Gość: dar IP: 79.175.240.* 31.10.10, 19:50 szukamy dobrego pediatry w sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga1506 Re: dobry pediatra 31.10.10, 20:14 dr Safinski z Safmedu ul. grota roweckiego. Niestety przyjmuje tylko prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
eva2408 Re: dobry pediatra 31.10.10, 20:49 dr Jadwiga Miklasińska przychodnia Niwka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: dobry pediatra IP: 79.175.240.* 31.10.10, 21:00 dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
apsik87 Re: dobry pediatra 01.11.10, 08:37 najlepszy pediatra w okolicy przyjmuje w dabrowie górniczej nazywa się jacek kasner i zdaje sie ze przyjmuje jedynie prywatnie.zaden lekarz sie do niego nie umywa... Odpowiedz Link Zgłoś
aga1506 Re: dobry pediatra 01.11.10, 14:23 z tym umywaniem to chyba przesadzasz!? Tu są opinie o lakarzach wymienionych wyzej. I zanim kogoś delikatnie "obrazisz" zastanów się dwa razy. Obaj lekarze mają dobre opinie jednak trzeba pamiętać ile ludzi tyle opini...... www.znanylekarz.pl/janusz-safinski/pediatra/sosnowiec/ www.znanylekarz.pl/jacek-kasner/pediatra/dabrowa-gornicza Odpowiedz Link Zgłoś
flexy Re: dobry pediatra 01.11.10, 17:06 Ja średnio polecam dr Miklasińską - lubi "zapobiegawczo" przepisywać antybiotyk - zdarzało się że dwa - jeden po drugim... teraz jesteśmy pod opieką med pediatry Iwony Flak i jestem zadowolona, przyjmuje na Naftowej Odpowiedz Link Zgłoś
kozielka20 Re: dobry pediatra 15.09.15, 09:10 znam dr Jacka Kasnera bo sama sie u niego leczylam i jest naprawde swietny. Nie wiem czy dalej jest ale jak ja studiowalam to jeszcze byl wysladowca na SUMie na Katedrze Pediatrii. Jest swietny i ogranicza antybiotyki do minimimum, co jest wsrod lekarzy dzis rzadko spotykane.... Niestety przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu i kolejki do niego sa bardzo dlugie mimo ze przyjmuje prywatnie... Szkoda ze obecnie mieszkam w Niemczech bo tak mialabym dla mojego jeszcze nienarodzonego zaufanego pediatre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: dobry pediatra IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.13, 13:11 Zgadzam się z opinią. Jedyny problem to częste wyjazdy doktora - brak możliwości konsultacji. Prywatna praktyka w D.G na ul. Skalskiego , tel 322622667. Lekarz godny polecenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: dobry pediatra IP: *.chello.pl 02.11.10, 22:44 Podobny wątek był już na forum. Ja zdecydowanie polecam dr Małgorzatę Wójcik- Dróżdż. Przyjmuje w Przychodni nr 10 na ul. Hallera. Zawsze pomogła mi w trudnych sytuacjach! Ma czas dla każdego pacjenta, wysłucha, doradzi, nie boi się kierować do specjalistów czy na badania. Jest bardzo dociekliwa i zaangażowana w sprawy swoich pacjentów. Stara się w ostateczności przepisywać antybiotyki. Dla mnie jest pediatrą z powołania. Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie odwiedzające ten wątek P.S. Podejrzewam, że każda mama ma swojego pediatrę i odpowiedzi z nazwiskami będzie tyle, ile osób odpowie na wątek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1506 Re: dobry pediatra 03.11.10, 11:27 pani Wójcik-Dróżdż jest naszym rejonowym pediatrą i również do niej chodzimy. Jednak ostatnio nie było jej 3 miesiace dlatego trafiłam do dr Safińskiego. A Pani dr ktora zastępowała dr Wójcik niezbyt chętnie przyjmuje dzieci od kogoś innego, nie jest wtedy zbyt miła a czasami wręcz bezczelna :( (np dziecko kaszle dopiero 3 dzień a pani juz z nim do przychodni przylatuje??? temperaturę mozna zbić domowym sposobem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: dobry pediatra IP: *.chello.pl 03.11.10, 22:22 Tak to prawda i bardzo nad tym ubolewałam!!! Mój syn ma problemy zdrowotne i często korzystam z porad lekarza; ale bezwzględnie ufam pani dr Wójcik i z utęsknieniem czekam na jej powrót. Co do lekarza zastępującego miałam przyjemność z trzema lekarkami, więc nie wiem o kogo chodzi ?! Musimy pamiętać, że lekarz też człowiek i możne mieć spadek formy (jeżeli chodzi o p. Ciesiels....., która najdłużej przyjmowała pacjentów swojej koleżanki z przychodni, to mogła poczuć się zmęczona i nieszczęśliwa, choć nie tłumaczy to takiego zachowania) Serdecznie pozdrawiam i być może do zobaczenia w przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina P Re: dobry pediatra IP: *.cable.smsnet.pl 03.01.11, 17:23 Makabra trzymajcie sie z daleka od tego lekarza!!! to żaden pediatra!!! Trafiłam do niego z 9-cio miesięcznym dzieckiem z kaszlem i katarem- diagnozy brak tylko od razu antybiotyki i mnóstwo leków i magiczne słowa "5 dni i dziecko będzie zdrowe" . Jasne ciekawe jaki antybiotyk leczy w 5 dni-przeciez to bajka. Po 5 dniach kolejna wizyta, dziecko kaszlało jeszcze gorzej. Pan doktor stwierdzil ze antybiotyku nie trzebam dał syropki jeden robiony (cena ponad 20zl), i znow magiczne słowa "5 dni i bedzie po wszystkim" i co dalej porażka. Dziecko zaczeło gorączkowac, kolejna wizyta diagnoza-idą ząbki nic sie nie dzieje, dziecku przepisal czopki uspokajające, które miały tez działa na gorączkę, nic nie kazał wiecej dawac. I 4 godziny po wizycie WZYWAŁAM KARETKE ŻEBY RATOWALI MOJE DZIECKO, które miało ponad 40st gorączki i nic nie pomagało zeby ją zic, ani okłady ani leki!!!!!! to był Sylwester, nie życze nikomu takiego sylwestra. W szpitalu diagnoza- dziecko ma ostrą anginę ropną!!!!!!!! I co rozwinęła się w 4 godziny, Pan doktor nic nie widział? Trzymajcie sie od niego z daleka jak chcecie żeby wasze dzieci były zdrowe i żywe. On leczy i dzieci i dorosłych, nie można byc lekarzem od wszystkiego bo jest się wtedy od niczego. NIe dajcie sie zbajerowac super przychodnią, miłą atmosferą.POrażka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina P Re: dobry pediatra IP: *.cable.smsnet.pl 03.01.11, 17:25 Dr Safiński!!!!!!! Makabra trzymajcie sie z daleka od tego lekarza!!! to żaden pediatra!!! Trafiłam do niego z 9-cio miesięcznym dzieckiem z kaszlem i katarem- diagnozy brak tylko od razu antybiotyki i mnóstwo leków i magiczne słowa "5 dni i dziecko będzie zdrowe" . Jasne ciekawe jaki antybiotyk leczy w 5 dni-przeciez to bajka. Po 5 dniach kolejna wizyta, dziecko kaszlało jeszcze gorzej. Pan doktor stwierdzil ze antybiotyku nie trzebam dał syropki jeden robiony (cena ponad 20zl), i znow magiczne słowa "5 dni i bedzie po wszystkim" i co dalej porażka. Dziecko zaczeło gorączkowac, kolejna wizyta diagnoza-idą ząbki nic sie nie dzieje, dziecku przepisal czopki uspokajające, które miały tez działa na gorączkę, nic nie kazał wiecej dawac. I 4 godziny po wizycie WZYWAŁAM KARETKE ŻEBY RATOWALI MOJE DZIECKO, które miało ponad 40st gorączki i nic nie pomagało zeby ją zic, ani okłady ani leki!!!!!! to był Sylwester, nie życze nikomu takiego sylwestra. W szpitalu diagnoza- dziecko ma ostrą anginę ropną!!!!!!!! I co rozwinęła się w 4 godziny, Pan doktor nic nie widział? Trzymajcie sie od niego z daleka jak chcecie żeby wasze dzieci były zdrowe i żywe. On leczy i dzieci i dorosłych, nie można byc lekarzem od wszystkiego bo jest się wtedy od niczego. NIe dajcie sie zbajerowac super przychodnią, miłą atmosferą.POrażka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radson Re: dobry pediatra IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 21:47 Ludzie przeczytajcie to uważnie , OSTRZEGAM NIGDY NIE IDŹCIE DO MAŁGORZATY WÓJCIK, ONA JEST BEZ POJĘCIA ,jej motto to ZAPALENIE OSKRZELI ,NASTĘPNYM RAZEM ZAPALENIE PŁUC, A PÓŻNIEJ ZAPALENIE OSKRZELI I TAK W KÓŁKO, jest beznadziejna truje dzieci w całym sosnowcu, powiedziała że syn ma zapalenie oskrzeli a tylko lekko kaszlał, po wyjściu od niej z listą leków i antybiotykiem w recepcie pojechałem do safińskiego na grotta roweckiego i powiedział że w żadnym wypadku moje dziecko nie powinno brać żadnego antyb. ponieważ nic na to nie wskazuje , i drugi raz pomógł nam bez trucia lekami, wójcik jak i inni niektórxy dostają różne premie pieniężne lub rzeczowe za wciskanie odpowiednich marek lekowych osobom które jak przystało zawsze wierzą lekarzowi , to są fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: dobry pediatra IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 23:07 Nie zgadzam się z tą opinią. Leczę u pani doktor drugie dziecko (starszy ma już ponad 20 lat, młodszy 10) i nigdy nie zawiodłam się na diagnozie. Syn antybiotyki dostawał wtedy, gdy już inne środki nie zadziałały i nie było wyjścia. Pani Małgosia do tej pory okazuje mi dużo cierpliwości, dokładnie objaśnia sposób leczenia, nie trzeba prosić się o badania i zawsze ma na uwadze dobro i zdrowie mojego dziecka (choruje na choroby przewlekłe, które wymagają częstego kontaktu z lekarzem i wiele razy w trudnych sytuacjach mogłam na nią liczyć). W momencie zmiany przychodni poszłam w ciemno za panią doktor i nie narzekam. Zawsze będę bronić i uważać, że jest najlepszym pediatrą w Sosnowcu. Mam do niej pełne zaufanie i często konsultuję z nią opinie uzyskane od innych specjalistów. Pamiętać należy też, że lekarz to też człowiek nie robot do badania i leczenia naszych dzieci!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana15 Re: dobry pediatra IP: *.162.62.150.interplus.com.pl 28.11.11, 10:50 dr Wójcik-Dróżdż - odradzam. Kiedys w kolejce do niej czekało 6 dzieci. Każde wyszło z antybiotykiem. Moje również bo podobno miało zapalebnie oskrzeli. Kilka godzin później inny pediatra stwierdził, że dziecko jest osłuchowo czyste i przechodzi infekcję wirusową. Bez faszerowania antybiotykiem od dr Wójcik dziecko po kilku dniach dziecko było zdrowe. U Pani doktor byłam kilka razy i zawsze wyszłam z diagnozą zaczynające się zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Kolejny lekarz zawsze obalał tą diagnozę. Dlatego dr Wójcik-Dróżdź omijamy z daleka. Prywatnie chodziliśmy do dr Bułanowskiej lub Popiołek. Obie polcem. Od jakiego czasu na NFZ do dr Flak lub Boganow na Naftowej - również polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamig27 Re: dobry pediatra 04.01.11, 13:57 Polecam dr Magdalenę Ufel - chodzimy do Pani doktor z naszą córką od samego początku i jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetka Re: dobry pediatra IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.14, 08:27 Witam tak na przyszłość dla wszystkich mam szukających dobrego pediatry ja polecam Panią Doktor Magdalenę Ufel to złoty człowiek z ogromnym poświęceniem do swojej pracy super specjalista z ogromnym podejściem do dzieci chętna do pomocy nawet przez telefon moimi dziećmi Pani Doktor opiekuje się od urodzenia polecam z pełną odpowiedzialnością bo takich lekarzy jak Pani Doktor Ufel jest niewielu zwłaszcza jeśli chodzi o pediatrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: dobry pediatra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 08:04 Ja z czystym sumieniem mogę polecić dr Adama Gorczycę. NIe będę się rozpisywać, opinie o tym Lekarzu mówią same za siebie (duże L zamierzone) Odpowiedz Link Zgłoś
szczota12 Re: dobry pediatra 08.11.11, 13:41 A czy dr. Gorczyca nie jest neurologiem : )) Opinie mają być o pediatrze. Oczywiście jako neurologa też BARDZO polecam dr. Gorczycę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: dobry pediatra IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 20:19 Jest Gorczyca neurolog i Gorczyca lekarz chorób dziecięcych. Imionami się różnią, to całkiem inni lekarze, nie wiem czy spokrewnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: dobry pediatra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 08:58 Tak, są dwaj bracia Gorczycowie, ten drugi to chyba Wojciech, podobno też dobry, ale do mojego syna jako pediatra przyjeżdżał dr Adam, który jest naprawdę rewelacyjny. Jako jedyny z trzech lekarzy usłyszał zapalenie płuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dobry pediatra IP: 213.227.99.* 09.11.11, 12:08 A czy macie sprawdzonego pediatrę, który na telefon przyjeżdża do domu? Proszę o opinie i ewentualne namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Strój i Gorczyca IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.13, 14:35 Piszę tą opinie ponieważ Strój uratował mi syna, a Gorczyca(pediatra) postawił bezbłędnie diagnozę patrząc tylko na dziecko( wcześniej leczone już dwoma antybiotykami), ale zdaję sobie sprawę ,że lekarz też człowiek i niestety może mieć gorszy dzień, jeżeli jest wszystko z dzieckiem ok, to lepiej chodzić ciągle do tego samego pediatry w najbliższej przychodni, ten po jakimś czasie poznaje dziecko i przez to łatwiej mu postawić diagnozę, ale jeżeli macie jakieś wątpliwości, to Ci dwaj są naprawdę b.dobrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: dobry pediatra IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.14, 10:50 Do wszystkich mam które szukają dobrego pediatry w Sosnowcu polecam Panią Doktor Magdalenę Ufel jest nie tylko dobrym ale bardzo dobrym pediatrą miłą cierpliwą osobą i co najważniejsze bardzo dokładna ma super podejście do dzieci a to najważniejsze .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: dobry pediatra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.14, 16:39 anetka,ela może chociaż sobie któraś z was ip zmieni, bo w przeciągu 4 dni dwie pozytywne opinie nt dr ufel z tego samego adresu - to śmierdzi kryptoreklamą - czyżby pani doktor nie stać było na płatną reklamę? śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetka Re: dobry pediatra IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.15, 11:12 To bardzo nie miłe co pani napisała może trzeba by jechać i osobiście się przekonać jakim naprawdę jest lekarzem a nie oceniać i krytykować czyjeś opinie jeśli jest ktoś dobry można o nim pisać bez końca no ale cóż polak potrafi tylko krytykować Odpowiedz Link Zgłoś