nagon Re: Dostepny dom 10.03.11, 21:09 Witam i gratuluję wszystkim, którzy odebrali dziś klucze. Mam pytanko - czy to prawda, że w weekendy nie będzie można wchodzić do mieszkań, tylko w dni robocze, w godzinach pracy robotników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.228.* 11.03.11, 00:51 hahaha....będziemy w nich mogli mieszkać tylko w tygodniu?? ale jaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 11.03.11, 06:46 absolutnie! nic takiego nie powiedziano, owszem jest zapis o godz przebywania ale... ;) Dostaliśmy informację o tym, żeby pamiętać o zamykaniu furtki i jakby nie było jak sobie tego nie przypilnujemy to będzie chodzić po terenie budowy kto tylko ze chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.180.16.dsl.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 08:20 Asiu możesz jaśniej... nie rozumiem ze moge tam przebywac od - do. Myśleliśmy ze normalnie wszystko jest gotowe, odgrodzone itp. To na jakiej zasadzie oddawane sa mieszkania? Znów jakaś przeszkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 11.03.11, 08:32 Wchodzić możesz tylko i wyłącznie z Panią prezes:) oczywiście wcześniej musisz się z nią umówić min tydzień wcześniej.....żart;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 11.03.11, 09:45 widze ze kolega ma duze poczucie humoru:) mam nadzieje ze nie pokonczymy mieszkan a potem sie okaze ze jest cos nie tak wtedy bedzie wesolo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jass Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 10:47 Okazuje się, że mieszkania nie są jeszcze odebrane przez nadzór budowlany, tak więc nadal mają status budowy. Przy odbieraniu kluczy podpisaliśmy dokument, że w mieszkaniach nie można jeszcze zamieszkac, a roboty budowlane można wykonywac tylko w godzinach, gdy na budowie sa robotnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jass Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 10:53 ..a poza tym, gdy będziemy przebywac w mieszkaniach poza czasem pracy robotników, mamy dbac o zamykanie furtki budowlanej na klucz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 11.03.11, 11:26 a orientujesz sie czy duzo ludzi odebrało klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.180.16.dsl.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 14:30 A jest jakas informacja dlaczego NBudowlany nie odebrał budowy albo np ile to potrwa? Czyli do notariusza tez dopiero po odebraniu przez NBudowlany. A jak z czynszem liczy sie od dnia odebrania kluczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 15:50 Wychodzi na to, że odbiór końcowy możliwy jest po zainstalowaniu schodów w lokalach dwupoziomowych. Jakie jeszcze zastrzeżenia ze strony dozoru - pewnie tylko DD wie... Dla pocieszenia mogę dodać, że mieszkania i części wspólne wykonane są na bardzo przyzwoitym poziomie (wg mnie oczywiście). Osprzęt elektroinstalacyjny dobrej firmy (moller), wyłączniki i gniazda w bardzo stonowanej formie, grzejniki płytowe Purmo. Grubszych niedoróbek nie znalazłem - do drobnych się nie przyczepiałem bo zrobię je jednym ruchem szpachelki. To tak dla podniesienia na duchu :>. A no i wyszła propozycja zakupu miejsc parkingowych - akurat wczoraj wozili tłuczeń do utwardzenia gruntu. Cena trochę nieprzyzwoita, prawie jak za miejsce postojowe w garażu podziemnym - 19 800,00 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 11.03.11, 21:22 Uuu.. prawie 20 tyś za miejsce na otwartym parkingu? Trochę przesadzili, jak na mój gust. Za taką cenę warto rozejrzeć się za garażem w okolicy. Czy to znaczy, że plany parkingu podziemnego są nieaktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
osamabs Re: Dostepny dom 12.03.11, 11:14 Tak niestety powiedziała P. Ilona - tego budynku z parkingami podziemnymi nie będzie :( Ciekawe czy w ogóle jakieś miejsca postojowe poza tymi płatnymi zrobią. Poszukujemy garażu w okolicy albo chociaż połowy, gdyby ktoś miał miejsce na motocykle to sie dołączymy chętnie ;) Jak to dobrze wreszcie mieć klucze i wejść do mieszkania kiedy się chce! :) Jak tylko będzie prąd, to ruszamy z remontem. Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 12.03.11, 11:50 Nie sądzę, by robili miejsca bezpłatne, skoro chcą sprzedać te. Z tego co się dowiedzieliśmy, te płatne miejsca nie będą nawet ogrodzone... Byliście już w Vattenfallu z umową? Ciekawe, ile potrwa załatwianie prądu. Mam nadzieję, że dość szybko. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
osamabs Re: Dostepny dom 12.03.11, 11:57 Przy tych płatnych ma być jakaś blokada, słupek czy coś takiego. A Vatenfall podobno szybko, podpisane mamy w piątek i max. do najbliższego czwartku prąd ma być. I nie trzeba nic u nich płacić, co nas zdziwiło! Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 12.03.11, 12:19 Te metalowe słupki/blokady służą jedynie temu, by nikt nie wjechał na Twoje miejsce podczas Twojej nieobecności. Nas bardziej interesują zabezpieczenia, by nikt naszym samochodem nie odjechał ;) Fajnie mieć tez jakieś zadaszenie - już raz nasze auto ucierpiało podczas gradobicia. Szkoda, że budowa podziemnego parkingu nie dojdzie do skutku. Nic to, trzeba rozglądać się za garażem w pobliżu! PS. Fajnie, że z Vatenfallem pójdzie tak gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.228.* 12.03.11, 15:47 Pytanie dla szczęśliwych posiadaczy kluczy. Proszę napisać kiedy wpłacaliście pieniądze za mieszkanie bo coś mi się ten ich system wydawania kluczy nie podoba. Druga sprawa jest taka, że skoro warunkiem otrzymania dokumentów odbioru budynku jest zamontowanie schodów w mieszkaniu dwupoziomowym to dlaczego nie wydadzą w pierwszej kolejności tym którzy takie mieszkanie zakupili? Nie wiem czy DD jest świadomy tego, że aby takie schody zamontować trzeba wcześniej wszystko przemierzyć, potem trzeba zamówić a czas realizacji to ok 40 dni. Wszystko to sprawi, że dokumenty będą mogły być wydane za kilka miesięcy co pociągnie za sobą inne terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.11, 14:33 Nie wiem w czym Ci to może pomóc ale kasę wpłaciłem w XII 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.144.123.dsl.dynamic.eranet.pl 13.03.11, 18:16 My w maju 2010r i dalej cisza zobaczymy co ten tydzień pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 13.03.11, 18:29 To dopiero pierwszy dzień wydawania mieszkań (w piątek, z tego co wiem, nie wydawano), tak więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Z drugiej strony to dobrze, że nie przesadzają z ilością wydawanych mieszkań jednego dnia - jest czas na dokładne oględziny i zaznaczenie ewentualnych usterek w protokole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 11.03.11, 19:37 jakim czynszem coco przeciez mnie informowali ze mieszkania sa bezczynszowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.150.231.dsl.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 23:13 tak, ale za wywóz śmieci czy sprzataczke ktos musi zapłacic wiec napewno bedzie cos w stylu czynszu i podobno bedzie ono wynosiło 1,5-1,7zł za m2 ale to sa info z zeszłego roku wiec ceny pewnie ulegna podwyzce znajac zycie i polske, Nikt cie nie poinformował o tym? A co do garazu to słyszałam o tym ale cena miała byc w granicy 8tys a nie 20tys. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.gw1.hotspot.katowice.pl 11.03.11, 23:22 Garaż (nawet wielostanowiskowy) a miejsce postojowe na otwartym parkingu pod budynkiem to wielka różnica... Mój szef właśnie kupił mieszkanie na ul. Gospodarczej w Sosnowcu (nowa inwestycja) i za miejsce na parkingu płacił 5 000 PLN, garaż podziemny wielostanowiskowy chyba 27 000. DD trochę przesolił jak na mój gust i portfel.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 11.03.11, 23:44 Będziemy płacić za wodę zimną i ciepłą centralne ogrzewanie wywóz śmieci ścieki,jeśli będzie wspólnota to zaliczki na remonty wynagrodzenie zarządcy koszty eksploatacyjne,opłata za główny wodomierz może ktoś napisze ile osób odebrało mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 11.03.11, 23:57 to wiem ale za to miejsce parkingowe to przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro Re: Dostepny dom IP: *.150.140.49.internetia.net.pl 12.03.11, 01:02 Wysokość czynszu to będziemy ustalać na zebraniu Wspólnoty Mieszkańców. Zależy głównie od ustalonej wysokości funduszu remontowego i wynagrodzenia dla Zarządcy (no chyba, że ktoś z mieszkańców zdecyduje się zostać "społecznym zarządcą" (za niewielkie wynagrodzenie). W niektórych wspólnotach tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 14.03.11, 13:57 a po co nam na początku fundusz remontowy przecież to są nowe bloki? jeśli nie stworzymy sami wspólnoty i zostaniemy przyłączeni do bloków kolejowych to będziemy komuś remonty robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Dostepny dom IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.11, 14:51 Do tej spółdzielni lepiej się nie przyłączać bo jest dosyć droga. Ja mam termin odbioru na środę. Tylko swoją drogą dziwne, że nagle trzeba płacić 600 zł za komplet liczników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 01:03 puk puk jest tu kto?????? Czy już chaty wyposażacie???:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 15.03.11, 06:46 "sąsiedzi" dwupoziomowi :) czy macie kibelek u góry :( jakie dajecie umywalki??? bo ja juz nie mam pomysłu na tą łazienkę :(. Dolna bez problemu natomiast góra gorzej niż katastrofa. Umywalka co najwyżej jak plujka u dentysty bo inna to trzeba przerabiać a jak kibelek to nogi w brodziku trzeba trzymać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 15.03.11, 08:15 ja mam 2 poziomy...ale kluczy brak :( będę miał u góry kibelek, ale bez przeróbek ścian nie ma mowy o jakimś sensownym zagospodarowaniu łazienki. Także prace zaczynam od przesunięcia jednej ścianki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaioliwka Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 09:36 Witam też mam 2 poziomy i mam pytanie.Zamawialiście juz schody?może podacie namiary bo my nie jesteśmy ze śląska i nie mamy kompletnie pojęcia gdzie iść żeby było dobrze i tanio zrobione.Co do łazienek to na samą myśl mi słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 15.03.11, 16:52 hej a duze masz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.144.75.dsl.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 17:00 A moze ma ktos jakies wiesci jak idzie oddawanie mieszkan i czy oddaja jakies mieszkania w tym tygodniu,bo juz czekam i czekam i czekam......i do czekac sie nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.228.* 15.03.11, 18:14 jutro na pewno jakieś wydają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.144.75.dsl.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 19:41 w takim tempie moze zdążą rozdać te klucze do czerwca ;) no cóż trudno czekamy dalej. P,s. słyszeliśmy o tych licznikach ale ja znam cene 500zł, tylk to stara cena z zeszłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 16.03.11, 08:09 Optymista;) w takim tempie to będzie problem z wydaniem kluczy do końca roku:) jeżeli ktoś dostanie klucze z 2010 roku proszę napisać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaioliwka Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 22:28 63,4 m2 a o co chodzi z tym płaceniem za liczniki?nikt nam nic wcześniej nie wspominał że będziemy musieli dodatkowo płacić za liczniki?!!!Dla mnie to oczywiste że mieszkanie kupiłam w stanie dewelop.ale ze wszystkimi podłączeniami więc z licznikami też.....nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: 91.218.60.* 16.03.11, 09:33 ja tez mam 64 m a o licznikach tez mi nikt nic nie mowil mnie tylko dobiła cena na parkingu to po prostu jest śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 16.03.11, 09:40 My o liczniki pytaliśmy na samym początku, tak więc niespodzianki nie było. Stan deweloperski tak naprawdę u każdego dewelopera oznacza coś innego - u nas obejmuje to, co wyszczególnione w umowie. PS. Cena za parking rzeczywiście śmieszna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 16.03.11, 10:10 Ona nawet nie jest śmieszna...jest przerażająca. Dziwi mnie fakt, że wydaje się zezwolenia na budowę bez zapewnienia parkingów. Zresztą DD coś mi kiedyś mówił, że mają obowiązek zapewnienia dla każdego mieszkania 1 miejsca parkingowego, gdzieś to mieli w warunkach....Z tego co się dowiedziałem to parkingi przy szeregówkach są własnością UM Lędziny także tam też możemy parkować. Wszystkie parkingi oraz ulice zostaną zawalone więc zaczną się protesty i może miasto coś z tym zrobi pod naciskiem ludu. Na szczęście mają w okolicy dość sporo gruntów i dostałem nieoficjalne info, że jak będzie trzeba to coś z tym problemem będzie trzeba zrobić (cokolwiek to miało znaczyć). Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 16.03.11, 11:19 zobaczymy jak to bedzie ja mam akurat dwa samochody wiec jeden bede musiała zostawiac chyba na innym;) osiedlu bo nie stac mnie na kupienie miejsca za taka kwote ciekawe kiedy beda oddawać ten drugi blok bo narazie nic o nim nie wiadomo a juz nie moge sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
osamabs Re: Dostepny dom 16.03.11, 14:04 Dobra wiadomość - są liczniki prądu :D pytanie - kupił ktoś miejsce na parkingu ?? ;-) Ja zaczynam walczyć z mieszkaniem............ Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 16.03.11, 15:36 Deweloper rzeczywiście musi zadbać o parkingi, nie jest jednak powiedziane, że musi robić to nieodpłatnie (co DD świetnie wykorzystał;). Informacje od Robcia są pocieszające, bo chyba jedyne wyjście to szukać alternatywnego rozwiązania w porozumieniu z UM Lędziny. Osamabs - super wiadomość. Wiertary w ruch! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 16.03.11, 16:04 Fajnie się gada jak ma w czym się wiercić...nam chyba jeszcze przyjdzie dość długo poczekać na klucze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 16.03.11, 16:20 nie pocieszasz mnie moje dziecko pyta kiedy wkoncu bedzie miala swoj pokój bo narazie mieszkam z nią u babci a długo tak nie idzie zyc a to juz rok minął a oni w takim tempie wydaja te mieszkania ze trace wiare a ja jestem z drugiego bloku co gorsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 21:55 Z tego co zauważyłem wygląda to tak, że dopiero przygotowują kolejne mieszkania do przekazania. W poniedziałek rozładowywali dostawę kaloryferów i roznosili je po kolejnych mieszkaniach w pierwszym budynku. Dzisiaj kończyli montaż w mieszkaniu na parterze klatki nr 40 - montowali klamki, kaloryfery założyli chyba wczoraj bo słyszałem wiertarkę udarową. A p. prezes ściemniała mi przy podpisywaniu aneksu w grudniu, że mieszkania są już ogrzewane - chyba kozą albo koksiakiem. No i po co było taką szopkę odwalać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 17.03.11, 08:57 Z ogrzewaniem było chyba różnie, ja będąc w październiku widziałem w swoim mieszkaniu działające kaloryfery. Klatka 42...miesiąc na wydanie kluczy czyli do połowy kwietnia...zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 17.03.11, 11:52 nie pocieszyłes mnie bo ja bede mieszkać pod 30 wiec poczekam sobie a nawet kuchni nie mam zamowionej bo nie znam rozmiaru a ty wchodziłeś do mieszkania wcześniej ?bo ja byłam tylko raz i nie wymierzyłam sobie bo byłam z dzieckiem możne teraz mi pozwolą wejść a ty masz juz zamówioną kuchnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 17.03.11, 12:42 Pocieszę wszystkich którzy nie zdążyli pomierzyć, zamówić, zapłacić itd. Ja byłem kilka razy ale nic nie mierzyłem i nic nie zamawiałem. Wychodzę z założenia, że jak będę miał klucze to będę działał. Jak ktoś ma do mnie konkretne pytania to proszę je kierować na adres dlugosza@onet.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Dostepny dom IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 18:20 Banda krętaczy nie dotrzymywujących słowa. Pamiętacie jak obiecali klucze w przerwie między Świętami a Sylwestrem? Jest połowa marca i nadal czekamy......... Nie wierzę w żadne ich słowo. Grają na zwłokę. Nie potrafią dotrzymać słowa, ciągle jakiś problem. Chyba nie tak się robi interesy. Jestem zawiedziona. Podobno jedyny problem był z niedotrzymaniem umowy przez Vattenfal. Skoro prąd już jest dlaczego nadal czekamy? Odbiór mieszkań i pomiary też już podobno dawno miał być zrobiony, a tymczasem dowiadujemy się, że Ci którzy otrzymali już klucze, będą musieli udostępnić niedługo mieszkanie na odbiór. Po prostu paranoja. SZKODA SŁÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 23:37 My też mamy dwa samochody ale kupimy sobie miejsce i będziemy parkować piętrowo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damaris8 Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:03 Wczoraj dostaliśmy klucze, długo nie trwała ta impreza więc nie wiem dlaczego im to tak mozolnie idzie. Usłyszeliśmy, że maja zamiar w ciągu 30 dni rozdać wszystkie klucze, potem nadzór budowlany i moja wątpliwość czy do czerwca wyrobimy się z wizytą u notariusza. Cena 19 800 za miejsce parkingowe rozśmieszyła mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
nowa26.pl Re: Dostepny dom 18.03.11, 11:15 Witam jestem tu nowa. Pytam do posiadaczy mieszkan dwupoziomowych,chodzi o schody moze macie jakiegos linka ze sklepem cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 18.03.11, 11:32 Ja chyba będę kupował w tej firmie allegro.pl/schody-krete-buk-bejca-160-montaz-gratis-i1510178512.html ale czekam na klucze by przemierzyli co trzeba. Z którego budynku jesteś? dlugosza@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa26.pl Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:47 Z budynku 4 dzieki za linka no ja tez na klucze czekam ale nie wiem czy sie doczekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa26.pl Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:04 A tak wogole to wiadomo cos kiedy beda oddawac klucze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloFERNANDO Re: Dostepny dom IP: *.laska.com.pl 18.03.11, 15:19 Jak Ty jesteś z bloku nr 4 to chyba nie załapiesz się na ten rok. Klucze wydają już od dwóch tygodni, ja mam odbiór w przyszłym w bloku nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa26.pl Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:43 nie mozliwe dzwonilam do DD i poinformowali mnie ze podobno do konca marca maja dzwonic ale nie wiem czy ich informacje mozna brac na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.228.* 19.03.11, 17:28 Przypominam, że nie ma znaczenia który blok tylko data wpłaty pieniędzy na konto DD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 19:12 mam pytanie: za jakie liczniki mamy zapłacić 600zl i czy dostajemy na to rachunek? czy moze rachunek jest wystawiony na DD?? czy na pewno jest to prawne??:) Odpowiedz Link Zgłoś
osamabs Re: Dostepny dom 19.03.11, 20:05 To jest za liczniki zimnej i ciepłej wody oraz z ogrzewania, dostaje się na to fakturę. Sąsiedzi z klatki 42 odkręcajcie grzejniki bo sami sobie nie poradzimy z nagrzaniem i wysuszeniem mieszkania - po 3 dniach grzania na "trójke" mamy 17 stopni i 50% wilgotności (na wejściu 10st i 65% wilg.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.11, 22:03 Ogrzewacie mieszkania czyli będzieci ponoic koszty z tym związane tak? Odpowiedz Link Zgłoś
osamabs Re: Dostepny dom 20.03.11, 07:29 Tak samo jak za zużycie prądu i wody, liczniki już lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.181.200.dsl.dynamic.eranet.pl 20.03.11, 15:07 za te liczniki płaci sie w dniu oddania mieszkania? czy w innym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 20:16 My mamy przywieźć kasę na odbiór mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Dostepny dom IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.11, 22:00 do wiadomości Mariusha z 07.03. teraz dopiero zauwazylem informacje dotyczaca tapniec. czasem cos zakolysze, ale nie jest najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.gw1.hotspot.katowice.pl 21.03.11, 10:41 Ok, dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaioliwka Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 18:56 Mam pytanie do szczęśliwców którzy już mają klucze.Czy ktoś z Was mierzył mieszkanie przy odbiorze?metraż się zgadzał?bo czytałam ostatnio że różnie to bywa u deweloperów (nie wiem czy akurat u tego), nie zawsze jest taki metraż jak w papierach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toy Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.gw1.hotspot.katowice.pl 21.03.11, 21:55 U nas metraż wyszedł odrobinę większy niż w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaioliwka Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 23:10 Ok.Dziękuję za odpowiedz,a czy w związku z tym musicie coś dopłacić DD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toy Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.gw1.hotspot.katowice.pl 22.03.11, 07:41 Nie. W umowie przedwstępnej przy metrażu jest zapis "około", tak więc wszystko nadal zgodnie z zapisem ( te różnicą są naprawdę małe i chyba każda strona musi liczyć się z tym, że nie łatwo trafić idealnie w metraż z umowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: 178.218.239.* 22.03.11, 08:29 Świetny zapis "około". Proszę mi wyjaśnić ile wynosi "około" :P pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toy Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.gw1.hotspot.katowice.pl 22.03.11, 08:44 Musisz pogrzebać w normach budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jass Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:08 Często przy metrażach przyjmuje się granice błędu 2%, ale nie wiem jak to jest umocowane prawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: 178.218.239.* 24.03.11, 11:59 Czy oprócz mnie pozostał ktoś bez kluczy?? Ci co odebrali klucze macie sporo reklamacji do zgłoszenia? U mojej sąsiadki okno ledwo co się trzyma i przy zamykaniu całe lata:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova26.pl Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 12:40 NO ja jeszcze nie dostalam kluczy!! jak to jest z tymi reklamacjami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: 178.218.239.* 24.03.11, 13:25 kiedy płaciłaś pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 14:21 my wczoraj odebralismy mieszkanie i nie mielismy reklamacji (jak narazie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toy Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.gw1.hotspot.katowice.pl 24.03.11, 14:35 U nas też póki co bez niedoróbek. Miejmy nadzieję, że już tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.183.181.207.dsl.dynamic.eranet.pl 24.03.11, 20:52 U nas tez bez zadnych zastrzezen, sa małe jakies zadrapania na scianach, ale spoko to sie da spokojnie naprawic w pare chwil. Okna nam sie super otwieraja, wszystkie. W vatenfalu poszło szybko. No nic teraz tylko remont zrobic. Faktycznie AsiaZuzia, mieć klucze w dłoni uczucie bezcenne. Nareszcie mamy swoje upragnione eM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 22:33 gratulacje coco! My nadal czekamy... P.S. Kiedy wpłacaliście całość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.183.181.207.dsl.dynamic.eranet.pl 24.03.11, 23:05 no my juz dawno temu, w zeszłym roku na wiosne jak dobrze pamietam maj. Duzo miszkan jeszcze jest nie wykonczonych np klamki, wizjery, wiszace jakies przewody itp. doczekasz sie nie martw sie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 16:42 nam farba razem z wałkiem odchodzi i gips odłazi od ścian :P a poza tym jest ok. Nie wiecie kiedy ciepła woda będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.220.120.161.dsl.dynamic.eranet.pl 27.03.11, 09:06 Też liczyliśmy ze sie obejdzie bez gruntowania. No ale cóż, nie ma z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 18:25 Nie ma z górki ale i tak jest lepiej ,niż inwestowac w stare mieszkanie gdzie naklady finansowe są dwa razy wieksze jak nie nawet trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 21:07 Gość który robi nam łazienkę (fachowiec) mówił że stan wykończenia jest naprawdę dobry. Dwa tygodnie temu skończył robote na "Czterech Porach Roku" w Tychach i opowiadał że tam na scianach jest zwykły i nie majlepszej jakości TYNK. Wyobrażacie sobie to? W mieszkaniach za 4500 za m2 trzeba robić sobie gładzie i wszystko inne. My mamy gładzie, parapety i 20 gniazdek :-) . Z gniazdkami po pojechali po całości:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom Metraż mieszkania. 28.03.11, 22:33 Zgadza się - gniazdo na każdej ścianie. Za to gładzi nie mamy, tylko lekki tynk gipsowy. Na szczęście jest tak drobnoziarnisty i równy, że można spokojnie malować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 20:12 czy działa Wam domofon??? Bo u nas nie dzwoni w mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Dostepny dom IP: *.xdsl.centertel.pl 02.04.11, 14:32 Dozorca mówił że jeszcze są nie podłączone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 20:58 Eeee tam... Są podłączone, tylko do mnie pod 4 trzeba nacisnąć 6. Także pokombinujcie to się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 00:59 Popieprzyli coś i muszę to zgłosić albo 6 na 4 przerobić :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dostepny dom IP: *.zamel.pl 04.04.11, 09:30 a czy ma ktoś jakieś wieści kiedy ma być oddawany trzeci blok? miał być do końca tego roku, ale wspominano nawet coś o jesieni, a co mówią teraz? czy jest ktoś kto na dniach kupował mieszkanie w tym bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.gw1.hotspot.katowice.pl 05.04.11, 09:28 Na jesieni - skąd ja to znam... Lepiej z założenia nie nastawiaj się na szybkie rozwiązanie. Gdyby przypadkiem dotrzymali terminu będziesz mile zaskoczona a nie wściekła na cały świat :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 23:38 Witam. Mało ostatnio piszecie, więc chciałbym zapytać co z miejscami parkingowymi na osiedlu. Czy nadal aktualne jest wykupienie miejsca? Kto będzie dostarczał internet. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.158.3.dsl.dynamic.eranet.pl 06.04.11, 08:57 Ostatnio widziałam jak stał samochód z TP, ale osobiscie wole Upc. A jeżeli chodzi o parking to wogole ktos wykupil miejsce? Bo ja jak bym miała wolne 20tys to wolałabym sobie kupic nowy samochód niż miejsce pod blokiem. Żałosni są jeżeli chodzi o ten parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: 178.218.227.* 06.04.11, 10:31 Witam Może mi ktoś powiedzieć jak jest "procedura" po odbiorze kluczy,co należy załatwiać i czy w mieszkaniu można przebywać godzinach jakich się chce czy tylko w czasie pracy robotników. W przyszłym tygodniu odbieramy klucze i chcielibyśmy wiedzieć. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloFERNANDO Re: Dostepny dom IP: *.laska.com.pl 06.04.11, 11:06 Myśle że DD zmieni chyba opcje płacenia za te parkingi. Być może wśród mieszkańców znajdą się Ci bardziej zamożni i stać ich będzie na wydanie 20 tysi za parking, ale uważam, że takich osób co najwyżej może być 10-15 (to jest max) a parking ma być na 50 samochodów... Podejrzewam, że te miejsca będzie można wynająć od DD, i opłacać im jakąś comiesięczną opłatę. Ag - "procedura" jest prosta, przychodzisz podpisujesz papierki, doglądasz, itp. dostajesz dokumenty z którymi musisz pojechać do Vatenffala do Katosów w celu podpisania umowy o prąd. Klucze dostajesz od razu, więc możesz już się remontować ale bez prądu (ja czekałem na podpięcie prądu 3 dni od momentu podpisania umowy z VF. Na forum zrobiło się cicho bo wszyscy zajęci robotami :) w tym ja ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look4me Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 11:23 "ag" kiedy wpłacałaś pieniądze dla DD za mieszkanie i kiedy pospisywałaś z nimi umowę? Ja cały czas czekam na klucze i chciałbym wiedzieć jak wygląda "kolejka" na wydanie kluczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: 178.218.227.* 06.04.11, 13:09 do "look4me": Pieniądze wpłaciliśmy pod koniec marca 2011 (chyba 29.03) Pierwszą umowę podpisywaliśmy w styczniu 2010 a aneks pod koniec grudnia 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 06.04.11, 14:15 czy znajdą się jacyś sąsiedzi z 44 bo walczymy sami :( nie ma nawet komu dzień dobry powiedzieć oczywiście poza przemiłym Panem Stróżem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 06.04.11, 14:29 Znajdzie się...ale z 42 :P dzisiaj będę po 18 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 21:16 Czy jest jeszcze ogrodzenia wokół naszych bloków i czy nadal wchodzi się na osiedle przez furtkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Dostepny dom IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.11, 23:19 ja jestem z 44... bywam tam popołudniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 07.04.11, 06:35 no cholera jakoś ja jeszcze nie trafiłam na sąsiada :) a jesteśmy tam całymi dniami a 42 to jakieś oblężenie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Dostepny dom IP: *.xdsl.centertel.pl 07.04.11, 14:29 ja słyszałem jak tam na górze roboty idą pełną parą... tylko ja jeszcze nic nie robie także mnie nie słychać hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dostepny dom IP: *.centertel.pl 07.04.11, 22:23 W tę sobotę (9), o 15.00, spotkanie ludu pracującego na "zygzaku"*. Klamory zostawić w domu, a zabrać kieliszek - stroje robocze. * - chodnik pomiędzy I a II blokiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 08.04.11, 06:55 nie możemy przełożyć tego na inny dzień :( my weźmiemy nawet dwa ale nie w sobotę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 15.04.11, 18:51 czy wszyscy dostali klucze z pierwszego bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look4me Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 09:53 Jeszcze nie wszyscy, ja nie otrzymałem jeszcze swoich kluczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 20:18 Czy ktos cos wie o umowach u notariusza? kiedy to bedzie? bedziemy czekac do czerwca czy jeszcze dluzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 18.04.11, 21:13 witam a wy w ktorej klatce mieszkanie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 07:06 Oj Kasia Kasia... Przecież się już znamy... :-) Mamy mieszkanie pod Twoim :-) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dostepny dom IP: *.neotrix.pl 21.04.11, 17:18 no właśnie nie byłam pewna widzę ze wy pracujecie pełna para ja utknęłam w martwym punkcie ale po świętach zaczynam na poważnie:) wesołych swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 22.04.11, 07:50 Witam sąsiadów, wiecie może jak wygląda kwestia odbiorów mieszkań? Słyszałem, że 14 kwietnia miał być odbiór techniczny budynku z pominięciem mieszkań 2 poziomowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malina2606 Re: Dostepny dom 22.04.11, 18:06 Z okazji świąt Wielkanocnych dużo radości, której moc przesłoni troski codzienności. Miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 26.04.11, 17:58 Czy ktoś może odbierał mieszkanie w klatce nr 34 (drugi blok)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.178.28.dsl.dynamic.eranet.pl 26.04.11, 19:39 My juz odebraliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 26.04.11, 20:31 Hmm.. nam powiedzili, że będziemy mogli odebrać jak nadzór zatwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.178.28.dsl.dynamic.eranet.pl 26.04.11, 22:20 ooo a to ci dopiero nowina. no to moze za niedługo zjawi sie ten NB. Z tego co wiem to chyba 4 albo 5 mieszkań zostało oddanych w naszej klatce. napewno 3 mieszkania ale widziałam jeszcze 2 liczniki zamontowane wiec sądze ze tez juz maja klucze. No zostało mi tylko powiedzc ze nam przykro :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 22:20 czy ktos juz cos wie o odbiorze budowlanym i aktach notarialnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.11, 07:49 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie;) ciszaaaa w tej sprawie....bym powiedział, standard;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llolo Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 29.04.11, 15:58 odbiór ma być około 10 maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.155.68.dsl.dynamic.eranet.pl 01.05.11, 12:11 a może ktoś wiec gdzie mamy sie zgłosic zeby podłączyc płyte i piekarnik w kuchni? Wiem ze do elektryka, ale moze ma ktos jakiś numer tel. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 03.05.11, 17:45 Witam sasiadow i sasiadki.Malo wpisow odnosnie umow notarialnych czy ktos interesuje sie tym zaganieniem.Zdaza z tym do konca czerwca?Wszyscy pochlonieci urzadzaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jass Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 10:32 Nie sadze, by zdazyli do czerwca, skoro nie ma jeszcze nawet odbioru budowlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilolo Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 04.05.11, 12:08 odbiór ma być w maju o ile będzie następnie nadanie numeru i czerwiec . Umowy notarialne -podpisane i dopiero można będzie zamieszkać ile to wszystko potrwa tego nie wie nikt Każdy powinien dostać informacje dotyczącego swojego mieszkania kiedy dostanie mieszkanie przecież pieniądze zostały wpłacone.Blok pierwszy stoi już rok,widzę że firma Dostępny dom nie jest rzetelna obiecała mieszkania w grudniu,lutym,marcu, a mamy maj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: 178.218.227.* 05.05.11, 10:34 Mam pytanie ja wygląda sprawa z utylizacja odpadów po remontowych? Jest jakieś miejsce na osiedlu gdzie je można wyrzucać? I jeszcze jedno czy były juz przydzielane kody do drzwi z informacji na klatce wynikało ze wczoraj tj. 4 maja ale do mnie nikt nie dotarł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloFERNANDO Re: Dostepny dom IP: *.laska.com.pl 05.05.11, 10:47 AG odnośnie domofonów to chyba nie musisz być w domu podczas kodowania, bo na pewno taka informacja byłaby umieszczona na tej kartce, wydaje mi się że kody do mieszkań będą wrzucone do naszych skrzynek, miałem to wczoraj sprawdzić ale zapomniałem, dzisiaj będe to sprawdzę :) Na razie tak czy siak działa główny kod wejściowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 14:55 Wczoraj przydzielał kody do domofonów , my mamy już swoj indywidualny. Facet od domofonu był u nas w mieszkaniu i cos robił przy domofonie. Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 05.05.11, 16:11 Nam również wczoraj przydzielono kod. Co do śmieci - my nasze póki co wywozimy i wyrzucamy w obecnym miejscu zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.176.176.dsl.dynamic.eranet.pl 06.05.11, 19:40 My tez wszystko wozilismy do obecenego miejsca zamieszkania. Ciekawe czy znow bedziemy popisywac aneksy. Bo teraz po oddaniu nam kluczy jest taka cisza, ze aż strach. Do nas nikt nie zawitał 4 w sprawie domofonu, a byliśmy w mieszkaniu. Super już mamy prawie wszystko zapiete na ostatni guzik a tu jeszcze trzeba tyle czekac na pozwolenie zeby zamieszkać. Pomału trace cierpliwość. Nie oddali wszystkim kluczy co miało zająć im przecież tydzień :D hahaha, a do notariusza pewnie do zimy bedziemy chodzić. Robi sie to co raz bardziej niepokojące.. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 06.05.11, 23:10 Ale naprawde umowa notarialna jest wazniejsza od dania tych kluczy.Kazdy przeciez pieniadze zaplacil cale oby do konca czerwca to bylo zalatwione bo jak nie to znowu aneksy a jak ktos urzadza to znowu pewno podpisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.155.162.dsl.dynamic.eranet.pl 07.05.11, 13:38 I jeszcze jedno Pytaliśmy chyba 4 razy czy w kuchni jest siła czy na 230V podłączenie płyty. "Nie ma siły, jest 230V" padła odpowiedź, a tu prosze elektryk odkręca wieczko i sie okazuje siła. Nawet nie wiedza co nam oferują. Nic nie wiedza. Mam już tego serdecznie dość. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 07.05.11, 15:21 Ale w tej kwesti to chyba lepiej ze sila ...? .Ciekawe jak to szlo na 11 listopada w sosnowcu tez tak opornie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.155.162.dsl.dynamic.eranet.pl 07.05.11, 17:05 Tak, ale znów mówią jedno a wychodzi drugie. Nie wiem jak było w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 11.05.11, 18:30 I Jak byl ten nadzor budowlany?Jak cos ruszy napiszcie bo gosciem w domu jestem na tylko niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 13.05.11, 20:19 Witam, czy wie ktoś czy byl już odbiór mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.182.149.dsl.dynamic.eranet.pl 14.05.11, 08:11 niebyło odbioru nadzoru, podobno ma byc pod koniec maja a potem notariusz. ciekawe czy tez w tydzien zalatwia wszystko bo oddanie mieszkan im nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 14.05.11, 09:57 Jak były jakieś ataki na DD straliśmy sie ich bronić i znaleśc jakies wytłumaczenie dlaczego nie wywiązuja się z umów. Teraz my już sami mamy serdecznie dośc bo mimo, że mieszkanie juz jest gotowe, pieniądze dostali a nam kluczy nie chca dać. Jestesmy chyba jedynymi z bolku co nei dostali kluczy wbrew ich pierwotnym twierdzeniom, że jak wpłacimy pieniądze to je dostaniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 14.05.11, 10:28 Klucze tez wazne ale ja wolalbym akt notarialny podpisac zanim zaczne pakowac pieniadze defacto w nie swoje mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 14.05.11, 10:44 No baa - my nawet nie planujemy rozpoczynac remontu przed podpisaniem aktu notarialnego, ni eusmiecha nam sie remontowac mieszkania, ktore poi co jest wlasnością DD:)Gdybysmy tylko wiedzieli, że to tak będzie wygladać i będziemy wyskuchiwac takich "obiecanek cacanek" to nawet bysmy kredytu nie uruchamiali tylko czekali na fizyczne wydanei kluczy a nie puste slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.176.194.dsl.dynamic.eranet.pl 16.05.11, 22:16 Wogole to sie zastanawiam o co chodzi, bo była plotka ze ci którzy maja dwupoziomowe mieszkania zrobia schody to Nadzzór przyjdzie i odbierze mieszkania i bedzie po sprawie. Ale z tego co widze to moze poło ludzi dostala klucze do mieszkań dwupoziomowych a gdzie ta druga połowa. O co tu naprawde chodzi. Mimo wszystko mam nadzieje ze w końcu w czerwcu bedzie ten notariusz a juz nie wspomne o przeprowadzcce w lipcu. Bo narazie mieszkac tam nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 17.05.11, 07:42 a co wyrzuci Cię ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 17.05.11, 14:17 Bylem dzisiaj na Ledzinach pracownicy budowlani buduja kolejne segmenty numery tez widzialem juz istniejacych.Czy ktos dzwonil badz rozmawial z dd czy napewno zdaza do tego 30 czerwca z tymi aktami notarialnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilolo Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 17.05.11, 16:04 myślę że mieszkania będą oddawać w czerwcu na pewno jest problem ,ale jaki Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 17.05.11, 17:06 Mozliwe ze taki ze nasze pieniazki a jest to ogromna kwota leza na rachunku i rosna 5% rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.186.205.dsl.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 21:56 w takim tepie buduja te dwa pozostałe bloki ze moze znow nam przesuna akty i oddadza wszystkie cztery bloki w tym samym czasie np na Jesień albo na wiosne 2012r.= To dopiero byłby śmiech. Szczerze nic mnie już nie zdziwi ale sądze ze na czerwiec 30-ty sie nie wyrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 19.05.11, 16:53 Odszczekuje wszystko to co napisałam parę dni wcześniej:))) A co do terminu podpisywania umów końcowych - to żebyście sie (wszyscy Ci co rysują tu wersję, że do końca czerwca DD nie wyrobi ) nie zdziwili:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilolo Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 19.05.11, 17:17 dzisiaj wydawali klucze widziałem kilka osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.174.8.dsl.dynamic.eranet.pl 19.05.11, 20:02 dzwonilismy wczoraj do DD co z tym notariuszem i nadzorem i dlaczego jeszcze nie sa wszystkie mieszkania wydane jak miało im to iść tak gładko. No i nic nie mogla powiedziec. Kupilismy u nich mieszkanie wydaliśmy kupe kasy, spłacamy kredyt od roku a ona mi nic nie moze powiedziec. Jedynie dowiedzieliśmy sie ze w przyszłym tygoniu maja dzwonic i sie umawiac do notaiusza. Ale kiedy do mnie zadzwonia to tez nie wie. I jak tu nie osiwiec. Jakbym Była jakimś dziennikarzem i chciała zrobić coś złego. A my przeciez dzwonimy we własnej sprawie, w spraiwe naszch mieszkań. "Nielubie jak nie wiem na czym stoje" A obietnice wszelkiego rodzaju słyszymy od zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 20.05.11, 08:27 Powiedzieli, że będa od przyszłego tygodnia umawiać na spotkania do notariusza celem podpisania umów przyrzeczonych?Powiedzieli. Do końca czerwca jest jeszcze troche czasu i do Ciebie też napewno zadzwonią. Przestań sie nakręcać i czekaj spokojnie. A odnośnie tego, że nie chcą mówić WSZYSTKIEGO dokładnie np. dlaczego wszystkie mieszkania nie są wydane to ich rozumiem. Po pierwsze z różnych przyczyn mieszkania moga nie byc wydane np. ktos nie zaplacił całości pieniądzy (my np. jakis m-c temu dopiero to zrobiliśmy), po drugie jaki masz interes, żeby wiedzieć kiedy np. Kowalski z Nowakiem dostaną mieszkanie?To jest wewnętrzna sprawa DD i tą informacją nie muszą sie dzielić z każdym kto kupił od nich miszkanie. Mówisz, że nie jesteś z gazety a niby skąd pracownik DD mial miec pewność w tym zakresie - okazałas dowód osobisty?:)To jest firma, która działa na rynku dev., ma konkurencje, musi dbac o wypływ informacji itd. a bylo by to utrudnione jakby paplali w cały świat do pierwszej lepszej osoby, która do nich zadzwoni i opowiadali jak idzie inwestycja. Umow sie na spotkanie to Ci wszystko powiedzą co i jak. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.play-internet.pl 20.05.11, 10:23 Widziałem się wczoraj z p. Iloną na terenie osiedla. Zapewniła mnie, że termin czerwcowy ustalony w aneksach jest wiążący i będzie dotrzymany. W przyszłym tygodniu mają umawiać terminy podpisania pierwszych aktów notarialnych a obecnie są na etapie podpisywania innych umów m.in. na zarząd wspólnoty. Jest jeszcze grubo ponad miesiąc więc póki co polecam zimnego browca na uspokojenie :>. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 20.05.11, 17:43 A tym zarzadca wspolnoty kto ma byc ?Czy widzial ktos umowe o tym zarzadcy wspolnoty jak to ma wygladac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 22:24 Jak na razie właścicielem nieruchomości jest DD, więc to jedynie oni mogą zawrzeć umowę na zarządzanie. Jak zostaną wydzielone kolejne lokale z nieruchomości, to będziemy mogli mieć na to jakiś wpływ i uchwałą Zarządu Wspólnoty np. zmienić zarządcę (o ile będzie taka potrzeba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 22.07.11, 12:06 Rozmawialiśmy z jednym z kierowników z TP którzy zajmowali się okablowaniem bloków. Dostaliśmy numer dzięki uprzejmości Pani Prezes. Kable do głównej skrzynki będą pociągnięte do końca 2011 roku i taka też informację otrzymał nasz ZARZĄDCA :P mieli ją już wywiesić w gablotkach no ale jak widać nie po drodze im na Długosza. Co do trawy to przy klatce 44 siali w zeszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.220.120.5.dsl.dynamic.eranet.pl 21.05.11, 07:38 Ja nie mówie ze tak nie jest. Tylko widzisz Tiki Taki miałes dostac klucze a ich jeszcze nie masz. Mimo że kase już wpłaciłeś tak jak piszesz miesiąc temu. Oddawanie mieszkania zajeło jej zalediwe może 10 minut. Strasznie długo.. Byle do końca czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 21.05.11, 09:48 Coco262 - juz mam:) Mówili około połowy m-ca maja potem miał byc koniec maja jednak zadwonili już 18 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.171.80.dsl.dynamic.eranet.pl 23.05.11, 21:14 No to super wiadomość. Gratulacje i witamy nowego sąsiada z klatki :) Chociaż tyle dobrego z tego że pomału bo pomału ale wogóle oddają te nasze mieszkania. Najprościej mówiąc chcielibyśmy mieć to już wszystko za sobą, wiem ze pewnie tak samo jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 22:08 Witam wszystkich. Ja wplacilem za mieszkanie w polowie kwietnia a odbior mialem w ubieglym tygodniu. Mam pytanie. Ile trzeba czekac od wizyty w vattenfallu na dostawe pradu i czy istnieja jakies koszta z tym zwiazane? W szafce na licznik jest pusto, podejrzewam ze ktos go musi tam wsadzic. Jak dlugo trzeba na to czekac? Do siedziby V. wybieram sie w czwartek, czy moge liczyc ze w weekend bedzie prad?? Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.11, 22:28 Witam Od podpisania umowy z Vatenfalem max 2 dni i będziesz miał licznik. Co do kosztów to przy najbliższym rachunku za energie elektryczna a kiedy go otrzymasz to już zależy jaki okres rozliczeniowy sobie wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.183.188.2.dsl.dynamic.eranet.pl 25.05.11, 10:59 My mieszkanie dostalismy w srode i odrazu po oddaniu kluczy pojechalismy do V. licznik mielismy w piatek popoludniu. Z tego co pamietam maja 48 godz. na założenie licznika. Za założenie nic nie płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 27.05.11, 18:45 Pani z dd mowila przez tel.ze przy odiorze mieszkania 600 zl za liczniki ale jakie od wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 19:32 Woda ciepła, zimna i ogrzewanie w sumie 3. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 28.05.11, 17:29 Dostal juz ktos zaproszenie na podpisanie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 31.05.11, 22:15 No my mamy spotkanie z notariuszem 9 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 15:02 Czy projekt umowy jest do odebrania wcześniej w kancelarii? Co do Świadectw Energetycznych jedyne co pamiętam to, że mają być przekazane najpóźniej w dniu podpisania umowy razem z innymi dokumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: 178.218.237.* 03.06.11, 06:48 Witam! Ja już sobie mieszkam na Długosza i mam taki mały problem (mam nadzeje że mały). Otóż przygasa mi światło. Czy to wina instalacji czy czegoś innego? Jestem laikiem w sprawach energetyki więc proszę o pomoc kogoś zorientowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 31.05.11, 22:19 Mam pytanie czy ktoś interesował się czy deweloper przekaże nam Świadectwa Charakterystyki Energetycznej naszych mieszkań? Wg przepisów powienien to zrobic przed oddaniem mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia_123 Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.11, 15:37 witam musimy już pomyślec o założeniu wspólnoty. Z informacji jaką mam od stróża to kręci się już tam zarządca tych bloków obok. Tyle że jeżeli zgodzimy się na dołączenie naszego osiedla do ich wspólnoty to będziemy płacic wysoki czynsz ( z uwagi iż bloki obok są stare i mają wysoki fundusz remontowy) a oni będą sobie remontowac bloki za naszą kasę - bo wtedy wszystko będzie wpadac do wspólnego "worka". Mam nadzieje że nikt nie zgodzi się na takie rozwiązanie i sami założymy wspólnotę żeby płacic za faktyczne koszty eksplatacji naszego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasminum Re: Dostepny dom IP: *.centertel.pl 05.06.11, 20:01 Popieram. Nie mam zamiaru dokładać się do "worka" starych bloków. Nasze osiedle jest nowe i sami sobie poradzimy. Trzeba się spotkać i omówić temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.158.92.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.06.11, 22:56 Jaki czynsz? Mieszkania miały byc bezczynszowe. A opłata powiedzmy czynszowa( bo nie wiem jak ja nazwać) wg Pani ilony z przed roku to 1,50zł - 1,70zł za m2 zobaczymy ile z tego bedzie prawdy.Ma ktoś juz jakieś informaje na ten temat? A moze ktos wie ile bedzie kosztował akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 06.06.11, 14:14 wspólnota już jest założona - dwie, a opłata około 2 zł. i nie jesteśmy wcale przyłączeni do bloków kolejowych. Mam nadzieję, że dobrze wszystko napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasminum Re: Dostepny dom IP: *.centertel.pl 06.06.11, 20:35 Opinie o Mur-Beton naszym Zarządcy - w klatce wisi ogłoszenie że Zarządcą jest Grupa Mur-Beton link forum.gazeta.pl/forum/w,760,71775597,114196950,murbeton.html poczytajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 20:52 Mam pytanie kto zdecydował o wyborze właśnie tego zarządcy? Jak to się w ogóle odbywa bo ja nie miałem żadnej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 06.06.11, 21:04 W umoiwach przedwstepnych nic nie bylo o tym, ze musimy sie na kogos godzic jako na zarzadce. DD musi wskazac zarzadce n apoczatku bo nie zostawi nas samopas ale mozemy zminiec zarzadce i tak bedzie trzeba zrobic, odpowiadni liczb aglosow i bedziemy mieli kgogo bedziemy chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasminum Re: Dostepny dom IP: *.centertel.pl 06.06.11, 21:18 wyślę Wam mailem jak to się wszystko odbywa w świetle ustawy o własności lokali - chodzi o zmianę Zarządcy w razie czego możecie podać swoje maile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasminum Re: Dostepny dom IP: *.centertel.pl 06.06.11, 21:27 mieszkaniowa.e-wiedza.info/jak-zalozyc-wspolnote-mieszkaniowa.html jak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Dostepny dom IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 23:16 laczenie sie ze starymi blokami to jakis absurd. Jak to jest mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jass Re: Dostepny dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 09:35 Jak najbardziej trzeba będzie zmieni zarządcę, choc pewnie potrwa to trochę, zanim wszyscy podpiszą akty notarialne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Dostepny dom IP: 178.218.237.* 08.06.11, 20:24 Czy ktos juz placil za notariusza?? ile tym razem kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasia Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 09.06.11, 14:13 Ja płaciłem za kawalerkę 1650 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 11.06.11, 19:45 2zl za metr nowego mieszkania to moim zdaniem ciut za wiele.Moze wsrod lokatorow bedzie ktos odpowiednio kompetentny na zarzadce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 11.06.11, 22:43 2 zł to faktycznei dużo ale --> Zastanawiając się nad wyborem firmy zarządzającej trzeba brać pod uwagę różne aspekty i kryteria oceny. Nie zawsze niska stawka zagwarantuje nam większy zysk. Z dłuższej perspektywy czasu może się okazać, że straciliśmy dużo więcej. Nasza nieruchomość w związku ze złym zarządzaniem może stracić dużo na wartości. Ponadto warto cenić swój spokój i zadowolenie z miejsca w którym mieszkamy. Biorąc pod uwagę, że mieszkania są kosztowne, warto aby ich cena nie spadła a jeszcze bardziej wzrosła. Można to osiągnąć poprzez efektywne zarządzanie. Czy w obecnie podpisywanych umowach notarialnych jest w jakimś punkcie mowa o zarządcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 12.06.11, 20:23 Dużo kasy. Z tego co wiem to są tańsi notariusze niż Pani notariusz z Mysłowic i nie mamy w obowiązku podpisywać umowy właśnie tam.Tylko znowu wysłuchiwać tych tych pretensji od DD też nie mam ochoty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Dostepny dom IP: 109.95.206.* 12.06.11, 20:36 Witam Zdecydował się już ktoś u notariusza na parking ?? Jestem ciekawy co DD zrobi jeśli nie znajdą 50 chętnych . Moim zdaniem 15 tyś za miejsce postojowe pod chmurką to gruba przesada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 13.06.11, 12:14 Dzwoniłem do Mur-Betonu i się dowiedziałem, że będziemy płacić 80 groszy + 1,10 zł. składek. Jako, że nie posiadam umowy nie udzielono mi informacji na co te pieniądze pójdą. Domyślam się, że te 80 groszy idzie na obsługę a 1,10 jako składka. Nie wiem jak to wygląda na innych osiedlach ale moim zdaniem to trochę za dużo jak na nowe osiedle. Jeżeli chodzi o wieszanie klimatyzacji i czegokolwiek na elewacji możecie zapomnieć. Jedyne co można to powiesić antenę satelitarną na balkonie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 14:45 Hmm 60 gr/m2/m-c to mniej więcej mediana wynagrodzeń dla zarządcy nieruchomości na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasminum Re: Dostepny dom IP: *.centertel.pl 13.06.11, 21:39 wniosek nasuwa się sam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 14.06.11, 08:06 DD ma z tego 20gr/m2? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 22:32 Niech pozarządzają trochę - zobaczymy na co można liczyć za te 80 gr. Swoją drogą teściu pracujący w Pecu w Mysłowicach stwierdził, że zna firmę Mur-Beton... Musiał zakręcić ciepło dla jednej wspólnoty bo zarządca nie uregulował faktur - ponoć pomimo wpłat członków wspólnoty:). Czas pokaże czy to mur czy beton... Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Dostepny dom 14.06.11, 23:19 Ano dajmy im trochę porządzić. Zarządzanie takim nowym osiedlem to prawdziwa przyjemność w porównaniu ze starymi kamienicami i blokami, tak więc firmie powinno zależeć, by utrzymać się tutaj jak najdłużej. Z faktu, iż planują założenie biura na Długosza, wynika, iż chcą związać się z nami na poważnie. W takiej sytuacji nie będą chyba ryzykować przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 16.06.11, 20:09 Czy ktos podpisywał umowę u notariusza na mieszkanie 63 m?Jaka byla wysokośc wszytskich kosztów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 21:19 1813 zł w tym 360 koszty sądowe założenia KW, wpisów etc...etc... Znaczy się nie musimy się sami fatygować do sądu prowadzącego księgę, załatwi to natariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 16.06.11, 21:37 Dzięki za szybką odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 17.06.11, 10:20 TikiTaki: koszty u notariusza dla mieszkania 63m2 to niecałe 1900zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.ip.netia.com.pl 17.06.11, 16:31 Tak wiem już. Byliśmy przygotowani na większe ale miłe zaskoczenie:)Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 18.06.11, 08:08 Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa z wierceniem otworów pod antenę satelitarna- potrzeba jakieś specjalnej zgody czy "wolna amerykanka? A poza tym słyszał ktoś może o jakieś kablówce na osiedlu? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
malina2606 Re: Dostepny dom 18.06.11, 10:38 Nie wolno naruszać elewacji budynku żadnego wiercenia bo straci gwarancję antenę można zamontować na poręczy balkonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Dostepny dom IP: *.opera-mini.net 18.06.11, 10:49 Malina popraw mnie jesli sie myle - nawet na powieszenie antenty na balkonie trzeba miec zgode Wspólnoty?My sie wstrzymamy z antena poki sieci kablowe sie nie dowiedza, ze jest teren do zagospodarowania i zbierania kasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 18.06.11, 15:53 Ale otwór na przewód antenowy i tak trzeba zrobić więc na to samo wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Dostepny dom IP: *.152.147.33.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.06.11, 22:43 my kupilismy N-ke i nie lapiemy sygnalu. nastepna klatka nam zaslania. wiec antena odpada. nie wiem co teraz wybrac. bo upc nie ma u nas kabli. i co N-ka do zwrotu :( i dalej bez telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloFERNANDO Re: Dostepny dom IP: *.laska.com.pl 21.06.11, 13:28 W TP reklamują teraz że mają pakiety z Nki. Z tego co wiem to okablowanie u nas w bloku należy właśnie do Tepsy, więc w ogóle by było dobrze bo internet + telewizja byłyby od jednego dostawcy, nie trzeba by było wieszać satelit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasminum Re: Dostepny dom IP: *.centertel.pl 15.06.11, 22:15 Mariush właśnie także usłyszałam pewną historię od znajomego że ów zarządca nie regulował zobowiązań mimo płatności przez lokatorów w terminie.. Nie podoba mi się to wszystko... Ale zawsze możemy zmienić. Termin wypowiedzenia umowy to 3 miesiące. Musimy się wszyscy zebrać i pogadać w najbliższym czasie jak już będziemy po notariuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 22.06.11, 11:53 Probowal ktos do lazienki 3,3m zainstalowac kabina 90cm bez wiekszych przerobek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.11, 17:27 W oświadczeniu przesłanym przez Mur-Beton jest pole:"Wysokość zaliczki na zimna wodę w m3" co tam trzeba wpisać? proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 17:38 To coś przesyłali? Wpisz miesięczne szacowane zużycie wody w Twoim gospodarstwie domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dostepny dom IP: 178.218.238.* 28.06.11, 16:12 a czy mógłby ktoś napisać jaka będzie wysokość opłat?? tzn zarzadca 1,90, ale co w to wchodzi? śmieci osobno i oświetlenie piwnic czy klatki? jeśli chodzi o energię elektryczną to pewnie tak jak wszędzie, a co z siłą? a ile za m3 wody zimnej a ile za podgrzanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dostepny dom IP: 178.218.238.* 28.06.11, 16:13 a czy mógłby ktoś napisać jaka będzie wysokość opłat?? tzn zarzadca 1,90, ale co w to wchodzi? śmieci osobno i oświetlenie piwnic czy klatki? jeśli chodzi o energię elektryczną to pewnie tak jak wszędzie, a co z siłą? a ile za m3 wody zimnej a ile za podgrzanie?? i centralne ile liczą za m2? woda jest w końcu z kopalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: 178.218.227.* 29.06.11, 11:29 Ma ktoś może kablówkę lub internet od operatora sblnet? Dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 29.06.11, 15:40 ja posiadam internet SBLnet. dlugosza@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
konrich Re: Dostepny dom 29.06.11, 16:45 Witam czy ktos tez czeka napismo z sadu odnosnie rozdzielenia dzialek tzn dwie wspolnoty powstaly i td?No i czy kabina szerokosc 90 cm miesci sie w lazience z kawalerki?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 29.06.11, 17:45 Robcio a jak wygląda instalacja sieci? czy wykorzystali istniejaca siec w budynku, bo chce uniknac dodatkowego wiercenia. dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 01.07.11, 13:24 Pytanie brzmiało czy ktoś posiada internet ale nie było mowy o lokalizacji. Ja posiadam ale w obecnym miejscu zamieszkania. Ok pół roku temu pisałem na forum by większą grupą uderzyć do DD w sprawie internetu eSBL ale nie było chętnych do współpracy. Wtedy energetycy ciągnęli kable a firma e-SBLnet chciała wrzucić swoje światłowody do przygotowanego wykopu ale Pani prezes się nie zgodziła bo wcześniej się dogadała z TPSA i nie chciała dopuścić innego operatora. Na pierwszym spotkaniu wspólnoty należy poruszyć ten temat jak i temat wywiercenia jednej dziurki pod kabel antenowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: 178.218.227.* 01.07.11, 14:24 Przepraszam za niesprecyzowanie pytanie. Chodziło mi oczywiście o osiedle w Lędzinach. Dziś dzwoniłem do eSBL i nie byli w stanie mi powiedziec czy kiedykolwiek będzie tam światłowód bo jest problem ze zgodą pania prezes a takze nie potrafili mi powiedzieć czy przy instalacji internetu wykorzystaja sieć wewnątrz bloku aby niepotrzebnie nie wiercić ale z kolei zgoda na wykorzystanie sieci wew. bloku musiałaby chyba teraz pochodzić od Wspólnoty Mieszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: *.mtvk.pl 01.07.11, 17:49 Zastanawiał się ktoś nad tym jak listonosz ma dostarczać przesyłki do naszych skrzynek na listy bo klucza ani kodu do drzwi nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.228.* 03.07.11, 17:57 Świetne pytanie ;) jak jeszcze był płot pomogłem Pani z InPostu dostarczyć korespondencję z vatenfallu. Kobitka stała 30 min przed furtką z nadzieją, że ktoś jej otworzy. Później zdradziłem jej tajemny kod, który działa u wszystkich ponieważ się okazało, że domofony nie działają sprawnie. Nie wiem jak u was ale ja jestem pod innym numerkiem w domofonie. Wszystko ma swoje plusy, przynajmniej wiem kiedy goście odwiedzają sąsiadkę;) myślę, że na to oraz inne pytania dostaniemy odpowiedź na spotkaniu, które ma się odbyć w najbliższym czasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Dostepny dom IP: *.play-internet.pl 03.07.11, 20:30 Idź do DD niech Ci przełączą - centralki są programowalne więc wystarczy 5 minut na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.228.* 04.07.11, 02:01 to nie takie proste, mają faceta od domofonów, który ma się u nas pojawić w bliżej nie określonym terminie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.239.* 07.07.11, 07:41 Witam ponownie sąsiadów, nikt nie pisze więc będą dwa moje posty pod rząd;) Zauważyłem, że jedna piękna antena satelitarna już wisi, z tego co wiem mieszkaniec sobie wywiercił dziurkę w ścianie i się nie przejmował gwarancją. Zamierzam zrobić to samo bo wiercenie w oknie w moim przypadku odpada. Pani prezes gadała, że nie można nic wiercić ponieważ utracimy gwarancję, po 1 ja nie podpisywałem żadnej gwarancji na której jest napisane jasno co wolno a czego nie nie a po 2 zarządca nie ustalił stosownego prawa zabraniającego więc tak naprawdę możemy sobie wiercić. Proszę napiszcie jak Wy rozwiązujecie problem antenowy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Dostepny dom IP: 178.218.227.* 07.07.11, 11:31 Wiercić nie możemy bo jakaś gwarancja, kablówki i internetu nie może być bo nie ma światłowodu (to w znacznym stopniu ograniczyło by ingerencje w ściany budynku). Możemy jedynie zakupić anteny pokojowe co jest totalna pomyłką. PS. Nie wiecie może czy eSBLnet coś wskórał w naszej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Dostepny dom IP: 178.218.228.* 08.07.11, 00:09 W sprawie SBLnetu walczymy, jak będą postępy dam znać ;) pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 23:55 Czy zapisy umowy notarialnej, którą podpisywaliście dzisiaj nie budzą jakichkolwiek zastrzeżeń? Ujęte są w niej sprawy gwarancji i rękojmi? Cała dokumentacja została przekazana wraz z aktem? Dajcie znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloFERNANDO Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 109.95.202.* 22.06.11, 21:48 Czy ktoś z Was opłacał już podatek w UM Lędziny po odebraniu aktu notarialnego ?? Jeśli tak to jaka to jest kwota ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 22:07 0,58 zł/m^2/rok www.ledziny.pl/bip/content/show.php?pg=oplaty_czynsze_podatki#Podatek%20od%20nieruchomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloFERNANDO Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 109.95.202.* 22.06.11, 22:42 Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 21:38 Witam wszystkich planuję kupić mieszkanie przy ul. Długosza. Mam pytanie do lokatorów, ile teraz czeka się na klucze i umowę notarialną od chwili podpisania umowy wstępnej? Czy w mieszkaniu są jakieś znaczące niedociągnięcia? I jak sprawa z internetem i kablówką? Przeczytałem wszystkie wpisy na tym forum i szczerze mówiąc zaczynam się coraz bardziej wachać, chociaż na początku byłem pewien kupna tego mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 178.218.239.* 12.07.11, 08:24 Witaj Tomaszu;) Jeżeli chodzi dotrzymywanie terminów to powiem ironicznie mało kiedy im się udaje;) Niedociągnięć jako tako nie ma, mieszkanie jest w miarę dobrze wykonane, tynki są źle zagruntowane ( o ile w ogóle są :), niektórym zdarzy się jakiś przeciek przez okno, pęknięta płytka na balkonie albo inna drobna usterka ale tego nie da się uniknąć u nikogo. Jeżeli chodzi o kablówkę i internet to tutaj sprawa wygląda nieciekawie. Kablówki nie ma i póki co marne szanse by była w najbliższej przyszłości, z internetem też nie ma za dobrze ponieważ TPSA się wypięła i robi problemy z podłączeniem nowych abonentów ale coś tam niby w tej sprawie ma być załatwione chociaż kto tam by chciał mieć telefon stacjonarny(ja na pewno nie;)) Zasięg z sieci komórkowych też nie jest za dobry. Firma eSBL.NET walczy o podłączenie i są dość duże szanse, że im się uda w najbliższej przyszłości. Generalnie firma DD i nasz nowy zarządca raczej zakazują zamiast współpracować ale myślę, że jak będziemy mieć większość mieszkań to sytuacja się trochę zmieni (rolety zewnętrzne, antena satelitarna, zadaszenie balkonu na 3 piętrze)...to chyba tyle:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła lokatorka Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 09:42 Witam obecnych i przyszłych mieszkańców Długosza. Mam pytanie , jak to było z zarządcą, czy DD narzucił go czy sami lokatorzy sobie poszukali? Miałam przyjemność przeczytać cześć umowy z zarządcą nieruchomości na Długosza, ale średnio mnie się podoba. Przypuszczam , że będzie ten sam zarządca na innych blokach z II etapu. Dziwie się , że została ta firma wybrana ,jest tyle firm i można z nimi negocjować warunki.( jakie sa inne koszta bo tylko wyczytałam 80 gr. , przypuszczam, że jest ich więcej). Czy wodomierze zakłada zarządca i jaka jest odpłatność za nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka a propo anten satelitarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 10:01 Komisja Europejska w 2001 r. orzekła: "Jest nie do zaakceptowania, by administracja budynku wyrażała zgodę lub odmawiała montażu anten satelitarnych. Dotyczy to zarówno państw członkowskich, jak i kandydatów do Unii Europejskiej". A dwa lata temu Parlament Europejski wypowiedział się w sprawie pewnego Holendra, któremu spółdzielnia mieszkaniowa w Paryżu zabroniła montażu indywidualnej anteny: - Możliwość montażu anteny powinna przysługiwać każdemu, kto życzy sobie ją posiadać - orzekł Parlament, podkreślając, że możliwość ta wynika z art. 10 Europejskiej konwencji o ochronie praw człowieka. ps. www.nettax.pl...06/4/poz.59.htm Komisja Petycji Parlamentu Europejskiego 3.02.2006. "Petycja 0356/2005 złożona przez Klausa i Elfi Schneider (Niemcy), w sprawie dostępu do telewizji satelitarnej (...) Składający petycję otrzymali odpowiedź odmowną w sprawie prawa do instalacji anteny satelitarnej umożliwiającej im odbiór zagranicznych programów telewizyjnych. Argumentują oni, że cudzoziemcy zamieszkujący na terenie Niemiec mają prawo do odbioru transmisji satelitarnych ze swoich krajów oraz twierdzi, że każdy obywatel, niezależnie od narodowości, powinien posiadać nieograniczony dostęp do transmisji telewizji satelitarnej, a co za tym idzie, do kultury innych krajów europejskich. Uwagi Komisji dotyczące petycji Przede wszystkim Komisja pragnie przypomnieć, że co do zasady możliwość montażu anteny powinna przysługiwać każdemu, kto życzy sobie ją posiadać oraz, że wyrażenie ?prawo do anteny? dla każdego zostało wyraźnie sformułowane w komunikacie Komisji w sprawie anten satelitarnych z dnia 27 czerwca 2001 r. (COM(2001)351 końcowy). Możliwość ta wynika szczególnie z art. 10 Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, zgodnie z jego interpretacją dokonaną przez Europejski Trybunał Praw Człowieka w wyroku z dnia 22 maja 1990 r. w sprawie Autronic, który stwierdza, że art. 10 Konwencji ?dotyczy nie tylko treści informacji, ale także środków nadawania i odbioru? oraz, że szczególnie ?odbiór programów telewizyjnych za pomocą anteny ? satelitarnej czy innej ? wynika z prawa, do którego odnoszą się dwa pierwsze zdania art. 10 ust. 1?. Taka interpretacja oznacza, że zagwarantowana w Konwencji wolność wyrażania opinii, tzn. przekazywania i otrzymywania informacji, obejmuje także prawo każdego do montażu anteny satelitarnej. Według stałego orzecznictwa Trybunału Sprawiedliwości Wspólnot Europejskich, prawa podstawowe są integralną częścią ogólnych zasad prawa wpisanych we wspólnotowy porządek prawny (w tym znaczeniu patrz np. wyrok z dnia 18 czerwca 1991 r. w sprawie C-260/89 Elliniki Radiophonia, pkt 41). Ponadto art. 6 ust. 2 Traktatu o Unii Europejskiej wyraźnie stanowi, że Unia szanuje prawa podstawowe, które są zagwarantowane w podpisanej 4 listopada 1950 r. w Rzymie europejskiej Konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności. Poza tym, "prawo do anteny" wynika z zasady swobodnego przepływu i swobodnego odbioru usług na rynku wewnętrznym oraz programów radiowych i telewizyjnych na terenie Wspólnoty Europejskiej w myśl art. 49 TWE (patrz szczególnie wyrok z dnia 30 kwietnia 1974 r. w sprawie 155/73 Sacchi, pkt 7 oraz późniejszy wyrok z dnia 29 listopada 2001 r. w sprawie C-17/00 De Coster, pkt 28). Artykuł ten ma bezpośrednie i bezwarunkowe zastosowanie w krajowych porządkach prawnych. Ponadto według Trybunału Sprawiedliwości WE swobodny przepływ usług na rynku wewnętrznym jest podstawową zasadą prawa wspólnotowego, który obowiązuje nie tylko świadczących usługi, ale także odbiorców usług (patrz wyrok z dnia 9 sierpnia 1994 r. w sprawie 43/93 Van der Elst, pkt 13). Pogląd, że prawo to mają także odbiorcy usług może znaleźć jednocześnie potwierdzenie w samym tekście Traktatu WE, a szczególnie w sformułowaniu "swobodny przepływ usług" zawartym w art. 3 ust. 1 lit. c) oraz w art. 14 ust. 2. Poza tym, jak na to wielokrotnie wskazywał Trybunał Sprawiedliwości WE, zakaz stosowania ograniczeń wobec tej podstawowej wolności nakłada się nie tylko w stosunku do działań władz publicznych, ale także do przepisów o innym charakterze, mających na celu zbiorową regulację świadczenia usług. W rezultacie znoszenie przeszkód w swobodnym przepływie usług, będącym podstawowym celem WE, byłoby podważone, gdyby poza barierami, które tworzy Państwo, nie eliminowano barier wynikających ze stosowania autonomii prawnej przez stowarzyszenia i struktury, które nie podlegają regulacjom prawa publicznego (patrz m. in. wyrok z dnia 12 grudnia 1974 r. w sprawie 36/74 Walrave; wyrok z dnia 9 czerwca 1977 r. w sprawie 90/76 van Ameyde; wyrok z dnia 14 lipca 1976 r. w sprawie C-13/76 Dona; wyrok z dnia 15 grudnia 1995 r. w sprawie C-415/93 Bosman i wyrok z dnia 13 kwietnia 2000 r. w sprawie C-176/96 Lehtonen). Ponadto w przytoczonym powyżej komunikacie w sprawie anten satelitarnych Komisja Europejska potwierdziła, że nie można dopuszczać utrudnień w dokonywaniu swobodnego wyboru lub dyskryminacji wśród alternatywnych środków odbioru usług, ani też pośrednich ograniczeń w stosunku do prawa użytkowników do korzystania z anteny satelitarnej. Tym samym niedopuszczalne byłoby narzucenie osobom fizycznym odbioru programów telewizyjnych przez sieć kablową raczej niż przez antenę satelitarną. Jednakże ani wolność wypowiedzi, ani zasada swobodnego przepływu usług nie może być traktowana jako prawo absolutne. Indywidualne prawo do montażu anteny satelitarnej, które wchodzi w zakres wolności wypowiedzi, powinno być stosowane z poszanowaniem pewnych warunków informowania i uzgadniania, właściwych w szczególności dla bloków wielorodzinnych i powinno być analizowane w odniesieniu do każdego przypadku osobno. Z pewnością nie można utrudniać montażu anteny satelitarnej ani poprzez zbyt kosztowne warunki instalacji i użytkowania, co spowodowałoby ograniczenie przysługującej każdemu możliwości odbioru wszystkich programów, które wybierze, ani tym bardziej poprzez ogólny zakaz lub nieuzasadnioną odmowę czy sprzeciw np. z przyczyn estetycznych lub technologicznych." 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 178.218.239.* 12.07.11, 10:37 Jeżeli chodzi o zarządcę to Pani prezes go wybrała, na jakich zasadach i co z tego ma to tylko wie Mur-szajs i Pani Prezesowa! jak sprzedadzą większość mieszkań i będzie między nami zgodność to możemy go zmienić. Teraz mogą zażądać 2 złotych za obsługę a my nic nie zrobimy. Co do wodomierzy to montował je DD ale wtedy nie było zarządcy, być może teraz robi to mur-szajs. Koszt wodomierzy i licznika do ogrzewania mieszkań - 600 PLN z VAT Co do anten to faktycznie nie mogą nam zabronić montażu i w zasadzie tego nie robią, tylko wskazują jak je przymocować: czyli na poręczy balkonu(jak najbardziej się zgadzam) i drugi warunek dziura w oknie(nie zgadzam się). Po 1 uszkadzamy okno, po 2 wygląda to bardzo nieestetycznie. rozumię, że wieszanie ciężkiego klimatyzatora na nowej ocieplanej ścianie może ją znacznie uszkodzić ale 1 mała dziurka?? Do tego jeszcze dochodzą prawa autorskie projektanta, których to już w ogóle nie rozumiem...ale podobno takie prawo ;) pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 14:41 A czy w umowie końcowej kupna mieszkania jest zapis, że nie można naruszać elewacji budynku poprzez wiercenie dziur, czy jest to po prostu ustne zarządzenie? I jak wygląda sprawa z odbiorem mieszkań przez inspektora? Wszyscy macie już odebrane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.152.145.174.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.07.11, 19:11 No mi ogolnie wszystko pasuje, terminy no cóż :/ ale jedynie przeszkadza mi fakt ze jak siedze w łazience to słysze sąsiada jak rozmawia, słucha muzyki. Super nie ! nie mieliśmy jakiś nie miłych niespodzianek typu pęknieta płytka czy źle założone okna. No wzieliśmy w Tp Tv i neta i sie nie da telewizji jedynie neta ale trzeba płacic za utrzymanie lini telefonicznej ciekawa jestem ile jeszcze bedziemy czekac na tego neta bo minał tydzien i nikt nawet nie dzwoni zeby zamontowac gnizdko telefoniczne. Juz mi sie nic nie chce wszystko pod górke od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 23:56 Siedząc w łazience, musisz skupić się na czym innym :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 178.218.239.* 13.07.11, 09:10 P.P. podczas podpisywania umowy słownie zarządziła, że nie wolno wiercić i tyle ;) Jeżeli chodzi o internet z firmy eSBL.NET to walka trwa. Jak będą nadal robili problemy to UKE i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiki taki Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 64.255.180.* 13.07.11, 09:52 Odnośnie niedociągnieć - u nas liczniki są powieszone odwrotnie i naliczają zużycie "lecąc do tyłu". Tym sposobem wody zimnej mamy zuzytej już 9999:)Pewno to żart ze strony instalującego te cude bo nie wierze, że ktos może byc tak głupi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 178.218.239.* 13.07.11, 10:01 Tiki-Taki....w DD wszystko jest możliwe. Ciekawy jestem jaki rachunek zapłacisz;) Będziesz miał nadpłatę na najbliższe 100 lat :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.opera-mini.net 13.07.11, 13:38 Jak już to niedopłatę skoro mam już 9999 nabite na liczniku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 178.218.239.* 13.07.11, 15:38 Jak zapłacisz 1 rachunek to każdy następny będziesz miał nadpłacony ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.183.190.204.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.07.11, 10:57 Byliśmy w urzędzie miasta i zapłaciliśmy podatek od nieruchomości, czy bedziemy płacic od gruntu? Powiedziano nam ze nie mamy nic takiego, ale coś kiedyś tu czytałam ze taki mamy i teraz juz nie wiemy co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloFERNANDO Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 109.95.202.* 15.07.11, 16:03 Witam, czy ktoś z Was już po otrzymaniu aktu notarialnego i wysłaniu przez Notariusza stosownych dokumentów do sądu okręgowego w Tychach w celu otrzymania wpisu do ksiąg wieczystych otrzymał już zawiadomienie, że są one do odbioru ?? Jeśli tak to proszę o informację ile to trwało tzn. jaki okres minął od podpisania aktu notarialnego do otrzymania zawiadomienia z Sądu. W przepisach niby jest tak, że sądy mają na to do 3 miesięcy czasu, ale można to otrzymać szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 178.218.239.* 19.07.11, 09:47 Witam sąsiadów. Piszę w bardzo ważnej sprawie!! w sprawie PARKINGÓW!. Rozmawiałem z DD i chcą nas ładnie wyssać z kasy!! Nie wiem jak Wy ale ja nie zamierzam płacić 15 tyś. za parę metrów kwadratowych parkingu. DD musi udostępnić 200 miejsc parkingowych ale tłumaczą się tym, że nie jest powiedziane w jakiej formie! Teoretycznie gdyby nikt nie kupił to i tak muszą te miejsca być zapewnione!! Mieszka raptem 10 rodzin a już droga jest zapełniona, okoliczni mieszkańcy zaczynają się burzyć, kluczy wydanych jest 40 w przyszłości pojawi się tam mnóstwo samochodów, musimy już dzisiaj zapewnić sobie gwarancję miejsc parkingowych dlatego trzeba działać póki się budują, ludzie jeszcze nie mieszkają i nie ma paraliżu. Jutro będę znał stanowisko powiatu i proponuję by się spotkać w tej sprawie. Bo nasz zajebisty zarządca mur-szajs ma nas gdzieś i spotkanie zorganizuje po wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mef Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: *.play-internet.pl 19.07.11, 11:42 15000 za miejsce pod chmurką to i tak zeszli z ceny,bo na początku było 19 500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 109.95.206.* 20.07.11, 09:34 Dostaliście rozliczenia? kto wymyślił cenę wody ciepłej ? bo ponad 30 zł to jakiś ŻART! A nie wiem czy zauważyliście cenę za ścieki ciepłej wody :) jest 0,12 groszy tańsza niż zimna+ścieki czyli co zimna kosztuje 0,12 groszy??? A wogóle co z plombą na licznikach? za chwile ktoś otworzy ten mega zamek liczniki zmieni bo to nie problem i jak udowodnimy komukolwiek cokolwiek? A wogóle to współpraca z Panią Administrator to jakiś żart ZERO kompetencji, ZERO pojęcia na temat Wspólnoty i naszych bloków. A co sądzicie o Pani Sprzątaczce :) bo w naszej klatce była już RAZ :) i chyba wody się boi. A poza tym to MUR BETON nie potrafi sam nic załatwić i uczepili się Dostępnego Domu a co nas interesuje DD przecież to my jesteśmy już właścicielami mieszkań i Wspólnotą. Aha jeszcze jedno na rozliczeniu picze, że rozliczenie jest zgodnie z uchwałą podjęta 01.07.2011 byliście na jakimś zebraniu, ktoś coś ustalał bo z nami nie ja bynajmniej nie przypominam sobie :) no to tyle sorry za chaos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 109.95.206.* 20.07.11, 10:14 Na zebranie musimy sobie poczekać do wrześnie bo póki co nasz wspaniały MUR BETON nie ma zamiaru tego zebrania robić!!!!!!!!!! bo oni zwyczajowo czekają trzy lub cztery miesiące tak mają no i już a jak my mamy jakiś problem to mamy pisać duuuużo pisać a oni, ze guzik wiedzą to nam jeszcze większu guzik powiedzą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 109.95.206.* 20.07.11, 10:40 są błędy na rozliczeniach ma być- ciepła woda+podgrzanie+kanalizacja to 25,72 a zimna + kanalizacja 15,72. Pan z działu rozliczeń bardzo kompetentna osoba i dobrze rozeznana w tym co robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Akty notarialne - umowa przyrzeczona IP: 178.218.239.* 20.07.11, 13:06 Asiuzuzo:) zanim zacznę tłumaczyć co i jak i dlaczego...przypomnę Twój entuzjazm i uwielbienie do firmy DD po odebraniu kluczy:) A więc po kolei: jeżeli chodzi o kompetencje mur-szajsu to Pani O. nie ma zielonego pojęcia bo po prostu to nowa osoba w tej firmie. Firma niby istnieje jakiś tam czas a ona została zatrudniona podobno na potrzeby naszego osiedla:) Jeżeli jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości to napiszę jaśniej...to wszystko jedna klika!! jeden wielki biznesss, nastawiony na ssanie kasy! Wszystko co płacimy albo płacić będziemy będzie trafiało do kasy DD bo pani O. jest tak naprawdę pracownikiem DD:) Teraz już nie powinno nikogo dziwić wspólne stanowisko DD i mur-szajsu, co DD zabroni Pani O. przyjmie i przekaże nam...proste!. Jeżeli chodzi o zebrania to DD ma większość głosów i może sobie uchwalać co chce, chociaż by było miło gdyby nas ktoś zaprosił na takie spotkanie...tylko czy takie się w ogóle odbyło?? chyba nie muszę na to pytanie odpowiadać. Tak więc czekamy aż nas będzie więcej i będziemy mieć prawo głosu, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Trawnik IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 09:55 Nie wiem czy dotarła do Was informacja, że DD nie ma zamiaru wykładać trawników przy blokach 30-34, ani też przy tych, które dopiero powstają. Rozłożyli trawkę przy pierwszych bo była promocja na trawę! Co za paranoja! Teraz promocja się skończyła i nie mają pieniędzy na zagospodarowanie reszty. DD to śmiechu wart deweloper. Kiepsko pracują na swoją reputację na rynku. Zaczynają, ale skończyć nie potrafią. Wstyd. A co do parkingów to wątpię, że będą chętni. Najlepiej jeśli nikt ich nie wykupi, sytuacja jakoś sama się rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Trawnik IP: *.183.190.113.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.07.11, 16:17 no i super. my tez zadnego pakingu nie kupujemy. jakbym miala wolne 15 tys to bym sobie dolozyla do lepszego auta anie dawala im zarobic. Dalej w sprawie internetu: neostrady miec nie mozemy, poniewż mamy pociągniete kable na blokach, ale nie sa podciągniete do centarli Tp musieliby kopac jakieś rowy i podłaczac. Na ten czas jest to nie możliwe i nie wiadomo kiedy bedzie. Już drugą umowe rozwiązuje. Jakaś paranoja. Mam ich naprawdę pomału dość myślałam ze jak dostaniemy klucze to sie skończą problemy a tu widze ze dopiero ich początek. Teraz jeden zwala na drugiego i nie można sie niczego dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Re: Trawnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:39 Hehe a co rok temu zakupili w promocji murawę ze stadionu śląskiego? No to wiocha z ich strony i to na całego. W sumie po jakiego grzyba zaraz kupować darń - kupiliby 2 wory nasion, zagonili Tadzika do grabek a nie puszczają takiego bąka z kleksem w eter. No ale nie od dzisiaj widać, że chyba im jakoś specjalnie na reputacji nie zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: Trawnik 21.07.11, 20:56 Hiehie.. że też pani prezes nie załapała się na promocyjną sprzedaż krzesełek z katowickiego Spodka - jak znalazł w roli ławek. No cóż - kolejne obiecanki cacanki. Nowym klientom pewnie nadal wciskają kit o zagospodarowaniu osiedla mimo zakończonej promocji na trawę (w końcu przed biurem krzaczki i trawka piękne). ŻENADA. A może to rodzaj kary: nie wykupicie miejsc parkingowych, to kasa na trawę się nie znajdzie! Za to powstaje nowe pole do popisu dla zarządcy - do tej pory Mur-Beton nie ma tutaj zbyt wiele do roboty, może zajmie się organizacją zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariush Forum internetowe osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 21:59 A tak z innej beczki - czas budowy dla większości z nas, zaglądających na to forum dobiega końca. Część już na Długosza pomieszkuje, część wprowadzi się niedługo. Proponuję w niedalekiej przyszłości utworzyć forum osiedla na osobnym serwerze... Wydaje mi się, że niektóre sprawy dotyczące mieszkańców, powinny być obecnie poruszane w węższym gronie niż ogólnodostępne forum na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adriano Re: Forum internetowe osiedla IP: *.play-internet.pl 21.07.11, 22:55 Jestem za:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Forum internetowe osiedla IP: *.mtvk.pl 25.07.11, 16:14 Czy jedyną opcją na posiadanie internetu na nowym osiedlu jest internet radiowy lub mobilny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.183.167.58.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.07.11, 20:17 Na to chwile wyglada na to ze albo Sbl net 9 tylko założenie czeka sie do 4 tygodni i koszt 299zł - przeraża mnie to, bo jak bedzie jednak do nieczego to trzy stówy poszły) Tp odpada bo nie jesteśmy podłączeni do centrali a mobliny to i owszem ale nie każdy wczoraj kolega sprawdzał orange i u mnie w klatce 34 nie szło złapać syg. Play dawał rade jedynie. myśle ze jeszcze plus pójdzie bo np w Tmobile powiedzieli ze na długosza maja słaby zasięg. Tak samo z satelita zależy w której klatce mieszkasz i jak masz ułożony balkon bo ja nie mam sygnału i szczuplejszy portfel o 80zł za sprawdzenie przez magika satelitarnego. Tp juz mam dośc pisałam wcześniej. nie wiem zostaje antena pokojowa albo cud. Jestem również za założeniem serwera, trzeba sie jednoczyc zeby nas nie okradali tak jak np moich rodziców czynsz za 2 osoby prawie 600zł i wpisy na liście za co maja płacic jakieś wyssane z palca. A tak jak nas bedzie wiecej doinformowanych ludzi tym lepiej. Tylko zebyśmy sie kontaktowali przez neta to trzeba go mieć. A jak widać u nas jest nie osiągalny Wiem ze jest mobliny , ale pewnie jak wszyscy wole normalnie na kablu neta bez żadnych ograniczeń, ale póki co trzeba mieć jakiekolwiek okno na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 22:58 TP dalo by sie zalatwic, osobiscie to sprzedaje, tylko zastanawiam sie czy warto pakowac sie w ta pasc. Trzeba miec telefon stacjonrany i do tego neo+tv za 69 zl (40 programow bez polsatu, generalnie porazka). Telefon 40 zl, lub utrzymanie lacza, czyli characz za mozliwosc korzystania z internetu 29 albo 39 zl - nie pamietam bo nikt tego nie bierze. Tak czy owak okolo 100 zl nie moje. Instalacja 1 zl pod waunkiem ze sie wezmie e-fakture. Lepiej chyba korzystac z mobilnego, kazda siec tam dziala - nie sprawdzalem jedynie T-mobile. Na zwyklym modemie USB z antenka - koszt antenki 49 zl. Oczywiscie lepiej korzystac z mobilnego do momentu gdy pojawi sie cos alternatywnego. Np. ten e-sbl, czy ktos juz to ma? Bo ja swego czasu sie orientowalem i powiedziala kobita ze na razie nie, ale na pewno w pozniejszym terminie bedzie mozliwosc kupienia u nich uslugi. To byl czerwiec. Dlatego te 4 tygodnie to podejrzewam obiecanka. Czy ktokolwiek podpisal z nimi umowe? Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert K. Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.224.* 26.07.11, 09:25 Witam Reprezentuje firmę e-SBL.net. w naszej ofercie jest nie tylko internet ale również telefon i telewizja IP. Opłaty za uruchomienie są różne, proszę sprawdzić cennik na www.netilius.pl Różne są również abonamenty, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie, na budynki podpięte do światłowodu proponuję ofertę Fiberstrada lub FiberFever. Jedyny problem żeby usługa była dostępna dla Was to developer. Z prośbą o umożliwienie doprowadzenia światłowodu do budynków na Długosza zwracałem się jeszcze w zeszłym roku, niestety bezskutecznie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany naszymi usługami proszę o zamówienie na info@netilius.pl oraz informację o tym do zarządcy budynków. Pozdrawiam Robert Kubica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Forum internetowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:43 W piatek mam spotkanie z p. Iloną na Długosza w sprawie kupna mieszkania. Zobaczymy co powie o parkingu i trawie przed blokami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.239.* 28.07.11, 08:47 Zapraszam wszystkich do rejestracji na nowym forum mieszkańców osiedla na ulicy Długosza dlugosza.fora.pl/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Forum internetowe osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 09:06 Mam pytanie do osób które kupiły mieszkanie dwupoziomowe, czy inspektor budowlany je oglądał i nie było problemu z przekazaniem ich? Ps. a tak na marginesie czy w tym mało ustawnym salonie jest szansa postawić bądź powiesić TV, jak sobie poradziliście z urządzeniem jego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.239.* 28.07.11, 09:06 w poprzednim poście źle się wkleił link, prawidłowy adres forum to: www.dlugosza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła lokatorka Re: Forum internetowe osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 09:03 Panie Tomku Czy będzie Pan oglądał mieszkanie , które ma zamiar kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Forum internetowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 13:56 Będę oglądał mieszkanie i omawiał warunki kupna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Forum internetowe osiedla IP: 109.95.206.* 29.07.11, 08:43 z odbiorem schodów nie było problemu, z tym, że mierzył schody czy spełniają wszystkie normy. Jeśli chodzi o TV to my wsadziliśmy duuuuuuuuuuży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Forum internetowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 18:44 Witam, włąsnie ogladałam mieszkanie na dlugosza 64m2 dwupoziomowe z ta wielką dziurą na schody...... powiedzcie mi prosze czy wam ona nie przeszkadza? jest cholernie duza i jak sobie poradziliscie z rozwiązniem tego, czy ją np zmniejszaliscie? jakie schody itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.228.* 30.07.11, 01:27 Witam Gosiu, proszę o zadawanie pytań na forum: www.dlugosza.fora.pl co do Twojego pytania to chyba najlepiej zobaczyć jak wygląda taka dziura jak już są schody zamontowane. Jeżeli chcesz zobaczyć to zapraszam. dlugosza@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Forum internetowe osiedla IP: 109.95.206.* 01.08.11, 07:37 my mamy to większe o jeden pokój ale to akurat nie ma znaczenia, na początku montażyści chcieli zmniejszać dziurę, ale ostatecznie zostawili i dobrze zrobili można jeszcze coś wnieść na górę, wiadomo nie dasz rady od razu wszystkiego urządzić. Życzę powodzenia w remoncie!!! a na początek przy wchodzeniu po drabinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.239.* 01.08.11, 08:37 kurs wspinaczkowy obowiązkowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: Forum internetowe osiedla IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 02.08.11, 19:24 witam Ja tez kupiłam mieszkanie dwupoziomowe 64 m2 tylko nie miałąm przyjemności go zobaczyć i muszę czekać do końca roku, oczywiście jak się wyrobią. Mam prośbę czy ktoś by mógł mi przesłać chociaż zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Forum internetowe osiedla IP: 109.95.206.* 03.08.11, 07:27 napisz maila to prześle z tym, że będą to zdjęcia z większego mieszkania jeśli chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Forum internetowe osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 12:31 sylwia0920@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.239.* 03.08.11, 09:41 zapraszam;) dlugosza@onet.pl www.dlugosza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 00:15 przyszedl komus czynsz? jakie macie spostrzezenia na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 00:21 np. na cene metra wody cieplej, 25,72 jednostkowo za metr ... "w tym podgrzanie 10zl" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Forum internetowe osiedla IP: *.zamel.pl 08.08.11, 09:05 Mam wielką prosbę, czy mógłby ktoś napisać ile za co płaci? Juz wiem, że 25 zł za ciepłą wodę, a ile za zimną? 15? A centralne? Czy ścieki są osobno płatne czy one są już wliczone w wodę? Oprócz kosztów zarządcy jest jeszcze wywóz śmieci, remontowe, oświetlenie piwnicy czy cos innego? Bardzo proszę o odpowiedź.Byłam przygotowana że tutaj chociaż trochę będą nizsze czynsze niz te w blokach przy kopalni ale chyba sie pomylilam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.228.* 04.08.11, 01:14 spostrzeżenie tylko jedno....wymienić administratora;) dlugosza@onet.pl www.dlugosza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Forum internetowe osiedla IP: 109.95.206.* 04.08.11, 08:16 zmienić administratora jak najbardziej ale co do wody to nie oni narzucają ceny tylko wodociągi, dzwoniłam i sprawdzałam ceny i faktycznie tak jest, podgrzanie wody też jest przez nadwiślańska spółke energetyczną. MUR BETON ustalił zaliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 09:43 To jeszcze jedno pytanie, zaliczka na CO. 2zl od metra, czy kazdemu policzyli identycznie? Czy deklarowane zurzycie mozna negocjowac czy jest odgornie wytyczone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 09:47 aaa nie doczytalem "Murbeton ustalil zaliczki"... Odpowiedz Link Zgłoś
malina2606 Re: Forum internetowe osiedla 04.08.11, 14:09 25 ZŁ ZA METR TO SZOK PIĘKNE MUR BETON USTALIŁ ZALICZKI MY MIESZKAMY W BLOKACH PRZY KOPALNI I PŁACIMY 18,50 ZA METR ZDZIERAJĄ JAK TYLKO MOGĄ TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ ZMIENIĆ ZARZĄDCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.183.190.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.08.11, 18:19 Nie wspomne o tym ze dostałam list o kwocie opłat 20 lipca z dopiskiem opłaty do 10 każdego miesiąca i myśleliśmy ze to co zapłace w lipcu to jest za sierpien zwłaszcza ze tak późno dostaliśmy te powiadomienie... co sie okazuje to ze juz raz zapłaciliśmy ale nie za sierpień tylko lipiec i mamy sie cieszyc ze odsetek nienaliczyli :) takiego mamy cudnego zarządce. Więc z "jednej wypłaty" musimy zapłacić dwa razy bo i za lipiec i za sierpień. No chyba ze ktoś dostaje wypłate ostatniego. Wiedzieliśmy ze będą ździerać ale ze aż tak na bezczelnego... To pewnie długo razem niebedziemy współpracować. Może jakieś spotkanie trzeba zrobić w naszym gronie bez dodtakowych osób i coś naradzić. Nie wiem ale nie lubimy jak ktoś nas tak traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Forum internetowe osiedla IP: 109.95.206.* 05.08.11, 06:50 To za jaki miesiąc jest to rozliczenie??? Nam nasza Pani ADMINISTRATOR powiedziała że do 10 sierpnia mamy zapłacić. My mieliśmy przyjemność prowadzić "rozmowę" z tą Panią - KABARET mało powiedziane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.228.* 05.08.11, 12:29 Jeżeli chodzi chodzi o grupę, a konkretnie o Panią O. to totalna porażka. TOTALNY BRAK KOMPETENCJI I KULTURY!!!! Cały czas się zastanawiam jak taka osoba może zajmować się administrowaniem. Ma ona jakiegoś szefa?....bo mam zamiar wykonać do niego telefon i zadać to pytanie... www.dlugosza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.183.190.43.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.08.11, 14:44 A no rozliczenie obowiązuje od lipca wiec mimo ze dostalismy go po 20 lipca mielismy zapłacic pierwszy "czynsz" do 10 lipca czyli do 10 sierpnia płacimy drugi raz za sierpien. Nie wiem może miałam sobie wymyślić kwote jaką mam zapłacic za czysz do 10 lipca a numerze konta nie wspomne. Brak słów. i tak sie zaczyna zdzieranie kasy z nas wszystkich. Zapłaciliśmy dwa razy w tym miesiącu bo co zrobić. Ale nie dokońca sie z tym zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Forum internetowe osiedla IP: *.centertel.pl 06.08.11, 21:08 Widzieliście ulotki na klatkach?? E-SBL zbiera zamówienia na internet telewizję i telefon!! Huraa (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco262 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.183.190.43.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.08.11, 21:45 Dzwoniliśmy dzisiaj i sprawa wyglada tak ze narazie zbieraja chetnych, tzn podpisujesz umowe i czekasz az wszystko podłączą. Narazie dalej czekaja na pozwolenie. Tak jakby maja już klienta tylko zostaje podłączenie, które nie wiadomo kiedy bedzie. Wczoraj dostałem list z ulotkami i nawet umową na dana usługe jaka chce wybrac. Tylko znow jest duży wybór w ofercie a ja nie wiem co moge wybrac, na co pozwolą kable które założą. Zresztą i tak trzeba tam jechać i wybrać z osobą która będzie mieć pojęcie o naszych blokach. Przez telefon to można pogadać z koleżanką, a nie usługi zamawiać. Chcą sobie zapewnić klientów przed podłączeniem z Tp. Tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Forum internetowe osiedla IP: 109.95.206.* 08.08.11, 06:39 A plomby na licznikach już macie :P bo powiedziała nam - Pani ADMINISTRATOR że będą do końca lipca. My zapłaciliśmy jeden czynsz i nie mam zamiaru do 10 września płacić nic więcej bo niby za co? Administrowanie - PORAŻKA, sprzątaczka - była dwa razy i jak nie ukłonimy się w pas to obawiam się, że nie sprzątnie także póki co nie widzę potrzeby zapłaty a za wodę i CO i tak mamy nadpłacone a tak wogole to nikt nas nie poinformował jak i za jakie miesiące mamy płacić bo przecież na zebranie mamy czas. A w nawiązaniu do pytania chyba Roberta to Pani ma nad sobą osobę ale to nic nie daje ja już próbowałam, od drugiej strony i też mało kompetentne osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Forum internetowe osiedla IP: *.zamel.pl 08.08.11, 09:18 Mam wielką prosbę, czy mógłby ktoś napisać ile za co płaci? Juz wiem, że 25 zł za ciepłą wodę, a ile za zimną? 15? A centralne ogrzewanie? Czy ścieki są osobno płatne czy one są już wliczone w wodę? Oprócz kosztów zarządcy jest jeszcze wywóz śmieci, remontowe, oświetlenie piwnicy czy cos innego? Bardzo proszę o odpowiedź.Byłam przygotowana że tutaj chociaż trochę będą nizsze czynsze niz te w blokach przy kopalni ale chyba sie pomylilam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Forum internetowe osiedla IP: *.centertel.pl 08.08.11, 13:06 Ja również dzwoniłem do SBL-a i Pani siedząca tam powiedziała że zbierają zamówienia aby móc pójść z tym do zarządcy i pokazać im inle osób jest chętnych. Wysłałem skan zamówienia mailem do nich na adres: biuro@e-sbl.net jeżeli jesteście zainteresowani netem na światłowodzie z konkretną prędkością i bez potrzeby podłączania telefonu itd jak to w tepsie to wysyłajcie też te zamówienia. Tak sądze. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 21:23 za kawalerke 34 metry: oplata za utrzymanie nieruchomosci wpolnej 44,66 oplata za administrowanie i zarzadzanie 32,48 zaliczka centralne ogrzewanie - 66,68 metr wody cieplej - 25,72 zimnej - 11,88 smieci - 10 kanalizacja - 11,77 fundusz remontowy 0 zl Ceny brutto Mnie najbardziej dobija ta zaliczka za CO (jest ona negocjowalna?) i za wode ciepla, te 25 zl to jakas rzeznia jak dla mnie bo ceny (np w tychach) sa sporo nizsze...I o ile cene wody przyjmuje jako fakt i nie ma cos dyskutowac bo taka po prostu jest to zaliczka na CO chcialbym zmniejszyc. Prognozuje ze nie bede mial zuzycia na poziomie 720 zl, a Wy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: Forum internetowe osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 21:37 ale niektorzy maja gorzej...:) www.cena-wody.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiazuza Re: Forum internetowe osiedla IP: 109.95.206.* 09.08.11, 06:38 zejdźcie do piwnic i zobaczcie czy nie macie pleśni na drzwiach u nas w piwnicy praktycznie wszystkie drzwi są już pięknie pokryte zielonym mchem :P a Pani ADMINISTRATOR oczywiście twierdzi po raz kolejny, że ich wilgoć w piwnicy nie obchodzi, że drzwi to nasza własność a wogóle to mamy się z DD dogadywać a co ma DD do drzwi w piwnicy prziecież to my już jesteśmy właścicielami i mamy wspólnotę! Po raz kolejny MUR BETON spisuje się na medal! A jeśli chodzi o plomby to sukcesywnie zakładają :D ma już ktoś :P bo chyba nie sukcesywnie a osiągną sukces jak coś zrobią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Parkingi IP: 178.218.239.* 12.08.11, 08:28 No to mamy nową promocję;) kupujesz drugie mieszkanie w Etapie 1, parking masz za tysiaka netto...chyba się skuszę;) pozdroo Zapraszam na: www.dlugosza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.227.* 30.09.11, 11:42 Witam Ma ktoś jakieś wieści jak wyglądają postępy odnośnie podłączenia światłowodu do naszego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Ogrzewanie IP: *.centertel.pl 07.10.11, 18:57 Do mieszkańców klatek 30-34. Mamy podjąć decyzję o terminie włączenia CO. Proszę o wypowiedzi na ten temat bo nie chce mi się chodzić i pytać każdego z osobna. Pozdrawiam Grzegorz. Ewentualne pytania proszę przesyłać na email: slazak@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Ogrzewanie IP: *.play-internet.pl 09.10.11, 21:42 Myślę, że termin 10.10. 2011 jest odpowiedni do włączenia ogrzewania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Ogrzewanie IP: *.laska.com.pl 10.10.11, 08:27 Też uważam, że już najwyższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Ogrzewanie IP: *.centertel.pl 10.10.11, 11:41 OK. Dziś ,jutro, w srodę powinni włączyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brahoo Re: Ogrzewanie IP: *.play-internet.pl 12.10.11, 18:14 Witam Nie grzeje mi kaloryfer w sypialni, do kogo powinienem to zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Ogrzewanie IP: *.centertel.pl 17.10.11, 21:13 A próbowałeś odpowietrzać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look4me Re: Ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:45 U mnie jest ten sam problem, mimo odpowietrzenia ciepłe jest tylko jakieś 60% grzejnika, sprawa zgłoszona w piątek do administratora do dzisiaj cisza w tej sprawie... Cierpliwie czekam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Ogrzewanie IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.10.11, 11:59 na dole pod grzejnikami macie zawory. sprawdzcie czy sa cieple , jak jeden jest zimny tzn ze jest zakrecony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look4me Re: Ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 13:21 Sprawdzałem i to, u mnie oba zawory są ciepłe, grzejnik odpowietrzony a nadal jest w połowie zimny, jutro ma być ktoś z serwisu zarządcy, zobaczymy co zdziała w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.239.* 10.10.11, 16:34 Proszę zadawać pytania na forum: www.dlugosza.fora.pl/pytania,12/ tutaj jest straszny bałagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Forum internetowe osiedla IP: *.centertel.pl 17.10.11, 21:18 Za dwa tygodnie mają podłączać internet!!! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.227.* 19.10.11, 14:51 Zachęcam do odwiedzana forum naszego osiedla www.dlugosza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.238.* 16.08.11, 22:26 coś tu nie rozumiem, za ciepłą 25 i plus do tego 11 za kanalizacje? czyli tak naprawdę przy 5 m3 ciepłej to wychodzi 125 + jakieś 70 za kanalizację? a to utrzymanie nieruchomości i opłaty administracyjne to w ramach tych 1,90 za m2? to CO nie jest takie jeszcze straszne. Na blokach rotacyjnych za 25 m2 płaci się jakieś 100zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Forum internetowe osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 12:41 Mam pytanie czy jest ktoś interesował się jak wygląda rozwiązanie umowy z dostępnym domem. chodzi o rezygnacje z mieszkania czy deweloper zwraca wpłacone pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look4me Oferta na tanie i dobre schody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 12:14 Polecam wszystkim stolarza, który robił schody w moim mieszkaniu. Cena 8000 zł. Oto zdjęcie: zapodaj.net/6b7caa9f87f2.jpg.html Kontakt: 512 234 279 więcej zdjęć mogę wysłać na maila - look4me@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: Oferta na tanie i dobre schody IP: 77.252.185.* 24.09.11, 19:25 Do członków Wspólnoty Mieszkaniowej 30-34 Rozumiem, że chcecie miec dostęp do TV ale zanim coś zrobicie pomyślcie i miejcie na uwadzę, że nie mieszkacie w domu jednorodzinnym, w którym możecie robić co chcecie, ale w domu wielorodzinnym, a w konsekwencji musicie liczyć się z innymi. Została podjęta uchwała o zakazie wiercenia w elewacji otworów na anteny, mimo to ktoś postanowił sobie wywiercić dziurę. Być może zrobił to zanim została podjęta uchwała, mniejsza o to, jedno jest pewne - przed wywierceniem dziury nie pomyślał. Gwarancja od DD odpada, czyli teraz jak będzie się coś działo, to kto zapłaci za usunięcie ew. usterki?Wspólnota - czyli wszyscy mieszkańcy, w tym ten właściciel co go rozum opuścił jak instalowąl antentę plus pozostali, którzy w żadnym stopniu nie przyczynili się do powstania usterki. Za głupotę jednego zapłacą wszyscy - dosłownie i w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Oferta na tanie i dobre schody IP: 178.218.238.* 29.10.11, 20:18 Teraz mamy mieć odbiór mieszkań, o ile nie opóźni sie to tak jak w pierwszym etapie Sad i nie wiem w końcu ile mnie wyjdą te wszystkie opłaty dodatkowe. Wiem, że liczniki te 600zł. Czy za przyłączenie prądu i licznik sie coś płaci? A opłaty notarialne? Bo wyliczyłam na jakimś kalkulatorze i za mieszkanie 56 m2 musiałabym niby zapłacić przeszło 5000! Czy faktycznie płaci sie tą opłatę od czynności cywilno-prawnych w wysokości 2 procent? Do tego opłata notarialna i opłata sądowa? Proszę o odpowiedz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Oferta na tanie i dobre schody IP: 178.218.225.* 30.10.11, 01:39 Tutaj odpowiedź na pytanie: www.dlugosza.fora.pl/pytania,12/oplaty-notarialne,38.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK chce kupić mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 10:45 mam takie pytanie dotyczące kredytu rodzina na swoim , czy mieszkanie na długosza kwalifikują się do takiego kredytu? ( mam na myśli trzypokojowe mieszkanie - 63,6 m). Chcialam tez zapytać osoby posiadajace takie mieszkanie JAK WYGLĄDAJA MIESIECZNE KOSZTY UTRZYMANIA TAKIEGO MIESZKANIA? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK Re: chce kupić mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 10:56 i jeszcze jedno pytanie czy budowa bloku trzeciego jest juz w pełni zakonczona? dzwonilam ostatnio do DD i powiedziano mi ze zostały tylko mieszkania na parterze, czy ktos posiada takie mieszkanie? nie jest ono zbyt nisko? bo zastanawiam sie czy mieszkanie tak nisko nie bedzie uciazliwe. pozdrawiam i dziękuje z góry za wszelkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: chce kupić mieszkanie 02.11.11, 20:44 Opłaty przy takim metrażu to około 350 zł + prąd. Mieszkanie na parterze niestety może być uciążliwe - okna są dokładnie na wysokości głów przechodzących osób - mi by to niestety przeszkadzało. Piętro pierwsze i drugie to już zdecydowana różnica na plus. Niestety nie wiem, jak wykończenie wewnątrz bloku trzeciego - na zewnątrz już pomalowane, chodniki gotowe, brak jeszcze drogi dojazdowej. Życzę cierpliwości i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: chce kupić mieszkanie IP: *.centertel.pl 05.11.11, 23:20 A ja tam nie wiem jak jest z ich umowami mieszkaniowymi ale zapewniam że każdemu wciskają mieszkania na parterze bo im po prostu całkowicie nie schodzą im te partery "do pasa". Nam też powiedziano że nie ma już wolnych mieszkań w pierwszym bloku gdy kupowaliśmy mieszkanie więc jak grzeczne pieski czekaliśmy na zakończenie budowy drugiego bloku ( i tak oddali oba bloki na raz :P ) a teraz połowa mieszkań w pierwszym i drugim bloku jest pustych. I to nie to że ludzie kupili ale sie nie wprowadzają bo na zabraniu Pani Prezes musiała być członkiem zarządu bo jest właścicielką ponad połowy mieszkań, więc podejrzewam że jakbyś przycisnęła ich że bierzesz ale już, to i w pierwszym lub drugim etapie (bloku) znalazło by się dla Ciebie mieszkanie, to tyle co mam do powiedzenia. Pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Kopią po internet!!!:):):):) IP: *.centertel.pl 05.11.11, 23:24 Panowie kopiący rów powiedzieli że jak "koparkowy sie postara" to za tydzień będziemy podpisywali umowy na neta:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: chce kupić mieszkanie IP: *.181.162.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.12.11, 20:43 ja płace 460zl a za prad 80zl miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: chce kupić mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 13:46 chce kupic mieszkanie na parterze (nr 3, o metrazu 63,6), klatka chyba 32 albo 33 (pierwsza lub druga od strony domków jednorodzinnych), w kazdym razie okna z salonu wychodza na parking wysypany kamieniem. czy mieszka tam ktos z Was pietro wyzej? nie wiem na ktora klatke sie zdecydowac? a prawde mowiac licze na to ze bede miec dobrych sasiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK problemy z peknięciami wylewki na parterze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 21:43 hej. mam poważny dylemat dotyczący kupna mieszkania na parterze, ponieważ podczas oglądania mieszkania zauważyliśmy z mężem pęknięcia wylewki przy łączeniu ściany z balkonem. czy zgłębiał się ktoś może dlaczego tak się stało, co jest przyczyną? i jakie to może mieć skutki w przyszłości? może podpowie ktoś kto kupił mieszkania na parterze, bo podobno ten problem dotyczy tylko parteru. dzięki za wszelakie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: problemy z peknięciami wylewki na parterze IP: *.ip.netia.com.pl 03.01.12, 15:03 dlugosza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look4me Re: Forum internetowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 14:04 W dniu wczorajszym doszło do włamania w piwnicach lokatorskich w klatce numer 44, złodzieje włamali się do 4 piwnic i ukradli wartościowe rzeczy, policja została wezwana i prowadzi już swoje działania. Nie pomogły mocne kłódki i porządne zabezpieczenia drzwi, złodzieje mieli dużo czasu na zdemolowanie zabezpieczeń i przegrzebanie zawartości piwnic. Zastanawiający jest fakt, że włamano się tylko do klatki 44, w której ciągle kręcą się budowlańcy DD...a z piwnic zniknęły głównie rzeczy budowlane... Wszystkich, którzy widzieli kogoś podejrzanego wychodzącego z klatki 44 prosimy o kontakt przez forum lub z Policją pod numer 112 w Lędzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariush Re: Forum internetowe osiedla IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 20:57 Niech więcej ludzi z zewnątrz ma kody do drzwi... Budowlańcy, dostawcy internetu, dzieci z Długosza, energetycy... Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariush Re: Forum internetowe osiedla IP: *.tpnet.pl 03.02.12, 18:03 No i niestety była powtórka tej nocy. Tym razem splądrowali piwnice w klatce 40. Wygląda na to, że czują się wyjątkowo swobodnie więc drodzy sąsiedzi... zabezpieczcie wartościowe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Forum internetowe osiedla IP: 178.218.230.* 15.02.12, 21:27 dobrze ze wycofali te kody .mam inne pytanie czy ktos dostal miejsce parkingowe za polecenie znajomym kupna mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 19:55 Hej. Podpowiedzcie jak urządzić aneks w mieszkaniu 64m na długosza. czy ma ktoś meble w zabudowie w kształcie litery U? może ktoś mi podrzuci kilka pomysłów. Z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m 21.02.12, 20:20 Mnie również kusiła zabudowa kuchni w kształcie litery U, jednak się na nią ostatecznie nie zdecydowaliśmy. Nie chcieliśmy zabierać dodatkowego miejsca z salonu. Stanęło na zabudowie w literę L (tak jak na planie od dewelopera), a jako ruchomą ściankę działową wykorzystujemy ażurowy regał (nie zaciemnia kuchni). Ciekawe, na jakie fajnie pomysły wpadli sąsiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 21:43 Oj też mnie to bardzo zastanawia. Chętnie podejrzałabym ich pomysły. A jak rozwiązaliście sprawę płytek ściennych przy zlewie? Bo nie wiem czy to nie bedzie głupio wyglądać jak będa do połowy ściany. Ja jeszcze rozważam wyspę ale ona to juz bardzo duzo miejsca zabierze ;/ bo boje sie ze szafek bede miała za mało.. Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m 22.02.12, 17:11 Wyspy kuchenne są super, ale do tego trzeba przestrzeni. My nastawiliśmy się bardziej na zachowanie jak największej ilości miejsca w pokoju dziennym. Płytek w kuchni nie mamy, tylko wodoodporny wydruk. Fajna opcja do otwartych kuchni, a przy okazji łatwa w wymianie, gdy się opatrzy. Miejsca w szafkach póki co wystarcza, choć z pewnością trzeba będzie oduczyć się zbieractwa niepotrzebnych przedmiotów. Przy przeprowadzce z poprzedniego mieszkania okazało się, ile bezsensownych rzeczy uzbierało się, "bo może się kiedyś przyda, szkoda wyrzucać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 178.218.230.* 22.02.12, 20:56 mam pytanie gdzie mozna dostac taki wododporny wydruk i ile to kosztuje pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m 23.02.12, 13:05 Zamawialiśmy na Allegro. 1 m2 wydruku to ok. 50-60 zł, licząc za rzeczywisty zamówiony wymiar wyniosło nas to ok. 130 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 178.218.230.* 23.02.12, 14:58 a jak to poszukac bo ja juz mam meble mikalam szybe i mi pękła a nie chce robic kafelek bo to na nowo brudzenie Odpowiedz Link Zgłoś
nagon Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m 23.02.12, 15:31 "Fototapeta laminowana" albo "fototapeta do kuchni". Na początku planowaliśmy przykryć wydruk dodatkowo szybą, ale okazało się, że jest na tyle trwała i łatwa w utrzymaniu, że nie ma takiej potrzeby. Super zmywa się na mokro, nic nie dzieje się nad płytą grzewczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 178.218.230.* 23.02.12, 17:22 dziekuje za odpowiedz ogladalam te fototapety jezeli mozesz mi napisac ile placilas za metr to bede wdzieczna :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 178.218.230.* 22.02.12, 20:54 ja mam takie nie dokonczone u :)miejsca jest duzo bardzo fajnie to wyglada wiec mozesz zaryzykowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 11:11 to własnie o takie mi chodzi. a nie zasłania to kontaktu ktory jest na dole w scianie? bo ja w sumie planuje tam wlozyc pralke. a moglabyś mi podesłac chociaz jedna zdj, zebym mogla to sobie lepiej wyobrazic? bylabym bardzo wdzieczna. a jeszcze jedno pytanie KTO MA WANNE W LAZIENCE? bo my zdecydowalismy sie na przerobke pod wanne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 11:11 aha moj mail oleksy_ewa@yahoo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 178.218.230.* 24.02.12, 11:52 ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 178.218.230.* 24.02.12, 11:49 ja tez mam w łazience wanne przerobilam i pralke mam w kuchni:)podaj maila to ci przesle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 12:02 powiedz mi czy duzo jest przerabiania w lazience bo nie dosc ze woda to i tego pradu sporo do przeciagniecia jest. i troche nie wiem jak tam dac umywalke , czy na ta sciane graniczaca z pokojem czy z kolejnym mieszkaniem ( czyli na wprost drzwi. Slicznie Ci dziękuje Kasiu!! moj mail oleksy_ewa@yahoo.pl a tak poza tym to w jakiej klatce mieszkasz, my w 32 na parterze mamy mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 178.218.230.* 24.02.12, 13:32 klatka 30 przesle ci zdjecia wieczorem lazienki i kuchni bo mam na drugim kompie a co do przerabiania ja widzialm nie przerobiona i wydaje mi sie ze u mnie jest wiecej miejsca ale wanne mam mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neotrix.pl 24.02.12, 22:16 ewa caly czas nie chce przeslac wiadomosci poczta na twojego maila wyslij mi inny to przesle ci linka ze zdjeciami to moj mail kasiag2011@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 10:00 tomekryta@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 113 Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: 89.77.213.* 29.02.12, 23:01 Co mnie zmiazdzylo dzisiaj... Drzwi w niektorych piwnicach sa osadzone na zawiasach w taki sposob ze da sie je z nich wyjac..... W sensie podniesc go gory i wyjac z zawiasow:). W tak abusurdalny i smieszny sposob byc moze wlamano sie do waszych piwnic. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jass Re: urządzenie kuchni w mieszk. 64m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 15:37 Właśnie tak się włamywano. A tam, gdzie zawiasy były ok, zamki były wyłamane. Złodziej da radę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Dostepny dom IP: 87.239.172.* 03.05.14, 23:43 zapraszamy na nowe forum osiedla długosza: www.dlugosza.pl Odpowiedz Link Zgłoś