Gość: cuda IP: 195.225.246.* 05.03.09, 20:43 wszystko niech likwiduja w polsce sa cuda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziut Re: Likwidacja Okfens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:25 i cuda beda... ale chyba nie za naszego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowek Re: Likwidacja Okfens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 20:17 taki zakład ? PROKURATOR !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Likwidacja Okfens IP: 77.252.70.* 12.03.09, 11:40 Pracowałem w tym dziadostwie. Zarobki marne, wielopiętrowy biurowiec na który harowaliśmy i przełożeni po zawodówce. To musiało kiedyś paść. Gdzie ja teraz w Czeladzi znajdę robotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrus Re: Likwidacja Okfens IP: *.chello.pl 13.03.09, 12:09 to szeryf WITEK i ,,kasjer" GAZDA wykończyli firmę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoulMaster Re: Likwidacja Okfens IP: *.chello.pl 14.03.09, 21:22 Panowie to tylko racjonalne myślenie Rządu Francuskiego w dobie kryzysu gospodarczego obietnice dotacji do nowych miejsc pracy ? poskutkowało ? Wystarczyło pomyśleć i wszystkie firmy francuskie zwijają się z Europy aby stworzyć miejsca pracy u siebie w kraju . Brawo Rząd Francuski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anette Re: Likwidacja Okfens IP: *.centertel.pl 16.03.09, 19:01 Ta firma z wieloletnią tradycją w latch 90-tych nr 1 w Polsce i w Europie Środkowo-Wschodniej. Od momentu odejścia "key employment" przyszli nowi ludzie do Zarządu nie mający zielonego pojęcia o zarządzaniu firmą okienną w tej trudnej branży. Jedynem determinantem wyboru Zarządu przez Lapeyre-Saint Gobain- czyli francuskiego właściciela była- biegła znajomość j. francuskiego............. Brak zarzadaznia kosztami zaopatrzenia w surowce strategiczne, brak konkurencyjności oferty i konsekwentnej rozbudowy sieci dystrybucji- m.in w oparciu o włase biura handlowe- to główne grzechy Zarządu, który trzeba ocenić wybitnie negatywnie. Panowie byliście totalną pomyłką i zepsuliście firmę z takimi tradycjami. Zwalanie na poprzedni Zarząd- to brak odpowiedzialności- no bo co zrobiliście przez ostatnie 3 lata? Braliście pieniądze za darmo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Likwidacja Okfens IP: *.centertel.pl 16.03.09, 19:19 Profesjonalizm i Amatorszczyzna to 2 różne Restauracje: Niech Pan zgadnie Panie "Prezesie" Witek w której powinien Pan zjeść ostatnią wieczerzę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Likwidacja Okfens IP: *.centertel.pl 16.03.09, 19:19 Profesjonalizm i Amatorszczyzna to 2 różne Restauracje: Niech Pan zgadnie Panie "Prezesie" Witek w której powinien Pan zjeść ostatnią wieczerzę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asvel Re: Likwidacja Okfens IP: 83.142.219.* 22.03.09, 18:01 żałosni są , polityka upadał od dawna, jestem pracownikiem , ale zal było patrzeć na posuniecia zarzadu , jak i zatrudnienia takich idiotów na stanowiskach kierowniczych jak "mistrz" K.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz Re: Likwidacja Okfens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:28 Ludzie !!! Ostrzegam wszystko i co tylko chcecie ale nie Saint- Gobain i Francja. Jest tylko jedno słówko w.. z Polski. I tyle. Wy Francuzi nie rozumiecie tego rynku, macie swoje chore procedury, zatrudniacie błaznów itd. Nie chcemy was !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakonnica Re: Likwidacja Okfens IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 23:41 Przecież mogliście zakład uratować, to było bardzo proste i to kilkoma metodami: 1 - wykupić Zakład i wygonić francuzów, zostać krajowymi kapitalistami 2 - sami zacząć rozprowadzać produkcje 3 - brać wypłatę w ramach i oknach 4 - produkować poniżej wartości rynkowej i samemu dopłacać 5 - skończyć jakieś szkoły i przejąć ten biurowiec ze stanowiskami kierowniczymi. 6 - zrobić rewolucje i wrócić poprzedni uztrój. Jeśli ktoś z Was jeszcze się nie wyleczył to zapamietajcie sobie - jak ktoś kupuje fabrykę i rozkreca produkcję to nie po to aby robotnicy mieli dobrze, robi to po to aby samemu mieć dobrze. Tak jest wszędzie i w każdej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Likwidacja Okfens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 21:32 wystarczyło i wystarczy rozliczyć łajdaków. Przejęcie okfens było typowo wrogim przejęciem. " Dobre rady " typu; " zrobić rewolucję, stać się kapitalistą / kanalią" itp. , należy na dzień dzisiejszy zachować dla siebie na " lepsze czasy" inwentaryzacji dokonań" i rozliczeń. Ten " przyjaciel od dobrych widać, że " skończył " jakieś" nie te szkoły, prawdopodobnie " jakieś zaoczne kursy sz... i h.... " Wątpliwe, czy tak jest wszędzie aby samemu mieć dobrze, kosztem nieszczęść innych, po trupach - mentalność szubrawca i kanalii. Czy tak jest np. w Francji , czy tak jest wkażdej branży, oprócz branży, tu należy zgadnąć jakie branży " ...... ? " Czy logo Saint- Gobain jest synonimem kloszardów pod mostem. Niestety takie skojarzenia się same nasuwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Likwidacja Okfens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 21:34 Mam wrażenie że pi, pi , pi zakonnica ma jeszcze dupę śliską od wazeliny. Komu ty pi, pi, pi stara pi, pi, pi usługiwałeś w Okfensie ?. Jaką ty pi, pi bierzesz wypłatę , też w ramach i oknach ? Zastanowiłeś się kto na Ciebie pracuje ty pi, pi stary pi. Pewnie siedzisz tam jeszcze na stołku, który wypracowali dla ciebie ludzie z produkcji , bez "jakiś tam szkół " ( cytuje twoje słowa ty pi ) . Jakim prawem zabrałeś tu głos na tym forum ty pi. I jeszczo jedno pi zapamiętaj sobie jedno to ty jesteś kawałkiem pi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "proboszcza" Re: Likwidacja Okfens IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 22:43 Niestety, wrzaskliwy postkomuchu - trzeba bylo się zastanawiać wcześniej, wtedy kiedy obalałeś ustrój w którym byłeś "klasą panujacą". Teraz to już po ptokach. Rządzić i domagać się szacunku, świadczeń i socjalu - to se możesz na swoim, jak se kupisz to będziesz miał. Jak robisz u kogoś to licz się z tym że dostaniesz tylko ochłapy z tego co on zarobi. I możecie se tu wypisywać piękne bogobojne słowa, zganiać na wszystkich i wszystko, ale taka jest brutalna prawda. I tak jest na całym cywilizowanym świecie. Liczysz sie tylko wtedy gdy jesteś potrzebny, jak znajdzie się "murzyn" który będzie robił taniej i więcej - zawsze wylądujesz za bramą, nie ważne ile masz dzieci i lat pracy. A od pomocy społecznej, abyś nie umarł z głodu jest "państwo" a nie pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz do zakonnic Re: Likwidacja Okfens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 19:44 Posłuchaj zakonnico codziennie na świat przychodzą kolejne osobniki. Jedne z nich stają się ludzmi a inne kawałkiem .... Myślę że powinnaś stanąć przed lustrem i zadać sobie pytanie dlaczego jestem w tej drugiej grupie. Twoje metody o których piszesz 28.03 świadczą o tym że nie rozumiesz ludzi pracujących w tym zakładzie i ich żalu po tym jak nieudolny inwestor i zarządcy zniszczyli ich dumę. Jeśli chodzi o szacunek to powinien domagać się go każdy człowiek ( i tu znowu podkreślam że ty jesteś w tej drugiej grupie więc tego nie rozumiesz ). Jeśli dla ciebie cywilizowany kraj wiąże się z rozpieprzaniem firm to mamy różne zdanie na temat tego co jest cywilizacją. Dla mnie to o czym piszesz jest barbarzyństwem a nie polityką cywilizowanego świata. I jeszcze jedno jeśli jesteś Polakiem to doskonale wiesz że pojęcie "państwo" u nas nie istnieje. Myślę że powinniśmy zakończyć dyskusję i życzę Miłych Świąt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Likwidacja Okfens IP: *.chello.pl 04.08.09, 22:35 Wasze Matki Golą Klatki :) Jebać okfens Odpowiedz Link Zgłoś
aneta4321 Re: Likwidacja Okfens 20.11.09, 12:26 Witam Pracowałam w tym bałaganie, żadnej wewnętrznej spójnej polityki. Niestety mamy to co kiedyś przewidywali co niektórzy. Kiedy sprzedamy nasze zakłady w obce ręce, to nikt nie zatroszczy się o losy pracowników. Ten zakład tak naprawdę miał jedno zadanie w grupie Saint Gobaint-generować straty, aby nie płacić wysokich podatków od zysków. To było widać po polityce firmy, robiono wszystko aby na siłę doprowadzić zakład do bankructwa. Podziękujmy za to RZĄDOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bab Re: Likwidacja Okfens IP: *.quarto.pl 20.11.09, 14:36 Niestety miałam "wątpliwą przyjemność" współpracować z tą fimą. Polityka tej firmy przerażała mnie, firma od kilku lat wykazywała ogromne straty, zero zysków, takż eniestety było to do przewidzenia że prędzej czy później ogłosi upadłość.... Szkoda tylko tych ludzi, którzy stracili tam pracę.... Odpowiedz Link Zgłoś