flashsc 01.11.10, 21:05 Mama mówi do Jasia: - Nie wejdziesz do wody dopóki się pływać nie nauczysz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojek1959 Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć 01.11.10, 21:15 a o to przykład współdziałania obecnej jeszcze władzy z policją jedni warci drugich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.chello.pl 01.11.10, 21:47 Tak swego czasu po interwencjach zlikiwdowane ławki, na których siedzielli od czasu do czasu tzw. "menele" na Placu przy ul. Niepodległości 10 na osiedlu Rudna 1 w Sosnowcu. Stało się to na wniosek jednego ze Strażnikow Miejskich. Zabiegał on o to przez pół roku. W końcu Administracja Osiedla zgodziła się i ławki usunięto. Rezultat jest taki, że ci panowie nadal przebywają na tym palcu, tylko przeprowadzili się pod pobliski sklep, zaraz przy Faramacji. Jakieś 20-30 m dalej:-) Plac jest dokładnie taki sam, tylko ławek brak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć ż... IP: 193.106.84.* 01.11.10, 22:14 Hmm, listonosz mojegło głosu już nie dostanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 23:58 Szukanie dziury w całym. Jeśli są przejścia podziemne to trzeba je wyremontować i używać! Jeśli będziemy wszędzie stawiać światła to wkrótce spadnie przepustowość sosnowieckich ulic i miasto nam się zakorkuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySobiesiak Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.ip.gronet.pl 02.11.10, 12:18 Zlikwidować !!!!! A nie bedzie sobie młody POpapraniec kampani na nieszczęściu ludzi budował ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walcarek Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 12:32 Popieram likwidacje bo nie mozna dopuścic do budowy kolejnej sygnalizacji świetplnej jak po prawej i po lewej stronie sa przejścia podziemne - tam napewno nikt ich nie pitraci samochodem. A zrobienie "cokolwiek" (oznakowanie, światła itp..) nie daja zadnych gwarancji bezpieczeństwa. A że kilka osób bedzie musiało iść 100m wiecej to wydaje mi sie ze jest warte Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.ak-com.pl 02.11.10, 17:40 a mój głos masz przejście potrzebne pokazali to sami ludzie przychodząc tam i podpisując petycję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:sebastian Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.multimo.pl 02.11.10, 17:54 Tak łatwo jest komentować siedząc w domu i nic nie robiąc , ale tym ludziom chciało się wyjść na ulice i w jakiś sposób zadziałać ,co jest oczywiste dla mieszkańców pobliskich bloków ,bo to oni się podpisywali na petycji i chcieli pomocy ze strony miasta, a nie umywania rąk i w prosty sposób pozbycia się przejścia . Godne pożałowania ale to nie jedyna taka decyzja jaką podejmuje obecnie pełniący władze w mieście Kazimierz G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GośĆ Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.ak-com.pl 02.11.10, 17:57 a ja jestem zdania takiego, żeby nie zostało zlikwidowane. Piszecie, że popieracie dlatego, że nie będzie wam się chciało zatrzymaĆ np. na kolejnych światłach, czy zwolniĆ bo jest radar.? Ludzie ! nie patrze tylko na siebie, żeby to wam było wygodniej jako kierowcy. Jest wiele osób, które z tego przejścia korzysta i chcą korzystaĆ byle było bezpieczniejsze. Wspominacie o przejsciach, gdzie jest winda.. A czy ktoś zwrócił uwagę na to, że koło tej windy mało kiedy ktoś jest kto nią operuje.? bo malo kiedy się tą osobe tam spotyka. Przejścia na Kępie . Niby okej bo są sklepy ale wydaje mi się, że bardziej one by były potrzebne właśnie tam, gdzie była ta akcja. I ta akcja była bardzo dobrym pomysłem, ludzie nie chcieli likwidacji tylko po prostu poprawy bezpieczeństwa tego przejścia. Matki przez to przejście prowadzają dzieci do przedszkól, szkół itp. Popatrzcie na to wszystko ze strony pieszych, a nie ze strony kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: 91.206.64.* 02.11.10, 22:06 Przejście w tym miejscu jest rzeczywiście niebezpieczne i nie ma co najeżdzać na ludzi który poparli petycję. ONI NIE CHCIELI LIKWIDACJI tylko działań mających na celu zabezpieczenie tego miejsca. Nasze miasto i policja bardzo wygodnie zinterpretowało pojęcie "zabezpieczyć" po co się wysilać najłatwiej zamknąć. Gratuluję naszym miejskim politykom skuteczności. Policji gratuluję nowego miejsca na łapankę- Przy zdezelowanym przejściu przy przystanku - szyb Józef jedno już mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.telpol.net.pl 03.11.10, 09:54 1. Panie antySobiesiak, z chorego wpisu wnioskuję, że jest Pan z PiS'u, bo agresja bije na kilometry. Dariusz Kmita nie jest z PO, ale Pan wie swoje:) 2. Przejście przy ul.Kępa często zalane, przejście koło sp. nr 9 w lepszym stanie, ale winda rzeczywiście często nie działa. 3. Zamiast likwidować te pasy, zamontowaliby chociaż progi zwalniające (nie kosztują milionów, a zawsze to jakieś ograniczenie dla kierowców). 4. Myślę, że chęć likwidacji przejścia to efekt działań konkurencji pana Kmity, w celu ośmieszenia jego osoby (snuję teorie spiskowe, jak PiS, a co?:). 5. Pan Kmita ma u mnie pełne poparcie w nadchodzących wyborach. I nie mówcie, że to wszystko na pokaz przed wyborami, bo przynajmniej człowiek coś robi dla miasta, a nie siedzi w domu i stęka, jak to mu źle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.ip.gronet.pl 03.11.10, 15:24 progów nie można montować na ciągach po których kursuje komunikacja miejska (odpowiednie Rozporządzenie Minitra Infrastruktury)- to po pierwsze, po drugie o likwidacje tego przejscia wnioskowała Komenda Policji w Sosnowcu - czytaj Wydział Ruchu drogowego KMP, po trzecie jak mozna nazwć aktywnosć która ujawnia się przed wyborami- czytaj kandydata na radnego Pana Kmity. na koniec chce dodać że w latach 2005-2009 nie było żadnych zdarzeń na tym przejściu...a przypominam że np. kierowca budowlanego transportera który tam wjechał w ludzi był kompletnie pijany !O światłach nie ma mowy..ale doznakowanie tego przejscia jakimiś tablicami i zadbaniu o przejścia podziemne- jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.telpol.net.pl 03.11.10, 21:43 No racja, progi odpadają, ale wyraźne oznakowanie można by zrobić. A z aktywnością przedwyborczą jest tak samo jak z wszystkimi świętami. W święto zmarłych masowo chodzi się na cmentarz, w wigilię jest się miłym dla innych, a przed wyborami kandydaci chcą zrobić coś pożytecznego:) To źle ??? Lepiej żeby pan Kmita wykrzykiwał tylko obietnice i hasła wyborcze? Bo jak coś robi to pod publiczkę tak? To nie głosujmy na nikogo, bo każdy kandydat stara się zabłysnąć przed wyborami. Ale ludzie są zawistni i wszędzie szukają sensacji... Taki naród... Odpowiedz Link Zgłoś
rogmet Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć 04.11.10, 18:14 Komenda Policji w Sosnowcu lepiej niech wnioskuje o polepszenie wqidocznosci na wszystkich drogach w tym miescie nawet osidlowych poprzez usuniecie zywopłotów i innej dzikiej zielenizny zasłaniających widocznosc kierowcom bo latem szczególnie trawska na metry rosna miejscami A wybory samorządowe są ważniesze jak by ktos nie wiedział dla lokalnej społecznosci a nizeli do sejmu bo to sąd dla każdej obecnej władzy ja swoje zdanie mam i wyraze je 21 -go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.telpol.net.pl 05.11.10, 00:20 Podskakiwali to teraz mają.Zamknąć przejście jak najszybciej aby ktoś nie zdążył zaprotestować!Dobrze im tak.Co kawałek zróbcie światła,najlepiej co 100m to auta staną zupełnie a po ulicach będą chodzić wyłącznie piesi.Przecież przejazd od Sroduli do Dąbrowy G. to już 8 świateł.Strasznie mało!Jeszcze z 8 by się przydało.Kretynizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.telpol.net.pl 05.11.10, 00:30 Jak pieszy jest mądry to przejdzie bezpiecznie.Auta jadące od strony Mecu jadą falowo bo co chwilę trzyma je tam światło,więc co chwilę jest sznur aut a co chwilę pusta ulica.To samo jest z autami jadącymi z Dąbrowy w kierunku Mecu,tym bardziej,że co chwilę zatrzymuje je sygnalizator nie dawno zamontowany na wysokości osiedla Kępa.Każdy mądry człowiek przejdzie bez problemu.No ale-jeśli ktoś z pieszych jest aż tak mądry,że chce pokazać swoje JA i wkracza na jezdnię bez wyobrazni to znaczy,że sam prosi aby dostać po garbie ,albo bardzo mu się spieszy na tamten świat. Jeśli byśmy mieli mądrych radnych to nikt z nich by nie nautykał tylu świateł co do tej pory.Problem można rozwiązać kładkami naziemnymi i przejściami podziemnymi(choćby co kawałek).Koszt wysoki ale bezpieczeństwo 100% na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.telpol.net.pl 05.11.10, 00:37 Jakbyśmy mieli mądrych radnych to nie nawtykali by tylu świateł tylko przez te lata dawno wybudowano by kładki naziemne i więcej przejść podziemnych.Koszt większy ale bezpieczeńtwo pewne na 100%.Wtedy żaden pieszy by nie zginął do końca świata w tych miejscach,więc uważam,że inwestycja warta jest tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 14:38 Kilka lat temu w tej samej okolicy zamknięto już jedno przejście dla pieszych. Korzystały z niego dzieci udające się do szkoły przy ulicy Kalagi oraz pasażerowie autobusu linii 622, którzy chcieli dojść do ulicy Długosza. Efekt tego jest taki, że wszyscy przechodzą tamtędy "na dziko" co stanowi jeszcze większe zagrożenie niż wcześniej. A swoją drogą - powodzenia życzę kobietom, które będą chciały skorzystać z obu wymienionych wcześniej przejść podziemnych mając ze sobą wózek z małym dzieckiem. Mnie się to nigdy nie udało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojek1959 Re: Chcieli bezpiecznego przejścia, nie będą mieć 05.11.10, 15:00 a jaki stan przejsc podziemnych w tym miescie jest ? ja wiem a wy wiecie ? tylko Gorski chyba nie wie Odpowiedz Link Zgłoś