Dodaj do ulubionych

PIT-8C czy pic na wode.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:39
Jakie macie doswiadczenia z otrzymanym pitem....
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:44
      witam.
      mam podobne pytanie... czy pit38 - zeznanie o wysokosci osiagnietego dochodu
      (poniesionej straty) w roku podatkowym 2004 trzeba oddac bez wzgledu na
      osiagniety dochod czy jest jakas dolna granica do ktorej nie trzeba sie tym
      przejmowac ??

w duzym skrocie wyglada to tak: kupilem akcje na rynku pierwotnym, redukcja byla
      ze hoho a po sprzedazy z kilkudziesiecioprocentowym zyskiem i odliczeniu
      prowizji biura maklerskiego moj zysk wyniosl ok 7 pln :)))... noi kwota smieszna
      a chodzenia za tym wiecej niz to warte i jeszcze teraz ta skarbowka....czy jest
      jakas dolna granica ponizej ktorej nie trzeba tego pit'a wypelniac ??

pozdrawiam
      marek
      • Gość: Waldek Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:59
        Lepiej z US nie zadzierać twój pit z DM już jest u nich i możesz się naraźić na
        karę skarbową, nawet jak masz stratę to lepiej też złożyć, a da to spokojny sen
        i pewnośc że nie straci się czasu na głupie wyjaśnienia!
    • Gość: tygrysek Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.net.autocom.pl 09.03.05, 12:38
      PIT dostalem. Prawie nic z kosztow mi nie policzyli a to co policzyli to sie
      nie zgadza.
      A PIT lepiej zlozyc bo kara za nie zlozenie to bodajze 5000zl. Pewnie Ci tyle
      nie policza ale po co kusic los.

-----------------------------------
      Tygrysek
      moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20
      republika.pl/forex_world/
      • Gość: now Re: PIT-8C czy pic na wode. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:11
        dostałam pit 8c . w Czesci E same zera. w czesci F 100000 ze zbycia obligacji
        nabytych przed 1 stycznia 2004. Ale przy rubryce F jest gwiazdka, że tego nie
        wykazuje sie w zeznaniu podatkowym. Czy musze składac pit z zerami w czesci E?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka