28.02.07, 22:24
Witam wszystkich,
Czy mogę Was prosić o opinię na temat łącza internetowego? Moja wiedza na ten
temat jest znikoma, a ostatnio mam duże problemy z połączeniem i planuję
zmianę na innego 'dpstawcę internetu'. Czy możecie polecić coś sprawdzonego?
Będę wdzięczna. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: miak Re: internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 23:07
      Ja nie przepadam za nasza telekomunikacja polska ale mam neostrade i jestem
      zadowolona.
    • Gość: de Re: internet IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 23:47
      powiedz coś więcej co to za problemy i jakiego masz dostawcę to może będzie
      można pomóc. To jest istotne bo przyczyny nie muszą leżeć po stronie dostawcy,
      tylko na przykład możesz mieć zawirusowany/źle skonfigurowany komputer.
      • bayrampasa Re: internet 01.03.07, 12:53
        Mam internet z kablówki <Sat Mont Service 512 kb> i głównym problemem jest
        trudność z połączeniem w 'godzinach szczytu'; prędkośc spada wtedy do minimum.
        Dzwoniłam do operatora który twierdzi, że wszystko jest w porządku...
      • bayrampasa Re: internet 01.03.07, 13:04
        Ostatnio kupiłam nowy komputer, był on konfigurowany przez osobę 'znającą się
        na rzeczy' i niestety problem ten sam co w przypadku komputera starego dodam iż
        sąsiedzi z bloku mają podobne problemy ( mają internet z tej samej firmy )
        • Gość: de Re: internet IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.07, 11:18
          No to prawdopodobnie się nic nie wskóra, mają za wolne łącze, a za dużo ludzi.
          Zorientuj się czy na Twoim osiedlu jest jakaś osiedlowa sieć z dobrym stałym
          łączem (dobrym znaczy szybkim, co najmniej 2 megabity). Jeśli nie, to trzeba by
          użyć Twojego kabla telefonicznego z tepsy, a więc Neostrada albo tzw. Bitstream
          Access, czyli Net24 z Netii lub Multimo (Energis). Neostrada jest najdroższa z
          tych trzech, a działa to wszystko na tej samej zasadzie, kwestia już tylko
          Twojego zaufania do mniej popularnych firm. Ja korzystam z Net24 na łączach
          tepsy i jestem zadowolony. Polecam poczytać:
          www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html
          www.multimo.pl/
          www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/internet_w_domu/neostrada_tp/
          forum.neostrada.info
          Na tej ostatniej stronie znajdziesz informacje użytkowników na temat tych
          wszystkich usług, a także innych, które jeszcze nie są za bardzo dostępne w
          naszym regionie (np. Dialog), a także Chello itp.
          • Gość: Zagorze Re: internet IP: 193.151.48.* 02.03.07, 18:18
            Ja mam neta w Ask Stream. Net chodzi mi dobrze cały czas. Nie ma zadnych
            problemów w godzinach szczytu. Tez mam 512, ale teraz do 15 marca jest taka
            promocja, ze nowi za 1 mega placa mniej niz ja "stary" klient za 512. Ich
            strona to www.fucio.pl
            • bayrampasa Re: internet 04.03.07, 10:33
              Dziękuję Wam bardzo za sugestie i pozdrawiam:)
        • Gość: AGNIESZKA Re: internet IP: *.devs.futuro.pl 16.03.07, 07:23
          JA KOZYSTAM Z TELE 3 I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA.OPŁATA 50 ZŁ ZA MIESIAC,CHYBA
          ZE GDZIEJ JEDZIESZ,TO PŁACISZ MNIEJ LUB WCALE JAK CIE CAŁY MIESIAC NIE
          MA.JESTEM ZADOWOLONA Z SZYBKOŚCI,ADMIN.NIE CZEPIA SIE CO SIE SCIAGA.PRZYJEZDZA
          NA KAZDE WEZWANIE.PODPIENCIE NIC NIE KOSZTUJE.TERAZ BEDE ZMIENIAC NA RADIOWKE I
          TEZ ON WSZYSTKO WYKLADA Z SWOJEJ KIESZENI.WSZYSTKO ZAŁATWIAŁAM W KWIACIARNI
          AKCENT NA WAWELU W SOSNOWCU ,TAM JEGO ŻONA UDZIELA WSZELKICH INFORMACJI.
          • Gość: ania do Agnieszki IP: *.chello.pl 16.03.07, 20:25
            Nie musisz tak krzyczeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka