humprey_bogart 04.03.05, 20:41 no leci właśnie na TVN, wbijam się w tefol choć już to widziałam, ciao Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lezka_z_posen Re: władca pierścieni 04.03.05, 20:42 nie łapię klimatu fantasy w ogóle.do książki przymierzałam się 2 razy,w 2 róznych tłumaczeniach i kicha- w połowie odpadłam.a film mnie wynudził strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: władca pierścieni 05.03.05, 10:12 ja podobnie.... widzialam ich raz, niestety w kinie - nie moglam nic sobie poczytac w tym czasie ;) najbadziej mnie wnerwialo, ze tak szli, szli, szli....i nigdzie nie doszli.... bez sensu takie jakies... no i ten niedorozwiniety wyraz "twarzy" tego malego co niesł ów picionek! nie do wytrzymania! Odpowiedz Link Zgłoś
john.doe Re: władca pierścieni 05.03.05, 15:36 nie no, co za banda bluzniercow :DDDD "WP" na tefauenie nie mialem odwagi obejrzec, bo na sama mysl ze moj ulubiony film na podstawie mojej ulubionej ksiazki mialbym ogladac przecinany reklamami... brrrr, az mi slabo :))) ale na szczescie mam wszystkie czesci w domu na dvd - rozszerzone :) cos dla Was, lezka i szczurka, kazda czesc o ponad pol godziny dluzsza :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_a Re: władca pierścieni 05.03.05, 11:39 :))) Trzeba mieć dużo odwagi, żeby wypowiedzieć te słowa w naszej 'fantastycznej' Polsce :). Ukłon dla Łezki zatem - nie pierwszy raz już ;). Nawiązując do tradycji nie pisania na temat, chciałbym rzec, iż w "Szóstym zmyśle" niesamowite są momenty, gdy nadchodzą duchy... Ta para, z ust lecąca, brrr. Aż strach się bać, a jednak ciągnie do oglądania! Ale sam pierścień (łamiąc tradycję nie pisania na temat), jako wyrób z kruszca szlachetnego ładny jest bardzo, przyznać musi i Łezka ;). Odpowiedz Link Zgłoś
santa_esmeralda Re: władca pierścieni 05.03.05, 10:06 wszystko mi się podobało :) (Drużynę widziałam 5* :P) z wyjątkiem Viggo Mortensena w roli Aragorna. a fe. Ralph Fiennes by mi bardziej pasował :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: władca pierścieni 05.03.05, 10:15 PRZEEEEEEEEPAAAAAAAADAAAAAAAAAM!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajulka Re: władca pierścieni 05.03.05, 12:24 Zasnelam na nim... Cos podobnego zdazylo mi sie na Gwiezdnych wojnach... Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: władca pierścieni 05.03.05, 15:34 dwa razy w życiu zasnęłąm w kinie.na "Popiołach"(oglądanych oczywiście w ramach klasowego wyjścia do kina) i "Pokucie"-z tym,że w tym drugim przypadku byłam chora i pewnie z tego osłabienia mnie zmogło;) Odpowiedz Link Zgłoś
vobi Re: władca pierścieni 05.03.05, 16:04 Klimatow fantasy nie lapie w ogole (nawet nie probowalam, prawde mowiac ;), do ksiazki sie nawet w zyciu nie przymierzalam, ale I i II czesc filmu LoR bardzo lubie. Ogladalam obie jak bajke - pieknie sfotografowana, ze swietna muzyka w tle i zaj...m Mortensen`em. "Wyznawcow" Tolkiena pewnie taka niefrasobliwosc przyprawilaby o mocny bol glowy, ale - co mi tam! Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: władca pierścieni 05.03.05, 18:46 a ja dorosla jestem , niezalezna finansowo , inteligentna i mnie sie bardzo podoba. Co dziwne ksiązke strawilam tylko do 2 tomu, może to tzreba czytać w odpowiednim wieku. Co do męńcizny , to Aragorn jet OK bo ma brodę, Boromira lubie za całokształt , co jest w tych irlandczykach , co ? no i bedzie jeszzce Faramir, jak TVN kupi pozostałe części. A i tak najseksownijsi sa NAzgule, nie ? baby? Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia2 a propos Irlandczyków 05.03.05, 18:59 to ja też mam do nich słabość. Kiedyś, w bardzo młodym wieku, postanowiłam że wyjdę za maż za Irlandczyka, ale żadnego niestety nie poznałam... A aragorn- zgadzam się - super się na niego patrzy. Poza tym mimo, że nie mogłam się przekonać do fantasy, wszystkie 3 części Władcy z ogromną przyjemnością obejrzałam w kinie, a wczoraj w TV powtórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: moja opinia:):):) 07.03.05, 13:40 No wiec lubię ten film i normalnie az sie zabulgotałam ze ktos nie trafi tam pozwyzej GW, dla mnie to szok:):):):) Z panów z WP niezły Aragorn jest, może w kolejnych częsciach taki troche niedomyty:):) ( no ale w końcu szli i szli za to Farmir, cud, miód palce lizać:) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: moja opinia:):):) 07.03.05, 13:54 ale żeby nie było , że my tylko o facetach , to teraz o kobietach w LOTRze : Liv Tyler najładniej mówi po elficku ( piękny język swoją drogą) , Miranda OTTo ( Eowina) to tak fajna baba z jajami, lubię waleczne kobiety, a najbardziej podoba mi sie Cate Blanchett- za osobowośc , charyzmę i głos, świetna aktorka i świetna postać po prostu . A i tak w całym filmie najbardziej podobają mi sie konie : kare konie NAzguli rozwalające jednym kopem bramę gospody , Norolim Arweny i Srebrzystogrzywy Gandalfa. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: moja opinia:):):) 07.03.05, 15:31 mozambique napisała: > ale żeby nie było , że my tylko o facetach , to teraz o kobietach w LOTRze : > Liv Tyler najładniej mówi po elficku ( piękny język swoją drogą) , Miranda OTTo > > ( Eowina) to tak fajna baba z jajami, lubię waleczne kobiety, a najbardziej > podoba mi sie Cate Blanchett- za osobowośc , charyzmę i głos, świetna aktorka i > > świetna postać po prostu . > A i tak w całym filmie najbardziej podobają mi sie konie : kare konie NAzguli > rozwalające jednym kopem bramę gospody , Norolim Arweny i Srebrzystogrzywy > Gandalfa. Arwena czadowo wyglądała jak ją scigali i jak sie odwróciła i rzuciła zaklecie na rzekę i motyw koni z wody boski. Mi akurat najmniej sie podobala Miranda, zupełnie inaczej sobie wyobrazałam jej postać,jak czytałam książkę...... Odpowiedz Link Zgłoś