szpicbar 18.11.04, 06:44 Latem zarobilam troche kasy i chcialabym sprobowac swoich sil na gieldzie. Jestem laikiem w tych sprawach..Prosze mi poradzic jakie akcje mam kupic. Narazie dysponuje kwota 7tys.zl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franzmaurer Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... 18.11.04, 11:57 Daj sobie spokoj z banankową giełdą, lepiej wybierz forex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpicbar Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:44 Az wstyd sie przyznac ale nie wiem co to jest...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drab Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:06 Forex - gwarantowany sposób na szybkie pozbycie się pieniędzy.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... 18.11.04, 17:23 > Forex - gwarantowany sposób na szybkie pozbycie się pieniędzy Nie mów o rzeczach o ktorych nie masz pojecia. Pieniądze są po prostu dla ludzi mądrych... Odpowiedz Link Zgłoś
z.grabowski Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... 22.03.05, 14:40 Forex - rynek o niesamowitych możliwościach. Tylko dla ludzi o otwartym umyśle. e-rozwiazania.webpark.pl/art/forex.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HARRY PORTIER FOREX?? A DLA KOGO NAGANIASZ, KOLEGO?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:12 Proponować kompletnemu żóltodziobowi FOREX??? POGIĘŁO CIĘ CHŁOPIE??? ZANIM ONA ZROZUMIE CO TO DŹWIGNIA, JUŻ STRACI 95% KAPITAŁU, A POTEM PADNIE NA PIERWSZYM SZYBSZYM RUCHU I DOBRZE BĘDZIE, JAK JEJ KOMORNICZO NA STRATY NIE ZLICYTUJĄ!!! CHCESZ UCZYĆ PŁYWANIA POPRZEZ RZUCENIE NA GŁĘBOKĄ WODĘ I SPRAWDZENIE, CZY WRÓCI DO BRZEGU??? JEDNEMU NA 1000 SIĘ UDA!!!!!!!!!!!!!!! NO CHYBA ŻE MASZ PROWIZJĘ OD TAKICH DZIAŁAŃ....OD KOGO??? OANDA CHYBA NIE MUSI TAK DZIAŁAĆ, EFIX TEŻ DOŚĆ PORZĄDNY, WIĘC KTO? MOŻE CI IZRAELSCY NACIĄGACZE (NIE PAMIĘTAM NAZWY) OD KTÓRYCH TERAZ LUDZIE SZUKAJĄ KASY??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EISENHOWER11 Re: FOREX?? A DLA KOGO NAGANIASZ, KOLEGO?? IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 11:58 NIEMA PROSTEJ DROGI DO ZAROBIENIA PIENIEDZY ANI WZYCIU ANI NAGIELDZIE ZANIM TOZROZUMIESZ WIELE WODY UPLYNIE W RZECE TWEGOZYCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-ja Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:44 Witam, Nie majac zadnej wiedzy mozesz wejsc na gielde Jedyna strategia to dlugoterminowo "kup i zapomnij" Kup 5 roznych akcji z WIG20 i zapomnij o nich na kilka lat. W dlugim terminie przecietne akcje rosna lepiej niz inflacja. Tylko te 7tys to musza byc pieniadze ktorych nie potrzebujesz, bo w krotszym terminie moga byc spadki. Poczytaj "sztuke wyboru akcji" richarda Kocha, Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpicbar Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:19 Dzieki, dostosuje sie do twojej rady. Zobaczymy co z tego wyjdzie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
a54 Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... 20.11.04, 06:02 Gość portalu: to-ja napisał(a): > Witam, > Nie majac zadnej wiedzy mozesz wejsc na gielde > Jedyna strategia to dlugoterminowo "kup i zapomnij" > Kup 5 roznych akcji z WIG20 i zapomnij o nich na kilka lat. W dlugim terminie > przecietne akcje rosna lepiej niz inflacja. Tylko te 7tys to musza byc > pieniadze ktorych nie potrzebujesz, bo w krotszym terminie moga byc spadki. > Poczytaj "sztuke wyboru akcji" richarda Kocha, > Pozdr Popieram zdecydowanie przeczytanie ksiazki "Sztuka wyboru akcji" Natomiast kupic i zapomniec to moze byc roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem-tu Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 09:08 Dla kogos bez zadnej wiedzy to "kup i zapomnij"jest jedynadostepna strategia. Gdy poczyta troche ksiazek to moze zaczac w sposob bardziej aktywny. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drops Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:43 Lepiej trzymać się od giełdy z daleka!Obserwuję ją od początku;teraz to jest szambo!Kursy akcji nie wynikają z podstaw fundamentalnych,ale są "robione" przez bogatych graczy{rekiny}.Kilku takich omawia się {spółdzielnia},obracają między sobą tymi samymi akcjami i w zależności od swoich potrzeb,windują cenę lub ją dołują.Drobni gracze{leszcze,płotki},widząc wzrost kursu,przyłączają się i kupują akcje przeważnie "na górce".Wtedy "rekiny",którzy po drodze sprzedali wysoko większość akcji,robią nagły odwrót i zaczyna się "trzepanie lezsczy".Kurs zaczyna spadać;gracze którzy kupili "na górce",zaczynają tracić pieniądze i przerażeni sprzedają akcje po coraz niższej cenie,a rekiny je odkupują coraz taniej.I zabawa się powtarza.Media i analitycy radośnie ogłaszają,że inwestorzy REALIZUJĄ ZYSKI.Ale te zyski nie spadają z nieba!ŻEBY KTOŚ ZYSKAŁ-KTOŚ MUSI STRACIĆ!A tracą najczęściej drobni gracze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domaine Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.chello.pl 20.11.04, 23:13 tak dokladnie jest. trzepanie leszczy, strzasanie leszczy, emeryci kupuja itp... ale jesli kurs akcji nie zalezy od rekinow - spekulantow, a zalezy od zewnetrznych okolicznosci: patrz zawirowania Eletrimu ( kwestia sprzedazy przez elektrim akcji PTC dla DT 0 to i rekiny boja sie ze zostana leszczami i zaczyna sie biadolenie i pojekiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRA RADA Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 13:49 Elektromontaż warszawa jest tani (0,54zł) i ma perspektywy spłaty zadłużenia. Kurs powinien pójść szybko w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drops Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:43 ELW-strata netto w III/kw 2004r -748,0 tys.zł - " " po 3-ch kw/04 -4108,0 " - 13-11/04 Zarząd ogłosił upadłość - 17-11/04 Raport bieżący nr 17/2004 Pan Edwin Tissler sprzedał część posiadanych akcji /w dniach 8-10/11/04 po ok.1,00 zł/1 akcję/;posiada jeszcze 222560 akcji Elektromontażu-Warszawa S.A.,co stanowi 2,59% kapitału zakładowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milioner Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 15:48 Jako człowiek bogaty ( głównie w doświadczenie) proponuję zakup funduszu akcji za całość. Załóżmy za 7000 zł. Kwota jest zbyt mała na skuteczną samodzielną dywersyfikację. I teraz najważniejsza sprawa! Jedyną rzeczą jaką bezwzględnie MUSISZ zrobić to pilnować ile masz kasy. Jeżeli spadniesz < 6000 zł sprzedaj wszystko i odpuść sobie fundusz akcji na co najmniej miesiąc. Jeżeli z drugiej strony wzrośnie do 8000 automatycznie podnieś swój poziom wywalenia do 6500. I o jednym pamiętaj: jak spada, nie wolno przesuwać stop-lossa niżej. Nie wolno łudzić się, że odbije. Słowem tnij straty, a zyski przyjdą same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:43 Wskakuj w TVN i jedziesz ostro do góry. Ale musisz się pośpieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelek3 Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:20 polecam LPP,świetnie się rozwija , sprzedaż rośnie o 50%, dobry zarząd Może kurs jednej akcji wysoki, ale w perspektywie kilku latpowinien znacznie wzrosnąc.tylko propnuje śledzić ruch w salonach RESERVED Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanchev FOREX-dla inteligentnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 18:02 Jezeli są Państwo zainteresowani powazną inwestycją za posrednictwem platformy forex z gwarantowanym 100% stop-lossem oraz gwarantowaną 100% transakcją. Zastrzegam, iż firma oferuje tzw. "zamrożenie spreadu" jako jedyna w Polsce. Klient otrzymuje 100 % gwarancje egzekucji zlecen w przeciwienstwe do innych brokerow oferujacych forex na polskim rynku.... oraz wiele innych udogodnień. Prosze o kontakt na stanchev@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
z.grabowski Re: FOREX-dla inteligentnych 22.03.05, 14:45 Forex - rynek o niesamowitych możliwościach. Tylko dla ludzi o otwartym umyśle. e-rozwiazania.webpark.pl/art/forex.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrsyss Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.net.autocom.pl 09.02.05, 23:05 moosw.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabian Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.244.153.90.debica153.tnp.pl 09.02.05, 23:28 A może pko bp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exista Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: 81.219.15.* 11.02.05, 00:22 jesli masz chec zarobic cos na pewno, kup na 2 tygodnie TPSA. Terazi dzie bo skupuje ja zagranica. W dluzszej perpektywie mozes pomyslec np o BETACOM. Wychodza na prasta i maja dobre wyniki finansowe. Generalnie musisz akceptowac spadki. Ustaw sobie hamulec na minu 20 % i wowczas wyskakuj zpapieru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drops Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:45 Po pięciu wyskokach będziesz goła!!!Ha,ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drops Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:59 Na poważnie.Zarządzanie kapitałem jest jednym z ważniejszych działów AT. Aby utrzymać się na rynku,nie można stracić na jednej transakcji więcej niż 2% swojego kapitału (wliczając w to również np. prowizje maklerskie). Trzeba wiele czytać,analizować rynek,analizować stan ekonomiczny spółek itp. Wymaga to wiele pracy i zajmuje mnóstwo czasu.Odpowiedz sobie na pytanie czy Ci to odpowiada...Powodzenia.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:06 W tym momencie raczej bym nic nie kupywał.Indeksy są tak wysoko że potencialny zysk jest nie adekwatny do ryzyka.Chyba że potrafisz zarabiać na spadkach ,bo tutaj myślę że potencialny zarobek jest duży,oczywiście w średnim terminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:02 widzę, że nie za bardzo chcą ci pomóc lub nie wiedzą jak ( widocznie sami zapomnieli jak zaczynali ). wejdź do WIRTUALNEJ POLSKI / GIEŁDA / KOMENTARZE i w opiniach rzuć swoje pytanie do lefka ( całkiem nie głupi gość ), w miarę sensownie odpowiada - życzę powodzenia w spekulacji jeśli w to wejdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Chcę spróbować , kto poradzi.... IP: *.aster.pl 22.03.05, 17:17 same pierdoły piszecie, strata max 2% hehe dobre sobie, jak masz zamiar to zrobic na akcjach ktore caly czas spadaja, czekac trzy lata az odbija? Kup za 7 tys akcji ktore uwazasz ze powinny wzrosnac bo... nie sugeruj sie rekomendacjami, super wizjonerami itd. kilka razy wtopisz kilka razy wyplyniesz, zauwaz ze 5% wzrostu dla kogos kto kupil akcji za 100 tys to 5 tys zysku dla ciebie 300 zł... i odwrotnie :) Pozdrawiam i zycze szczescia! Odpowiedz Link Zgłoś