Dodaj do ulubionych

Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ?

09.09.13, 16:57
Możecie cos polecić ? Najchętniej gdzieś w centrum, ale nie w Centrum Handlowym :)
Obserwuj wątek
    • gazetasosnowiec Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 09.09.13, 17:10
      Może nie w samym centrum, ale też nie tak od niego daleko jest bardzo przyjemna herbaciarnia
      sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec/1,93867,14022847,Kawalek_Krakowa_w_Sosnowcu__Klimatyczne_lokale_na.html
      • annikha Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 11.09.13, 12:13
        w więcej już nic nie ma :( czy nic do polecenia ?
    • dziewczynazwarkoczem Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 21.09.13, 19:31
      Czasem w centrum handlowym też się coś trafi - kiedyś w Plejadzie byla fajna kawiarnia dwupoziomowa, często tam spotykaliśmy się. Potem różne miejsca a ostatnio spasowała nam kawiarnia Gatto Nero na Warszawskiej i teraz tam robimy sobie z kumpelami cotygodniowe meetingi :-)
    • Gość: majka Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.13, 09:38
      Jak dla mnie idealne miejsce to wspomniana już herbaciarnia "Marzenie" . W okolicy jest jeszcze Cafe Pogoń, ale dawno tam nie byłam, więc nie wiem czy nadal mogę polecać. Ale herbaciarnia super!
    • Gość: lulu Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.09.13, 11:54
      Music Park Cafe s-c legionów
    • cameras Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 02.10.13, 11:38
      Gatto Nero, praktycznie w samym centrum Sosnowca
    • annikha Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 15.10.13, 10:57
      przetestowane ;)
    • Gość: Julka Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.13, 11:02
      Na ulicy Kilińskiego. Nowa kawiarnia "CZEKOLADA" bardzo przyjemne miejsce. Pyszna kawa i czekolada.
    • sylwiamig27 Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 09.11.13, 17:56
      Bardzo polecam, niedaleko centrum, Wypiekarnia Cafe na ul. Piłsudskiego 44:

www.facebook.com/WypiekarniaCafe
    • Gość: rejmej Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 11:53
      oczywiscie najcudowniejsza kawiarnia ktora jest esencja Sosnowca to Abadaba przy ul. modrzejowskiej 1, obok kiepury. nie dosc , ze swietny , jasny wystroj to cudowna kawa, pyszne ciastka. polecam goraco. moje ulubione miejsce na terenie Sosnowca
      Tekst linka sama strona mowi za siebie ;))))
    • Gość: MAKITKA Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 11:58
      Hej,

Jeśli miałabym polecić jakieś ciekawe miejsce do relaksu przy kawie lub miłych plotkach z koleżanką to wybrałabym miejsce - ABADABA. Byłam tez tam na randce, bardzo dobrze się czułam, cukiernia ma swój niepowtarzalny klimat. Jest to miejsce na placu stulecia, mają ogromy wybór ciastek i przepyszną gorącą czekoladę. Obsługa miła, bardzo przyjemne miejsce :)

Pozdrawiam,
      Makitka!
      • Gość: Magda Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.13, 11:00
        Ostatnio byłam w nowej kawiarni Czekolada.. bardzo fajne miejsce, pyszna kawa i bardzo niskie ceny..
    • Gość: Asica Park Music Cafe IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.14, 08:46
      Ja polecam MUsic Park Cafe, na ul. Legionów, zaraz za ślimakiem, miejsce jest w parku, także aura przyjemna i ma własny ogródek, cisza spokój, pyszna kawa i pierogi ze szpinakiem.
    • karo-lina99 Gatto Nero 16.06.14, 13:43
      A ja poleciłabym Gatto Nero na Warszawskiej naprzeciwko Underground, dosyć kameralnie, kawa i lody rewelacja
    • Gość: mike Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.fucio.net 24.09.14, 23:41
      Polecam Kaprys Linguiniego na Małachowskiego 2 :) nowy właściciel, nowa jakość - naprawdę, a ciabatty są super.
      • Gość: DawidR. Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.telpol.net.pl 17.01.15, 20:50
        Hej,

Co do kawiarni to polecam Abadaba bez dwóch zdań. Chodzę tam i z narzeczona i z kumplem szczegolnie latem jest przyjemnie kiedy wystawiają ogródek.
        Super jakosc kawy , a desery rewelacja. Za ta kawiarnie sosnowiec zyskuje duzy plus.
    • Gość: Hamakiri Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.telpol.net.pl 17.01.15, 20:53
      Za bajeczny wystroj i te pysznotcie widniejące w ladzie (Ludzie oni mają MAKARONY !!!) i przepyszne lody polecam café abadabe :)
    • n.alicja Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 21.04.16, 12:21
      Polecam Ci małą,rodzinną kawiarnię Cafe Animo, na Zagórzu,ul.Szymanowskiego
      Może nie w centrum,ale dojazd prosty-a szarlotka z lodami-pycha!
      No i można sobie spokojnie siąść na dworze, zrelaksować się z dala od centrum handlowego.
    • Gość: Emilia Saw Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? IP: *.sferanet.pl 11.05.18, 14:29
      Ja ponad miesiąc temu była w takiej kawiarni - czekoladziarni La Isla Del Chocolate na Targowej - zaraz przy skrzyżowaniu z Modrzejowską - naprzeciwko pizzeri. Znajoma mi poleciła - sama była i mówiła, że ciasta mają dobre i kawę. Istnieją ponoć od niedawna, ale mają naprawdę dobrą czekoladę mrożoną - zwłaszcza w wersji orzechowej. Pyszna. Moje dzieciaki z kolei miały okazję skosztować lodów tradycyjnych - też bardzo dobre. Lokal w sumie niewielki, ale jest też ogródek na tyłach kawiarni, więc można usiąść na świeżym powietrzu.
      • zynta Re: Gdzie w Sosnowcu fajna kawiarnia ? 06.08.19, 02:21
        abadaba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka