Dodaj do ulubionych

Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie)

IP: 213.25.91.* 06.04.05, 14:37
Gdzie byście ulokowali 100 tyś? Myślałam o Millenium i lokacie połączonej z
funduszem inwestycyjnym
Obserwuj wątek
    • Gość: ojciec Dominik Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:51
      Córko!

Tyle głodnych dzieci chodzi po naszych ulicach a Ty myślisz o jeszcze większym
      nabiajaniu swojej kabzy.Jak to sie ma do nauk naszego wielkiego Ojca Świętego??
      Zastanów się córko i przekaż to na jakiś zbożny cel. Jest wiele potrzebujących
      domów dziecka lub hospicjów.Pamiętaj dziś pieniądze masz a jutro możesz ich nie
      mieć.

Z Bogiem
      ojciec Dominik z krakowskiego zakonu bonifratów
    • Gość: tygrysek Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.net.autocom.pl 06.04.05, 15:05
      Jezeli nie chcesz osobiscie inwestowac tych pieniedzy to ze 100 tys znajda sie
      jakies firmy asset manegment, ktore sie nimi zaopikeuja

-------------------------------------
      Tygrysek
      moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20
      republika.pl/forex_world/
      ss2005.republika.pl/ - Structured Settlements
    • Gość: EISENHOWER11 Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 15:40
      ZAINWESTUJ CZESC W SIEBIE TO NAJLEPSZY WYBOR.PODZIEL SIE ZPOTRZEBUJACYMI TO
      INNA OPCJA.KUP OBLIGACJE NEUTRALNE WYJSCIE.
      • Gość: hedge Re: na poważnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:47
        jesli ineteresuje cie cos czego nie zapropunja ci w banki w formie fundzuszy
        inwestycyjnych to moze fundzsze hedge powiązane z obligacjami emitowanymi przez
        zachodn instytucj finansow . wszytskie środki denominowane w eur lub $. do
        niedawna dostepne tylko na zach dla zamoznych obecnie juz dostepne w polsce.
    • Gość: BEN Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:05
      20 tysięcy obligacje dwuletnie - niestety tylko 5,1% roczne, 20 tysięcy lokata
      w eurobanku 6,1% rocznie , 20 tysięcy fundusz obligacji - dowolny powinien
      przynieśc 8-10 % , 10 tysięcy fundusz stabilnego wzrostu- 8-10% rocznie , 10
      tysięcy fundusz pieniężny 5 % rocznie, 20 tysięcy - akcje 5 firm notowanych na
      gpw np. pko bp , softbank , netia , ciech , bph , ale z wyborem firm musisz
      poradzić sobie sama bo tu nie ma mądrych. na obecną chwile taki portfel wydaje
      się optymalny, aczkolwiek mało zyskowny. w miarę spadków na giełdzie doważaj
      porfel akcji z funduszu pieniężnego, następnie z funduszu stabilnego wzrostu
      potem obligacyjnego w 50% , czyli 10 tysięcy. obligacje i lokatę trzymaj do
      wygaśnięcia to zapewni ci ewentualne pokrycie ubytków przy spadkach na
      giełdzie. horyzont inwestycji minimum 2 lata. pozdrawiam.
      • Gość: Anula Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: 213.25.91.* 07.04.05, 13:09
        Dziękuję wszystkim, którzy serio podeszli do mojego pytania. Pozostałym radze
        uważniej czytać (prosiłam o poważne odpowiedzi). Swoją drogą to dziwne, że na
        forum "finansowym" bywają ludzie, którym nie szkoda czasu na wypisywanie głupot.

Ps. Nie jestem wierząca więc nie słucham papieża tylko siebie :)
        • Gość: Milioner Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:52
          Musisz odpowiedzieć sobie czy na forum na kilka pytań:
          1.Czy masz jakiekolwiek długi? Odpowiedź : TAK-natychmiast spłacić.
          2. Czy masz stałe źródło dochodu?
          3. Czy zwykłe dochody pokrywają bieżące wydatki?
          4. Czy MUSISZ kupić w najbliższym czasie coś większego typu samochód?
          Odpowiedź na te pytania może dopiero stanowić wstęp do decyzji co dalej i
          pozwoli zorientować się Tobie ile potrzebujesz mieć pieniędzy pod ręką czyli w
          funduszu pieniężnym. Jeżeli zostanie coś powyżej, kombinuj dalej. Ja mogę
          odradzić samodzielne branie się za rynki kapitałowe. Jeżeli kupisz fundusz akcji
          czy obligacji zagranicznych, musisz OD RAZU ustalić maksymalny poziom
          akceptowalnej straty, przy której umorzysz jednostki danego funduszu. Jeżeli
          czujesz, że nie umiesz ciąć strat, omijaj fundusze akcji, rynek walutowy itd
          szerokim łukiem.
          • Gość: tygrysek Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.net.autocom.pl 07.04.05, 14:09
            > Musisz odpowiedzieć sobie czy na forum na kilka pytań:
            > 1.Czy masz jakiekolwiek długi? Odpowiedź : TAK-natychmiast spłacić.

Czemu od razu splacic ? Wiadomo ze taniej jest sie finansowac dlugiem niz
            kapitalem wlasnym :) ( dziala przynajmniej dla spolek )
            Jezeli jest mozliwosc inwestycji o wyzszej stopie zwrotu niz odsetki to nie ma
            potrzeby splacac kredytu.

-------------------------------------
            Tygrysek
            ss2005.republika.pl/ - Structured Settlements
            moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20
            republika.pl/forex_world/ - FOREX signals
      • franzmaurer Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie 07.04.05, 19:45
        Gość portalu: BEN napisał(a):
        > 20 tysięcy obligacje dwuletnie - niestety tylko 5,1% roczne

Zeby dalej finansowac dzialanie tego burdelu???
    • Gość: Milioner Re: Możecie mi poradzić jak zaiwestować (poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:59
      Człowiek to nie firma i działa na innych zasadach! To oczywiste.
    • Gość: EISENHOWER11 ATEISTKA IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 07.04.05, 19:24
      WIEC JESTES NIESZCESLIWA KOBIETA,ZAL MICIEBIE RAZEM ZTWOIM 100TYS.W ZYCIU
      OMIJAM TAKICH LUDZI SZEROKIM LUKIEM.
      • Gość: Well Re: ATEISTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:26
        No no , katolik z Jedwabnego się odezwał, hmm...
        • Gość: Anula Re: ATEISTKA IP: 213.25.91.* 11.04.05, 11:40
          Nie szukam tu współczucia ale wiedzy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka