwoli wyjaśnienia, kiedy pisałem o buractwie drogowym nie miałem na
                  myśli wyłącznie ludzi ze wsi, ale również tych z miast. u mnie w
                  buractwie mieści się pojęcie cwaniactwa. napisałem również, że to są
                  moje osobiste doświadczenia, a nie że jest to moim zdaniem jakaś
                  obibektywna reguła. nie znam wszystkich kierowców więc uogólniać nie
                  mogę i tego nie robię. wyjaśnię też, że pod sformułowaniem tzw.
                  rolników miałem na myśli osoby, które być może i mieszkają w
                  powiecie, ale z rolnictwem mają niewiele wspólnego.
                  i teraz uwaga gwóźdź programu - wyjątkowo zgadzam się prawie w
                  całości z tym co napisałeś.
                • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 17:32
                  > od buractwa drogowego groźniejsze jest cwaniactwo drogowe?

Cwaniactwo jest faza wstepna przed faza buractwa drogowego. Moim
                  zdaniem sa to poniekad "synonimy" w zachowaniu na drodze. A tak
                  swoja droga zakladam sie, ze w wiekszosci tych aut z numerami
                  zaczynajacymi sie od WS siedza turysci z okolicznych wiosek
                  goscinnie zamieszkujacy nasze miasto.

Mimo wszystko bede sie upieral, ze ludnosc naplywowa zle jedzi i
                  bardzo czesto zachowuje sie jakby jechala po polnej drodze...

Dlaczego w Polsce nie moze byc tak samo jak w Niemczech. Tam w zadko
                  zdarza sie jakakolwiek wpadka ludziom ze wsi ? Byc moze norod jakis
                  rozsadniejszy i bardziej pojetny ???
                  • siedlczanin13 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 14.01.09, 19:18
                    a nie drażni Cię buractwo językowe u studenta politologii np. błędy
                    ortograficzne ?
                    • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 11:13
                      siedlczanin13 napisał:

> a nie drażni Cię buractwo językowe u studenta politologii np.
                      błędy
                      > ortograficzne ?

Jakos nie bardzo mnie to interesuje, nie jest to dziedzina gdzie
                      objawy sa az tak uciazliwe jak w przypadku uzytkowania drog
                      publicznych. Ale bynajmniej masz jak najwieksze prawo sie o tym
                      wypowiedziec. Proponuje zalozyc nowy temat ;) tutaj i tak robi sie
                      juz malo miejsca...
                  • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 12:22
                    onkelgebels napisał:

> Dlaczego w Polsce nie moze byc tak samo jak w Niemczech. Tam w
                    zadko
                    > zdarza sie jakakolwiek wpadka ludziom ze wsi ? Byc moze norod
                    jakis
                    > rozsadniejszy i bardziej pojetny ???
                    Ską masz te informacje,z tego samego źródła co sensacje o płaceniu
                    za wjazd do Londynu?Czy to znowu dało znać twoje
                    niedoinformowanie,tak sobie trzaśniesz coś niech ludziska podziwiają
                    jaki ty mądry.Podaj jakieś źródło tych sensacyjnych informacji.A
                    skoro już mowa o buractwie,to dajesz tu niezły przykład:
                    -buractwa kulturalnego-tym co tu piszesz,
                    -buractwa piśmienniczego-tym jak to piszesz.Nie wiem czy wiesz ale
                    język polski posiada tylko sobie właściwe litery w rodzaju ę,ą,ć,ś
                    itp...Co prawy"alt"ci się popsuł od ciągłego strzelania do hord
                    najeźdźców w jakiejś grze?To kup sobie nową klawiaturę i ustaw sobie
                    klawisz"Fire"na np,klawisz "Shift",masz dwa...Wiem wiem,zaraz się
                    wydrzesz,że piszesz tak bo masz prawo,bo ci się nie chce inaczej,jak
                    ktoś nie chce to niech nie czyta albo coś równie głębokiego.Tylko,że
                    takim pisaniem okazujesz,że nie szanujesz tego kto to czyta.Nie
                    każdy odrazu domyśli się co znaczy słowo"zolw"naprzykład.I ciekaw
                    jestem czy ty chciałbyś,żeby ktoś napisał do ciebie:"zrob mi ta
                    laske"?Zastanowiłbyś się dwa razy o co mu chodziło?A przecież chodz
                    o niewinne sformułowanie"zrób mi tą łaskę"...
                    A na drodze pewnie też nieźle buraczysz swoim "już nie
                    tatowym"bolidem...
                    • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 13:39
                      > jaki ty mądry.Podaj jakieś źródło tych sensacyjnych informacji.A
                      > skoro już mowa o buractwie,to dajesz tu niezły przykład:
                      > -buractwa kulturalnego-tym co tu piszesz,
                      > -buractwa piśmienniczego-tym jak to piszesz.Nie wiem czy wiesz ale
                      > język polski posiada tylko sobie właściwe litery w rodzaju ę,ą,ć,ś
                      > itp...Co prawy"alt"ci się popsuł od ciągłego strzelania do hord
                      > najeźdźców w jakiejś grze?To kup sobie nową klawiaturę i ustaw
                      sobie
                      > klawisz"Fire"na np,klawisz "Shift",masz dwa...Wiem wiem,zaraz się
                      > wydrzesz,że piszesz tak bo masz prawo,bo ci się nie chce
                      inaczej,jak
                      > ktoś nie chce to niech nie czyta albo coś równie
                      głębokiego.Tylko,że
                      > takim pisaniem okazujesz,że nie szanujesz tego kto to czyta.Nie
                      > każdy odrazu domyśli się co znaczy słowo"zolw"naprzykład.I ciekaw
                      > jestem czy ty chciałbyś,żeby ktoś napisał do ciebie:"zrob mi ta
                      > laske"?Zastanowiłbyś się dwa razy o co mu chodziło?A przecież
                      chodz
                      > o niewinne sformułowanie"zrób mi tą łaskę"...
                      > A na drodze pewnie też nieźle buraczysz swoim "już nie
                      > tatowym"bolidem...

IGNORE - za oblezywe slowa...
                      • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 14:41
                        onkelgebels napisał: >
                        >
                        > IGNORE - za oblezywe slowa...
                        Niby za które kretynie???W bezpośredniej dyskusji robisz się cienki
                        jak sik pająka,umiesz tylko IGNORE,panie wielkomiastowy.
                  • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 13:18
                    onkelgebels napisał:

A tak
                    > swoja droga zakladam sie, ze w wiekszosci tych aut z numerami
                    > zaczynajacymi sie od WS siedza turysci z okolicznych wiosek
                    > goscinnie zamieszkujacy nasze miasto.
                    No i jak ty teraz biedaku rozpoznasz wroga jak tak dobrze się
                    maskuje...Teraz w każdym mijającym cię samochodzie może czaić się
                    wieśniak w uwalanych gnojem gumofilcach...A swoją drogą zakładam,że
                    kiedyś musiałeś przeżyć coś strasznego,nie wiem może upadek
                    (zakładam,że z furmanki z kartoflami),albo zostać kopniętym w
                    głowę,zakładam,że przez konia taty i guz powstały w czaszce
                    zablokował rozwój twojego mózgu a być może,zakładam
                    oczywiście,przejął wszystkie jego funkcje.To by tłumaczyło twoją
                    awersję do wieśniaków oraz twoje bełkoty,często nie na temat tutaj.
                    • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 13:40
                      no_to_jadziem napisał:

> onkelgebels napisał:
                      >
                      > A tak
                      > > swoja droga zakladam sie, ze w wiekszosci tych aut z numerami
                      > > zaczynajacymi sie od WS siedza turysci z okolicznych wiosek
                      > > goscinnie zamieszkujacy nasze miasto.
                      > No i jak ty teraz biedaku rozpoznasz wroga jak tak dobrze się
                      > maskuje...Teraz w każdym mijającym cię samochodzie może czaić się
                      > wieśniak w uwalanych gnojem gumofilcach...A swoją drogą
                      zakładam,że
                      > kiedyś musiałeś przeżyć coś strasznego,nie wiem może upadek
                      > (zakładam,że z furmanki z kartoflami),albo zostać kopniętym w
                      > głowę,zakładam,że przez konia taty i guz powstały w czaszce
                      > zablokował rozwój twojego mózgu a być może,zakładam
                      > oczywiście,przejął wszystkie jego funkcje.To by tłumaczyło twoją
                      > awersję do wieśniaków oraz twoje bełkoty,często nie na temat tutaj.

Poznaje po swinskim ryju lub po nicku na przyklad:no_to_jadziem...
                      • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 14:38
                        onkelgebels napisał:

>
                        > Poznaje po swinskim ryju lub po nicku na przyklad:no_to_jadziem...
                        No to masz problem misiu kolorowy bo ja nie mam nicka wydrapanego na
                        lakierze...Dlaczego skrzętnie omijasz odpowiedzi na pytania które Ci
                        zadaję?Móżdżek za mały?
                        • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 15.01.09, 22:37
                          no_to_jadziem napisał:

> onkelgebels napisał:
                          >
                          > >
                          > > Poznaje po swinskim ryju lub po nicku na przyklad:no_to_jadziem...
                          > No to masz problem misiu kolorowy bo ja nie mam nicka wydrapanego na
                          > lakierze...Dlaczego skrzętnie omijasz odpowiedzi na pytania które Ci
                          > zadaję?Móżdżek za mały?

Raczej za duzy...po prostu staram sie ignorowac twoje wypowiedzi...
                          • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 01:04
                            onkelgebels napisał:

> no_to_jadziem napisał:
                            >
                            > > onkelgebels napisał:

> > No to masz problem misiu kolorowy bo ja nie mam nicka
                            wydrapanego na
                            > > lakierze...Dlaczego skrzętnie omijasz odpowiedzi na pytania
                            które Ci
                            > > zadaję?Móżdżek za mały?
                            >
                            > Raczej za duzy...po prostu staram sie ignorowac twoje wypowiedzi...
                            Aaaa za duży,wodogłowie znaczy?To by tłumaczyło twoje tutaj
                            wyczyny...A ignorujesz bo nie masz żadnych argumentów aby je
                            odeprzeć,co?Móżdżek może i duży ale myślą nieskażony...
                            • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 12:47
                              no_to_jadziem napisał:

> onkelgebels napisał:
                              >
                              > > no_to_jadziem napisał:
                              > >
                              > > > onkelgebels napisał:
                              >
                              > > > No to masz problem misiu kolorowy bo ja nie mam nicka
                              > wydrapanego na
                              > > > lakierze...Dlaczego skrzętnie omijasz odpowiedzi na pytania
                              > które Ci
                              > > > zadaję?Móżdżek za mały?
                              > >
                              > > Raczej za duzy...po prostu staram sie ignorowac twoje
                              wypowiedzi...
                              > Aaaa za duży,wodogłowie znaczy?To by tłumaczyło twoje tutaj
                              > wyczyny...A ignorujesz bo nie masz żadnych argumentów aby je
                              > odeprzeć,co?Móżdżek może i duży ale myślą nieskażony...

Tak, tak, masz racje, co jeszcze napiszesz madrego, tylko tak
                              z "przytupem" prosze, z "ulanska fantazja" bo ostatnio nudno mi sie
                              zrobilo a przyznam, ze poIGNOROWALbym cos dzisiaj bardzo chetnie :)
                              • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 13:01
                                onkelgebels napisał:

Tak, tak, masz racje, co jeszcze napiszesz madrego, tylko tak
                                > z "przytupem" prosze, z "ulanska fantazja" bo ostatnio nudno mi
                                sie
                                > zrobilo a przyznam, ze poIGNOROWALbym cos dzisiaj bardzo
                                chetnie :)
                                No właśnie i znowu ble,ble,ble.Mi to powiedziałeś a sam tu
                                bełkoczesz jak potłuczony.Pisać z przytupem tu nic nie
                                muszę,wystarczająco sam się kompromitujesz swoimi wypowiedziami i
                                sensacyjnymi wiadomościami jak chociażby o płaceniu za wjazd do
                                Londynu...Więc gaworz sobie tu dalej i wbijaj się w dumę jak to ty
                                jesteś madry,jak to nikt ci tu nie podskoczy.Ja jako mądrzejszy
                                ustępuję,bo bardziej niż ty sam nikt tu cię nie skompromituje.Węc
                                ignoruj sobie do woli,omijaj niewygodne dla siebie pytania,i lśnij
                                tu dalej swoimi cieniutkimi tekstami i pokrzykiwaniami na
                                wieśniaków.Zdrowia nie życzę...
                                • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 13:15
                                  Aaa,i jeszcze"zrob mi te laske"i nie pisz więcej pod moim
                                  adresem,wykaż się"ulanska fantazja"tylko uważaj,żeby ci się nic
                                  nie "ulalo".
                                  • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 13:48
                                    no_to_jadziem napisał:

> Aaa,i jeszcze"zrob mi te laske"i nie pisz więcej pod moim
                                    > adresem,wykaż się"ulanska fantazja"tylko uważaj,żeby ci się nic
                                    > nie "ulalo".

"No prosze jak sie nam ladnie przedstawil, nam przed milionami
                                    sluchaczy..."

Fantastyczne to masz cos jeszce madrego do napisania :) hehe
                                • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 13:47
                                  > jak chociażby o płaceniu za wjazd do Londynu...

Napisales ze sie kompromituje piszac o oplatach za wjazd do Londynu,
                                  wiec postanowilem przeslac wszystkim artykul dotyczacy tegoz wlasnie
                                  zjawiska, ktore nazywa sie "Congestion Charge":

www.studentnews.pl/serwis.php?s=221&pok=6419
                                  a tutaj strona samej zainteresowanej strony rzodowej w UK:

www.tfl.gov.uk/roadusers/congestioncharging/default.aspx
                                  Jedna jest nawet "po polskiemu" wiec na pewno i ty dasz rade
                                  przeczytac.

??? I KTO TU SIE KOMPROMITUJE ??? hahaha
                                  • no_to_jadziem Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 14:49
                                    onkelgebels napisał:

> > jak chociażby o płaceniu za wjazd do Londynu...
                                    >
                                    > Napisales ze sie kompromituje piszac o oplatach za wjazd do
                                    Londynu,
                                    > wiec postanowilem przeslac wszystkim artykul dotyczacy tegoz
                                    wlasnie
                                    > zjawiska, ktore nazywa sie "Congestion Charge":
                                    >
                                    > www.studentnews.pl/serwis.php?s=221&pok=6419
                                    > a tutaj strona samej zainteresowanej strony rzodowej w UK:
                                    >
                                    > www.tfl.gov.uk/roadusers/congestioncharging/default.aspx
                                    > Jedna jest nawet "po polskiemu" wiec na pewno i ty dasz rade
                                    > przeczytac.
                                    >

Po raz kolejny dałeś popis swojej głupoty i pokazałeś,że nie umiesz
                                    czytać ze zrozumieniem tego co się do ciebie pisze.O tej opłacie
                                    napisałem już dawno,kiedy ty się tu wydarłeś,że za wjazd do Londynu
                                    się płaci.Wtedy to cię sprostowałem,że płaci się za wjazd tylko do
                                    centrum Londynu i że płaci to każdy wjeżdżający,ale kto by to
                                    czytał,nie?Lepiej dalej uważać się za mądraka,który wszystkie rozumy
                                    pozjadał,a jak ktoś wytknie ci,że gadasz głupoty to się go zbywa
                                    pobłażliwym,jaśniepańskim milczeniem.A teraz sam znalazłeś to o czym
                                    ja juz dawno napisałem i robisz tu wielką sensację...
                                    > ??? I KTO TU SIE KOMPROMITUJE ??? hahaha
                                    No właśnie,każdy widzi kto...
                                    • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 15:04
                                      > > ??? I KTO TU SIE KOMPROMITUJE ??? hahaha
                                      > No właśnie,każdy widzi kto...

No wlasnie, kazdy to widzi...
                                      • agnieszka_chabrzyk1 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 18:55
                                        onkelgebels napisał:

> > > ??? I KTO TU SIE KOMPROMITUJE ??? hahaha
                                        > > No właśnie,każdy widzi kto...
                                        >
                                        > No wlasnie, kazdy to widzi...

jeden z Was, ale z całą pewnością nie twój oponent gebelsie.
                                        • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 17.01.09, 00:01
                                          agnieszka_chabrzyk1 napisała:

> onkelgebels napisał:
                                          >
                                          > > > > ??? I KTO TU SIE KOMPROMITUJE ??? hahaha
                                          > > > No właśnie,każdy widzi kto...
                                          > >
                                          > > No wlasnie, kazdy to widzi...
                                          >
                                          > jeden z Was, ale z całą pewnością nie twój oponent gebelsie.

Tak tak ... ;) wiesniaki...
                                          • the_majster Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 22.01.09, 23:51
                                            przeczytałem cały temat..... "onkelgebels" to co wypisujesz to jakaś
                                            totalna żenada...
                                            tak sie składa ze nasze miasto mało ma wspólnego z rodowitymi
                                            siedlczanami. smiem twierdzić ze 50-60% mieszkanców sprowadziło sie
                                            z wioski bo tu była praca(nowotki, caro, polmozbyt, stalchemak etc.)
                                            wiec wywody i próby udowodnienia ze jestes rodowitym mieszczuchem są
                                            pomyłką nawet jesli jesteś...
                                            pozdro i wg zasady
                                            chłop wyjdzie ze wsi ale wieś z chłopa nigdy....
    • pol_lop Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 11:48
      W imieniu wszystkich wieśniaków dziękuję za szczere życzenia. Na
      wzajem.
      • onkelgebels Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 16.01.09, 12:48
        pol_lop napisał:

> W imieniu wszystkich wieśniaków dziękuję za szczere życzenia. Na
        > wzajem.

Prosze bardzo i polecam sie na przyszlosc ;)
        • jah.jah moje rasta wykracza poza bramy miasta 17.01.09, 11:16
          czasami jednak wkręca się w ulice tego miasta rastamani nie walczą z
          metalami w takim razie gebels ty jesz koty i sluchasz szatańskiej
          muzyki zacznij od rasta bo ci sloma z ojów wyrasta
      • darek640 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 17.01.09, 19:18
        To jest bardzo grozna choroba i nie wyleczalna zwie się GŁUPOTA.
        • misinka81 Re: Zyczenia Swiateczne skierowane do wiesniakow 23.01.09, 00:11
          Jak mówi przysłowie, nie wdawaj się więc z takim w dyskusję, bo
          najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona
          doświadczeniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka