Dodaj do ulubionych

Alerty sms

25.12.10, 00:19
Co sądzicie o monitoringu cen akcji: zamawiacie powiadomienie sms, gdy Wasze akcje osiągną żądany przez Was poziom cenowy np. na wzi.pl? Myślicie, że pomoże to w zwiększeniu zysków i poprawieniu psychicznego podejścia do gry na giełdzie?
Obserwuj wątek
    • eulen-spiegel Re: Alerty sms 25.12.10, 09:25
      Pomoże jak umarłemu kadzidło
      • buffetwarren Re: Alerty sms 26.12.10, 19:52
        Dzięki za wyczerpującą argumentację :)
        • czernobyl2 Re: Alerty sms 30.12.10, 10:28
          jak juz umoczysz kase w jakąś spółkę to nie tylko obserwujesz dokładnie jak zachowuje sie jej kurs w relacji do rynku, patrzysz na obroty, sposób jak przepływają akcje (nastroje!) i wszelakie inne infa. sam alert przez sms to całkowita porazka. stary współczuję Ci ze zainwestowałeś w tego pomysła, bo postawienie stronki troche czasu musiało kosztować ale to porazka... uczcijmy to minutą ciszy...
          • eulen-spiegel Re: Alerty sms 30.12.10, 10:46
            Czernobyl całkowicie się z Tobą nie zgadzam.
            W celu opracowania dobrego projektu należy poswięcić temu troche czasu i wysiłku.
            Nie uda się 9 projektów, na których się zyskuje doświadczenie i wiedzę.
            W końcu przychodzi czas że trafia się w niszę rynkową i sie zarabia.
            Ale wiadomo najłatwiej zazdroscić i krytykować :)
            • czernobyl2 Re: Alerty sms 30.12.10, 13:14
              daj spokoj - zazdrościć :] krytyka :] zal mi sie zrobiło gostka który prosił o merytoryczne wyjaśnienie dlaczego stronka skazana jest na porażkę. Chciałem oszczędzić mu cierpień. to zwykły gest miłosierdzia. Naturalnie taki post zaboli, ale to mniejsze cierpienie inż. stopniowe pogrążanie się w paranoi.
              naturalnie mozna napisac tak: stronka fajna, brnij w to dalej az sie wykrwawisz. :)
              teraz według ciebie lepiej? Bardzie obłudnie i fałszywie ale za to ładnie wygląda. milego dnia.
              • eulen-spiegel Re: Alerty sms 30.12.10, 23:24
                Ale gość działa i za inicjatywę trzeba go pochwalić.
                Cała reszta niestety nie jest jeszcze gotowa do tego by to sprzedac ludziom.
                Jak bedzie szukał to w końcu znajdzie dla siebie jakiś kawałek podłogi :)
              • buffetwarren Re: Alerty sms 03.01.11, 17:25
                czernobyl2 napisał:

> daj spokoj - zazdrościć :] krytyka :] zal mi sie zrobiło gostka który prosił o
                > merytoryczne wyjaśnienie dlaczego stronka skazana jest na porażkę. Chciałem osz
                > czędzić mu cierpień. to zwykły gest miłosierdzia. Naturalnie taki post zaboli,
                > ale to mniejsze cierpienie inż. stopniowe pogrążanie się w paranoi.
                > naturalnie mozna napisac tak: stronka fajna, brnij w to dalej az sie wykrwawisz
                > . :)

Bardzo mnie zabolał Twój post :))) Nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo :) A tak btw to dzięki, że nakręcasz interes :)
                > teraz według ciebie lepiej? Bardzie obłudnie i fałszywie ale za to ładnie wyglą
                > da. milego dnia.
                • czernobyl2 Re: Alerty sms 07.01.11, 18:59
                  nie chodzi o to aby zabolało!, chodzi o to ze inni, w tym np. BOS oferuja podobne alerty za darmoche. wydwało mi sie ze o tym powinienes wiedziec i tyle. moge ten watek podbijac jesli poczujesz sie lepiej....
                  poprostu ty jeszcze nie masz rozeznania i odbierasz moje posty jako krytyke ale ja naprawde probowałem ci pomóc zminimalizowac straty...
          • buffetwarren Re: Alerty sms 03.01.11, 17:22
            Wśród poważniejszych inwestorów z forum parkietu usługa przyjmuje się bardzo dobrze :)
            • siurak20 Re: Alerty sms 03.01.11, 17:36
              Poważni inwestorzy są tylko na forum bankiera
              • buffetwarren Re: Alerty sms 03.01.11, 22:27
                Nie sądzę. To chyba najgorsze forum pod względem przejrzystości jakie można sobie wyobrazić.
    • buffetwarren Re: Alerty sms 07.01.11, 00:22
      Czyżby wszyscy się już wyładowali? Zapraszam teraz kulturalne osoby do wypowiadania się!
      • eulen-spiegel Re: Alerty sms 07.01.11, 08:03
        Nie wiem czy zaliczasz mnie do osób kulturalnych , lub nie ( ale wydaje mi sie ze raczej do tej 2 kategorii ).
        Projekt jest taki sobie ( dla mnie nie jest osobiście potrzebny).
        Widziałem też podobny temat na forum wewnetrznym BOSia.
        Ja bym na Twoim miejscu się nie zrażał i pracował dalej ( niekoniecznie na tym samym projekcie). Nawet jak nie wstrzelisz sie w zapotrzebowanie rynku , to zdobywa sie wiedzę i doświadczenie
        • buffetwarren Re: Alerty sms 07.01.11, 14:57
          Nie chodzi o to czy zaliczam czy nie :) Jeśli widzę wypowiedź w stylu : 'co za gó..., daruj sobie' to od razu widzę, że na wypowiedzi takiej osoby nie warto zwracać uwagi (na wrażenie składa sie chociazby brak kultury). Mógłbyś podać link do tematu na forum BOSia? Jestem ciekawy czy użytkownicy DM zgłosili chęć posiadania alertów czy temat pojawił się z innej racji. Przypomnę, że tylko WBK posiada obecnie taki system :)
          • eulen-spiegel Re: Alerty sms 07.01.11, 21:25
            Jest wątek z pytaniem o powiadomienia sms przez jednego z uczestników i odpowiedź administratora :
            Odp: Powiadomienia SMS
            kjakubiak[bossa] 2011.01.03 18:32
            Witam.

Na chwilę obecną DM BOŚ nie prowadzi prac nad wprowadzeniem tej usługi.

Katarzyna Jakubiak, DM BOŚ

Czyli w Bosiu takiego czegoś nie ma
            • buffetwarren Re: Alerty sms 07.01.11, 23:00
              Wielkie dzięki, że chciało Ci się szukać :)

Czyli tak jak myślałem - ktoś był zainteresowany taką usługą. I uwierz mi, że nie tylko on. Wielu inwestorów długoterminowych pomoże sobie tą usługą i wielu już pomaga. Na innych forach użytkownicy podają np. chęć alertów na towary, zastanawiamy się nad wprowadzeniem alertów przydatnych w at... Wszystko można przecież dostosowywać do potrzeb graczy, jeśli będą odpowiednie (wiarygodne) źródła danych.

Dlatego uważam osoby piszące jedno zdanie przekreślające projekt w sposób wulgarny za co najmniej niekulturalne. Chyba nic w tym dziwnego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka