Gość: agata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 12:40 witam szukam opini osób które sterylizowały kotkę w sosnowcu jakiego weterynarza polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja polecam... Re: sterylizacja kotki w sosnowcu!!!!! IP: *.3s.pl 03.09.07, 15:15 polecam panią weterynarz w Klimontowie,koło poczty ulica zdajsie Zapolskiej.Tylko przyjmuje dwóch na zmiany babka i facet.Kobieta ma wspaniałe podejście do kotów i nie zdziera jak co niektórzy,ja jeżdze do niej z drugiego końca miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: sterylizacja kotki w sosnowcu!!!!! IP: *.chello.pl 12.09.07, 01:25 nikt wiecej nie wie chętnie też sie dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet trzeba uważać 12.09.07, 08:13 ponieważ najczęściej stosowaną metodą jest usuwanie samych jajników a pozostawienie macicy.Ja jestem za wycięciem również macicy, więc zawsze dopytuję jaką metodą stosuje dany weterynarz.Przez ostatnie dwa lata miałam wspaniałą sunię (odeszła 7 września b.r.), ponieważ była zaniedbanym psiakiem i wymagała ciągłych wizyt+operacji szukalismy wytrwale dobrego weterynarza.I znaleźliśmy-w Katowicach.Nazywa się Aleksander Gierek i przyjmuje na ulicy Ceglanej (Muchowiec).Jeśli chcesz, mogę podać nr telefonu, zadzwonisz, wypytasz.Dodam, że leczę tam również drugą sunię i koty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galalitka Re: sterylizacja kotki w sosnowcu!!!!! IP: *.smstv.pl 30.09.07, 14:04 ja polecam weterynarza na Struga (Kozielski). Jezeli chodzi o zabiegi i operacje to nie poszlabym ze zwierzakiem do nikogo innego (fakt ze bierze wiecej niz inni i to jest spory minus) Co do Klimontowa to ja mam calkiem inne doswiadczenie. Ta pani weterynarz byla bardzo opryskliwa i zwierzaka miala gdzies (tak bylo kilka razy dlatego zrezygnowalam z niej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: sterylizacja kotki w sosnowcu!!!!! IP: *.chello.pl 01.10.07, 18:37 Ja nie polecam Kozielskiego. Moim zdaniem nie jest dobrym lekarzem a do tego bardzo nie miłym i zdziera kupe kasy!!!!!!!!!!!!!!!! Mam niemiłe doswiadczenie psiaka chciał uśpić a inny lekarz wyleczył!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Problem po sterylizacji kotki IP: 83.230.121.* 02.10.07, 10:07 witam, podepnę się pod temat, żeby nie mnożyć wątków. Kotka po sterylizacji rozlizała sobie szew i teraz trafiła do kociego kombinezonu. Weterynarz powiedział, że teraz będzie się goiło 2 tygodnie. Czy ktoś miał taką sytuację? Poza tym w kombinezonie straciła apetyt. Trochę się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Problem po sterylizacji kotki 02.10.07, 10:28 Cześć Michał Kiedy kotka była sterylizowana? Moje kocisko niczego nie rozlizało a i tak szwy zostały wyciągnięte po 13 dniach, więc dwóch tygodniach.Zwyczajowo tyle to trwa, niby po 10 dniach, ale większość zwierzaków ma ściagane szwy po upływie 2 tygodni.Z pewnością rozlizanie rany wpływa na gojenie się, ale tymi czternastoma dniami to się naprawdę nie przejmuj. B.dobrze zrobiłeś zakładajac kotce kombinezom, znam przypadek, w którym kotka dwa razy wyciagnęła sobie szwy czego efektem były 3 narkoze i trzy szycia..... Apetyt wróci, narazie pewnie pobolewa kotkę brzuchol, no i pewnie złości sie na kombinezon :) Mam teraz psa na tymczasie (znaczy zostaje na stałe), dopiero w tydzień po kastracji zaczął normalnie jeść, wcześniej to dziubał na siłę koci pokarm (psiego nawet wąchać nie chciał). Michał, spróbuj kotkę dokarmiać mokrym jedzonkiem, z pewnością posmakuje jej lepiej niż suche (teraz tylko).I w razie jakby wystąpiła opuchlizna w obrębie szycia, kup maść esceven i smaruj pomijając szwy. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Problem po sterylizacji kotki IP: 83.230.121.* 03.10.07, 06:38 Ta nasza miała chyba rozpuszczalne, bo rana się nie zasklepiła i po prostu rozwarła. Kotek nie chciał jeść bo był w swoim ubranku, jak go uwolniłem na parę godzin, to zaczął do chodzić do siebie. Na noc znów mu założyłem. Nie wiem co gorsze, trzymać go w tym, czy bez. Starsza kotka miała zwykłe szwy i wszystko było ok, bez żadnych ubranek. Dzięki Lena, wiem że w sprawie zwierzaków można zawsze liczyć na Twoje odpowiedzi na tym forum :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś