Gość: Anula IP: 213.25.91.* 06.04.05, 14:37 Gdzie byście ulokowali 100 tyś? Myślałam o Millenium i lokacie połączonej z funduszem inwestycyjnym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ojciec Dominik Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:51 Córko! Tyle głodnych dzieci chodzi po naszych ulicach a Ty myślisz o jeszcze większym nabiajaniu swojej kabzy.Jak to sie ma do nauk naszego wielkiego Ojca Świętego?? Zastanów się córko i przekaż to na jakiś zbożny cel. Jest wiele potrzebujących domów dziecka lub hospicjów.Pamiętaj dziś pieniądze masz a jutro możesz ich nie mieć. Z Bogiem ojciec Dominik z krakowskiego zakonu bonifratów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.net.autocom.pl 06.04.05, 15:05 Jezeli nie chcesz osobiscie inwestowac tych pieniedzy to ze 100 tys znajda sie jakies firmy asset manegment, ktore sie nimi zaopikeuja ------------------------------------- Tygrysek moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20 republika.pl/forex_world/ ss2005.republika.pl/ - Structured Settlements Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EISENHOWER11 Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 15:40 ZAINWESTUJ CZESC W SIEBIE TO NAJLEPSZY WYBOR.PODZIEL SIE ZPOTRZEBUJACYMI TO INNA OPCJA.KUP OBLIGACJE NEUTRALNE WYJSCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedge Re: na poważnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:47 jesli ineteresuje cie cos czego nie zapropunja ci w banki w formie fundzuszy inwestycyjnych to moze fundzsze hedge powiązane z obligacjami emitowanymi przez zachodn instytucj finansow . wszytskie środki denominowane w eur lub $. do niedawna dostepne tylko na zach dla zamoznych obecnie juz dostepne w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEN Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:05 20 tysięcy obligacje dwuletnie - niestety tylko 5,1% roczne, 20 tysięcy lokata w eurobanku 6,1% rocznie , 20 tysięcy fundusz obligacji - dowolny powinien przynieśc 8-10 % , 10 tysięcy fundusz stabilnego wzrostu- 8-10% rocznie , 10 tysięcy fundusz pieniężny 5 % rocznie, 20 tysięcy - akcje 5 firm notowanych na gpw np. pko bp , softbank , netia , ciech , bph , ale z wyborem firm musisz poradzić sobie sama bo tu nie ma mądrych. na obecną chwile taki portfel wydaje się optymalny, aczkolwiek mało zyskowny. w miarę spadków na giełdzie doważaj porfel akcji z funduszu pieniężnego, następnie z funduszu stabilnego wzrostu potem obligacyjnego w 50% , czyli 10 tysięcy. obligacje i lokatę trzymaj do wygaśnięcia to zapewni ci ewentualne pokrycie ubytków przy spadkach na giełdzie. horyzont inwestycji minimum 2 lata. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: 213.25.91.* 07.04.05, 13:09 Dziękuję wszystkim, którzy serio podeszli do mojego pytania. Pozostałym radze uważniej czytać (prosiłam o poważne odpowiedzi). Swoją drogą to dziwne, że na forum "finansowym" bywają ludzie, którym nie szkoda czasu na wypisywanie głupot. Ps. Nie jestem wierząca więc nie słucham papieża tylko siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milioner Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:52 Musisz odpowiedzieć sobie czy na forum na kilka pytań: 1.Czy masz jakiekolwiek długi? Odpowiedź : TAK-natychmiast spłacić. 2. Czy masz stałe źródło dochodu? 3. Czy zwykłe dochody pokrywają bieżące wydatki? 4. Czy MUSISZ kupić w najbliższym czasie coś większego typu samochód? Odpowiedź na te pytania może dopiero stanowić wstęp do decyzji co dalej i pozwoli zorientować się Tobie ile potrzebujesz mieć pieniędzy pod ręką czyli w funduszu pieniężnym. Jeżeli zostanie coś powyżej, kombinuj dalej. Ja mogę odradzić samodzielne branie się za rynki kapitałowe. Jeżeli kupisz fundusz akcji czy obligacji zagranicznych, musisz OD RAZU ustalić maksymalny poziom akceptowalnej straty, przy której umorzysz jednostki danego funduszu. Jeżeli czujesz, że nie umiesz ciąć strat, omijaj fundusze akcji, rynek walutowy itd szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.net.autocom.pl 07.04.05, 14:09 > Musisz odpowiedzieć sobie czy na forum na kilka pytań: > 1.Czy masz jakiekolwiek długi? Odpowiedź : TAK-natychmiast spłacić. Czemu od razu splacic ? Wiadomo ze taniej jest sie finansowac dlugiem niz kapitalem wlasnym :) ( dziala przynajmniej dla spolek ) Jezeli jest mozliwosc inwestycji o wyzszej stopie zwrotu niz odsetki to nie ma potrzeby splacac kredytu. ------------------------------------- Tygrysek ss2005.republika.pl/ - Structured Settlements moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20 republika.pl/forex_world/ - FOREX signals Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie 07.04.05, 19:45 Gość portalu: BEN napisał(a): > 20 tysięcy obligacje dwuletnie - niestety tylko 5,1% roczne Zeby dalej finansowac dzialanie tego burdelu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milioner Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:59 Człowiek to nie firma i działa na innych zasadach! To oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EISENHOWER11 ATEISTKA IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 07.04.05, 19:24 WIEC JESTES NIESZCESLIWA KOBIETA,ZAL MICIEBIE RAZEM ZTWOIM 100TYS.W ZYCIU OMIJAM TAKICH LUDZI SZEROKIM LUKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Well Re: ATEISTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:26 No no , katolik z Jedwabnego się odezwał, hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: ATEISTKA IP: 213.25.91.* 11.04.05, 11:40 Nie szukam tu współczucia ale wiedzy :) Odpowiedz Link Zgłoś