Dodaj do ulubionych

PLATER: Studniówka

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 22:26
Czy dostaliście „Menu studniówki”, i co wy na to moi drodzy. Czy to prawda,
czy sen jakiś ?
Lady Makbet z Plater
Obserwuj wątek
    • Gość: Stas Re: PLATER: Studniówka IP: *.gronet.pl 19.12.03, 19:31
      Jaki sen?? Twój mężuś zabił sen. egro-to musi byc jawa
      :D oj zal mi was och zal
      • Gość: Woźny Sądowy Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 23:05
        Moja babcia przeczytała i ręce załamała, dodając „o tempore o mores” (ponieważ,
        według niej, minęły czasy ogórków kiszonych, wyciąganych ręką z beczki i
        zawijanych w gazetę), a już całkiem po cichu dorzuciła, „na złodzieju czapka
        gore”.
        Pani Dyrektor, kto Pani podłożył taką „żabę”, skąd Pani ma tylu wrogów w
        Komitecie Organizacyjnym tej podniosłej imprezy?
        - po pierwsze, to ogromny nietakt; dżentelmeni o pieniądzach nie
        rozmawiają, a już na pewno nie w takiej formie;
        - po drugie, jak komuś jadłospis nie odpowiada, to jak niby ma się
        wycofać, nie tracąc pieniędzy i nie narażając się na kłopoty;
        - po trzecie, coś mi się wydaje, że prześwietny Komitet chce mieć czyste
        ręce, jakby co...
        A ogólnie, to fatalny pomysł z tym jadłospisem o nazwie MENU STUDNIÓWKA, brak
        wyczucia, brak kultury, brak stylu, same braki – a to moja szkoła z której
        jestem dumny – ale wstyd.

P.S. Kto to coś pisał, cytuję: ...pieczarka marynowana, ...ogórek
        świeży, ...pomidor (czyżby jeden na całą salę). Czuję tu pióro konsultanta z
        targowiskowego straganu warzywnego.
    • kelo Re: PLATER: Studniówka 19.12.03, 23:11
      Może by ktoś zapodał ten jadłospis. Jak nie, to sobie załóżcie forum STUDNIoofKA
      • Gość: Lady Makbet z Plat Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 00:13
        Zapodaję, na życzenie KELO.
        I kilka uwag:
        - niektórzy koledzy mówią, że po kulce ziemniaków i kulce ryżu, będzie jeszcze
        kulka „w łeb”
        - moja mama do dziś szuka w książkach kucharskich SRENIKA, mówi, że może by tak
        zrobić na Święta
        - mój chłopak bardzo cieszy się na cukierki (zawsze uważałam, że mężczyźni są
        dużymi dziećmi)
        - pewną niepewność budzą ceny ze znakiem minus, bo nie wiadomo czy za to my
        płacimy, czy nam płacą, optuję za drugim rozwiązaniem
        Uwag mam więcej, ale nie chcę przynudzać. Menu jest u przewodniczących klas,
        jakby ktoś chciał to dzieło na własne oczy ujrzeć.

MENU STUDNIÓWKA
        (cena od 1
        osoby brutto)
        KOLACJA W FORMIE II DANIA cena 25,00zł
        1 rodzaj mięsa: roladka faszerowana pieczarkami
        1 kulka ziemniaków + 1 kulka ryżu
        4 surówki .kompot

CIASTO PORCJOWANE szarlotka na ciepło z bitą śmietaną cena 3,50zł

ZIMNA PŁYTA
        Wędliny szlachetne (4 rodzaje) cena 10,00zł (minimum 150g na
        porcję)
        2 sałatki po 2,50zł każda ( 100g)

Jajka faszerowane pieczarkami 1,00 zł
        tymbalik + roaldka z szynki 2,50 zł
        Pomidor ogórek świeży, konserwowy, papryka .pieczarka marynowana, kukurydza
        kolbki, cebulka marynowana -5,00zł

Chleb .masło -1,00zł

GORĄCY POSIŁEK
        Strogonow + barszcz czerwony /pieczywo -8,00zł

NAPOJE ( bez ograniczeń)
        Kawa. herbata -5,00zł
        Napoje gazowane 6,50zł

OWOCE 3,50zł
        CUKIERKI 1,50zł
        PALUSZKI 1,00zł

CIASTO PORCJOWANE makowiec + srenik ok.120g -2,50zł

OBSŁUGA, SERWETKI OZDOBNE, ŚWIECZKI, OBRUSY 13,00zł

KOSZT MENU STUDNIÓWKI OD 1 OSOBY - 94,00 ZŁ - PO UZYSKANYM RABACIE KOSZT MENU
        OD 1 OSOBY WYNOSI 85,00 ZŁ
        KOSZT ZESPOŁU MUZYCZNEGO WYNOSI 1 200,00 ZŁ - OD 1 OSOBY PO 6,00 ZŁ

SKŁADKA OD 1 UCZNIA TO 260,00 ZŁ (85,00+6,00 + 85,00 OSOBA TOWARZYSZĄCA + 60.00
        POZOSTAŁE WYDATKI + 24,00 MATURA)

PIENIĄDZE ZOSTANĄ ROZLICZONE NA PODSTAWIE PRZEDSTAWIONYCH RACHUNKÓW
        (ZA STUDNIÓWKĘ ORAZ MATURY) POD KONIEC ROKU SZKOLNEGO.

Budynek Stołówki mieści się przy ul Suchej 7 c w Sosnowcu. Może pomieścić ok
        360 osób.

UWAGA OD AUTORKI LISTU: przy skanowaniu korzystano z OCR, co nie w pełni oddaje
        układ graficzny jadłospisu zwanego menu.
        • Gość: także z Plater PLATER: 24 zł na maturę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 13:41
          Przepraszam, ale nie wiem na co idą te 24 zł za maturę?
          Mam kilka przypuszczeń:
          -opłacenie 3 sal lekcyjnych wyłączonych na czas matur ustnych z lekcji (chyba
          nie)
          -koszt kanapek dla maturzystów (chyba też nie, bo kanapka z serem kosztuje 1,5
          zł, a z szynką 1,8 zł; to góra 8 zł na kanapki no chyba, że zamówią je
          specjalnie na Stołówce Studenckiej to wtedy rozumiem)

Może ktoś zna prawdziwy powód?
          Jeśli nikt nie zna powodu to zaraz po feriach wyślę e-maila do szkoły z
          zapytaniem.
    • Gość: Wokulski Re: PLATER: Studniówka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.12.03, 08:13
      Nie bardzo rozumiem to zgorszenie z Waszych postów.
      Uczciwie rozliczone koszty studniówki.

Wolelibyście zapłacić te 100 zł bez otrzymania szczegołów.
      Przyszli audytorzy będą mieli okazję "odtikować" czy na stole było wszystko wg
      zamówienia :-))
      • Gość: inny Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 10:38
        Tak z zupełnie innej beczki:
        1. Po przeczytaniu jadłospisu platerańscy maturzyści-wegetarianie posikali się
        ze szczęścia. Ogórek świeży! Cukierki! Paluszki! etc.
        2. Podejrzewam, że jadłodajnia wywiąże się z liczby "wędlin
        szlachetnych", "Strogonowów" etc., ale i tak najwięcej zarobi na niezjedzonym.
        Wnikliwym złośliwcom proponuję wizytę w stołówce studenckiej w tygodniu
        następującym po studniówce i obserwowanie jadłospisów. Zaś braci studenckiej
        zalecam ostrożność (wzmożoną).
        • Gość: Woźny Sądowy Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 21:32
          Do Wokulskiego (sic)
          Rozliczanie, a kto o to prosił... Nadmierna gorliwość zawsze ma w sobie coś
          niejasnego. Pisząc o formie, miałem na myśli sposób przedstawienia rozliczenia –
          jeżeli coś robimy, robimy to uczciwie, najlepiej jak potrafimy, i tylko jeśli
          ktoś wątpi, że spełniliśmy te warunki, rozliczamy się – TO JEST KLASA. A tak,
          to jest sklepik BEZ KLASY i tyle.
      • Gość: Lady Makbet z Plat Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:44
        Coś podejrzewam Panie Wokulski, że jesteś współautorem jadłospisu. Bo
        i „odtikowanie” i „audyt” jakoś nie brzmi szkolnie. Gwoli wyjaśnienia, ja idę
        na zabawę a nie na kontrolę i o tym to forum miało być. Sarkazm dotyczył pewnej
        slepikarskości w organizowaniu przyjęcia studniówkowego. Program, a owszem
        można było wydrukować, ale nie fakturkę, coś nas, młodzież, traktujecie jak
        kmiotków, a wyszło całkiem odwrotnie, prawda Panie Wokulski ?
        • tolkien99 Re: PLATER: Studniówka 22.12.03, 21:33
          nie slonce. to chyba wy zaczeliscie te zabawe i ktos postanowil uniknac
          dalszych atakow i oskarzen o wypychanie sobie kieszeni waszymi pieniedzmi. to
          przeciez wam sie nic nie podoba. bez rozliczenia zle. okradaja was.pewnie jakis
          nauczyciel znowu sobie kupi nowy samochod za wasze pieniadze.:))) z
          rozliczeniem zle bo to nie ten poziom. no nie? najlatwiej nic nie robic i miec
          pretensje do calego swiata. klania sie watek o plater - obozie
          koncentracyjnym :)))
          milej zabawy na studniowce. wy macie wybor. nie wszyscy go maja.
          • Gość: Woźny Sądowy Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 23:13
            „Co ma piernik do wiatraka” – właściwie bardziej ma, niż to co wyżej
            przeczytałem u tolkien`a99. „...nauczyciel, nowy samochód, wątek o obozie
            koncentracyjnym, pretensje do całego świata, lepiej nic nie robić...” Oj
            zapędziłeś się bracie, nikt nie napisał o wątku finansowym, poza jednym głosem,
            o 24 zł. na maturę. Temat FORUM, takie wrażenie ja odniosłem, miał na celu
            pokazanie pewnego prowincjonalizmu w trakcie przygotowywania przyjęcia
            studniówkowego, a jadłospis miał być tego przykładem – i tyle. A ponieważ
            przysłowia są mądrością narodu, to i przysłowie o nożycach odzywających się,
            kiedy uderzy się w stół, pasuje tu jak ulał. Na marginesie, czy naprawdę
            sądzisz, że maturzyści nic nie robią, a ich głównym zajęciem jest czepianie
            się... Jesteś strasznie smutnym człowiekiem, człowieku. I tak całkiem na
            koniec, jak brak ci dowcipu, to siedź cicho, ty też masz wybór.
        • Gość: wokulski Re: PLATER: Studniówka IP: *.acn.waw.pl 23.12.03, 23:11
          Może to i nie brzmi szkolnie bo zaliczam się do młodzieży "starszej".
          Z jadłospisem nie mam nic wspólnego.

Twoje spojrzenie na ten problem jest bardzo jednostronne i naiwne.
          Ciągle słyszy się o aferach i aferkach. Jeżeli chodzi o studniówki to główne
          zarzuty są o nadmierne koszty. Być może tak było w zesżłym roku w Plater i teraz
          szkoła postanowiła stworzyć "białą księgę" ex ante. Wszystko jasne i przejrzyste
          (widziały gały co brały).

Co do "sklepikarskości" to potrzebujemy jej na ogromną skalę. Ten kraj jest
          rozkradany ze wg na brak jasnych reguł i nieetyczne postępowanie. Ja rozumiem że
          w wyższych sferach o takich przyziemnych sprawach się nie dyskutuje a szkoda.

Szczerze mówiąc wolę być kmiotkiem niż frajerem.
          • Gość: Lady Makbet z Plat Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.03, 00:53
            Nie Panie Wokulski, to Pana spojrzenie jest jednostronne, to w Pana świecie są
            afery i aferki, to nie nasz świat, to wasz, niestety my go po was
            odziedziczymy. Nie możecie się uwolnić od podejrzliwości, nieufności i dlatego
            powstało to niewydarzone rozliczenie (MENU STUDNIÓWKA). My chcemy zachować
            optymizm i wiarę w prawość i uczciwość, dlatego nie mieszajcie nas do swoich
            nieczystych interesów. I to wy stworzyliście niejasne reguły i nieetycznie
            postępujecie, bo chyba nie my, uczniowie, rozkradamy ten kraj. Sądzi Pan, że
            promowanie sklepikarskości uzdrowi sytuację, a kultura, godność i przyzwoitość
            jest naiwnością. Wybieram NAIWNOŚĆ i odczuwam ogromną satysfakcję, że przez
            cztery lata nauki w Plater jestem dalej FRAJERKĄ – jednak to szkoła z klasą.

P.S. „Sklepikarskość” użyłam jako przenośni obrazującej nadmierną, chorobliwą
            dbałość o pieniądze, rozliczenia i o wszystko co z tym związane – słowo to nie
            ma nic wspólnego z wykonywaniem zawodu sprzedawcy.
            • Gość: Wokulski Re: PLATER: Studniówka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.12.03, 13:40
              Jest takie powiedzenie "Kto za młodu nie był socjalistą jest świnią"
              Inni ripostują "Kto na starość jest socjalistą jest głupcem".

Sorry ale Twoje hasła brzmią dla mnie jak hasła bolszewików podczas rewolucji
              ewentualnie komunistycznych młodzieżówek w Polsce na przełomie lat
              czterdziestych i pięćdziesiątych. Zniszczmy wszystko co było przed nami,
              zburzmy stare domy, zwyczaje itd.

Trzeba wiedzieć co jest dobre a co złe i nie negować na ślepo.

Przypominasz mi trochę Pana Sulika. Kiedyś pracował w BBC a ostatnio był
              robiony w balona przez szefa telewizji Kwiatkowskiego. On (Sulik) budzi nawet
              sympatię ale jego postępowanie zupełnie nie przystaje do warunków, które zastał
              w Polsce.

Piszesz że "my" stworzyliśmy niejasne reguły. Sama natomiast jesteś
              zwolennikiem absolutnego braku reguł. Zastanów się co lepsze.

Co do dziedziczenia świata to też jestem za młody aby być odpowiedzialny za to
              co się dzieje. Wiem już natomiast jak z tym walczyć lub przynajmniej ograniczyć.

Póki co życzę Wesołych Świąt.
              • Gość: Lady Makbet z Plat Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 14:37
                Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, dyskusja o stosowności, czy nie
                stosowności pojawienia się MENU STUDNIÓWKA, przerodzi się w ideowo –
                światopoglądową, i na dodatek między Panem a mną. Pański list wymaga jednak
                odpowiedzi. O ile przypominam sobie z lekcji historii (choć to nie mój ulubiony
                przedmiot), po każdej transformacji ustrojowej pojawiała się pewna forma
                dyktatury (dyktatura proletariatu, kodeks karny z 1945 roku). Reguły twarde,
                budzące lęk i zarazem dyscyplinujące. Tym razem uznano, że poczucie wolności i
                dekalog wystarczą. I nie wystarczyły. Wolność została pojęta zbyt szeroko, a
                złamanie reguł dekalogu grozi dość enigmatyczną karą. Dlatego uważam, że
                sięganie po ideały takie jak kultura, godność, prawość, uczciwość czy
                rzetelność mają sens. Promowanie takich postaw i szczycenie się nimi – co
                usiłuję robić – mówiąc, że coś ma KLASĘ, a coś nie, może tylko korzystnie
                wpłynąć na otaczającą nas rzeczywistość. To są moje reguły. Proponuję: postępuj
                według nich, a będziesz lepszym, godniejszym, będziesz (jak Pan to nazwał)
                w „wyższej sferze”. Czy to złe?
                Dziękuje za życzenia świąteczne.
                Życzę Panu i Pańskim najbliższym wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
                • Gość: K. z Plater Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 23:15
                  Czytam i czytam i jestem w kropce. O czym to forum.

- „Woźny” mówi, że jadłospis jest alibi dla organizatorów. Chyba tak, bo
                  został rozdany, kiedy wycofać się już nie mogliśmy. No to po co on komu?
                  (Woźny, czy ty nie jesteś tym z Hipnozy?).
                  - „Lady”, ty chyba jesteś od prof. Gorzkowskiej, czysty idealizm. Jesteś
                  na przegranej pozycji, teraz jest „wyścig szczurów”, kto pierwszy, ten lepszy,
                  a ty coś o duszy pleciesz
                  - „Wokulski”, trochę się pogubiłeś. Jaki socjalizm, jaki komunizm; ja tu
                  widzę panienkę w różowej sukience z kokardką i cwaniactwo w garniturach
                  - „także z Plater”, brachu reszta idzie na napitki, dajmy na to. Coś się
                  przyczepił do 24 zł. na maturę, przecież to nie o to chodzi
                  - „inny”, trafna uwaga, ale ja jadam w domu
                  - „tolkien99”, zdemaskowałem cię, jesteś twórcą jadłospisu, albo maczasz
                  w tym palce. Po co te nerwy, niby wszystkiemu winna młodzież, niewdzięcznicy, a
                  wy biedni, za darmo, urabiacie sobie ręce po łokcie. Dla kogo ten kit. Jak
                  większość chciała Studniówkę w Chorzowie, to nikt z nami gadać nie chciał, a
                  teraz jadłospisikiem nas chcecie skokietować. Dajcie sobie siana, wszyscy
                  wiedzą co jest grane.

To moja recenzja tego co napisaliście, pozostali milczą, pewnie niepiśmienni
                  albo dyslektycy (pamiętajcie o zaświadczeniach na maturę).
                  • Gość: chiara™ Re: PLATER: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:57
                    po 1 jestescie smieszni, po 2 jestescie zalosni, a po3 po co chodzicie do
                    plater, po co idziecie na studniowke?
                    mam kilka slow: ktos spytal "co ma piernik do wiatraka"? otoz to ze maja tyle
                    samo liter, co wiecej, kto powiedzial ze nie mozna bylo zrezygnowac jak
                    obejrzeliscie menu?jak chcecie to mozecie w kazdej chwili, tylko do stu
                    tysiecy rozplaszczonych wiewiorek miejcie odwage sie do tego przyznac, a nie
                    udajecie w szkole ze nic sie nie stalo a tu najzdzacie na wszystko i na
                    wszystkich, po co? co z tego macie? moze zaczniecie pisac pamietniki "z zycia
                    ciemiężonego plateranina" albo "iść albo nie iść oto jest pytanie"????? bez
                    sensu?! a moze o 24 zl wartaloby zapytac organizatorow np, moze oni nie
                    czytaja foru,m a nauczyciele owszem, z reszta co oni Wam zlego zrobili, czy
                    Wam rodzice wymawiaja ze zjedliscie w poniedzialek "3 plasterki szynki, 2
                    kromki chleba, 10g masla, 200ml zupy pomidorowej... itd"?dlatego dwustu kul
                    armatnich- wszystko jest zle a co wazniejsze za drogo, a jak sadze to nie
                    kupiłyście sukienek za 20 zlotych z odzysku, ani nie założycie garniturow
                    ślubnych swoich ojcow? ŻE NA DA!!!tyle mam chwilowo do powiedzenia, ciekawa
                    jestem kontr opinii do moich:) a moze wy zyjecie caly czas w wirtulnej
                    rzeczywistosci i jednym pstryknieciem wszystko zmieniacie, jesli tak to WAKE
                    UP!!i think i heard the shot! pozdrawiam goraco
                    • Gość: także z Plater Re: PLATER: Studniówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:20
                      Gość portalu: chiara™ napisał(a):
                      > a moze o 24 zl wartaloby zapytac organizatorow np, moze oni nie
                      > czytaja foru,m a nauczyciele owszem,

A więc kanapki na maturę będzie szykowała Stołówka Studencka. Sale także oni
                      przygotują. A to przepraszam. Tyle, że możnaby to zrobić naprawdę taniej bez
                      zatrudniania takich firm.
                      • Gość: i Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 22:44
                        Kilka takich, mało istotnych i mocno spóźnionych, refleksji:

1. Czy o wszystkim, co się teraz będzie działo w Plater, będzie się dowiadywał
                        Wszechświat ze stron forum GW? Czy naprawdę sądzicie, że to wszystko takie
                        straszne? Było o obozach, Holocauście, a studniówka to pewnie Wasz Katyń?

2. Czy naprawdę nie moglibyście sobie sami, przy pomocy Waszych osobistych
                        rodziców, załatwić tej imprezy, tak, żeby nie można było do nikogo mieć
                        pretensji? Chyba, że jesteście już na etapie: "Ludzie są jako szakale /
                        moralności nie ma wcale" i nie ufacie sobie nawzajem - przew. Samorządu
                        skarbnikowi, gospodarz kl. a gospodarzowi kl. c itd. A można przecież jeszcze
                        nawet przed studniówką przypiąć kopie faktur za wszystko na jakąś tzw. gazetkę
                        i z głowy. Pod warunkiem, że w planach są w ogóle jakieś faktury.

3. A jadłospis jest faktycznie trochę obciachowy.
                        • Gość: Lady Makbet z Plat Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 00:38
                          Do chiary – całkowite niezrozumienie słowa pisanego (podobno cierpi na to sporo
                          Polaków). Spróbuję wyjaśnić:
                          - nie chodziło mi o treść jadłospisu, o ceny, ale o FORMĘ; studniówka to
                          wyjątkowe wydarzenie, ostatni oficjalny bal maturzystów, z polonezem, w
                          eleganckich strojach, pełna gala, a tu taki jadłospis, po diabła on komu, i
                          dlatego zwróciłam uwagę na jego śmieszność (pominę milczeniem styl i poprawność
                          językową);
                          - był w całym forum 1 (jeden) głos o cenie kanapek na maturze, nikt nie
                          pisał, że coś jest za drogie i nikt nie pisał, że domaga się rozliczeń – coś ci
                          się hiara pomyliło;
                          - termin w którym został jadłospis opublikowany był wielce
                          zastanawiający, jeżeli traktowani jesteśmy jako partnerzy, z których zdaniem
                          organizatorzy się liczą, menu powinno być opublikowane wcześniej, zanim
                          podjęliśmy decyzję o tym czy brać, czy nie brać udziału w studniówce. Odnoszę
                          wrażenie, że nic nie mamy do powiedzenia, świadczy o tym, chociażby, propozycja
                          zorganizowania studniówki w Chorzowie, za którą opowiedziała się większość
                          uczniów, została ona odrzucona bez dyskusji.

Do gościa: i
                          - w naszej szkole odczuwamy brak niezależnego forum, korzystamy więc z
                          jedynego dostępnego, a przed maturą trzeba by być samobójcą, żeby uruchamiać do
                          tych spraw rodziców, wychowawców, przewodniczących, czy samemu się wychylać. I
                          nie chodzi o odwagę, ale o rozsądek;
                          - coś z tymi symbolami narodowymi wszyscy przesadzają, jakiś oszołom
                          napisał o Holocauście (bo mu się uczyć nie chce), ty coś pleciesz o Katyniu
                          (nikt nic takiego nie pisał), brakuje jeszcze tylko „Kasztanki Naczelnika”. Nie
                          cytuj z bardzo obszernego forum (było ponad 300 wypowiedzi) jednego słowa, bo
                          to jest manipulacja (chyba, że o to chodzi);
                          - i na koniec, do znudzenia piszę, nie chodzi o faktury, ceny, ale o F O
                          R M Ę, bo ona świadczy, że coś jest eleganckie i pasuje do eleganckiej
                          studniówki, a coś nie jest eleganckie i ze studniówki robi składkowa imprezka,
                          której daleko do elegancji.

Spotkamy się na STUDNIÓWCE – wracam do nauki __________ LM
                          • Gość: i Re: PLATER: Studniówka IP: *.swic.dialup.inetia.pl 06.01.04, 15:37
                            To sobie jeszcze trochę poplotę.

Elegancka studniówka? He, he, zdarzyło mi się być i sądzę, że to raczej
                            oksymoron. A autora cechuje w najlepszym razie (święta) naiwność albo, co
                            bardziej prawdopodobne, hipokryzja.
                            A wspomnicie te słowa, moje drogie dziatki,
                            Gdy będziecie wyjmować twarzyczki z sałatki.

> Nie cytuj z bardzo obszernego forum (było ponad 300 wypowiedzi) jednego słowa
                            Cytowałem mało, bo dużo nie nadawało się do zacytowania.

I jeszcze pytanie: Kto (konkretnie, może nie po nazwiskach, ale "charakterze
                            obecności w szkole") organizuje tę nieszczęsną studniówkę. Tzn. kto jest
                            bezpośrednim obiektem ataków? Bo się pogubiłem trochę.
                          • Gość: i Re: PLATER: Studniówka IP: *.swic.dialup.inetia.pl 06.01.04, 15:43
                            Jeszcze a propos kto o czym pisał:

> My chcemy zachować optymizm i wiarę w prawość i uczciwość, dlatego nie
                            > mieszajcie nas do swoich nieczystych interesów. I to wy stworzyliście
                            > niejasne reguły i nieetycznie postępujecie, bo chyba nie my, uczniowie,
                            > rozkradamy ten kraj.

Czy to nie jest ton przesadnie egzaltowany? Czy to nie trąci martyrologią? Przy
                            takiej hiperbolizacji moja reakcja zdaje się być uzasadniona.

Ploter
                            • Gość: BBBBBBBB Re: PLATER: Studniówka IP: 80.55.130.* 06.01.04, 19:46
                              A MOŻE SAMI ZORGANIZUJECIE STUDNIÓWKĘ?
                              NIE BĘDZIE NA KOGO NARZEKAĆ.
                              • Gość: Woźny Sądowy Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 23:30
                                No i stało się, co stać się musiało, czyli ktoś zapytał o konkrety – KTO
                                ORGANIZUJE STUDNIÓWKĘ. Postronnemu obserwatorowi wydawać by się mogło, że my,
                                młodzież, a potem z nudów, a może z zawiści dokopujemy sobie raz za to, raz za
                                tamto. Ale my sami, tak dokładnie nie wiemy kto ją organizuje. Niby miały tym
                                zająć się „trójki klasowe” w porozumieniu z rodzicami i uczniami, ale... no
                                właśnie, na dobrą sprawę nikt dokładnie nie wie kto to robi. Co rusz pojawia
                                się jakiś emisariusz, wysłannik tajemniczego organizatora i zbiera kasę a to na
                                to, a to na tamto, albo podrzuca jadłospisik. Przy próbach uzgadniania miejsca
                                w którym miała się odbyć studniówka, większość opowiedziała się za Klubem 99, w
                                Chorzowie, nie wzięto pod uwagę naszej opinii i wymyślono Stołówkę Studencką.
                                Nie spotkał się z moją klasą żaden organizator, nie zapytał, co my na to, nie
                                zapytał czy może mamy jakieś pomysły, uwagi, sugestie. Organizator postanowił
                                nas uszczęśliwić, choć na dobrą sprawę chyba studniówki powinni organizować
                                uczniowie. No ale pewnie nie dorośliśmy, no i na zaufanie trzeba zasłużyć, a my
                                taka jakaś pokręcona młodzież...
                                Mam jednak nieodparte wrażenie, że duch organizatora błąka się w postach Forum,
                                a może anonimowo (jak duch, to duch) oświecił by tą niedojrzałą młodzież, kto
                                tak naprawdę jest naszym DOBROCZYŃCĄ, i kto tak się dla nas poświęca.
                                P.S. Lady od Makbeta, zamawiam u ciebie pierwszy studniówkowy taniec, chyba, że
                                się zderzymy w polonezie, choć nie wiem w której turze tańczysz. Twój WZ.
                              • Gość: Lady Makbet Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 16:03
                                Ależ „i”, jesteś godnym przeciwnikiem, zostałam zdemaskowana i hiperbolizacja
                                wyszła na jaw i hipokryzja, i egzaltacja, i święta naiwność, i oksymoronizm w
                                rozumieniu świata. Ale czy nie taki ten świat, pełen nadgorliwców którym
                                brakuje umiejętności, pełen fachowców od siedmiu boleści, pełen uszczęśliwiaczy
                                na siłę. Ale ja tego nie chcę, forum zaczęłam od sarkazmu, miał to być bardziej
                                dowcip, niż konstruktywna krytyka. Ale potrząsnęłam samolubami i tymi co wiedzą
                                najlepiej, a ze zdaniem innych się nie liczą. Jak taka smarkula mogła,
                                niedorostek jeden, no i się zaczęło, reszta to były chaotyczne konsekwencje
                                pierwszego zdania w tym forum. Potem trochę bawiłam się słowami, trochę
                                prowokowałam, trochę łapałam za j..., ale konsekwentnie chciałam pokazać małość
                                i śmieszność sytuacji. Taka jest prawda, A JADŁOSPIS, TO BRAK KLASY !
                                Pa, lecę na próbę poloneza.
                                P.S. Woźny (czy ty nie krewny Edit?) – masz u mnie taniec, bo za mną stałeś,
                                poznasz mnie po róży w zębach, chyba, że się wcześniej zderzymy.
                                • Gość: i Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 20:56
                                  "Masz prawo nie rozumieć mnie, lecz błagam nie zrozum mnie źle."
                                  Kleyff

Droga Lady M., Drodzy Koledzy Plateranie,
                                  sprzyjam Wam tak, jak mało komu sprzyjam, żal mnie tylko ogarnia okrutny, gdy
                                  widzę, że słuszne pretensje i poważne zarzuty w niewłaściwych zamykane są
                                  słowach. Przesadne poczucie godności własnej, które z nich bije, jak również
                                  niezachwiane przekonanie o słuszności sprawy, którą się głosi, choćby nie wiem
                                  jak była malutka, to pewno przywilej wieku, ale przeciwnik jest zbyt poważny,
                                  żeby takimi atakami coś wskórać. No i blisko temu do śmieszności. "Bo trzeba
                                  być idiotą, żeby się wychylać". To co będziecie robić? Dalej będziecie "Mury"
                                  szeptem śpiewać? A na studniówce kwiaty, te sprawy, pani profesor, pani
                                  dyrektor, dziękujemy bardzo, najszczęśliwsze lata... A jakby tak uczniowie nie
                                  wyrazili ochoty, żeby w studniówce uczestniczyć? I ewentualnie zorganizowali
                                  coś na własną rękę, żeby była przed maturą impreza? Argumentując niechęć, że
                                  za drogo, że niefajne miejsce, że myśmy chcieli gdzie indziej. Spokojnie,
                                  rzeczowo dać znać, że propozycja Nie-Wiadomo-Kogo jest mało atrakcyjna. Albo
                                  jakoś inaczej zareagować, nie wiem jak, bo to na gorąco wymyślam, ale
                                  jakkolwiek. Bo w końcu różowe mury runą, ale to będzie też przez Was i będzie
                                  Wam głupio przed przyszłymi pokoleniami (brzmi naiwnie, ale nie którzy z Was
                                  pewnie mają młodsze rodzeństwo), żeście pozwolili Szkołę do takiego stanu
                                  doprowadzić. I proszę uprzejmie o konkretną odpowiedź, raczej niż o perłę
                                  felietonowego stylu. (I proszę nie cytować poprzedniego zdania). Pozdrawiam.

iPloter

PS A jak się nie da merytorycznie i trzeba będzie w mniej lub bardziej
                                  zawoalowany sposób walić ad personam, do dla łatwiejszego prowadzenia sporu
                                  dodaję, że jestem brzydki, seplenię i cuchnie mi z ust.
                                  • Gość: Lady Makbet Re: PLATER: Studniówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 23:53
                                    Do „i”
                                    Szczera prawda – tchórz nas obleciał, a i jedność między nami byle jaka. Poza
                                    tym wszystko za późno. Myślę jednak, że jeżeli my nie oblekliśmy słów w czyny,
                                    to może nasi następcy nie popełnią tego błędu, choć spotykając ich na
                                    korytarzu, jakoś wątpię. Smutno, a miało być tak pięknie...
                                    • nothing.special Re: PLATER: Studniówka 10.01.04, 19:34
                                      to ja, i

tu jestem teraz i zapraszam Was serdecznie:
                                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16124
                                      • Gość: chiara™ Re: PLATER: Studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:25
                                        i co tak Wam zle bylo na studniowce? bardzo zle sie bawiliscie? menu Wam nie
                                        odpowiadalo? czy na co bedziecie teraz narzekac? na to ze kolezanki mialy
                                        podobne spodnice? czy moze na to ze ktos mial ten sam manicure co Wy? a moze
                                        ze ktos nadepnal Wam na stope w czasie tanca?? pozdrawiam ozięble
                                        • Gość: także z Plater Re: PLATER: Studniówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:08
                                          Żeby było źle to by pożar musiał wybuchnąć albo jakiś inny kataklizm się
                                          zdarzyć. Sądzę, że nawet w DorJanie byłoby lepiej. Z niektórymi rzeczami było
                                          gorzej jak na jadłospisie. Miał być ogórek a było 1/8 ogórka na osobę!!!
                                          Posiłki ciepłe były niezłe, na to nie będę narzekał. Orkiestra momentami
                                          smuciła przez co już o 3 miałem ochotę spać. A tak w ogóle to sala była na
                                          poloneza za mała.

P.S. Jak chcecie ponarzekać to przenieście się na forum prywatne:
                                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16124
                                          Wydaje mi się, że umiecie sobie konto na gazeta.pl założyć. A jak nie to
                                          jesteście dziadami :D :D :D :D
                          • Gość: absurd istnienia Re: PLATER: Studniówka IP: 62.233.243.* 08.01.04, 22:42
                            > - w naszej szkole odczuwamy brak niezależnego forum, korzystamy więc z
                            > jedynego dostępnego

Kolezanka chyba nie zauwazyla,ze w ubieglym roku szkolnym byla proba
                            niezaleznosci pod nazwa Szatafaka...Wiec czy nie lepiej jest zorganizowac
                            sobie cos we wlasnym gronie,bez zadnych afer,bez prania brudow i osmieszania
                            sie na forum calkiem publicznym?Szkoda,ze ta forme uwazasz za jedyna
                            dostepna.A wszystko przez to,ze nikomu nie chce sie nic robic, wyjsc z wlasna
                            inicjatywa.Tak bardzo przegrane pokolenie...

i jeszcze jedno:
                            >a przed maturą trzeba by być samobójcą, żeby uruchamiać do
                            > tych spraw rodziców, wychowawców, przewodniczących, czy samemu się wychylać.
                            >I nie chodzi o odwagę, ale o rozsądek

A czy uwazasz,ze zakladanie takich watkow na forum i pisanie coraz to bardziej
                            absurdalnych rzeczy nie jest wychylaniem sie??!! I gdzie tu rozsadek...

bez odbioru
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka