Gość: mela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:24 Czy ktoś wie co ustalono w sprawie dywidendy? Czy będzie 1zł? Czy daty 19 sierpnia i 1 września są aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Prezes PKO BP Re: WZA PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:15 Szanowna Pani! W odpowiedzi na pytanie pragnę poinformować ,że dzisziejsze WZA spółki nie podjęło decyzji w zakresie dywidendy. Z przyczyn formalnych ,grupa węwnętrznych oponentów, reprezentujących kapitał zagraniczny, postanowiła zdyskredytować działania obecnego zarządu zmierzające do podjęcia uchwały o wypłacie dywidendy.W konsekwencji zmuszony jestem zrezygnować z zajmowanego stanowiska. Nie miałem wyjścia. Mam świadomość ,że moja decyzja wpłynie w dniach najbliższych na kurs akcji spółki, prawdopodobnie negatywnie, jednak w świetle zaistniałych okoliczności był to jedynie słuszny krok. Z wyrazami szacunku Prezes Banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigboni Re: WZA PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:30 19.05.2005 20:19 WZA PKO BP zdecydowało w czwartek o przeznaczeniu na dywidendę 1 mld zł z zysku za 2004 rok, co daje 1 zł na akcję - podał bank w komunikacie. "Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna wypłaci dywidendę za 2004 r w wysokości 1 zł brutto na jedną akcję. Lista akcjonariuszy uprawnionych do dywidendy za 2004 r. zostanie ustalona na dzień 19 sierpnia 2005 r. Wypłata dywidendy nastąpi w dniu 1 września 2005 r." - podał bank. W 2004 roku PKO BP miał 1,5 mld zł zysku netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: WZA PKO BP IP: *.aster.pl 19.05.05, 21:31 UCHWAŁA nr 8/2005 ZWZ PKO BP S.A. z dnia 19 maja 2005 r. w sprawie wypłaty dywidendy za 2004 r. Działając na podstawie art. 348 § 3 Kodeksu spółek handlowych, Zwyczajne Walne Zgromadzenie uchwala, co następuje: § 1. 1. Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna wypłaci dywidendę za 2004 r w wysokości 1 zł brutto na jedną akcję. 2. Lista akcjonariuszy uprawnionych do dywidendy za 2004 r. zostanie ustalona na dzień 19 sierpnia 2005 r. 3. Wypłata dywidendy nastąpi w dniu 1 września 2005 r. 4. Dywidenda może być wypłacona w formie: 1) przelewu na rachunek pieniężny służący do obsługi rachunku papierów wartościowych – w przypadku gdy akcje są zapisane na rachunku papierów wartościowych, 2) przelewu na rachunek bankowy wskazany przez akcjonariusza lub w formie gotówkowej – w przypadku gdy akcjonariusz nie wskazał rachunku papierów wartościowych lub rachunku pieniężnego. § 2. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś