Dodaj do ulubionych

Strach przed mrokiem

07.09.05, 16:01
Zauważyłam ostatnio ze mój pies boi sie ciemności. Na codzień kupa szczęścia
na 4 łapach gotowy do zalizania całego świata na smierć - w nocy zamienia się
w skradającego się nisko na łapach ( od kotów się tego nauczył- pozycja
łowcza ) podejrzliwego psiaka reagujacego szczekaniem, ba ujadaniem , na
kazdy szelest dochodzący z ciemności, a jak ktos się wyłoni z mroku to
dopiero jest jatka! Wasze psiaki tez tak mają?
Obserwuj wątek
    • woyer Re: Strach przed mrokiem 17.09.05, 10:42
      Dokładie tak samo:)
      Do tego jeszcze się jeży:D
      • arcus_caelestis Re: Strach przed mrokiem 18.09.05, 23:41
        :D Czyli normalka :D Bo juz sie trochę martwiłam, że mój Dastuś to herkules
        tchórzem podszyty. :D
    • aparadowska1 Re: Strach przed mrokiem 26.09.05, 19:48
      Ja rownież zauważyłam ze moj pies wieczorem jest bardziej czujny, co prawda nie
      szczeka na wszysto, ale jest caly czas bardzo aktywny. Także rozumiem o czym
      mowicie. Pozdrawiam
    • tessciowa Re: Strach przed mrokiem 27.09.05, 17:57
      Taka reakcja jest charakterystyczna dla psów o mniejszej "pewności siebie" tzw.
      miękkich. Można z tym pracować, tak zresztą jak ze wszystkim. Trzeba pamiętać o
      tym, że psy nienajlepiej widzą, a zmrok to pogłębia. Strach wywołuje reakcję
      agresywną na to wszystko co się wokoło dzieje i to może być niebezpieczne. W
      sumie to nic strasznego, przecież to Twoja "kupa szczęścia na 4 łapach" :)
    • czarna_waw Re: Strach przed mrokiem 19.11.05, 09:55
      moja malutka tez szczeka w ciemnosci na ludzi i na zwierzeta. Jak juz kogos
      zobaczy to cala szczesliwa. Ogolnie to cieszy sie do wszystkich, ale moze
      dlatego, że ma dopiero 3 m-ce.
      • izabella256 Re: Strach przed mrokiem 02.01.06, 17:50
        A moja tak nie ma ;)
        • holka77 Re: Strach przed mrokiem 26.02.06, 22:03
          Moja tak nie ma, bo ona czy dzień, czy noc to sie boi wszystkiego: hałasów,
          podejrzanych kształtów (np. połamany parasol koło smietnika) Drrrramat.
          • camaoca Re: Strach przed mrokiem 28.02.06, 23:58
            Heh. Jak jestem z moim psiakiem na dworze i nie daj Boże coś głośniej huknie to
            on od razu kuli się i chowa za moimi nogami. Zawsze w takiej sytuacji śmiać mi
            się chce bo przypominam sobie komentarze ludzi, że te psy są takie groźne,
            niebezpieczne dla ludzi, itp... A tak naprawdę to najukochańsza rasa na całej
            kuli ziemskiej i tylko wystarczy dać takiemu psiakowi dużo miłości a on to
            odwzajemni.
            • camaoca Re: Strach przed mrokiem 01.03.06, 00:00
              Aha. Texas panicznie się boi szeleszczących na wietrze worków foliowych. Nie
              chce obok nich przejść :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka