Dodaj do ulubionych

zaginęła kotka

IP: *.c30.msk.pl 01.07.07, 18:22
Dziś ok godz 11 na ul. Białostockiej zaginęła kotka tri kolor, brąz z białym i
czarnym. nie ma znaków szczególnych, łagodna, kochana , zadbana. wiek ponad 2
lata.nie ma identyfikatora. Reaguje na imie Titi. za kotem płacze dziecko. Kot
nie wychodzący, typowo domowy. za jakiekolwiek informację bardzo dziękuje.
\gg 8986420
tel 50607639

edyta
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: zaginęła kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:27
      porozklejej ogłoszenia i zaproponuj nagrodę!
      kiedys też zginął mi kot i pamiętam jak całymi godzinami go szukałem...wrócił
      sam
      radzę intensywnie szukać, czas dziala na niekorzyść
      daj zdjęcie to ułatwisz wszystkim zadanie, napisz do sosnowiec.info.pl, może
      pomogą
    • Gość: edyta Re: zaginęła kotka IP: *.c30.msk.pl 01.07.07, 20:39
      zdjęcie kotki mam tylko takie
      nikolka.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?2,1
      oczywiście jeżeli ktoś znajdzie Titiego gwarantowana nagroda.dziękuje !!
    • Gość: edyta Re: zaginęła kotka IP: *.c30.msk.pl 02.07.07, 20:48
      kotki nadal nie ma :(ogłoszenia rozklejone, do gazet poszły maile.
      • Gość: as Re: zaginęła kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:23
        będę miał oczy szeroko otwarte,
        PS posprawdzaj okoliczne komórki i piwnice
        • Gość: as Re: zaginęła kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:45
          jeszcze raz ja
          radzę po kilka godzin dziennie spacerować po okolicy- mogł uciec np przed
          psami??
          • Gość: edyta Re: zaginęła kotka IP: *.c30.msk.pl 03.07.07, 00:02
            jeśli chodzi o piwnice to u Nas na osiedlu sa okna pozabijane tak,że koty wejść
            nie mogą, a drzwi zamknięte na klucz. wychowała się z naszym psem wiec nie wiem
            jak zareaguje na inne. szukamy. dziś rozwiesiłam ogłoszenia i dałam do gazet
            info. moj pies szaleje pod balkonami i krzakami ale jej tam nie widzę.
            dziękuje za wsparcie. edyta
            • Gość: ania Re: zaginęła kotka IP: *.telpol.net.pl 03.07.07, 11:30
              mieszkam w pobliżu i widziałam ogłoszenia,oczywiście też wypatruję Twojego
              kociaka...szukałaś go w pobliżu działek,może tam się zagubił?
    • lena_zet edyta 03.07.07, 15:26
      dostałam maila, ale niestety nie mogę odpisać, ponieważ nie można się połączyc
      z serwerem, ech.
      Zastanawiam się co więcej można robić niż poprostu szukać, szukać, szukać....
      Przede wszystkim tak jak już pisali, informacja o nagrodzie mobilizuje więcej
      osób do poszukiwań.
      Z którego piętra kotka wypadła?Bo czy ona jeszcze w ogóle żyje....
      Pisałaś, że pies wyczuwa kotkę.To dobry znak, pozwól mu grzebać, wąchać, chodź
      z nim po krzakach, szybciej twój pies wywącha kotkę niż wy ja dojrzycie.Kotka
      pewnie jest głodna (o ile żyje), nie wiem czym ja karmiłąś w domu, bo moje koty
      najszybciej reagują na odgłos przesypywanego suchego pokarmu, może chodź wokół
      bloku i , przsypuj, nawołuj?
      Mnie kiedyś wyskoczył z okna kotek, którego miałam na tymczasie, to było w
      poniedziałek rano.... Szukałam go do czwartku włącznie, całe noce poszukiwania
      trwały, znalazłam wtedy mnóstwo czarnych kotów, ale mojego dopiero w
      czwartek.Przybiegł na zawołanie słysząc głos mojej córki!To też jest
      sposób.Obszukaj też dokłądnie swoją klatkę, kotka po zapachu psa mogła ukryć
      się na jakimś piętrze, w korytarzy piwnicznym itp.
      Powodzenia!Chętnie pomogłabym szukać, ale moja sunia jest po operacji i wymaga
      opieki.
      • Gość: edyta Re: edyta IP: *.c30.msk.pl 03.07.07, 16:40
        Szuakałam już chyba wszędzie. Najgorsze,że z Niki mam ograniczoną możliwość
        szukania :/. więc szukam wtedy kiedy mogę. dziś porozklejam jeszcze ogłoszenia,
        miało się dziś w echodnia pokazac nie wiem czy jest, nie miałam gazetki.dziękuje
        za dobre rady.
        • Gość: edyta mam info. IP: *.c30.msk.pl 03.07.07, 20:40
          wróciłam ze spaceru. Panie widziały kota w niedzielę,głaskały itd.ale ,że wtedy
          nie było ogłoszenia nie wiedziały czyj to. potem idę przejśc się, bo to blok na
          przeciw mojego.
          • Gość: as Re: mam info. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:22
            pojeździłem tam trochę na rowerze, ale niestety nie widziałem kotka
            swoją drogą nie widziałem też ani jednego ogłoszenia, a przydałyby się nie
            tylko na biał.ale też w promieniu 500 metrów
            kot na pewno żyje, trzeba tylko go znaleźć
            PS na pocieszenie podam, że kot moich kumpli odnbalazł się po kilku miesiącach-
            mieszkał w baraku robotników koło ul Gwiezdnej
            będzie dobrze! ważne że masz już jakąś wiadomość
            zadzwoń też do schroniska na baczynskiego
          • Gość: as Re: mam info. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:29
            a przy którym bloku byl widziany kotek w niedzielę?
            • Gość: as Re: mam info. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:37
              aha i podaj właściwy telefon bo ten u góry jest zbyt krótki

• lena_zet edyta 03.07.07, 22:39
            mogę ci jutro nadrukować ogłoszeń czarno białych, nie ma
            problemu!Potrzebowałabym tylko dodatkowe informacje typu: maść, zdjęcie, wiek,
            imię, jak reaguje na ludzi, twój nr telefonu itp.Podrukuję ci i podrzucę po 16
            pod dom.Jeśli chcesz, oczywiście.Odezwij się na skrzynkę lub tu na forum.
            • edycia274 Re: edyta 04.07.07, 00:28
              Ogłoszenia są, rozwieszałam. dzięki nim dzis raz kobiety powiedziały,ze
              widziały, i dzis o 23 zadzwoniła pani,że kota się bije na jezdni z innym kotem.
              poleciałam ale już nie było.rozwieszam kiedy tylko mogę. wiesz pracuje od 8 do
              16, potem chodzę z Niki a z nią troszkę cięzko. lena za każdą pomoc jestem
              wdzięczna. wyślę ci też maila i napiszę tu, bo maile coś nie dochodzą. Kotka ma
              2 lata. maść tri kolor, biały brąz, czarny. reaguje na imię TITI, bardzo ufna,
              lgnie do ludzi. fotkę zaraz wyślę na maila. ja też rozwiesiłam czarno białe bo
              nie mam możliwości koloru.
              wszystkim za pomoc dziękuję.
            • edycia274 Gościu As 04.07.07, 00:29
              mam pytanie czy jakbym zapłaciła jakąś kwotę byłbyś w stanie na rowerze
              rozwiesić ogłoszeń trochę? trochę jestem uwiązano czasowo :(
              a mój numer 507607639 z nerwów za krótki dałam
              • marta.kunc pelny obraz 04.07.07, 00:58
                zeby nie bylo watpliwosci:)
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=65188017
                • edycia274 Re: pelny obraz 04.07.07, 01:00
                  i co chciałaś tym udowodnić? Naszą wymianę zdań?
                  • edycia274 a już wiem 04.07.07, 01:15
                    Pani Marta kunc zaznacz,ze kot został wyrzucony. Tak przez moje dziecko. nie
                    będę się rozpisywac bo już wszystko napisałam . Pewnie będzie czemu o tym nie
                    napisałam. Nie bo najpierw było ważne to ,że go nie ma , i jak szukac by znalazł
                    si.ea jak bym najpierw napisała,że wyrzucony znów bym wysłuchała,że jestem
                    głupia, i kota się mi nie chce szukać.
                    Kota nadal szukam.
                    pozdrawiam.
                    • edycia274 Re: a napiszę jeszcze 04.07.07, 01:28
                      tak przez chwilę teraz pomyślałam i...byłam wtedy w wc i nie wiem co się
                      naprawdę stało, może kot sam się wspiął i wyleciał a ja Niki posądziłam bo tez
                      tam była, stała i pokazała tam kot?przecież mogło tak być. może za szybko
                      napisałam,że to Nika zrobiła. ech
                    • hurricaine Edyto, zwierzę to nie pluszak 05.07.07, 10:21
                      Jeżeli w jakiś sposób lubisz kotkę - poszukaj mu nowego domu.

Oczywiście, jeśli się znajdzie...

Zwierzę naprawdę nie jest rzeczą i MA PRAWO do odpowiednich warunków życia.
                • Gość: h Re: pelny obraz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 01:36
                  Czytałam i tamten wątek... Naprawdę sądzisz, pani Marta.kunc, że w znalezieniu
                  kota pomożesz, wykazując Edycie, że ma okna niezabezpieczone? Albo dziecko
                  nadpobudliwe? [Jakby sama o tym nie wiedziała...]. A masz jakieś pojęcie o
                  nowofunlandach? Bo, że wiesz, jak być wredną zołzą, to nie ulega wątpliwości...
                  Łatwo jechać po słabszym, nie? Zwłaszcza w nieszczęściu. Może nie każdy ma tak
                  odważne koty, jak Ty, tak dobrze zabezpieczone okna i tyle zdrowego rozsądku...
                  Oraz siły.
                  Może , jeśli masz być wredna i bezproduktuwna, to stul śliczny dzióbek i się
                  nie wtryniaj po prostu...
                  • edycia274 Lena !!! 04.07.07, 07:16
                    Ja właśnie dię do pracy proszę puść mi na mój numer sygnał będę do ciebie
                    dzwonić !!!!!! dziękuje 507607639

co do kota i psa jeszcze, kota pojawił się w domu jak Nika była malutka i nie
                    było wiadomo nic u niej o zespole nadpobudliwości. i do tej pory z kotem żyła
                    bardzo dobrze, a jeśli chodzi o psa to co będę pisać . miłość między Niki a Aką
                  • hurricaine Nie każdy powinien mieć zwierzęta 05.07.07, 10:23
                    Sytuacja w której dziecko z powodu choroby jest dla zwierzaka niebezpieczne nie
                    jest ani typowa ani normalna ani nie do rozwiązania.

Kotu można przecież znależć nowy dom.

Dziewczynki też mi bardzo szkoda - naprawdę potrzebne jej takie emocje jak nie
                    dając się kontrolować zwierzak?
                • Gość: h Re: pelny obraz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 19:38
                  Zdumiewjące... Na kocim forum i z koleżaneczkami pani Marta taka odważna... A
                  tu nie odpowie... Aż żal, że tam pisać nie mogę... Niech ją ktoś zawoła, to jej
                  słów kilka chęteni powiem na temat przydatności dos...nia w poszukiwaniu kota...
              • edycia274 Re: Gościu As 04.07.07, 19:30
                proszę daj mi znac czy możesz mi pomóc. ok? dziękuje
                • Gość: as Re: Gościu As IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:57
                  ja dzisiaj jeżdziłem około godziny na Białostockiej i niestety nici z poszukiwań
                  ale ogłoszeń jak nie było tak nie ma...
                  ja stawiałbym na pobyt kota na polach między Lenartowicza a Białostocką( w
                  krzakach)-weźcie psa może ją wyczuje?
                  niestety z powodu pracy w różnych porach ciężko mi pomóc więcej choć mam oczy
                  dookoła głowy
                  • edycia274 Re: Gościu As 05.07.07, 00:14
                    kurde jak ogłoszen nie ma, teraz jeszcze byłam i dawałam, lena zet mi dowiozła
                    śieże. co wsiąkają? pojawiło się na sosnowiec info też ogł. szukałam właśnie na
                    tych polach bo tam wczoraj ją widziano. ja też przez prace jestem bardzo
                    ograniczona. ale dzięki za pomoc !!
    • edycia274 prosba !!! 04.07.07, 23:46
      ponieważ jestem bardzo ograniczona czasowo i nie mam kiedy kota szukac , praca
      potem dziecko. czy ktoś jest w stanie
      pomóc???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      • Gość: Ewa Re: prosba !!! IP: *.bsk.vectranet.pl 07.07.07, 15:39
        Edyto, jak tam kotek?? Mam nadzieję, że się znalazł.
        • Gość: as Re: prosba !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 20:05
          wczoraj znowu szukałem w krzakach ale bez efektu

• edycia274 Re: prosba !!! 07.07.07, 20:52
            ja miałam ostatnio tel o 23,że jest przy białostockiej 27 poleciałam ale jej już
            nie było. jak byłam w pracy dzwoniła kobieta,że ją widzi więc prosze aby ja
            złapała. niestety nie chciała. koty nadal nie ma
            • ryszard51 Re: prosba !!! 07.07.07, 22:01
              pojeżdzę tam jutro

to była wreszcie dobra wiadomość!
              szkoda, że plakaty nie zawierają kolorowych zdj ęć
              • Gość: ania Re: prosba !!! IP: *.telpol.net.pl 07.07.07, 23:11
                witam,to ja pisałam smsa o 23 w czwartek,wczoraj też widziałam tego kotka przez
                okno,ale kiedy poszłam po niego okazało się że to nie jest ten poszukiwany-ten
                który biega koło śmietników jest biały z szarą łatą na grzbiecie.Niestety w
                nocy i z 6 piętra tego nie było widać...
              • edycia274 Re: prosba !!! 07.07.07, 23:32
                no nie miałam możliwości wydrukowania, druknęłam takie w pracy. Wiem,że kolorowe
                by dały większe możliwości. wiem, tez że titi wychodzi w nocy, ja akurat nie mam
                jak wyjśc, mąz w pracy :( w tyg jestem w pracy od 8 do 16. dlatego prosze jak
                ktoś ja zobaczy niech złapie.

Tak do Pani dzwoniłam, bo Pani smsa pisała. ale tez miałam tel innego dnia,że
                tam jest, poszłam ale jej nie było już. :(
                • Gość: as Re: prosba !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:57
                  napisz koniecznie na ogłoszeniu, że kot ma też kolor pomarańczowy na futrze- to
                  się rzadko zdarza u kotów
                  • edycia274 jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!1 09.07.07, 23:53
                    przed chwilka ją przynioosłam, czarek ją zauwazył na spacerze.przyszedł,ze jest
                    w sypie. poleciałam z tunczykiem, zawołałam i wyszła. jutro weterynarz ;)
                    wszystkim za miłe słowa dziękuje
                    • Gość: dddddd Re: jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:40
                    • Gość: as Re: jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:45
                      no wreszcie!
                      pozdrawiam
                      i zapodaj jakieś fotki kota po odnalezieniu
                    • Gość: brunchilda biedny kot, szkoda, ze nie znalazl nowego domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:10
                      za tydzien pewnie znow wyleci za okno :(
    • Gość: dddddd Re: zaginęła kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:46
      uppssss!!z wrażenia za szybko nacisnęłam enter;)bardzo, bardzo, bardzo się
      cieszę!!!sama mam w domu trzy koty więc mogę sobie tylko wyobrazić co
      przeżywałaś przez ten tydzień:((no ale teraz to już tylko się cieszyć, że
      wróciła:)))sprytny kotek, brawo Titi!!!
    • ewa553 Edyto, 11.07.07, 11:55
      bez zlosliwosci i spokojnie: moze znajdziesz kogos u kogo Twoj Kotek bedzie
      mial spokojniejsze zycie? Bo za coreczke przeciez zareczyc nie mozesz.....
      • Gość: as Re: Edyto, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 17:22
        odwalcie się od niej!
        zobaczcie na zdjęcia z bloga, mało gdzie zwierzęta mają takie warunki!
        i cieszcie się, że nie musicie się stawiać w jej sytuacji
        życzę wytrwałości Edyto
      • edycia274 Gościu As 12.07.07, 00:59
        dzięki za dobre słowa i chęć pomocy. kota wypielęgnowana ma się dobrze, sypia z
        Niki. w dziEń śpi w szafie sobie :))
        foty dam, tylko aparta pożyczę :)))
        napisz do mnie nA GG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka