Dodaj do ulubionych

Europejskie Centrum Odszkodowan- warto?

• odszkodowanialublin Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 12.01.13, 17:16
      duża firma, ale w stosunku do ilości spraw - mało prawników, radców, ekspertów - wydłuża się okres dokonywania roszczenia.
      ponadto jest również zależność w którym regionie mieszkasz, bo w niektórych miejscach Polski Ci experci starają sie zakończyć wszystko na pierwszej lepszej ugodzie,zamiast powalczyć trochę. przepraszam euco, ale taka jest prawda i ktos u was na górze powinien cos z tym zrobic, bo firma ma potencjal i ogromne mozliwosci ale klient idzie tam na chybil trafil - jeden ma dobrze, a drugi czeka i czeka i malo dostaje. sam tam pracowalem pol roku, ale przez slamazarnosc bardzo dlugo czekalem na prowizje. polecam kozystanie z odrobine mniejszych firm, tez o zasiegu ogolnopolskim, a najlepiej to z firm lokalnych, pracujacych na 2-3 wojewodztwach maksymalnie. oni potrafia sie skupic na pracy. pozdrawiam i zycze euco sukcesow
      • veermer Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 15.01.13, 04:25
        Pitu pitu. Małe kierują się dokładnie takimi samymi przepisami prawnymi jak duże, więc takie bajeczki sobie możesz opowiadać swoim dzieciom na dobranoc. Za długo nie popracowałeś w EUCO, czyżbyś miał niezbyt wybitne wyniki i musiał się pożegnać z pracą?
      • wioletta91 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 13.09.22, 10:45
        Firma zajmowała się także sprawa brata który uległ poważnemu wypadkowi i miesiące później poniósł śmierć. Pieniądze zasądzone zostały rok temu a firma Euco w Legnicy nadal nie przelała zasadzonych pieniędzy. W dodatku obiecywane było zapewnienie ośrodka rehabilitacyjnego. Tłumaczone nam było żeby nie szukać ośrodka na własną rękę gdzie indziej aby brat nie trafił w "zle ręce".. Zapewniane było iż firma Euco sama będzue tworzyć własny ośrodek już lada dzień. Żadnego rehabilitacyjnego ośrodka nie było i nie ma nadal choć minęły lata. Wszelkie próby kontaktu w placówce kończą się odsyłaniem do domu bo "oddzwonią" lub "wyślą pieniądze w przyszłym tygodniu" bo a to "nie ma Pani księgowej, a to prezes na urlopie, a to ktoś w zastępstwie" i inne stałe powody. Moja opinia na stronie go work Euco została usunięta a na Google została ukryta tak że widzę ja tylko ja ze swojego konta, gdy wejde w opinie z innego konta czyli telefonu to w ogóle ta opinia nie jest widoczna dla nikogo. Obecnie dość że nie wypłacili rodzicom pieniędzy to w dodatku rodzice szukają teraz dobrej pomocy adwokackiej i to wszystko na własny koszt. Nie byłam świadoma tego że aż tyle ludzi ma problem z tą firmą. Ale skąd wziąć ta świadomość skoro negatywne opinie są ukrywane
        Jestem po obejrzeniu nowego odcinka programu Interwencji na Polsacie i mogę się niestety tylko pod tym podpisać. Ciężka sytuacja

interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2022-09-09/firma-wywalczyla-odszkodowanie-pieniedzy-nie-ma/
    • toto19701970 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 04.04.13, 17:48

toto1970
      Witam
      Na wstępie chciałbym zaznaczyć , iż pierwszy raz w życiu piszę na jakimkolwiek forum internetowym .
      Uważam , że jest moim obowiązkiem przekazać mój punkt widzenia ( poparty własnym doświadczeniem ) na temat EUCO Legnica .
      1. Nie wierzcie przedstawicielowi firmy EUCO , iż złe opinie wypisywane w internecie to dzieło konkurencji,jeżeli tak to wejżcie pod uwagę ,że te dobre mogą być napisane przez samych pracowników EUCO celem podniesienia obrotów firmy
      2. Trzy razy zastanówcie się przed podpisaniem umowy , negocjujcie procent wynagrodzenia dla EUCO wyjściowe 30 % + VAT może być niższe .
      3.Na przykład: z 10 000 zł odszkodowania dostaniecie 6 310 zł jeżeli nie dojdzie do rozprawy sądowej ( w przeciwnym razie będzie to kwota jeszcze mniejsza ) . Zostaną potrącone koszty sprawy , biegłego itd.
      4 .Znajdźcie w swojej okolicy adwokata specjalizującego się w odszkodowaniach i dowiedzcie się za jaką kwotę może poprowadzić waszą sprawę ( będzie to kilka razy mniej niż wynagrodzenie EUCO )
      W moim przypadku gdy doszło do rozprawy sądowej EUCO z 16 000 zł odszkodowania pobrało 5 904 zł swojego honorarium , a od pozostałej kwoty 10 096 zł odjęto mi jeszcze koszty sądowe , opłaty od pozwu opłaty za biegłego , a nawet opłatę za adwokata którego EUCO wynajęło w moim mieście żeby ich reprezentował . Łącznie 1 376 zł , a więc z kwoty 16 000 zł z EUCO dostałem 8 719,35 zł .
      Oprócz swojego honorarium EUCO dostało od pozwanej firmy ubezpieczeniowej zwrot kosztów postępowania procesowego w wysokości 1 200 zł .
      Nie piszę tego wszystkiego dlatego żebym się nad sobą użalał , ale po to żeby innych uświadomić jak to wszystko działa .
      Jak za takie koszty nie czułem się jakoś szczególnie traktowany , kontakt z EUCO jest raczej jednostronny , to znaczy jeżeli oni czegoś potrzebują to dzwonią i proszą o wysłanie e-mailem lub pocztą natomiast kiedy ja chciałem szczegółowego rozliczenia musiałem zwrócić się listem poleconym , po 3 tygodniach potem ponowić prośbę e-mailem i dopiero wtedy je otrzymałem .
      Telefon do działu rozliczeń ( 76 723 58 60 ) jest wiecznie zajęty , nawet po 30 próbach nie udało mi się dodzwonić .
      Pamiętajcie że czytając na forum wypowiedzi nie macie żadnej pewności czy osoba pisząca kiedykolwiek korzystała z usług EUCO i pewnie mój przykład może być wrogą propagandą , ale w moim przypadku zaręczam- tak nie jest .
      Dzisiaj będąc mądrzejszy o te doświadczenie wybrałbym adwokata ,który za dużo mniejsze pieniądze poprowadziłby moją sprawę nie gorzej niż EUCO
      Życzę świadomych wyborów , a najlepiej braku potrzeby korzystania z jakichkolwiek odszkodowań
    • odszkodowaniazasieci Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 08.04.13, 09:45
      ODSZKODOWANIA ZA SIECI PRZESYŁOWE

Jesteś właścicielem nieruchomości, na której zlokalizowano słup energetyczny, linię energetyczną, sieci kanalizacyjne, wodociągowe, gazowe, telefoniczne, telewizji kablowej lub jakąkolwiek inną infrastrukturę przesyłową?
      Masz prawo do odszkodowania za obniżenie wartości nieruchomości, wynagrodzenie za bezumowne korzystanie
      z gruntu oraz wynagrodzenie za ustanowienie służebności przesyłu.

PROFESJONALNE DOCHODZENIE ODSZKODOWAŃ NA UCZCIWYCH WARUNKACH

Mail: odszkodowaniazasieci@wp.pl
      Telefon: + 48 605 260 148

Zajmujemy się także dochodzeniem odszkodowań, z tytułu wywłaszczenia nieruchomości, wypadków komunikacyjnych, wypadków przy pracy, wypadków w rolnictwie, błędów medycznych i.in.
    • t.ch72 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 29.04.13, 15:33
      Krajowa Informacja Odszkodowawcza poleca swoje usługi,502344261,Łódź
    • nprojekt Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 09.05.13, 16:54
      Witam
      Ja z doświadczenia wiem, że nie warto. Agenci tej firmy zgłaszają się do ofiar wypadków najczęściej już w szpitalu albo bezpośrednio po wypadku. Wielokrotnie w pracy spotkałem się z klientami EUCO, którzy zadowoleni są z odszkodowania do momentu gdy nie trafią do jakiegoś radcy prawnego lub adwokata i dowiedzą się ile realnie można uzyskać w sądzie a nie na niekorzystnej ugodzie z ubezpieczycielem. Firma EUCO najczęściej proponuje klientom ugody nie idąc po odszkodowanie do sądu. To jest moim zdaniem duży błąd gdyż zaniża odzyskiwane kwoty kilkukrotnie. Jeżeli ktoś uzyskał odszkodowanie z EUCO proszę o kontakt: adwokatgalecka.pl/kontakt.php i udzielimy informacje ile faktycznie można uzyskać w takiej sprawie odszkodowania. Kancelaria funkcjonuje także na facebooku: facebook.com/kancelaria.odszkodowania
      • kebrado Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 30.06.13, 21:28
        Żenująca kryptoreklama. Czy robienie czarnego PR konkurencji musi być typowym sposobem marketingowym polskich firm?
    • toto19701970 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 23.05.13, 22:42
      A jeżeli się nie wygra to kto według pana mądralińskiego płaci , a jeżeli dojdzie do ugody ?
      Pozdrawiam cwaniaczków z EUCO
    • zwierzakxxx Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 30.06.13, 21:24
      Czy warto? Najlepiej albo porównać oferty firm, albo mieć jakiegoś znajomego, któy miał tą nieprzyjemność i musiałwalczyć w sądzie o odszkodowanie. JA zawiodłem się na firmie votum, jednak jestem bardzo zadowolony z działań jakie zrobiła dla mnie firma Midaslex, dlatego będę ich polecał każdemu. Przykładają się do swojej roboty i nie robią tego "hurtowo" tylko rzetelnie.
      www.midaslex.pl/kontakt.html
      • kebrado Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 30.06.13, 21:31
        W sądzie to się walczy dopiero wtedy, jak wszystkie inne drogi zostaną wyczerpane :) Czy wg Pani/Pana nie można rzetelnie prowadzić firmy mając wiele zleceń?
        • zwierzakxxx Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 20.07.13, 20:38
          Tylko, że w sądzie są walki o te największe pieniądze. Jeśli jest ugoda, któa proponują firmy ubezpieczeniowe, to należy pamiętać, że to nie jest wszystko co można wywalczyć. Najwięcej się wygra w sądzie. A jeśli chodzi o ilość to moim zdaniem jak jest za dużo zleceń to nie da się rady do nich przyłożyć tak jak do mniejszej ilości, którą można zrobić bardzo dobrze. Dlatego firma www.midaslex.pl jest tak ceniona w środowisku.
          • kebrado Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 26.07.13, 17:00
            Zostawmy ocenę firmy midaslex klientom, bo to dla nich jest firma, a nie odwrotnie. Poza tym to oczywiste, że w sądzie zapadają decyzje o największych sumach. Dlatego też EUCO otworzyło własną kancelarię radców prawnych i częściej występuje do sądu.
    • andzelika.morman Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 03.08.13, 22:31
      Ja też mam podobny problem szukam pełnomocnika ale na pewno nie VOTUM ani EUCO to duże firmy, które idą na łatwiznę lepiej mniejszy pełnomocnik, który poświeci na naszą sprawę więcej czasu.

Ja szukam jakiegoś pełnomocnika, który naprawdę coś dla mnie zrobi, rozważam wybór firmy ECLS Europejskie Centrum Odszkodowan z Wrocławia.

Ja wraz z moim mężem korzystaliśmy z ich usług pod kątem dopłaty do odszkodowania za auto.

Dopłacili nam w 4 dni parę tysięcy bo sami nie chcieliśmy iśc do sądu i zaproponowali nam że oni od nas kupią to świadczenie . Oczywiście od ubezpieczyciela dostaliśmy wcześniej zaniżone odszkodowanie.
      ale to odszkodowanie za nasz samochód tylko i nie wiem jak sobie radzą ze szkodami osobowymi.
      Nie chcemy by jakaś firma TYPU EUCO , VOTUM spaprała naszą sprawę
      ale Czy ten ECLS lepszy nie wiem?

Otworzyłam specialnie posta na tym forum ECLS opinie i czekamy z mężem by ktoś napisał jakie miał doświadczenie z firmą ECLS jeśli chodzi o szkody zdrowotne

Radzę poczekać aż post się ożywi i wtedy wybrać ale EUCO odradzam.

Mam nadzieje że pomogłam ;-)
      • theostokles Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 05.08.13, 21:48
        Cóż za prymitywna reklama. Owszem, pomogła Pani w dopisaniu kolejnej firmy na moją czarną listę.
      • wioletta91 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 14.09.22, 09:34
        Firma zajmowała się także sprawa brata który uległ poważnemu wypadkowi i miesiące później poniósł śmierć. Pieniądze zasądzone zostały rok temu a firma Euco w Legnicy nadal nie przelała zasadzonych pieniędzy. W dodatku obiecywane było zapewnienie ośrodka rehabilitacyjnego. Tłumaczone nam było żeby nie szukać ośrodka na własną rękę gdzie indziej aby brat nie trafił w "zle ręce".. Zapewniane było iż firma Euco sama będzue tworzyć własny ośrodek już lada dzień. Żadnego rehabilitacyjnego ośrodka nie było i nie ma nadal choć minęły lata. Wszelkie próby kontaktu w placówce kończą się odsyłaniem do domu bo "oddzwonią" lub "wyślą pieniądze w przyszłym tygodniu" bo a to "nie ma Pani księgowej, a to prezes na urlopie, a to ktoś w zastępstwie" i inne stałe powody. Moja opinia na stronie go work Euco została usunięta a na Google została ukryta tak że widzę ja tylko ja ze swojego konta, gdy wejde w opinie z innego konta czyli telefonu to w ogóle ta opinia nie jest widoczna dla nikogo. Obecnie dość że nie wypłacili rodzicom pieniędzy to w dodatku rodzice szukają teraz dobrej pomocy adwokackiej i to wszystko na własny koszt. Nie byłam świadoma tego że aż tyle ludzi ma problem z tą firmą. Ale skąd wziąć ta świadomość skoro negatywne opinie są ukrywane

3 dni temu na Polsacie obejrzałam nowy reportaz Interwencji odnośnie praktyk Euco pt " Firma wywalczyła odszkodowanie, pieniędzy niema".

interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2022-09-09/firma-wywalczyla-odszkodowanie-pieniedzy-nie-ma/
    • 3kar witam 02.10.13, 22:43
      miałam styczność z tą firmą,dobrze że zrezygnowaliśmy z tej firmy. narzeczony miał wypadek w pracy,pomimo ratowania stopy nie udało się,amputowali mu stopę. nawinęła się firma euco zapewniali 100 000 odszkodowania... a prowizji 25%+VAT(tu była mowa o dużo dużo większych pieniądzach- inna firma wyśmiała euco) dowiedziałam się że jest to kupa oszustów,która żeruje tylko na takich osobach jak mój narzeczony,wysłaliśmy odmowę. dostawaliśmy śmieszne telefony z prośbą o nie rezygnację z nich,jeśli nie zrezygnujemy oni zejdą na 20%. po pewnym czasie znajoma która była agentką w tej firmie przyznała rację-w sumie chyba widzieliście w UWADZE. firma którą mamy obecnie interesuje się wszystkim,dzwonią,przyjeżdżają,jadą gdzie trzeba. a euco niczym się nie interesowało.tylko przysyłali listy abym im przesłać jakiekolwiek papiery dotyczące sprawy a czy ktoś przyjechał,pojechał gdzie trzeba,zadzwonił? nie nikt tego nie zrobił....
      • theostokles Re: witam 09.10.13, 00:25
        W tym reklamowym ferworze zapomniała Pani podać nazwy firmy, którą chce Pani zareklamować.
        • penjo Re: witam 14.01.14, 22:19
          bo tu theostokles nie chodzi o reklamę firmy z której aktualnie się korzysta, lecz wyrażenie swojej opinii na temat usług EUCO.

Nie wiem na ile jest to prawda, ale słyszałam od znajomego ratownika ,że euco przetrzymuje pieniądze poszkodowanego najdłużej jak się da obracając nimi i zarabiając w ten sposob.
          • theostokles Re: witam 22.01.14, 15:16
            Oczywiście, że była to prymitywna reklama ECLS , które na dodatek ma łudząco podobną do EUCO nazwę. A teraz uprawia pani na dodatek czarny pijar sugerując, że wasza konkurencja przetrzymuje pieniądze. Ale to dobrze, sami sobie wystawiacie świadectwo.
      • wioletta91 Re: witam 20.09.22, 14:28
        Brat uczestniczył w groźnym wypadku komunikacyjnym. Po wypadku był wiele miesięcy w stanie śpiączki, przez cały czas od dnia wypadku zapewniana była przez przedstawiciela Euco pomoc w znalezieniu odpowiedniego ośrodka leczniczo rehabilitacyjnego aby brata stan sie poprawił, nam powtarzane było aby nie szukać ośrodka na własną rękę aby brat nie trafił w zle ręce. Gdy już po kilku tygodniach i miesiącach zaczynaliśmy się niecierpliwić bo stan brata w dalszym ciągu się pogarszał nadal systematycznie zapewniano nas o tym że już niemal znaleziono ośrodek i abyśmy nie szukali go sami. I tak przez kolejne tygodnie, po naszych telefonach lub próbie ponaglenia nadal utrzymywano nas w nadzieji że już prawie znaleziono ośrodek, że już na dniach przedstawiciel Euco jedzie na spotkanie z profesorem w sprawie brata itp. Brat po wielu miesiącach zmarł, nie doczekał znalezienia ośrodka. Żadnego ośrodka Euco również nie stworzono do tej pory nie wiem skąd zapewnienia pracowników Euco o tworzeniu akurat w tamtym czasie ośrodka przez Euco. Brat zmarł ośrodka nie było i niema. Nadal jest problem z wypłaceniem odszkodowania które ponad rok temu zostało zasądzone sądownie. Mimo wielokrotnych interwencji rodziców wciąż słownie przekładane są terminy przelania odszkodowania. Rodzice nie otrzymali do tej pory zasądzonego im rok temu odszkodowania, nadal są zapewniani że już lada moment otrzymają swoje pieniądze które sądownie zasądzone były im rok temu. Po kolejnych interwencjach rodziców w centrum Euco w zeszłym tygodniu twierdzono że przelew odbędzie się w poprzednią środę gdyż ktoś jest na zastępstwie, później były problemy z księgowa, teraz znów twierdzą iż muszą porozmawiać z Panem prezesem itp od tygodni kontaktu brak. Za każdym razem rodzice są zbywani i zapewniani o tym że już na dniach zostanie przelew wykonany. I tak od roku ... Ze względu na rażące niekompetencje firmy Euco z Legnicy poinformowaliśmy różnych reporterów telewizyjnych, min P. Małgorzatę reporterkę wrześniowego wydania reportażu (odnośnie Euco) który ukazał się kilka dni temu pt"wywalczyli odszkodowanie, pieniędzy niema" Interwencji na Polsacie kolejnym krokiem jest złożenie zawiadomienia w prokuraturze odnośnie możliwości popełnienia przestępstwa.

Poszukuję osób pokrzywdzonych przez firmę Euco Legnica którzy po wielu miesiącach i latach nie otrzymali zasądzonego im odszkodowania.

Euco Legnica usuwa negatywne opinie na stronie "Go work Euco Legnica" z kolei na głównej stronie Google w opiniach których jest tam ponad 400 po wpisaniu ich centrum " Euco Europejske Centrum Odszkodowań" ukryto moja opinie. Jest ona widoczna jedynie dla mnie z konta google z którego ją dodałam. Nikt inny jej nie widzi. Strach myśleć ile osób nie jest świadoma ze ich negatywne opinie w ogóle nie są widoczne dla nikogo innego poza osobą ją wystawiającą.
        Wystarczy to sprawdzić wchodząc na tą stronę w dział "opinie" korzystając z innego telefonu np męża/żony (lub z trybu incognito)
    • majkab1 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 11.12.13, 02:14
      Witam serdecznie. Osobiście przekonałam się o działaniach tej niby to wielce profesjonalnej i jakże potężnej firmie.Otóż pragnę podkreślić iż ich wstępne bajki i obiecanki są wyolbrzymione. Korzystają z usług różnych mecenasów,radców itd z poleceń innych osób.Jak trafi się właściwa osoba,która będzie sumiennie Cię reprezentować to masz szanse jeśli zaś trafisz na partacza to pożegnaj się z wygraną.Za usługę obciążą Cie takimi kosztami ,że się odechce.Radzę skorzystać z profesjonalnego mecenasa niż takiego molochu. Gdy zapoznasz się z umową przekonasz się jakie naprawdę kryją się tam kruczki.Niby za usługę mają policzyć tylko prowizję od uzyskanej kwoty ale doliczą pseudo koszta.Jeszcze trochę a zejdą całkiem na psy bo już nie tylko z klientów zdzierają pasożytując na krzywdzie ludzkiej niczym hieny cmentarne ale nawet pracowników już okradają podsuwając im pseudo aneksy do podpisywania by odebrać im uzyskiwane prowizje.Radze naprawdę zastanowić się czy warto aż tak ryzykować?
      • charmingvillain Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 11.12.13, 10:01
        A skąd ty wiesz co mają w umowach pozapisywane pracownicy euco? czyżbyś była jednym z pracowników którym euco podziekowało bo nie mieli wyników? oj, nieładnie! poza tym łżesz jak... bo w euco jak i w innych kancelariach tego typu obowiązuje zasada success fee więc jeżeli przegrają nie ma żadnych dodatkowych kosztów.
        • majkab1 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 11.12.13, 15:26
          Cóż co niektórzy wierzą w świętego Mikołaja i Dobre Wróżki tak jak w działania i rzekomą uczciwość oraz profesjonalizm tego typu firm. Na szczęście nie pracuję dla takich pasożytów społecznych kosztem ludzkich nieszczęść. A to co pracownikom wciskają to lada dzień zapewne zobaczymy w mediach.Zapewne bardzo się ucieszą kolejną reklamą.Zaś pro-po zasady to obowiązuje ale wyzysku dla zysku.
          • charmingvillain Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 12.12.13, 16:31
            Ja wolę fakty od bajek. Fakty są takie:

Cytat:

"Niedowidzący Marcin Suwart i jego trener-przewodnik Jarek Skiba, stworzyli pierwszy w Polsce triathlonowy tandem. Udowodnili, że dokonanie niemożliwego wcale nie wymaga cudu. Wystarczy zwykła, ludzka przyjaźń i... kawałek liny.

Co zrobić, kiedy świat który znaliśmy, zaczyna nagle niknąć w oczach? Jak dalej żyć, gdy nasze pasje i marzenia zdają się powoli ginąć za ledwie dostrzegalnym horyzontem? Patrząc na przypadek Marcina Suwarta, odpowiedź na te trudne pytania, wydaje się być zaskakująco prosta: walczyć.

Marcin miał 15 lat, kiedy zorientował się, że z jego oczami dzieje się coś złego. Lekarze stwierdzili rzadki przypadek zaniku nerwu wzrokowego, w wyniku czego przestał widzieć na jedno oko, a pole widzenia w drugim zostało ograniczone do minimum. Mimo, że tragedia wstrząsnęła życiem nastolatka, ten się nie poddał - Marcin przestał dostrzegać uroki otaczającego go świata, ale nigdy z niego nie zrezygnował.

Od zawsze kochał sport, dlatego już jako dorosły mężczyzna zaczął starty w zawodach biegackich ze swoim teamem – „Runners Power" ze Śremu. Potem przyszła pora na kolarstwo, w którym Marcin odnalazł się na tyle, że zdobył drużynowe wicemistrzostwo Polski z klubem dla niewidomych i niedowidzących „Razem Poznań". Prawdziwe poczucie spełnienia nadeszło jednak trochę później, wraz z pojawieniem się trenera i późniejszego przyjaciela Marcina – Jarka Skiby.

Jarek uprawianiem triathlonu zajmował się już od 1998 roku, dlatego gdy na jego drodze pojawił się Marcin, który od początku wykazywał duże zainteresowanie tą dyscypliną, jasnym stało się, że z tej znajomości musi narodzić się coś niezwykłego. Panowie od razu przystąpili do badania tematyki paratriathlonu, zastanawiając się jak umożliwić sobie starty w zawodach. Z pomocą przyszła technologia w postaci specjalnego uchwytu linowego, za pomocą którego Jarek mógł sygnalizować Marcinowi zmiany kierunku i ew. przeszkody na trasie oraz życzliwość organizatorów, którzy chętnie zgodzili się na umożliwienie duetowi udziału w zmaganiach.

W ramach triathlonu dwójka przyjaciół biega, pływa i jeździ na rowerze. Z oczywistych względów najwięcej problemów sprawia im to drugie. Komunikacja za pomocą liny w wodzie jest utrudniona, dlatego Marcin musi trzymać głowę blisko nóg Jarka, których ruch wyznacza odpowiedni azymut. Mimo to, panowie radzą sobie doskonale czego dowodem są udane występy w sierakowskim triathlonie, Lotto Poznań Triathlon czy Sławskim Festiwalu Triathlonu.

Udział tandemu w zawodach spotyka się z dużą przychylnością kibiców i obserwatorów. Każdy start Marcina i Jarka okraszony jest niesamowitym dopingiem i słowami zachęty, płynącymi często od zupełnie obcych ludzi. Siła, determinacja i wola walki z własnymi ograniczeniami, znajduje również uznanie w oczach osób prywatnych i instytucji, które chętnie wspierają inicjatywy tego typu. Do grona tych ostatnich dołączyło ostatnio Europejskie Centrum Odszkodowań, które na co dzień pomaga poszkodowanym w wypadkach dochodzić swoich praw w kwestiach związanych z wypłatami należnych zadośćuczynień. O EuCO zrobiło się ostatnio głośno, za sprawą wygranego procesu, w ramach którego sparaliżowany w wypadku 4,5-letni chłopiec otrzymał ponad 1 300 000 zł odszkodowania i 11 000 zł miesięcznej renty zamiast 180 000 zł zaproponowanego przez Ubezpieczyciela.

Wsparcie finansowe firm identyfikujących się z wartościami wyznawanymi i prezentowanymi przez Jarka i Marcina, może mieć znaczący wpływ na realizację ich największego marzenia – udziału w paraolimpiadzie w Rio de Janeiro, która odbędzie się już za trzy lata. Gorąco kibicujemy temu niezwykłemu teamowi i mamy nadzieję, że z niewielką pomocą nas wszystkich dobiegną do Brazylii na czas."

/Rzeczpospolita
    • marjabl31 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 12.12.13, 15:54
      EUROPEJSKIE CENTRUM ODSZKODOWAŃ
      Zgłoś się do nas, jeżeli: Zostałeś poszkodowany w wypadku komunikacyjnym będąc pieszym, rowerzystą, kierującym lub pasażerem. Doznałeś obrażeń podczas jakiejkolwiek kolizji drogowej, ubezpieczyciel odmówił Ci wypłaty odszkodowania, od wypadku nie minęło 20 lat, wypłacono Ci zbyt małe odszkodowanie, opuściła cię osoba bliska wskutek wypadku. Znasz kogoś, komu nasza pomoc jest potrzebna. Gromadzimy za Państwa całą dokumentację niezbędną do prowadzenia sprawy.
      Zainteresowanych prosze o prywatny kontakt.
      Kociemska2@wp.pl
      536991996
      • marcel7369 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 26.01.14, 22:44
        Mi pomogli i tylko to się dla mnie liczy. Opinie innych mnie nie interesują. Wiele osób nie potrafi skompletować dokumentów, a potem mają pretensje do całego świata. Sorry, ale trzeba być samemu solidnym, żeby oceniać jakąś firmę. Mi agent powiedział na pierwszej rozmowie co mam dostarczyć. Potem jeszcze na bieżąco dostarczałem dokumentację z leczenia i było wszystko ok. Odszkodowanie było naprawdę spore.
    • realis-ta Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 22.01.14, 13:18
      EuCO to jedna z najlepszych firm w Europie. Piszę to z całą świadomością bo nauczyli mnie "dobrej roboty". Byłem tam kiedyś kierownikiem regionalnym i gdyby nie względy osobiste to na pewno pracowałbym tam do dziś. Powiem krótko: WARTO!!! . Odpowiem na wszelkie pytania: dzialszkolen@zcentrum.pl
      • nowy.111 Re: EuropOdszkodowan- ejskie Centrum warto? 02.04.14, 16:26
        Witam
        Czy któraś z osób może opisać swoją sprawę w której otrzymał odszkodowanie bądz nie.
        Na co nalezy zwrócić uwagę podczas podpisywania umowy jakie prowizje i nie przewidziane ewentualne dodatkowe koszty.
        Jestem na etapie szukania firmy która będzie mnie reprezentować i zgłosiła się właśnie EuCO.
        • kurnia Re: EuropOdszkodowan- ejskie Centrum warto? 03.04.14, 17:07
          Ja jestem pracownikiem innej kancelarii odszkodowawczej i my nie pobieramy od klienta żadnych dodatkowych kosztów a jedynie % z wywalczonego odszkodowania (w zależności od szkody jest to od 20 do 30%). Z tego względu staramy się walczyć o jak największe odszkodowania dla naszych klientów. Jeżeli była by Pani zainteresowana to możemy zająć się Pani sprawą. Proszę o ewentualny kontakt e-mal krzysztof.haluch@o2.pl
          • andrzej_krakow1954 Re: EuropOdszkodowan- ejskie Centrum warto? 03.04.14, 20:15
            witam,

korzystałem usług z pana z krakowskiej kancelarii Lex - Pan Piotr Żołeniak telefon do niego 503009030. pobrał odemnie 25% z podatkiem,od kwoty uzyskango od gothara odszkodownia i pomógl za darmo przy sprawie z moim rozbitym autem.ciężko do niego z terminami ale warto spróbować. prosze się powolać na Andrzeja z taksówki z Prokocimia
          • andrzej_krakow1954 Re: EuropOdszkodowan- ejskie Centrum warto? 03.04.14, 20:20
            jak jest pan z krakowa to warto w lexie sprawę przeanalizować. Ja dałem moje dokumenty panu Żołeniakowi tel503-009030 i onmi wszystko prowadzil. ja jestem zadowolony, wzieli 25 procent z podatkiem, mi dali 75% z odszkodowania.jest ok
        • andrzej_krakow1954 Re: EuropOdszkodowan- ejskie Centrum warto? 03.04.14, 20:18
          warto poczyutać w necie opinie o wszystkich firmach i czy mają biurio w mieście skąd mają klijenta. ja chodizłem do biura firmy lex w krakowie i jestem super zadowlony. BYly u mnie rózne firmy z całej Polski.trafiłem z polecenia do Pana Żołeniaka z kancelarii lex i on mi kase załatwił. mam taki do niego numer ( on jest zKrakowa ) 0503-009-030.
    • ekoarena Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 09.04.14, 13:02
      Legis Forte Sp. z o.o. Kancelaria rzeczoznawczo - prawna oferuje specjalistyczną pomoc w likwidacji szkód komunikacyjnych. Niezależne wyceny szkody - poprawianie zaniżonych kosztorysów ubezpieczeniowych, profesjonalne wnioski odwoławcze - odwołania od zaniżonej wyceny szkody, bezpłatne samochody zastępcze, prowadzenie spraw i postępowań w imieniu Klienta

W ramach akcji promocyjnej "ZA FREE" od 15 listopada br. oferujemy m.in.:

1. Poprawienie zaniżonego kosztorysu szkody (niezależna wycena) - ZA FREE (bezkosztowo - umowa przelewu kosztów wykonania wyceny)

Klienci otrzymują elektroniczną wersje poprawionego kosztorysu (e-mail) oraz wersję papierową, z pieczątkami rzeczoznacy uprawnionego do kosztorysowania szkód komunikacyjnych w specjalistycznym systemie, z którego korzystają wszystkie firmy ubezpieczeniowe (dokument papierowy wysyłamy pocztą tradycyjną)

2. Profesjonalny wniosek odwoławczy (odwołanie od zaniżonej wyceny) - ZA FREE (gratis)

Jak to działa? - bardzo prosto:
      1. wystarczy przesłać kosztorys ubezpieczeniowy na naszą skrzynkę e-mail: kancelaria@legisforte.pl
      2. weryfikujemy (sprawdzamy), czy został zaniżony i czy opłaca się odwoływać
      3. kontaktujemy się z poszkodowanym i ustalamy szczegóły formalne,
      4. wykonujemy niezależną wycenę oraz przygotowujemy odwołanie do firmy ubezpieczeniowej i przekazujemy te dokumenty poszkodowanemu z instrukcją "co i jak robić dalej"

Jest to najlepsza tego typu oferta na rynku, bo Klient nie musi ponosić dodatkowych wydatków, ma pełną kontrolę nad likwidacją swojej szkody, nie musi zlecać sprawy firmie odszkodowawczej ani prawnikowi, ani szukać rzeczoznawcy "na mieście" i najważniejsze: całość uzyskanego odszkodowania należy do klienta i wpływa na jego konto - nie pobieramy prowizji, opłat itp.

Jeśli Klient zleci nam prowadzenie sprawy to oczywiście jest taka opcja (za wynagrodzeniem), ale decyzja należy wyłącznie do Klienta.

Dodatkowo, doradzamy Klientom na co zwracać uwagę przy wyborze i zlecaniu naprawy warsztatowi, jak załatwić to od strony formalnej (czego nie podpisywać), które części kupić samodzielnie, żeby mieć gwarancję, że zostały zamontowane np. oryginały itp.

ZADZWOŃ do nas i skonsultuj bezpłatnie swoją sprawę z naszym ekspertem - tel. 503 600 007

Działamy na terenie całej Polski

OD 15 LISTOPADA br. rozpoczynamy akcję promocyjną "ZA FREE" w ramach której, Klienci mogą
      B E Z K O S Z T O W O
      uzyskać niezależny kosztorys szkody oraz profesjonalnie przygotowane odwołanie od zaniżonej wyceny szkody.
    • przemek323 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 05.06.14, 08:59
      Ja uważam że warto skorzystać z euco bo może nie jesteśmy tani ale za to bardzo skuteczni.
      • monia8165 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 05.06.14, 21:38
        A ja polecam serwis www.okbroker.pl, super dopłatę od nich dostałam!
    • legisforte Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 07.06.14, 00:13
      Legis Forte Sp z o.o. Kancelaria rzeczoznawczo-prawna świadczy profesjonalną pomoc w uzyskaniu pełnej wartosci odszkodowania.

W ramach bezpłatnej oferty proponujemy:

1. Bezpłatne sprawdzenie kosztorysu pod kątem zaniżenia odszkodowania,

2. Bezpłatne sporządzenie profesjonalnego odwołania od zaniżonej wyceny (konieczne jest poprawienie kosztorysu ubezpieczeniowego)

Oferujemy poprawienie zaniżonego kosztorysu w drodze sporządzenia niezależnej wyceny przez naszego rzeczoznawcę - promocyjny koszt takiej usługi u nas to ok. 50% ceny jaką trzeba zapłacić normalnie rzeczoznawcy.

Niezależny kosztorys wraz z odwołaniem to podstawa uzyskania należnego odszkodowania za uszkodzony samochód.
      Nasi Klienci otrzymują komplet dokumentów niezbędnych do złożenia skutecznego odwołania od zaniżonej wyceny wraz z instrukcją dalszego postępowania z firmą ubezpieczeniową oraz wsparciem naszych ekspertów w dalszych działaniach.

W przypadku chęci sprzedaży niewypłaconego odszkodowania Klient wie, że należy mu się np. 15 tys zł odszkodowania, ubezpieczalnia wypłaciła 5 tys zł, więc do sprzedania/odzyskania jest 10tys.zł i np. propozycja odkupienia za 130zł jest śmieszna.

UWAGA:
      Możesz przesłać nam do poprawienia kosztorys szkody, która zdarzyłą się do trzech lat wstecz (otrzymanie odszkodowania na konto nie przeszkadza w poprawieniu kosztorysu i sprawdzeniu, czy wypłacona została cała wartość należnego odszkodowania).

Nie wymagamy podpisywania umów, zlecania prowadzenia sprawy, nie pobieramy opłat wstępnych, prowizji przygotowawczych itp itd.

ZADZWOŃ DO NAS JUŻ DZIŚ i nie trać czasu !!!

KONTAKT
      Tel: 503 600 007
      (22) 292 48 08

Kosztorys do poprawy można wysyłać na skrzynkę e-mail: kancelaria@legisforte.pl (w mailu proszę podać swój nr telefonu kontaktowego)

www.legisforte.pl

Nie jesteśmy firmą "krzak" dlatego podajemy nasze dane adresowe (a nie komórkę pre paid lub darmowy email założony na onecie czy innym bezpłatnym portalu):

Legis Forte Sp. z o.o. Kancelaria rzeczoznawczo-prawna
      ul. Nowogrodzka 31
      00-511 Warszawa

REGON: 146 328 405
      KRS: 0000459291
      NIP: 701-035-73-97

Zaniżony kosztorys - popraw, odwołaj się i po problemie
    • jaga290 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 26.06.14, 20:25
      Bardzo dobra forma, która pomaga każdemu, kto się do niej zgłosi. Ja nie liczyłam na jakieś fajerwerki, bo miałam braki w dokumentacji i w ogóle. EuCO pokierowało mnie jak mam zdobyć brakujące dokumenty i zajęło się moją oraz mojego dziecka sprawą. W konsekwencji dostaliśmy ponad 20tys. więc, jeśli ktoś się pyta czy warto to dopowiadam: WARTO!
    • meg.90 EUKO NIE POLECAM 15.01.15, 10:32
      Szanowni Państwo,
      moja opinia jest jak najbardziej obiektywna i potwierdzona niezadowoleniem moim i całej mojej rodziny (ponieważ euko zajela sie sprawa 4osob z mojej rodziny). Podejrzewam, że nie tylko ta firma , ale wszystkie działają na na takich samych zasadach: pojawiają się w momencie najbardziej krytycznym, kiedy poszkodowani nie są w stanie racjonalnie myśleć, wykorzystują ludzkie nieszczęście, obiecują psychologów, NAJLEPSZYCH PRAWNIKÓW itp. Agent, który przyjeżdża do domu jest wspaniale przygotowany, ostrzegam przed Panią Anetą S. ( powinna Pani być aktorką- naprawdę w tej kwestii oceniam Panią na 6, ale Pani Aneto moja dobra rada trochę Pani zwolni bo w kłamstwach w pewnym momencie zaczęła się Pani gubić, nie wspominając o błędnie skierowanych e-mailach, które potwierdzały je). Oczywiście żadnej opieki psychologa nie ma (chyba, że zapłaci się za nią, to z wielkim bólem przyjedzie do domu Pani psycholog tylko po to, aby napisać jakiś papierek, który przyda się w dokumentacji). Uważajcie na prowizje, na pierwszych spotkaniach mówi się o niższych, a później w trakcie nagle się ją podwyższa. Kiedy przychodzi moment , kiedy sprawa może trafić do sądu (na która na początku agent namawia, mówi że walczą w sądach jak lwy i uzyskują kwoty nieziemskie) nagle dzwoni jakaś Pani z kancelarii i wręcz odradza , bo twierdzi, że dowody są za słabe, lepiej podpisać ugodę itp. Jeśli sie na nią zgodzimy to w rzeczywistości kwota , którą otrzymamy po odjęciu prowizji jest taka sama jaką byśmy otrzymali bez pomocy tej pseudo perfekcyjnej firmy.
      Kolejna sprawa: jeśli zgodzicie się na sprawę w sądzie dobrze radzę- przygotujcie się. Pełnomocnik z firmy jest tylko po to , aby być fizycznie- nie jest przygotowany, nie zna sprawy, nie odzywa się, wręcz szkodzi!!!! I to jest ten Wasz profesjonalizm???????????????!!!!
      Drodzy poszkodowani w różnych wypadkach, osoby osierocone, wdowy itp!!! Wiem co to jest TRAGEDIA! Dlatego piszę tą opinię, aby przestrzec Was przed wszelkiego takiego rodzaju firmami. Naprawdę nie warto! Lepiej wynająć sprawdzonego prawnika, który będzie Was traktował jak klienta, a nie jak kolejną rzecz od której najważniejsza jest zdobyta prowizja.
      • marzenaka_86 Re: EUKO NIE POLECAM 15.01.15, 14:35
        Witam,

Zajmuję się odszkodowaniami. Oferuję KOMPLEKSOWE USŁUGI związane z dochodzeniem roszczeń osobom poszkodowanym:

w wypadkach przy pracy lub w drodze do pracy,
        w wypadkach komunikacyjnych (kierowcom, pasażerom pojazdów i pieszym, a także osobom najbliższym poszkodowanych),
        w wypadkach w rolnictwie i przy pracach polowych na wsi,
        na skutek klęsk żywiołowych, takich jak powodzie, zalania, huragany, pożary, itp.
        na skutek zdarzeń losowych objętych umowami ubezpieczenia,
        na skutek bezprawnie posadowionych słupów energetycznych i innych urządzeń przesyłowych,
        Oprócz tego też pracuję w Kancelarii Prawnej więc nie tylko specjalizujemy się odszkodowaniami ale również sprawy Prawne. Jeżeli uważają Państwo że działamy wtedy kiedy osoby są w szoku to nic bardziej mylnego nie biegamy po szpitalach i przy łóżkach chorych niczego nie wyłudzamy.Zapraszam do przedstawienia swojej sprawy na moim prywatnym mailu marzena1986_1986@o2.pl. Pozdrawiam
        • nastka53 Re: EUKO NIE POLECAM 12.02.15, 13:42
          Kurczę, to już kolejna opinia niepochlebna, którą widzę :( Ja mogę polecić firmę, wywalczyli dla mnie odszkodowanie, super kontakt i tylko prowizję chcą. Reaktia, można do nich napisać prawo@reaktia.pl i szybciutko odpowiadają co i jak
          • szaraczek4 Re: EUKO NIE POLECAM 16.02.15, 23:24
            Ja jak najbardziej polecam EuCO. Agent wytłumaczył mi co i jak. Podpisałam umowę i po kilku miesiącach pieniądze były na moim koncie i to więcej niż się spodziewałam. W moim przypadku faktycznie była zawarta ugoda z ubezpieczycielem, ale na moje wyraźne życzenie, bo kwota mi się podobała, a chciałam dostać jak najszyciej pieniądze.
      • marcelboimaz Re: EUKO NIE POLECAM 09.10.17, 00:34
        W tej chwili trudno ocenić mi firmę. Moja sprawa na razie jest w toku (od ponad roku!). Jedno jest pewne - obsługa klienta szwankuje. Brak informacji ze strony firmy. Muszę się kontaktować, aby dowiedzieć się jaki jest status sprawy. Zdarza się, ze informacja udzielana telefonicznie nie jest wlaściwa ("źle przeczytałam informację"). Tak jakby poziom obsługi zależał od poziomu oczekiwanego odszkodowania. Ale również OSTRZEGAM PRZED PANIĄ ANETĄ S. TA PANI WCHODZI W BLISKIE RELACJE Z KLIENTAMI I POŻYCZA OD NICH PIENIĄDZE. Z REGUŁY SĄ TO JAKIEŚ TRAGICZNE SYTUACJE RODZINNE (NAJCZĘŚCIEJ LECZENIE ZA GRANICĄ ALBO ZABLOKOWANE PIENIĄDZE NA KONCIE). PANI ANETA S. NIE ODDAJE PIENIĘDZY. NIE ODPOWIADA NA TELEFONY, MAILE CZY SMS’Y. PROSZĘ JEJ UNIKAĆ.
    • pan_tofel4 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 17.02.15, 11:26
      Ja o tej firmie się nie mogę wypowiedzieć, ale miałem do czynienia z odszkodowaniami, bo miałem wypadek (nie z mojej winy) jakiś już czas temu. Mi pomogło votum - dobrze, ze do nich poszedłem, bo sma nic bym nie ugrał.
      • ekoarena Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 16.07.15, 00:45
        "bo samA nic bym nie ugrAŁ" - zdecyduj się Pan Pani/e tofel, jesteś kobietą, czy facetem? Śmiech na sali, tylko debil (nie ubliżając tym zdolnym ludziom) nabierze się na twoje "szczere wyznania". Widać, że dodawanie postów za 0,43gr za szt. nie sprawdza się na dłuższą metę.
        Podaj swoje imię nazwisko, adres, maila, telefon itp. Nie podasz? ojjjj jaka szkoda - ale trole i hejty nigdy tego nie robią.
        Ja podam, nazywam się Edward Wójcik, pracuję w kancelarii rzeczoznawczo-prawnej LEGIS FORTE (www.legisforte.pl), jestem inżynierem, znam się na odszkodowaniach komunikacyjnych, doradzam za darmo, tka po prostu:). Mam etat, stałą pensję (niezłą) i nie potrzebuję podpisać umowy żadnej w ogóle.
        Jak czegoś nie wiem, to pytam naszego prawnika, ot po prostu dzwonię i pytam.
        Nie wstydzę się swojej pracy i mogę podać numer telefonu 503 600 007 - miałeś wypadek, kolizję stłuczkę - zadzwoń i pogadamy, doradzę podpowiem, bez zobowiązań, umów itp.
        Nie jestem trolem ani płatnym "postotwórcą" - pracuję, zarabiam, żyję, muszę jeść, lubię grilla i piwo, a do samochodu tankuję paliwo.
        Nie gryzę, nie kopię, nie zabijam, zamiast czytać internetowe bzdury zapytaj mnie - jestem praktykiem w branży.
    • cytryna1910 ODRADZAM !! JESTEM WŚCIEKŁA! 13.03.15, 13:54
      Szczerze odradzam wszystkim tę firmę! Zgrywają wielkich profesjonalistów, podpisujesz im po 5 pełnomocnictw dla ich "prawników" po czym za uszczerbek na zdrowiu, pobyt w szpitalu i zwrot kosztów za leki (450zł) dostajesz 2000zł z czego zabierają jeszcze 31% prowizji i tłumaczą, że NIC WIĘCEJ NIE DA SIĘ ZROBIĆ !

z Waszych faktur za leki też zabiorą 31% prowizji !!!!!!!!!

TAK ŻAŁOSNĄ KWOTĘ ZA ODNIESIONE OBRAŻENIA UZYSKAŁABYM BEZ ICH POMOCY.

Dodam, że osoba z którą podpisałam umowę jest NIEKOMPETENTNĄ, ponieważ kilkakrotnie UDZIELIŁA MI ZŁEJ INFORMACJI o wymaganych dokumentach, przez co straciłam dodatkowe pieniądze z odszkodowania.

Umowa z Euco jest jedna z niewielu decyzji, której będę żałować przez długi czas.
      ODRADZAM KAŻDEMU !
      • penjo Re: ODRADZAM !! JESTEM WŚCIEKŁA! 08.04.15, 08:34
        Jakiego uszczerbku Pani odniosła, iż uważa kwotę 2000zł za żałosną ??

Ps. nie pracuje dla Euco ,a może będę mogła jeszcze coś pomóc :)
        pozdrawiam
      • ekoarena Re: ODRADZAM !! JESTEM WŚCIEKŁA! 16.07.15, 00:50
        Taka elokwentna, a podpisała umowę i udaje, że nie umie czytać? "ale jaja ale jaja" cyt. () ...B.Smoleń.
    • greg.1234 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 07.04.15, 22:48
      EuCo to lider na rynku. Uzyskuje najwyzsze odszkodowania. Korzystajac z malej niepowaznej firmy nie powaznie bedzie traktowac cie Towarzystwo Uzbezpieczen. Oni nie placa duzo tym ktorzy nic im nie zrobią niestety tak jest. EuCO posiada 40 adwokatow na etacie. Lekarza orzecznika. Wiele firm klamie ze ma a spytaj ich jak sie nazywa ich lekarz to nie wiedzą:) lub wymysla :) brak orzeczenia lekarskiego to brak uszcerbku na zdrowiu ktory jest orzekany w procentach za kazdy procent otrzymujesz od 600 zl do 2000 zl jak mozesz zadac za 50 % uszczerbku na zdrowiu 100 000 zl jesli nikt ci tego uszczerbku nie zrobil? 20% to duzo prowizji? tyle samo bierze adwokat a on nie ma studiow medycznych i uszczerbku ci nie zrobi zanizy odszkodowanie. i bedzie namawial cie na ugode. EuCO zacheca do pójścia do Sądu bo za klienta koszty Sadowe mozemy zalozyc i bez procentu odjac je jesli juz zalatwimy kase :) Adwokat bedzie ci kazal oplacic koszty sadowe bieglych a to juz nawet klika tysiecy :) kazdy kto ci mowi ze lepiej malom firme wziąć lub mecenasa to idiota albo kretacz by cie nacignąc. Psuja tylko renome profesjonalistą. Jedni ciesza sie z firmy adonis i znaczka na butach bo zaplacili mniej a inni ciesza sie ze buty im sie nie rozleca po paru miesiacach i nazwe butow maja markową. Wybierz marke ktora uzyska dla ciebie wiecej pieniedzy i w szybszym czasie nawet o 70 % !! Wybierz EuCO polecam Tel. 667605777
      • ekoarena Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 07.04.15, 23:07
        Cyt. "Psuja tylko renome profesjonalistą" - właśnie zaprezentowałeś poziom profesjonalizmu firmy EuCo i jej pracowników - jeśli podstawowe zasady gramatyki, ortografii, interpunkcji nie wspominając o elementarnej poprawności logicznej formułowanych zdań, pozostaje jedynie wyrazić współczucie Klientom tej firmy.
        • penjo Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 08.04.15, 08:38
          "ekoarena" a dla jakiej firmy Ty pracujesz ?
          • ekoarena Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 08.04.15, 10:16
            Dla Legis Forte (www.legisforte.pl) - pełne dane w tym adres, REGON, NIP, itp są podane również na tym forum.
    • o.d.s.z.k.o.d.o.w.a.n.i.a Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 20.05.15, 14:27
      Problem polega na agentach, tzn. na ich szkoleniu. Każą obiecywać poszkodowanym złote góry za małe obrażenia ciała i jak przychodzi decyzja na 2-3 tyś (minus prowizja) to klient jest zły i smaruje na forum, że niezadowolony, że obiecywali dużo, itp. Każdy poszkodowany powinien najpierw porozmawiać z likwidatorem merytorycznym szkód i dowiedzieć się jakie są realne kwoty do uzyskania. Agenci sami nie mają nic wspólnego z likwidacją szkody i stąd później niezadowolenie. Radzę najpierw podzwonić po kilku firmach poprosić o rozmowę z referentem, przedstawić swoje obrażenia ciała i zapytać jaką kwotę można uzyskać realnie. Dobrze też zapytać jakie referent ma doświadczenie bo w tych dużych firmach rotacja pracowników jest ogromna i wierzcie mi, że wasze szkody likwidują osoby "z ulicy" bez doświadczenia w odszkodowaniach, który leci jak na taśmie zmieniając tylko dane osobowe w piśmie i nie pochyli się głębiej nad twoją sprawą. A prowizje są już nawet i 15%. Mam 10-letnie doświadczenie w likwidacji szkód i pracuje w firmie, w której negocjujemy prowizje nawet do 15%. Nie reklamuje oficjalnie...po co i tak agent z korporacji obieca wam więcej i tam się skusicie.
    • arturek567 Odszkodowania 28.05.15, 13:26
      Osobiście, uważam że lepiej pójść po pomoc, niż samemu próbować nieznając danej branży. Sam zgłosiłem sie do kancelarii odszkodowawczej Guarda, która pomogła mi wyegzekwować od pracodawcy spore odszkodowanie. W takich przypadakch wynagrodzenie prowizyjne przez kancelarie odszkodowawcze jest zależna od kwot wyegzekwowanego odszkodowania. A nie tak jak INNI sądzą, że kancelarie zżerają z Nas niewiadomo jakie pieniądze.
    • kwiatek891 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 29.06.15, 09:00
      Szanują bardzo to firmę, bo mi naprawdę pomogli. Nie miałam grosza przy duszy, a oni i tak prowadzili moją sprawę. Wszystko skończyło się bardzo pozytywnie.
      • patrycja2410 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 15.07.15, 21:51
        Skoro pobrali swoją dolę to łaski nie zrobili.
      • ekoarena Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 16.07.15, 00:14
        Podaj imię nazwisko, kwoty, daty a nie "skończyło się pozytywnie" - to jest śmieszne i niewiarygodne.
        Ja nazywam się Edward Wójcik, pracuję w Legis Forte - kancelarii rzeczoznawczo- prawnej, jestem inżynierem i zajmuję się szkodami komunikacyjnymi. Do mnie można zadzwonić i pogadać , za darmo i bez zobowiązań. Nie oczekuję na podpisanie umowy i prowizję (mam etat i dobrą pensję), doradzę, podpowiem, tak po prostu!!! Jeśli Klient uzna, że warto powierzyć swoją sprawę uczciwym ludziom, profesjonalistom, to ok!, jeśli nie to ... decyzja należy do Klienta i ja ją szanuję.
        Mój telefon to 503 600 007 - rozmowa nic nie kosztuje, możemy pogadać, a decyzja jest po Twojej stronie.
    • patrycja2410 Zakłamane hieny żerujące na nieszczęściu!!! 15.07.15, 21:42
      Firma EUCO to żadna pomoc! Ograbiają ludzi z 2/3 odszkodowania!
      Na całe szczęście mnie sprawa nie dotyczy, ale dotyczy mojej najbliższej rodziny!
      Już kiedy dostałam telefon, iż agenci tej firmy pojawili się w moim rodzinnym domu i, o zgrozo!, została podpisana umowa, wiedziałam, że będą z tego kłopoty.
      2 osoby w podeszłym wieku zostały odwiedzone przez tych..perfidnych oszustów i nakarmione informacjami o wielkich pieniądzach, które mimo 14 lat od śmiertelnego wypadku ich syna można jeszcze uzyskać. Nie znają się na paragrafach, konkurencji na tym rynku i w ogóle nie miały pojęcia o istnieniu takich firm, więc przeszczęśliwe, że są "chętni" im pomóc od razu podpisali papiery. Prowizja (36,9%) dość wysoka... Wiedziałam, że adwokat wyniósłby mniej.
      Sprawę powierzyły 2 osoby, jedna została już zakończona prawomocnym wyrokiem z odszkodowaniem w wysokości 10 tysięcy. Dopiero dziś okazało się, że EUCO zamierza pobrać sobie 6,5 tysiąca zł!!! A to przecież 65, a nie 36,9%!!! Szczegółowe rozliczenie ma zostać przesłane i będziemy walczyć o te pieniądze, bo przecież to nie dla tej firmy Sąd zasądził takie odszkodowanie!! Oczywiście w umowie nie ma żadnych informacji o dodatkowych kosztach, więc pojęcia nie mam na jakiej podstawie zostało to w ten sposób rozliczone. Z rozmów z rodziną wynika, iż pytano panią jolantę k. (celowo piszę z małej litery) o dodatkowe koszty, oczywiście na tamten moment to było "tylko" 36,9%! Dziś, gdy babcia do niej zadzwoniła, ta odparła, że NIE PRZYPOMINA SOBIE, ABY TAKIE SŁOWA PADŁY!!! Oczywiście słowo przeciwko słowu, ale w umowie jest jasno napisane jaki procent od całości mają pobrać!!!
      Ja tej sprawy ABSOLUTNIE TAK NIE ZOSTAWIĘ! SZYKUJ SIĘ EUCO, bo na nieszczęściu starszych ludzi się nie wzbogacicie! Banda patałachów!!!!
      • wioletta91 Re: Zakłamane hieny żerujące na nieszczęściu!!! 20.09.22, 14:31
        Brat uczestniczył w groźnym wypadku komunikacyjnym. Po wypadku był wiele miesięcy w stanie śpiączki, przez cały czas od dnia wypadku zapewniana była przez przedstawiciela Euco pomoc w znalezieniu odpowiedniego ośrodka leczniczo rehabilitacyjnego aby brata stan sie poprawił, nam powtarzane było aby nie szukać ośrodka na własną rękę aby brat nie trafił w zle ręce. Gdy już po kilku tygodniach i miesiącach zaczynaliśmy się niecierpliwić bo stan brata w dalszym ciągu się pogarszał nadal systematycznie zapewniano nas o tym że już niemal znaleziono ośrodek i abyśmy nie szukali go sami. I tak przez kolejne tygodnie, po naszych telefonach lub próbie ponaglenia nadal utrzymywano nas w nadzieji że już prawie znaleziono ośrodek, że już na dniach przedstawiciel Euco jedzie na spotkanie z profesorem w sprawie brata itp. Brat po wielu miesiącach zmarł, nie doczekał znalezienia ośrodka. Żadnego ośrodka Euco również nie stworzono do tej pory nie wiem skąd zapewnienia pracowników Euco o tworzeniu akurat w tamtym czasie ośrodka przez Euco. Brat zmarł ośrodka nie było i niema. Nadal jest problem z wypłaceniem odszkodowania które ponad rok temu zostało zasądzone sądownie. Mimo wielokrotnych interwencji rodziców wciąż słownie przekładane są terminy przelania odszkodowania. Rodzice nie otrzymali do tej pory zasądzonego im rok temu odszkodowania, nadal są zapewniani że już lada moment otrzymają swoje pieniądze które sądownie zasądzone były im rok temu. Po kolejnych interwencjach rodziców w centrum Euco w zeszłym tygodniu twierdzono że przelew odbędzie się w poprzednią środę gdyż ktoś jest na zastępstwie, później były problemy z księgowa, teraz znów twierdzą iż muszą porozmawiać z Panem prezesem itp od tygodni kontaktu brak. Za każdym razem rodzice są zbywani i zapewniani o tym że już na dniach zostanie przelew wykonany. I tak od roku ... Ze względu na rażące niekompetencje firmy Euco z Legnicy poinformowaliśmy różnych reporterów telewizyjnych, min P. Małgorzatę reporterkę wrześniowego wydania reportażu (odnośnie Euco) który ukazał się kilka dni temu pt"wywalczyli odszkodowanie, pieniędzy niema" Interwencji na Polsacie kolejnym krokiem jest złożenie zawiadomienia w prokuraturze odnośnie możliwości popełnienia przestępstwa.

Poszukuję osób pokrzywdzonych przez firmę Euco Legnica którzy po wielu miesiącach i latach nie otrzymali zasądzonego im odszkodowania.

Euco Legnica usuwa negatywne opinie na stronie "Go work Euco Legnica" z kolei na głównej stronie Google w opiniach których jest tam ponad 400 po wpisaniu ich centrum " Euco Europejske Centrum Odszkodowań" ukryto moja opinie. Jest ona widoczna jedynie dla mnie z konta google z którego ją dodałam. Nikt inny jej nie widzi. Strach myśleć ile osób nie jest świadoma ze ich negatywne opinie w ogóle nie są widoczne dla nikogo innego poza osobą ją wystawiającą.
        Wystarczy to sprawdzić wchodząc na tą stronę w dział "opinie" korzystając z innego telefonu np męża/żony (lub z trybu incognito). Ciężko uwierzyć jak można taki los świadomie zgotowywac
    • ekoarena Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 16.07.15, 00:04
      Warto nie warto oto jest pytanie? Odpowiedź jest prosta, chcesz być wiarygodny, podaj swoje imię, nazwisko maila albo numer telefonu - jeśli jesteś trolem, to oczywiście nie podasz!!!
      Ja podam wszystkie dane, nazywam się Edwar Wójcik, jestem inżynierem z wykształcenia i nie wstydzę się podać nazwy firmy, dla której pracuję. Ta firma to LEGIS FORTE Kancelaria rzeczoznawczo - prawna. Specjalizujemy się w odszkodowaniach komunikacyjnych. Zatrudniamy prawdziwych rzeczoznawców i prawników, nie jesteśmy "pośrednikami", którzy podpisują umowę i "przekazują sprawę do centrali". Nie zmuszamy do podpisywania umów, deklaracji, zobowiązań itp. - Klient decyduje, czy chce nam powierzyć swoją sprawę!!!
      Podam telefon do siebie, bo nie mam się czego wstydzić, doradzę, podpowiem, wyjaśnię, a jeśli poszkodowany uzna, że ma lepsze rozwiązania, lub oferty, lub obietnice .... to szanuję decyzję Klienta.
      Mój tel to 503 600 007 - Edward Wójcik.
      Rozmowa nic nie kosztuje, zadzwoń i dowiedz się więcej, nie podpisuj umowy bo ... "czas goni" albo coś w tym stylu. Goni to prowizja sprzedawcę/przedstawiciela.
      Pozdrawiam
      • wioletta91 Re: Europejskie Centrum Odszkodowan- warto? 13.09.22, 10:46
        Jestem po obejrzeniu nowego odcinka programu Interwencji na Polsacie i mogę się niestety tylko pod tym podpisać jak i pewnie wiele innych osób które nie mogą wyrazić zdania z powodu usuwania negatywnych komentarzy przez tą firmę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka