Dodaj do ulubionych

WYDLUZYC TRASE 815 DO KAZIMIERZA!komunikacjaPODpse

IP: *.deltanet.pl / 192.168.0.* 03.12.02, 02:10
dobrze byloby gdyby ktokolwiek pomyslal w tym miescie(mam na mysli
rzadzacych)o poprawie komunikacji miejskiej majacej na celu ulatwienie
spoleczenstwu zycia w tej metropolii) Z kazimierza o godz 8.28 jest bus 622
do centrum 2 min pozniej 34, tramwaj jest o tej samej porze!!!najlepsze jest
to ze nastepny bus do centrum jest za 50 min czy ktos dziala przeciwko
mieszkancom tej dzielnicy?????(CZEMU WSZYSTKIE SRODKI LOKOMOCJI SA
OJEDNAKOWEJ PORZE???)chyba TAK lepszy przyklad jest z busem o nr 815 to juz
jest klasyka wszechczasow!!!!bus ten przyjezdza do zajezdnii z katowic o :03
i :33 kazdej godzinki natomiast bus o nr 622 jadacy z centrum do kazimierza
jest na zajezdni o :03 :33 kazdej godziny czyli jest o tej samej godz co
815!!-jadacy w nim ludzie chcacy sie przesiasc na bus 622 zmierzajacy do
kazimierza moga co najwyzej popatrzec w jego piekny ogon!(czasem sie uda
zdazyc gdyz 622 czesciej jest zatrzymywany na swiatlach)!tj skandal!CZY NIE
MOZNA PRZEDLUZYC TRASY 815 POD KOPALNIE??TO SA AZ 4 PRZYSTANKI NIECALE
3KILOSY!!!CZY KOSZTY TEGO PRZEDSIEWZIECIA BYLYBY TAK WYSOKIE?RACZEJ NIE!
POTRZEBA DOBREJ CHECI ZE STRONY KZK GOP I RADY MIEJSKIEJ!
Obserwuj wątek
    • Gość: Megan Re: WYDLUZYC TRASE 815 DO KAZIMIERZA!komunikacjaP IP: *.deltanet.pl / 192.168.0.* 03.12.02, 22:05
      JESTEM ZA, A TRAMWAJ DO MACZEK( NA TEJ WSI JUZ KOMPLETNIE BRAKUJE POWIAZANIA
      ZE SWIATEM), A MAMY XXI WIEK.SKANDAL.JEDNOCZMY SIE W IMIENIU KOMUNIKACJI.
      • Gość: Rzopa Re: WYDLUZYC TRASE 815 DO KAZIMIERZA!komunikacjaP IP: *.deltanet.pl / 192.168.0.* 04.12.02, 01:07
        Megan nie wiem ,ale wydaje mi się że na Maczki to wam chyba lini tramwajowej
        nie przedłużą.Musicie byc cierpliwi i poczekać aż w naszy mieście zaczną budowe
        metra wtedy może dostaniecie przydział .
    • Gość: Rzopa Re: WYDLUZYC TRASE 815 DO KAZIMIERZA!komunikacjaP IP: *.deltanet.pl / 192.168.0.* 04.12.02, 00:59
      Podjęty przez Pete temat jest bardzo słuszny,ten kto mieszka w Kazimierzu
      Górniczym wie że jest to zapomniana dzielnica przez władze miasta.Można by
      powiedziec że jest dobra ,w końcu mamy dwa autobusy do Centrum i jeden
      tramwaj.Ale dlaczego do cholery różnice miedzy odjazdami są tak małe(1-2
      minuty).Dużą rzesze mieszkańców Kazimierza stanowią młodzi ludzie ,wielu z nich
      to studenci katowickich uczelni którzy po stresujących zajęciach chcą jak
      najszybciej dostać się do domu,jednak jest to nie możliwe gdyz tak jak Pete
      wspomniał nie ma szans by autobus 815 był wcześniej na przystanku Sosnowiec-
      Zajezdnia niż 622 w którym jest aż ciemno od ludzkich głów.Więc świetną myślą
      jest by trase autobusu lini 815 przedłużyć do przystanku Sosnowiec-Kazimierz
      Kopalnia.Lecz temat ten trzeba podjąć nie na forum internetowym,lecz trzeba
      złożyć odpowiednie pisma w odpowiednich urzędach,tylko nam młodzierzy
      kazimierzowskiej potrzebne jest wsparcie osób który mogły by pilotować tą
      sprawę.Liczymy również na nowo wybranych radnych z naszej dzielnicy,właśnie
      teraz nadszedł czas by zaczali spełniać swe obietnice w myśl hasła "Czas na
      dzielnice",a żeby nie okazało się to kolejna niestrawną "kiełbasą wyborczą".
    • Gość: marteczka Re: WYDLUZYC TRASE 815 DO KAZIMIERZA!komunikacjaP IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 02:57
      Nie wiem czy mi sie dobrze wydaje ale srodki komunikacji miejskiej maja sluzyc
      ludziom-miedzy innymi zostaly po to powolane i jak kazde przedsiebiorstwo
      powinny byc nastawione na zysk. Czy moze ludzie ktorzy mieszkaja w Kazimierzu
      nie sa traktowani jako potencjalni klienci? A moze jest ich za malo? Albo sa za
      bogaci i kazdy z nich ma swoj wlasny pojazd 4 lub 2 kolowy? Jezeli ktorys z
      panow/pan z wydzialu komunikacji miejskiej nie zna odpowiedzi na te pytania to
      zapraszam na przejazdzke autobusami lini 34 lub 622.Szczegolnie polecam
      wycieczke krajoznawcza na trasie Katowice-Sosnowiec(Kazimierz G.).Atrakcje tej
      wycieczki to:
      -bezposredni kontakt z wspolpasazerem autobus nr 815(ramie w ramie)(niestety
      nie ma mozliwosci rezerwacji miejsc siedzacych:(
      -dodatkowa atrakcja dla lubiacych wrazenia to przesiadka, czyli bieg po zdrowie
      na autobus nr 34(temu kto bedzie szybki moze sie uda zlapac autobus). A jesli
      nie to pozostaje spacerek- to tylko pare kilometrow.........
    • Gość: Kanar Re: WYDLUZYC TRASE 815 DO KAZIMIERZA!komunikacjaP IP: 80.48.113.* 10.10.03, 07:39
      A kupujecie chociaż bilety ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka