Gość: zakłopotany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:39 Jakie macie doswiadczenia z otrzymanym pitem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:44 witam. mam podobne pytanie... czy pit38 - zeznanie o wysokosci osiagnietego dochodu (poniesionej straty) w roku podatkowym 2004 trzeba oddac bez wzgledu na osiagniety dochod czy jest jakas dolna granica do ktorej nie trzeba sie tym przejmowac ?? w duzym skrocie wyglada to tak: kupilem akcje na rynku pierwotnym, redukcja byla ze hoho a po sprzedazy z kilkudziesiecioprocentowym zyskiem i odliczeniu prowizji biura maklerskiego moj zysk wyniosl ok 7 pln :)))... noi kwota smieszna a chodzenia za tym wiecej niz to warte i jeszcze teraz ta skarbowka....czy jest jakas dolna granica ponizej ktorej nie trzeba tego pit'a wypelniac ?? pozdrawiam marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:59 Lepiej z US nie zadzierać twój pit z DM już jest u nich i możesz się naraźić na karę skarbową, nawet jak masz stratę to lepiej też złożyć, a da to spokojny sen i pewnośc że nie straci się czasu na głupie wyjaśnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.net.autocom.pl 09.03.05, 12:38 PIT dostalem. Prawie nic z kosztow mi nie policzyli a to co policzyli to sie nie zgadza. A PIT lepiej zlozyc bo kara za nie zlozenie to bodajze 5000zl. Pewnie Ci tyle nie policza ale po co kusic los. ----------------------------------- Tygrysek moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20 republika.pl/forex_world/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:11 dostałam pit 8c . w Czesci E same zera. w czesci F 100000 ze zbycia obligacji nabytych przed 1 stycznia 2004. Ale przy rubryce F jest gwiazdka, że tego nie wykazuje sie w zeznaniu podatkowym. Czy musze składac pit z zerami w czesci E? Odpowiedz Link Zgłoś