Dodaj do ulubionych

purpurowa milosc

IP: *.3web.net 06.04.02, 19:20
Cicho wszedzie, ciemno wszedzie...

Co myslicie, ile dobra zagarnal (ups, pomylka, zrobil i dal mialo byc!) kosciol
przez ostatnie dwa tysiace lat, sprzedajac, przy "prawde" swiecacej
gromnicy, "dobre" nowiny i "nadzieje" t(l)umo(an?)wi
Obserwuj wątek
    • Gość: 2mek Re: purpurowa milosc IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 07:30
      Jestem świeżo po obejrzeniu "Pięknego umysłu" i chyba widzę tutaj typowy
      przykład schizofremii (sosnowieckiej czyli o podłożu czerwonym).

Życzę powrotu do zdrowia.
      • Gość: sutannik Re: purpurowa milosc IP: *.3web.net 07.04.02, 16:57
        2mek, postaraj sie atakowac, jesli tak wolisz, to co ja napisalem, a nie mnie,
        oki? zazwyczaj pisarze krytykuja mysli, nie innych pisarzy; pisarz to ktos z
        wyksztalceniem, jak-bys nie kumal... ;)
        • Gość: 2mek Re: purpurowa milosc IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 20:00
          Przepraszam, ale nie mam czego atakować. Twoja wypowiedź jest tak niespójna że
          nic z niej tak naprawdę nie rozumiem.
          Może jesteś w stanie streścić o co Ci chodzi i napisać co jest powodem takiego
          ataku na Kościół.

• Gość: dewu Re: purpurowa milosc IP: *.lib.uni.lodz.pl 08.04.02, 10:49
      Sukiennik,nie masz racji.Owszem,Kościół nie wszystkim musi się podobać.Są
      ludzie którzy świetnie poradzą sobie bez niego,ale niektórym daje on jakąś
      nadzieję,płonną,ale jednak.Niektórzy(w tym bezrobotni)potrzebują kogoś,kto da
      im radę jak mają postąpić.Kościół ze swym doświadczeniem(często bolesnym)może
      im pomóc.Inną sprawą jest to,że sam habit nie czyni nikogo autorytetem.
      • Gość: sutannik Re: purpurowa milosc IP: *.3web.net 08.04.02, 16:03
        problem polega na tym ze sutannicy chca sie uwazac za tych ktorzy znaja "prawde
        zycia": oni "wiedza" co jest "dobre" a co "zle";
        to ma takie znaczenie ze, majac niby-ta-licencje do rozpoznania tego co jest
        akceptowanego i tego co nie jest, oni sa w stanie uzaleznic od siebie cala
        spolecznosc; bedac takimi, oni sa i maja ogromna sile uzaleznienia od swoich
        decyzji calych ciemnych mas..., sterowania nimi w ktora strone chca; i co w tym
        zlego, moze spytasz; wiec, ja uwazam to za najbardziej niemoralny uczynek,
        dlatego ze on bardziej ze on jest popelniany w imie hypokrytycznej moralnosci.
        wiekszosc z nas tego nie widzi, ale oni faktycznie steruja tym najciemniejszym
        krajem europy.
    • Gość: email Re: purpurowa milosc IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 10:22
      Nie rozumiem niespójnych wypowiedzi sutannika.
      Życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia.
      • Gość: QCZ Re: purpurowa milosc IP: *.proxy.aol.com 09.04.02, 22:31
        Niestety Tobie rowniez. Krytyka musi byc! Ludzie ktorzy maja prawo do swietych
        sakrametow musza byc rowniez przygotowani do pewnych wyrzeczen . A nie w imie
        Bogo i Kosciola oczukiwac wiernych. Znam wiele takich podstepkow przez ludzi
        nazywalacych sie slugami Bozymi.A scislosc to ja wierze w Boga a nie w kosciul.
        Sam tez doznalem wiele przykrych doznan przez Kosciol. A pewne granice to i
        Kosciol tez musi przeszczegac. Prawda albo nie?
        • Gość: sutannik Re: purpurowa milosc IP: *.3web.net 10.04.02, 15:29
          Gość portalu: QCZ napisał(a):

> Niestety Tobie rowniez. Krytyka musi byc! Ludzie ktorzy maja prawo do swietych
          > sakrametow musza byc rowniez przygotowani do pewnych wyrzeczen . A nie w imie
          > Bogo i Kosciola oczukiwac wiernych. Znam wiele takich podstepkow przez ludzi
          > nazywalacych sie slugami Bozymi.A scislosc to ja wierze w Boga a nie w kosciul.
          > Sam tez doznalem wiele przykrych doznan przez Kosciol. A pewne granice to i
          > Kosciol tez musi przeszczegac. Prawda albo nie?

prawda, prawda
    • Gość: email Re: purpurowa milosc IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 11:28
      Życzyłem mu powrotu do zdrowia nie z takiego powodu ze sutannik podjął się
      krytyki, ale dla tego że jego wypowiedź jest niespójna, nie wiadomo o czym,
      nie sposób jej zrozumieć, jest napisana w jakimś dziwnym języku. Jeszcze raz
      życzę sutannikowi szybkiego powrotu do zdrowia.
      • Gość: sutannik Re: purpurowa milosc IP: *.3web.net 10.04.02, 15:30
        Gość portalu: email napisał(a):

> Życzyłem mu powrotu do zdrowia nie z takiego powodu ze sutannik podjął się
        > krytyki, ale dla tego że jego wypowiedź jest niespójna, nie wiadomo o czym,
        > nie sposób jej zrozumieć, jest napisana w jakimś dziwnym języku. Jeszcze raz
        > życzę sutannikowi szybkiego powrotu do zdrowia.

tak milo mi zyczysz, i szczerze; pewnie mnie kochasz (o jezu)?
        • Gość: olo Re: purpurowa milosc IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 11:44
          Widzę biedaku, że poniewierasz się po całej Polsce naszej kochanej. W Dąbrowie
          Cię nie chcą czytać, na ogólnopolskim byłes "wikarkiem". Ciekaw jestem jakiego
          nika sobie wybierzesz następnym razem. Twój umysł jest opętany ambicjami
          pisarskimi. Nie zdajesz sobie jednak sprawy, że nie wystarczy chcieć przekazać
          myśli, trzeba umieć je przekazywać. Nie wystarczy nienawidzieć, wystarczy nie
          kochać. Twój "wierszyk" wielkanocny był zaś nikczemny i oddawał charakter
          Twojego JA. Zagubionego chłopiecia , dziecięcia wieku. Pora przemyśleć siebie.
          • Gość: sutannik Re: purpurowa milosc IP: *.3web.net 01.05.02, 17:41
            a moze wpadne na spowiedz do ciebie wieczorem? maslo mam...
            • Gość: OLO Re: purpurowa milosc IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 13:40
              ZNALAZŁEŚ JUŻ SOBIE JAKIEGOŚ CHŁOPCA? WIOSNA W PEŁNI. HORMONY I NIE MA ŻE BOLI
            • Gość: olo Re: purpurowa milosc IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 11:23
              Sukienniku zaczynam się o ciebie martwić. Napisz coś
    • Gość: email Re: purpurowa milosc IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 11:07
      Nie kocham cię sutanniku.
      Popieram zdanie ola.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka