Dodaj do ulubionych

Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok

IP: *.chello.pl 01.07.05, 18:40
KRÓL JEST TYLKO JEDEN

.: S O B I E S K I :.
Obserwuj wątek
    • Gość: Król :) Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.streamcn.pl 01.07.05, 21:10
      THE KING IS ONLY ONE
      • Gość: moczymorda To co w końcu - będzie ten monopol czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:54
        Powiadają, że jak ci z CEDC łykną ten Białystok, będą mogli mi
        monopolistycznie dyktować, czym mam się zbetonić.
        Prawda to, czy nie?
        • Gość: beastieboy PAKIETY SOCJALNE TO ZWYKLE ZLODZIEJSTWO! IP: *.chello.pl 02.07.05, 11:38
          Doplaty, renty strukturalne, pakiety pomostowe itd. to ZWYKLE ZLODZIEJSTWO.
          Przecz z socjalizmem! Bumelanci do roboty !
          • Gość: Bezrobotny Chołota !!! IP: *.chello.pl 02.07.05, 11:58
            Dokladnie, niby za co ta opieka socjalna, ludzie z glodu umieraja a oni kur....
            niewiadomo czego chca , nie podoba sie to won z tej fabryki.
            Chołota z Biełegostoku !!!!
        • Gość: mirek Re: To co w końcu - będzie ten monopol czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:57
          a czy nie znacznie prosciej wproawdzic spółkę na giełdę i zamknąć gęby
          rozspasanym związkowcom. JA TEŻ CHCĘ MIEĆ 10 LAT GWARANCJI ZATRUUDNIENIA. W
          Polsce obowiazuje Kodeks Pracy i tam są określone okresy wypowiedzenia. Ta
          umowa jest przestępstwem.
    • Gość: bec ile jest warta marka "Żubrówka" ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 21:26
      jesli poznamy odpowiedz na to pytanie .. to wtedy bedzie mozna mowic o
      prawidlowej wycenie tego polmosu. Ostatnio 'Rzepka' wydala specjalny dodatek
      dot. wyceny marek - ale - 'zapomniala' o marce "Żubrówka" - przypadek ?

a to marka bezcenna - podobnie jak E.Wedel, nawet Amerykanom nie udalo sie jej
      zniszczyc; poprzednio [dla tych mlodszych info] komuszki probowaly zmienic
      nazwe Wedla na 22 Lipca.. no i .. tez sie nie udalo ..

byleby tylko Cimoszek sie nie podpial pod te nasze Żubry ...
      • Gość: Enola Gay co uk Polmos B-tok dalby sie sprzedac ruskiej mafii... IP: *.url.equinox.local / 212.85.15.* 02.07.05, 10:20
        Tym zalosnym mankutom z Polmosu Bialystok jest absolutnie obojetne,kto ich
        kupi.Tam biega tylko o kase i gwarancje zatrudnienia az do smierci
        zatrudnionego.Ale,ze na pasku goracych glow jest i dyrekcja i ministerstwo-to
        swiadczy jak najgorzej o obydwu...A z Zubrowka nie przesadzajcie.Na swiecie
        jest conajmniej kilkadziesiat wysokiej klasy marek.Cena tej akurat marki jest
        segmentem masy zakupu.
    • Gość: Wyborowa Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:18
      A wyborowa z Poznania po 4 latach po prywatyzacji w zwolnieniach grupowych
      zwalnia prawie że ostatnich 100 pracowników ( poprzednio 440 z 650-osobowej
      załogi)CZEŚĆ JEJ PAMIĘCI
    • feliks-50 Jest super !! 02.07.05, 10:59
      Jednym nie pasuje 7 lat gwarancji pracy a inni muszą się zadowolić gwarncją
      10-cio letniego bezrobocia (minimum) !!
      A moze jeszcze dożywotni deputat spirytusowy po 30 l/mies. ???
      To jest kodeks pracy w tym kraju czy nie ??? a jeśłi jest to dlaczego
      obowiązuje on tylko jeleni ??
      • Gość: Ktosik Re: Jest super !! IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.07.05, 13:02
        Tak naprawde, to pracownicy nie chca prywatyzacji. Wola pracowac w panstwowej
        firmie poniewaz daje to zludzenie bezpieczenstwa. Co do Sobieskiego to bardzo
        podejrzane jest, ze zgadza sie na wszystkie warunki a nawet sam siebie
        licytuje. Jest to zadziwiajace. A jaki zysk wypracowal Sobieski w zeszlym
        roku???? 2,6 mln zl A zaplacic chce ponad mld za Polmos. Heh. bez komentarza.
        • Gość: Leszek M. A o przerzucaniu zysków pomiędzy spółkami słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:11
          Po co im płacić podatek CIT ? Wystarczy, że płacą akcyzę.
    • Gość: WOY Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:01
      WALCZCIE BO BEZ PAKIETU LEŻYCIE - RZĄD i PREZYDENT ładnie sie teraz w TV
      uśmiechają - a po sprzedaży o was zapomną. TAK BYŁO Z NAMI PRACOWNIKAMI
      POLSKICH HUT STALI (teraz MITTAL STEEL)- hindus robi z nami co chce a RZĄD NIE
      REAGUJE
      • Gość: Pietrek Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.07.05, 13:09
        Od tego sa sady a nie rzad. Co znaczy ze robi z wami co chce? Bije was? Gwalci?
        Ludzie opanujcie sie. Jak ktos ma pretnesje to niech wykorzysta droge prawna,
        chyba ze same barany w Polsce zyja, a w to nie wierze.
    • franzmaurer ChWD... 02.07.05, 18:27
      A ChWD "związkowcom" to nie łaska???
    • Gość: adam Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:35
      A ja bym im dał i 30 lat gwarancji a potem powuwalał tą szumowinę
      dyscyplinarnie za picie w pracy, spóźnienia, opuszczenia stanowiska pracy,
      drobne kradzieże - wciągu pół roku z tych leszczy zostało by w firmie nie
      więcej niż 30 %, tak by musieli zapiepszać w firmie, że sami by się
      pozwalniali, 8 godzin wydajnej pracy i 15 minut przerwy, kto o 7 nie będzie
      gotowy do pracy -won, kogo o 15 nie będzie na stanowisku-won i problem
      gwarancji by zniknął.
      • Gość: Ja Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:58
        Typowy polski "kerownik".
        Dupek z kompleksem analnym.
        Polska jest już i tak krajem dzikiego kapitalizmu, a przez takich osobników
        zabrnie dalej w tym kierunku.
        Zanim zaczniesz zarządać, naucz się pisać, "zapiepszaczu".
        Wysłać takich gostków do Chin, i problem by zniknął.
        • Gość: adam Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:10
          a ty socjalista jak z koziej dupy trąba, dać starym, zabrać młodym, janosik z
          bożej łaski, dostali mieszkania, akcje , dać im jeszcze gwrancje zatrudnienia
          do emerytury do dopiero bęęęęęędzie dobrobyt komunisto - leninie, takich co tak
          myśleli, że wszystko się należy jest coraz mniej, w dzisiejszych czasach na
          wszystko trzeba zapracować.
          • Gość: Ja Gostek, ty chyba jesteś brygadzistą w Geancie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 01:05
            Pewnie płacą ci 1000 PLN extra i za to możesz już mordować.
            Ciołku, dowiedz się, że w żadnym kraju europejskim nie ma tak beznadziejnych
            warunków pracy i płacy jak w Polsce.
            Tylko takie ABS-y jak ty wygłaszają komunały jak: "w dzisiejszych czasach na
            wszystko trzeba zapracować".
            Pracuj tak jak sobie wyobrażasz, a w nagrodę dostaniesz marchewkę, pacanie.
    • agtom11 Re: Pakiet socjalny + 2 skrzynki wódki na łba!!!!! 02.07.05, 18:45
      Do tego pakietu socjalnego dołożyc im po 2 skrzynki wódki na każdy łeb i
      skonczą protestować ,bo juz dawno wiadomo że polak jak trzeżwy to zły ,a jak
      się ochla to i przyrost naturalny wzrośnie,i pózniej ksiadz bedzie miał dzialke
      i wszystko bedzie grać.
    • Gość: Adrian Najwiekszym rakiem Polski sa zwiazki zawodowe! IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.05, 20:14
      jw
    • Gość: komar Re: Do beastyboy, Bezrobotnego i tym podobnych... IP: 80.48.36.* 02.07.05, 20:36
      Poziom waszej wiedzy i zrozumienia pracownikow Polmosu jest zerowy i co
      najmniej żenujący. Widać po poziomie waszych postow do czego bylibyście zdolni,
      gdybyście piastowali funkcje szefów. Takich ludzi jak wy w Polsce mamy pod
      dostatkiem, czego przykładem są sytuacje z Biedronki, Kauflanda i innych firm,
      gdzie ludzi okraja sie z pieniędzy i godności. Prezentujecie typową postawę
      roszczeniową: ja mam źle więc dlaczego ktoś ma mieć lepiej? A ten co napisał,
      że pakiet socjalny to złodziejstwo powinien się udać do szkoły średniej albo na
      długotrwałe leczenie....
      W Polsce mamy 19% bezrobocia, bieda i nawet wam pewnie przez myśl nie przyszło
      zadać sobie pytanie: Dlaczego?
      Odpowiedź jest złożona, ale na pewno nie przez złodziejskie związki zawodowe
      (nie wszystkie), tylko przez złodziejską prywatyzację , skorumpowanych
      polityków i ministrów wywłaszczających z dóbr narodowych. Dziś kupując Skode
      dajecie zarobić Czechom, abonament w Tepsie - Francuzom, robiąc zakupy w Tesco -
      Angolom, zakupy w Ikei - Szwedom. Polacy(pracownicy) dostają tylko ochłapy z
      zysków wielkich i silnych zagranicznych koncernów. Już niedługo Polmos pewnie
      zostanie sprzedany CEDC, a wy pseudopatrioci pewnie będziecie się cieszyć, że
      od tego momentu będziecie napychać kieszenie Amerykanom; Polmos Białystok,
      który sam mógłby wziąć się za monopolizację rynku....
      Problem Polski polega na tym, że mamy takich niedouczonych liberałów jak wy, i
      ludzi, ktorym największą satysfakcję sprawia napychanie kieszeni obcym
      inwestorom, niż krajowym, a także pracowników, którzy nie potrafią walczyć o
      swoje prawa. Dziś okazuje się, że skórę można sprzedać i to drogo. Osobiście
      gratuluję związkowcom z Huty Częstochowa za dobrze wywalczony pakiet socjalny,
      a Polmosowi za twardą walkę i oby was kupił Polmos Lublin. Niech żyje polski
      kapitał!!!!
      • Gość: Gorzki żołądkowy Palikot nie ma kasy IP: *.chello.pl 02.07.05, 21:06
        Zeby cos kupic trzeba miec kase.
      • Gość: excellent Re: Do beastyboy, Bezrobotnego i tym podobnych... IP: *.icpnet.pl 02.07.05, 22:47
        a dlaczego pomiedzy polskim a francuskim chamem mam wybrać tego pierwszego??
        wybieram tego kogo mi sie chce i nie interesuje mnie to kto pojedzie za tą kasę
        na Karaiby.
      • Gość: pcx Re: Do beastyboy, Bezrobotnego i tym podobnych... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 23:01
        czlowieku, pakiet socjalny to nic innego jak powrot do SOCJALIZMU (komunizmem
        przez innych zwanym)...

zapomnij o rozbudowanych pakietach socjalnych, to one doprowadzaja powoli
        gospodarke francji i niemiec do coraz wiekszej stagnacji...

• Gość: BEZROBOTNY AKCJE POLMOSU DLA WSZYSTKICH IP: *.chello.pl 02.07.05, 23:18
          Do <pcx>
          MASZ RACJE SPRZEDAC TEMU CO DAJE NAJWIECEJ,
          A NIE JESZCZE TYM NIEROBOM DAWAC AKCJE , MI TEZ SIE NALEZA !!!!!!! TEZ CHCE
          DOSTAC TROCHE AKCJI POLMOSU WRESCIE TO PANSTWOWA FIRMA WIEC NASZA WSZYSTKICH
          POLAKOW
          • Gość: Normalny Re: AKCJE POLMOSU DLA WSZYSTKICH IP: 195.177.196.* 03.07.05, 11:25
            Bezrobotny, ty jak masz dużo czasu, bo ci się nie chce pracować, albo jesteś
            takim lewusem i nic nie potrafisz, to może poucz się trochę pisać bo widzę że
            ci za dobrze to nie wychodzi.
      • Gość: Yankee Re: Do beastyboy, Bezrobotnego i tym podobnych... IP: *.res.east.verizon.net 03.07.05, 05:48
        trzeba chyba byc za granica zeby to inaczej widziec. Polska zchamiala
        dokumentnie
      • Gość: Pietrek Re: napychanie kasy Amerykanom??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.07.05, 08:27
        Zmien to!!! Kup akcje CEDC i bedziesz napychal kase sobie. Widze ze forum wielu
        jest filozofow i jak zuwazyles postawa rozszczeniowa nie jest obca. LUDZIE!!!
        Wezcie sprawy w swoje rece. pomyslcie jak mozna na tym wszystkim wygrac. Pakiet
        socjalny i tak pracownicy dostana. Pomyslcie. jest XXI wiek.Kapitalizm.Sa drogi
        prawne. Kazdy moze kupic akcje CEDC na nowojorskej gieldzie NASDAQ i zarobic
        pieniadze. Socjalizm juz byl, gdzie kazdy mial miec po rowno. Czy sie stoi czy
        sie lezy pare zloty sie nalezy ???? NIE !!!!A co zwiazkow zawodowych. Juz nie
        raz przez ich pazernosc zostaly polozone zaklady pracy. M.in bylo tak we
        Wroclawiu przy prywatyzacji Zakładów Wyrobów Sanitarnych. Zwiazaki zachłysneły
        sie piekna oferta, tak piekna az nie realna. Po dwoch latach zaklad zostal
        zamnkniety jako nierentowny, a firma ktora sprywatyzowala zaklad zrobila to po
        to aby wyeliminowac sobie konkurencje. A co bylo z warszawskim FSO???
      • grail Re: Do beastyboy, Bezrobotnego i tym podobnych... 03.07.05, 13:08
        > Poziom waszej wiedzy i zrozumienia pracownikow Polmosu jest zerowy i co
        > najmniej żenujący.
        Owszem zerowy - zasady w zdrowym społeczeństwie są następujące - gwarancją
        zatrudnienia jest dobrze wykonywana praca, a nie nap..lanie kaskiem w bruk,
        palenie opon itp. Nie rozumiem dlaczego ktokolwiek ma mieć pozycję świiętej
        krowy. Czasy "należy mi się" już minęły!!
    • Gość: pcx KuR*A IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 22:56
      Ludzie, dlaczego tak to jest, ze zgraja chamow pracujacych zupelnym przypadkiem
      w zakladach zbudowanych i rozwijanych rowniez z moich podatkow ma teraz miec
      jakies przywileje i kase w zwiazku z prywatyzacja ich miejsca pracy ?!?!
      • Gość: Ja A ty pcx płacisz jakieś podatki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 01:09
        Czyż nie pracujesz na czarno?
        • Gość: Pietrek Re: A ty pcx płacisz jakieś podatki? IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.07.05, 12:21
          Ja place!!!
        • Gość: ad do Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:19
          Ty jakiś nienormalny jesteś, akcje tak samo jak te nieroby z Polmosu tak samo
          poiwnien dostać nurek ze śmietnika, on też pije i dzieki niemu polmos ma
          zyski,on daje więcej zysku polmosowi niż jego pracowni choćby pił denaturat bo
          jego produkcja reż się opłaca. A te dranie z Polmosu akcje chcą tylko dla siebie
          • Gość: pijacy Re: do Ja IP: *.atman.pl / *.atman.pl 03.07.05, 22:29
            CEDC jest monopolista w dystrybucji branzy aloholowej. Ponadto ostatnio kupili
            Bolsa. Jesli kupia teraz Polmos Białystok beda mogli kontrolowac polska branze
            alkoholowa. Beda ksztaltowac polityke cenowa najpopularniejszych marek
            wodczanych: Absolwent i Bols oraz wysokosc marz na rynku hurtownainym. Inne
            hurtownie padna lada moment, a sklepy beda uzaleznione od jednego zrodla dostaw.
            Z drugie strony bede tylko drapiezne hipermarkety. Efekt: handelek detaliczny
            skazany jest na agonie!!!
            • Gość: Tez pijacy Cedc IP: *.chello.pl 03.07.05, 22:49
              W innych krajach zabonione jest zeby dystrybutor kupowal zaklady produkcyjne.
              • Gość: ja Re: Cedc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:02
                na Białorusi ?
    • Gość: Inkwizytor Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:19
      Bez względu na to, jaki pakiet zostanie wynegocjowany, to i tak nie będzie on
      dotrzymany w praktyce. Wystarczy przeanalizować losy pakietów w dotąd
      sprywatyzowanych zakładach. Pracownicy po roku - dwóch dostaną propozycję nie
      do odrzucenia w postaci kilkudziesięciu procent stawki gwarantowanej. Większość
      pójdzie na to, bo nigdy nie widziała na raz tylu pieniędzy i oczywiście wyda
      wszystko w ciągu roku. Ich miejsce zajmie tania siła robocza za wynagrodzenie
      minimalne, zatrudniona na czas określony. Można więc oferować dowolne pakiety.
    • Gość: Inga Re: Przeciąga się prywatyzacja Polmosu Białystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:21
      Nie zapominajmy, że ten król zmarł na syfilis. Nie wiem czy to dobry wzór.
      • Gość: Wiesław Tak, ale wcześniej była Wiktoria Wiedeńska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka