mpppm 12.03.09, 16:47 Znalazłem przypadkowo to zdjęcie. www.armsa.pl/web/uploads/assets//coi//gminy/siedlce1/SiedlceGeodetow/Siedlce_Geodetow.jpg Ludzie za rurą nie zechcą mieszkać, zadołowanie rury będzie powodem zwiększenia opłat za ogrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 19:24 Kawał Strusa i Budomateksu w dzielnicy przemysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 20:53 ależ zdjęcie z takiej perspektyw spłaszcza i zniekształca rzeczywistość - tak jakby Brzeskiej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 21:12 > jakby Brzeskiej nie było Widać Real, Prokuraturę, PUK.. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 21:23 Zdjęcie widocznie było robione by pokazać zaznaczone place, a nie Brzeską. Ciekawe czy firma, która naniosła ten szkic na zdjęcie będzie wymagała od bydowlańców zbudowania takiego podgórskiego krajobrazu? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 21:30 > zbudowania takiego podgórskiego krajobrazu? Nie wiem o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 21:31 Postawią bloki, ludzie się wprowadzą a za kilka lat usłyszymy skargi mieszkańców, że im za głośno itp. tak jak na Sulimów. Chorzy ludzie, chorzy inwestorzy... . Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 22:38 raczej chorzy deweloperzy i chory samorząd, że pozwala na zabudowę mieszkalną w strefie przemysłowej. chore to do kwadratu. ciekawe czy wystarczyło 10 proc.? Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 23:34 Najsmiejsze w tym wszystkim jest to ze krzykną za te chawiry po 4 koła za metr a kupcy i tak sie znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: będzie nowa budowa 12.03.09, 23:46 Jesteś pewny , że w dzisiejszych czasach ktoś w tym miejscu wywali tyle koła za metr? Sa jeszcze tacy napaleńcy? Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: będzie nowa budowa 13.03.09, 00:45 Mysle ze sie znajdą. Nie wiem do konca jaka jest sytuacja u naszych deweloperow i jak aktualnie budowane mieszkania sie sprzedają ale np na rynku wtornym zauwazam trwajacy juz od jakiegos czasu impas,sprzedajacy przyzwyczajeni jeszcze do wysokich cen z "górki" nie chca opuscic wiekszej kwoty a kupujacy wyczekuja na znacznie wieksze spadki.I tak to jeszcze pewnie potrwa... Majac do wyboru 4tys/m2 na rynku wtornym a 4 tys/m na rynku pierwotnym nietrudno zgadnac co ludzie wybiorą.Nawet niech beda sprzedawac po 3,5 to i tak marża naszych budowniczych bedzie oscylowac mysle w okolicach 30% albo i lepiej, wszak nawet w stolicy w dobrej lokalizacji koszt wybudowania bloku wynosi ok 3,5 tys zl/m2 Znam kogos kto przyjazni sie z synem Skorupki i tenże młody Skorupka niby twierdzi ze zadnego zastoju nie zauwazaja i ze mieszkania nadal dobrze sie sprzedają.Nie wiem czy to prawda czy nie,przydalby sie ktos na forum kto by to potwierdzil/zdementowal,jakis wyzszy szczeblem pracownik Skorupki czy tez Strusa;) Odpowiedz Link Zgłoś
sppam Re: będzie nowa budowa 13.03.09, 09:23 Ja współczuję przyszłym mieszkańcom tych rejonów. Nie chodzi mi tu akurat o sąsiedztwo firm. Nikt chyba z Was nie zna tych rogatek dobrze. Po drugiej stronie tych rur są tak zwane baraki. zamieszkują je można by napisać- zdaniem innych...margines społeczny. Można się tylko domyśleć...narkotyki, kradzieże, rozboje. Nie wiem czy ktoś chętnie by zamieszkał z dziećmi w tych rejonach. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: będzie nowa budowa 13.03.09, 12:22 Oj chyba ciut przesadzasz , to nie Karowa. Tam dopiero jest meksyk. Widzę te baraki z okna i jakos tak spokojnie mi sie tam wydaje. Choć mogę się mylić wszak tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: będzie nowa budowa 13.03.09, 19:35 Myślę, że ludziom mieszkającym w tych barakach trzeba współczuć bardziej. Nie poradzili sobie z kapitalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: będzie nowa budowa 13.03.09, 19:26 Z tego co widzę, to w Siedlcach cały czas jest deficyt mieszkań. Niedawno z ciekawości wysłałem maila do PB Strus z prośbą o ofertę cenową i po zapoznaniu się z nią stwierdziłem, że kryzys do Siedlec jeszcze nie dotarł. Ceny w nowej inwestycji na Partyzantów od 3,9 tyś w górę:/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: będzie nowa budowa 13.03.09, 20:06 Na Błoniu, stoi jeszcze domek z czerwonej cegły lecz nad bramą tablica Budomatex. Zgrabny bloczek się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: będzie nowa budowa 14.03.09, 09:12 I nowa droga będzie. Otworzy teren dla inwestorów. Droga w polu. "Wiadomo już, na co dokładnie miasto zamierza wydać te pieniądze. Większa ich część sfinansuje budowę nowej drogi, która połączy ulicę Brzeską z okolicami fabryki Stadlera." www.radiopodlasie.pl/?pageId=4&a=1049 Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: będzie nowa budowa 14.03.09, 13:42 ciekawe czyje tam działeczki leżą? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: będzie nowa budowa 14.03.09, 18:19 > ciekawe czyje tam działeczki leżą? Droga na kolei. Poprawi łączność ze strefą ekonomiczną. Nie wszystko można na wagonach. Tory przecinają Brzeską a będzie nowe połączenie do stacji Siedlce Baza. Jak jest baza to musi być i nadbudowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: będzie nowa budowa 14.03.09, 13:57 A ja myślałem że Stadler jest po drugiej stronie torów i droga do niego to ulica przy giełdzie samochodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
cyanidesun Re: będzie nowa budowa 14.03.09, 17:05 Tak, do torow jest piekna nowa droga z chodnikiem z kostki. Momentami w szczerym polu, bo na okolo praktycznie zero zabudowan. Z tego co pamietam to od torow zaczyna sie piaszcysta sciezka do fabyryki Stadlera. Swoja droga zal patrzec na to jaka droge miasto odpicowalo dla fabryki Stadlera, a taka np. Florianska, jedna z glownych ulic miasta od lat stoi nie wyremontowana z asfaltowymi chodnikami i plytami, o ktore mozna sie potknac i zeby stracic. Odpowiedz Link Zgłoś