Dodaj do ulubionych

"Nowe Zagłębie"

IP: *.telpol.net.pl 05.04.09, 11:39
Czy znacie to pismo? Tygodnik? Miesięcznik? Gdzie można kupić? Kto redaguje?
Obserwuj wątek
    • Gość: angie Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:01
      ja kupilam w empiku. Fajnie wydane - zwrocilam uwage przez kolorową okladkę.
      Środek bez zahcwytów, ale w sumie sporo ciekawych tekstów. Ciesze sie ze mamy w
      koncu magazyn lokalny. \

Acha, to chyba dwumiesięcznik
    • Gość: as Re: "Nowe Zagłębie" IP: 212.106.140.* 07.04.09, 15:14
      Wydawcą jest Związek Zagłębiowski. Redaguje kolegium. Dwumiesięcznik. Do nabycia już od jutra nr 2 w sieci Kolportera, Ruch i EMPiK
    • Gość: Rutka Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 07.04.09, 19:43
      Dziękuję za informacje.
      • Gość: Pitu pitu Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 21:58
        Czy ktoś uważa nas tu za idiotów ?
        Robienie na forum zajawek kryptoreklamowych może odnieść całkiem
        odwrotny skutek...
        • Gość: Rutka Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 08.04.09, 07:00
          Być może sam siebie (podświadomie?) uważasz za idiotę. Mnie interesuje kwestia, jak się sosnowieckie sprawy mają w prasie, na portalach itp. A nie mają się za dobrze. Z tego powodu witam z nadzieja "Nowe Zagłębie".
          • Gość: do Rutki... Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 08:43
            ... i pytasz o to na portalu gazety dla której wszystkie lokalne
            gazetki są konkurencją ? Też mi się wydaje że tak pytanie jak i
            odpowiedzi pochodzą od samego "Nowego Zagłębia"
            • Gość: profesor p. Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 13.04.09, 13:16
              do: do Rutki

Szukacjcie a znajdziecie... Jak nie tu to na innych forach ale
              zawsze gdzieś...
              A pytania nie pochodzą od redakcji ponieważ redkacja lepiej się
              potrafi reklamować niż na jakiś podrzędnych forach i portalach.Poza
              tym ma ważniejsze rzeczy na głowie czyli wydanie numeru by zadowolić
              odbiorcę.
              • Gość: Morski Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 22.04.09, 16:27
                No to byłoby chyba śmieszne, żeby redakcje w ten sposób się promowały. Z tego, co widziałem, to całkiem poważne, kolorowe pismo. Wygląda fajnie. Cieszę się, że wreszcie coś o Zagłębiu!!!!!!
                • Gość: kluk Re: "Nowe Zagłębie" do Morskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 16:47
                  No może byłaby śmieszna taka kryptoreklama tyle, że tą redakcję stać na dużo
                  gorsze rzeczy wiem coś o tym niestety.
                  • Gość: Rutka Re: "Nowe Zagłębie" do Morskiego IP: *.telpol.net.pl 27.04.09, 17:39
                    A gdybym się założył o duże pieniądze, że nie mam nic wspólnego z redakcją i promocją tego pisma? To śmieszne, na tym forum wystarczy spytać o dentystę, szewca czy ginekologa lub fotografa (nie mówiąc o knajpach i pubach), by być posądzonym o kryptoreklamę.
                    A kluk, jesli tyle wie o redakcji "NZ", niech wali prosto z mostu, a nie straszy. Może odwalili ci grafomański wiersz?
                    • Gość: kluk do Rutki i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 14:39
                      No to łatwo dajesz się zdemaskować. Pamiętasz może swój wpis na forum z dnia
                      5.04.09( służę pamięcią: co to za pismo?, gdzie można kupić?, mięsięcznik ?).
                      Jak tak dokładnie wiesz czym zajmują się jeszcze niektórzy z redakcji to łatwiej
                      było do nich zadzwonić niż wypisywać na forum.
                      • Gość: Rutka Re: do Rutki i innych IP: *.telpol.net.pl 28.04.09, 16:35
                        Wygląda na to, że masz jakiś problem. Alkoholowy? W każdym razie masz duże trudności ze zrozumieniem prostego komunikatu i jakieś zaburzenia pamięci, bo to ty wczoraj chyba napisałeś (cytuję fragment twojej wypowiedzi) "że tą redakcję stać na dużo gorsze rzeczy wiem coś o tym niestety." Co do mnie - pismo mi się podoba (kupiłem). Ciekawe materiały, a ponadto znakomitej jakości szata graficzna. Życzę Redakcji powodzenia i inteligentnych czytelników.
                        • Gość: kluk Re: do Rutki i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 18:13
                          Nie kompromituj się, chcesz żeby ludzie uwierzyli, że to nie krytporeklama?
                          Jakbyś był zainteresowany czytaniem pisma to byś czytał pismo a nie śledził
                          dyskusje na forum trzy tygodnie po swoim zapytaniu. Ta redakcja osobiście mnie
                          ani ziębi ani parzy więc faktycznie mogę jej życzyć inteligentnych czytelników,
                          gdybyś nie rozumiał to inteligentniejszych niż Ty.
                  • Gość: kijana Re: "Nowe Zagłębie" do Morskiego IP: *.chello.pl 23.05.09, 10:45
                    ej, a o co chodzi? co zrobili?
    • Gość: kijana Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 23.05.09, 10:41
      Jakiś czas temu "Nowe Zagłebie" trafiło do moich rak -w zasadzie
      całkiem przypadkowo- i powiem, ż jestem mile zaskoczona. Wydawałoby
      się, że takie lokalne magazyny są raczej nudnawe, w tu znajduję
      perełkę! Tematy ciekawe i wciągające (chociaż mam świadomość, że
      raczej dla zagłebiaków, a nie ślązaków z cieszyna naprzykład).
      Bardzo cieszę się, że ktoś wziął się za stworzenie regionalnego
      magazynu dla intelektualistów.
      • Gość: qqq Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.cable.smsnet.pl 23.05.09, 12:00
        a mój wujek kiedyś cyklinował u nich w biurze parkiet i miał
        problemy z odzyskaniem długu, a te posty to reklama aż żal,
        widziałem kilka numerów tego pisemka, przypomina gazetke osiedlową,
        co kto lubi... ale widać ze juz upada
        • Gość: kijana Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 24.05.09, 12:39
          ty to musisz mieszkać na jakimś fantatycznym burżujskim osiedlu.. :/
          • Gość: vxz Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.cable.smsnet.pl 24.05.09, 13:15
            a ty musisz pracować w tym pisemku, co kogo to obchodzi ze klientów
            nie macie, caly temat praktycznie do skasowania sie nadaje jako
            reklama
            • Gość: kijana Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 24.05.09, 14:50
              taaak jak my wszyscy.. My wszyscy jesteś szpiegami.. ha ha ha:D
    • jozek_robotnik Re: "Nowe Zagłębie" 24.05.09, 10:35
      Wydawcą jest Związek Zagłębiowski.

Przewodniczącym związku Zagłębiowskiego jest znany polityk SLD prof.
      Marek Barański.
    • Gość: Rutka Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 04.06.09, 16:53
      Czy ukazał się już 3 numer?
      • Gość: as Re: "Nowe Zagłębie" IP: 212.106.140.* 08.06.09, 21:25
        W tym tygodniu, tj. ok. 11.06.
        • Gość: gogul Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 08.06.09, 23:53
          Ej ludzie, wszędzie szukacie politykii układów, a gazety o Zagłebiu poza tą nie ma. Czytałem, przeglądałem wcześniej starszy udostępniony numer na stronie i wcale nie jest źle. Lepiej, żeby nie padło, bo znowu nic nie będzie.
    • Gość: Rutka Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 09.06.09, 15:11
      Ponawiam pytanie: czy ukazał się już nowy, 3 bodaj numer pisma?
      • Gość: giliz Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 12.06.09, 00:10
        ponoć się ukazał, taka przynajmniej informacja widnieje na stronie NZ.
        • Gość: as Re: "Nowe Zagłębie" IP: 212.106.140.* 13.06.09, 11:48
          Ukazał się, ukazał... Jest już w kioskach.
          • Gość: gargulec Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 06.09.09, 15:33
            Już się nie ma co martwić, bo niebawem to pisemko zniknie - ja
            głoszą plotki jakiś nowy ma przejąć to pismo, jakieś układy
            polityczne tego naczelnego weszły w grę. Cóż Sosnowiec zaś zostanie
            z zaściankowymi magazynami i taką szkołą na czele.
            Pamietajmy starą zasadę - szkłem d... się nie podetrze, a kariery
            politycznej też się nie rozwija posiadając własne gazety. Szkoda
            tylko, że ten niby Związek Zagłębiowski do tego dopuścił. Cóż
            wolność Tomku se wprowadzili...
            • Gość: polityczny Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.09, 17:31
              goń się leszczu
            • Gość: mat Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 10:06
              Ciekawa plotka, ale tak to już jest z kradzionymi pismami. Bo pismo przygotował merytorycznie i zrobił makietę gość dla czytelnika bezimienny. Grzegorzowi Grzegorkowi zajęło to pewnie więcej niż pół roku pracy, wydał numer zerowy, a pan naczelny jak już dostał dotacje i uznał, że wszystko ma przygotowane do następnych numerów to się wypiął. No i jak to nazwać? nie dotrzymywaniem umów, zawłaszczeniem własności intelektualnej, a może s......wem.
              • Gość: BUBULINA Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:12
                Ble, ble... Grzegorek pismo robił z rękami w kieszeni licząc ze strony amatorów na stały strumień kasy, makiety nie przygotował, a w ogóle, to zależało mu tylko i wyłącznie na kasie! Ale teraz amatorzy górą. Straci;li ostatecznie jedynego fachowca i, niestety, gazetę chyba szlag trafi...
                • Gość: Bubulina Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:13
                  Zresztą wiekszość młodych dziennikarzy też z tego pisma juz zwiała...
                  • Gość: jerry Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:40
                    Nowe Zagłębie –
                    Redakcja:
                    Marek Barański - Redaktor naczelny
                    Redaguje zespół w składzie:
                    Paweł Sarna, Paweł Barański, Piotr Jakoweńko, Karolina Jakoweńko, Maja Barańska
                    GRUNT TO RODZINKA, NO NIE?
                    • Gość: ? Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 01.10.09, 00:32
                      w stopce jest przecież jeszcze sekretarz redakcji Andrzej S. ? też rodzinka?
                      • Gość: ! Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 13:18
                        Drogi "?"
                        Gdzieś to znalazł - ja widzę na stronie jakiegoś Pawła S. z tego co się orientuje kumpla Pawła B. i Piotra J.
                        Kaj ten Andrzej twój?
                        • Gość: markis Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 20:24
                          "Andrzejek" poleciał, bo zamiast pracować obłaził wszystkie okoliczne imprezy,
                          na których dawano żarcie lub stawiano picie. Kto bywa ten wie!
                          • Gość: burżuj Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:08
                            O to widzę szanowny markis, że ty też obłazisz wszystkie okoliczne
                            imprezy skoro jesteś taki obryty jak kura co przelicza jajka.
                            Skoro ów "Andrzejek" tak imprezy oblatywał i po stołach się pasł to
                            jakość gazety powinna spaść a tymczasem ona była coraz lepsza.
                            A na marginesie, co ty byś Polaku zrobił gdyby ci nie płacili?
                            Głodem przymierał? ....
    • Gość: SH Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 23:19
      Czy ukazał się już październikowy numer Nowego Zagłębia?
      • Gość: czytelnik Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.via.zamek.net.pl 20.10.09, 08:44
        Na stronie jeszcze nie ma. Pytałem w saloniku prasowym(dawny kolporter) tydzień
        temu i też jeszcze nie było. Już powinien być nowy numer. Mam nadzieję że w
        końcu się pojawi, tym bardziej że redakcja patronuje najbliższej Sesji
        Zagłębiowskiej w bibliotece.
        • Gość: kix Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.silesnet.net 23.10.09, 12:00
          • Gość: bu Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.e.ae.katowice.pl 15.12.09, 13:52
            a andrzejek się przesiadł z nowego zagłebia do donosu, he he he,
            dziennikarz ...
            • Gość: @ Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 16:00
              he,he,he, ale Andrzejek na swoją złą sławę zapracował sam, a nie na dotacjach
              załatwionych przez tatusia
              • Gość: bibi Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.cable.smsnet.pl 07.01.10, 14:09
                Będzie jeszcze kiedyś jakiś numer "Nowego Zagłębia" czy na "Śląsk" mam się
                przerzucić ???
                • Gość: bibi Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.cable.smsnet.pl 24.01.10, 18:23
                  a nie dało się bardziej zrypać numeru??? poklejony jak polskie drogi
                  • Gość: hehe Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 20.02.10, 22:20
                    nieźle, ale numer poklejony :) Zawartość całkiem ciekawa, więc trochę szkoda tego zgrzytu. Ponoć nowy numer ma być niebawem, takimi informacjami przyspamowano.
                    • Gość: Rokeferer Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 19.03.10, 23:07
                      jeszcze zyje
                      • Gość: mosk Re: "Nowe Zagłębie" IP: *.chello.pl 29.03.10, 22:41
                        chyba dogorywa:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka