cover_wielki 28.09.04, 10:11 Wymień nazwy firm jednoznacznie kojarzacych się z Sosnowcem lub innymi miastami Zagłębia. To moze ja na poczatek Alvika. Bardzo znany producent odziezy sportowej i turystycznej. ;)Sosnowiec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barthez_06 Re: Konkurs - zabawa 28.09.04, 13:41 Duda - kazdy wie o co chodzi. Zaciekawiłeś mnie z tą Alviką. Tak się składa że właśnie jest zimno i siedzę sobie w pracy w polarze Alvika. Przyznam że trochę się zadumałem bo nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Konkurs - zabawa 29.09.04, 10:23 nie znam tej firmy. Jednoznacznie kojarzy się grupa ERGOM sponsor Zagłębia Sosnowiec Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 Re: Konkurs - zabawa 01.10.04, 14:15 Huta "Cedler" S.A. Technologie "Buczek" Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Konkurs - zabawa 02.10.04, 00:01 Zabawy nie koniec, szukamy dalej. Z tego co tu juz jest to chyba jednak Duda, ta firme kojarzy sie w Polsce z Sosnowcem ale jeśli mam nagradzać to za ten Jogser... Jakby nie było wiele tego nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PioSta KRAB-Technika!!! - na pewno, bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 16:34 ... to firma mojego Brata - i Bratankowie! Ale wiem, trudno, by szeroko znana, bo po prostu radzi sobie wykonując różne zamówienia to tu to tam i to nieźle. Więc kojarzy mi się dobrze. A napisałem, bo świetny pomysł. Przykład z Aviką potwierdza, jak można się wesprzeć. Mnie jeszcze w różny sposób, różne firmy: Teatr Zagłębia, bo historia ho, ho, (w Zagłębiu: Teatr Dzieci Zagłębia). Kono Muza (niegdyś i Momus i Metalowiec). Kombinat Zagłębia - Zakłady Mięsne Zagłębie (chyba nie ma już). Wanda. Ale i znalezione w internecie, teatr jednego aktora, zakłady kowalstwa artystycznego, konserwatorskie, czy fotografia Marka Derlatki. Fotografia: to długie lata firma p. Stelmaszczyka i później druga, jego ucznia, p. Wolskiego. Księgarnia przy Warszawskiej, jeden z "promotorów" UPR i samodzielnej przedsiębiorczości. Wszyscy dawni, pokoleniowi rzemieślnicy i kupcy sprzed wojny, którym udało się "przetrwać" komunę, lub niestety padli, przykładowo: Jaskólscy, Regieli, Garbaczewscy, Blajerowie, Cyndel, Woźniakowski - i wielu innych. Obecnie np.: Firma Błysk - znicze. Wydawnictwo Kappa. Huty - ale myślę, że przede wszystkim chodziło tu o prywatną, osobistą przedsiębiorczość ludzi "od nas", zwłaszcza tych, co weszli na większą skalę! Na razie tyle - resztę dopiszę. Aha, jeszcze może jedna, mniejsza firma, o której nic nie wiem, ale zauroczyła mnie w internecie, bo napisała dużo z "prezentacji Sosnowca", o historii - a nawet swojej działalności nie opisała jeszcze, bo strony w budowie. To firma Nowum - a wykonane już strony o Sosnowcu, to free.polbox.pl/n/nowum/ (początek o firmie, natomiast stąd przechodzi się do stron o Sosnowcu) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Konkurs - zabawa 17.05.05, 09:25 Zapomniałem, że cos takiego było. Stelmaszczyk i Wolski !! Bardzo trafne, tylko jedno ale to sa firmy które sa znane w Sosnowcu z renomą ale czy gdzieś poza Sosnowcem... hmmm... Na razie wiecej propozycji to nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Konkurs - zabawa 02.09.05, 23:18 A może jakas znana powszechnie firma zainwestowała albo chce zainwestować ? Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Zaskocze was - KWK Czerwone Zaglebie ;) 13.12.05, 14:33 Ktos cos jeszcze doda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulla25 Re: Zaskocze was - KWK Czerwone Zaglebie ;) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.12.05, 10:18 kopalnie to również:Sosnowiec i niwka Modrzejów. Ale jak wszystkie prawie firmy w Sosnowcu-nie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Zaskocze was - KWK Czerwone Zaglebie ;) 16.12.05, 22:08 Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta te firmy, a bytomskie owszem były ale nikt ich z Sosnowcem nie kojarzył :) Wande owszem tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosn Re: Zaskocze was - KWK Czerwone Zaglebie ;) IP: *.smstv.pl 16.12.05, 22:10 Coraz bardziej fatalna komunikacja k. Wandy sprawiła, że są tacy, którzy nie wiedzą, gdzie się ona mieści(ła). Kolonię Pstrowskiego to cholera jakoś znają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulla25 Re: Konkurs - zabawa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.12.05, 10:16 zapomnieliście o firmach odzieżowych:Wanda, Bytomskie, Politex, Intertex Odpowiedz Link Zgłoś