fortunkaa1972 06.06.06, 10:41 Powiedzcie ktora szkola jest lepsza? 4-ka czy 5-tka? Moje dziecko wybiera sie do pierwszej klasy, a opinie ludzi sa tak sprzeczne, ze nie wiem co o tym myslec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sokoseb Re: podstawowka 06.06.06, 12:12 Jestem z podobnej sytuacji. Syn także będzie szedł do szkoły. Zastanawialiśmy się gdzie go wysłać: 4 czy 5. Ludzie także różnie mówili. Więc z żoną stwierdzieliśmy że ponieważ będzie mu trochę bliżej do 4, a także większość dzieci z przedszkola także tam idzie, zapisaliśmy go właśnie do szkoły nr. 4. Jak się ma uczyć, to będzie się uczył bez względu na to gdzie będzie chodzil. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fortunkaa1972 Re: podstawowka 06.06.06, 18:45 Tak samo pomyslelismy z mezem i dzis zabralismy papiery z 5. Juz postanowione, idzie do 4. Wazne przeciez jest zeby znal na poczatku chociaz kilku kolegow. A wiem ze wiekszosc dzieci z przedszkola wybiera sie do tej szkoly. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miki995 Re: podstawowka 07.06.06, 09:23 Ja mam dziecko w 5-tce, ogólnie jest "jako-tako" ale nie mam porównania z 4. Mam tylko jedno doswiadczenie z tą szkołą - poznałem jej dyrekora i ... nigdy więcej nie chce mieć nim doczynienia. Generalnie dużo zależy od przypadku - szczególnie istotne jest, na jaką wychowawczynię się trafi - bo to jest bądź co bądź 3 pierwsze lata edukacji. Tutaj trzeba trafić na dobrego nauczyciela (najlepiej pasjonata) któremu bedzie sie chciało zabierać dzieci na wycieczki, do teatru itp. - bardzo różnie z tym bywa...ale tu jest raczej jest kiepsko. A to przecież tylko 20 km od Stolicy! A tak naprawdę to najwiecej zalezy od rodziców - silna trójka klasowa, która będzie mocno stymulowała grono pedagogiczne do działania może zdziałać cuda. Odpowiedz Link Zgłoś