arcus_caelestis 03.09.06, 20:29 Dzisiaj odeszła wspaniała i wyjątkowa Kora. Miała zaledwie 3 lata. Niech biega radośnie po łąkach za Tęczowym Mostem... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcus_caelestis Re: (') 03.09.06, 20:59 images2.fotosik.pl/150/34947b0a40256103.jpg images2.fotosik.pl/150/bc0ecc49e75ee2eb.jpg Odpowiedz Link
johana19 Re: (') 05.09.06, 08:32 (*) dla Kory... To niepojęte, kiedy tak młode psy odchodzą... Co się stało? Chorowała? Asia mama LENY (27-01-2005) A Lenka ma już... Odpowiedz Link
arcus_caelestis Re: (') 06.09.06, 13:25 Opiekunka Korusi jest załamana, a ja nie wiem jak ją pocieszyć. :( Dastuś dalej na spacerkach idzie pod dom Korusi i czeka az jego przyjaciółka wreszie wyjdzie sie pobawić :( Korusia zachorowała tydzien temu. Pies okaz zdrowia, trenujący dziennie po kilka godzin ze swoja pańcią - ciąganie oponki i takie tam nagle zaczyna popiskiwac nie chce jeść... Zrobiono USG i wszystkie badania krwi- wszystkie wyniki bardzo dobre. Vet uznał że to "problemy psychiczne" i przepsiał zastrzyki - prawdopodobnie na wzmocnienie. Monika w problemy psychiczne nie wierzyła bo przeciez Korusia nie miała żadnych traumatycznych przezyc w ciagu tygodnia. Potem dowiedziałam sie juz tylko że stan Kory jest krytyczny ze zostawiono ją w klinice pod krplówką i ze juz wiedzą co się stało: okazało się że na spacerku, podczas zabawy Korusia połknęła kamień, który utknął w jelitach. Kora nie dożyła operacji. Odpowiedz Link
kawka30 Re: (') Szkoda psiaka 06.09.06, 14:39 Bardzo szkoda tego psiaka... Ten "połknięty kamień" to przestroga dla nas wszystkich. Nigdy nie należy uczyć psa, by aportowały kamienie, bo często w trakcie zabawy je połykają. Poza tym kamienie niszczą zęby. Niebezpieczne są też wszelkie pluszowe zabawki z plastikowymi elementami, rajstopy, choinkowe ozdoby. Aby uniknąć poważnych problemów z żołądkiem nie daję też swojemu psu żadnych kości. (Mój poprzedni pies omal nie stacił życia przez kości, które zatkały mu jelita). Pozdrawiam PS. A swoją drogą, to lekarz tej biednej suczki mógł się lepiej postarać Odpowiedz Link
myniek1 Re: (') Szkoda psiaka 07.09.06, 11:20 O rany moja córci często "karmi" psa kamieniami. On z miłości do niej przeżuwa ale teraz będę bardziej uważała by na pewno wypluł. Faktycznie vet chyba nie do kńca się spisał... Odpowiedz Link
woyer Re: (') 11.09.06, 15:49 Bardzo mi przykro:( Szczerze współczuję... Swoją drogą nie potrafię zrozumieć jak lekarz przeprowadzając badanie USG nie zobaczył kamienia??? Fatalny błąd... Odpowiedz Link
arcus_caelestis Re: (') 11.09.06, 17:48 Takiego kamienia moze nie być widać na USG natomiast na 100 % widac taki kamień jeśli wykona się prześwietlenie. Odpowiedz Link