Dodaj do ulubionych

Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:16
Cieszmy sie i radujmy.
Wspaniale sie nam zaczyna tegoroczna jesien
na dworze cieplutko a na gieldzie goraco.
Byle tak dalej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:36
      Ta, tylko żeby nie ta drożejąca benzyna. Ja akcji spółek paliwowych nie mam, za
      to za paliwo muszę płacić.
    • twardy25 Orgia 02.09.05, 00:03
      Moim zdaniem ceny akcji(WIG 20)sa tragicznie przewartosciowane.Idiotyzm
      sytuacji dodatkowo polega na tym,ze zlotowka caly czas pnie sie do gory(a wiec
      akcje coraz drozsze dla zagranicy),a akcje swoja droga o duzo za drogie w
      stosunku do uzyskiwanych wynikow.Nawet nadchodzace wybory nikogo nie
      chlodza.Amok.Tym niemniej nie prorokuje rozwoju wydarzen.Gielda z logika nie ma
      nic wspolego.Ja po tych cenach nigdy bym nie kupil w kazdym razie.Co bedzie
      dalej nie wiem.
      • Gość: asd Re: Orgia IP: *.echo.com.pl 02.09.05, 07:58
        problrm w tym ze nie kupuje sie akcji wtedy kiedy sa tanie, tylko wtedy kiedy
        beda drozsze... ;)
        A gielda moze jeszcze isc do gory (choc przydaloby sie z 1-2 miesiace
        odpoczynku)...
      • Gość: obserwator Re: Orgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:13
        złotówka rośnie bo zagranica wymienia walutę na złote by inwestować na GPW, tak
        więc i giełda rośnie i złotówka się umacnia - proste, nie?
    • Gość: marcin Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:59
      Sprawa jest tak klasyczna jak historia analizy technicznej - "trend jest trend"
      i poki trwa poty sie na nim zarabia :)

MK
      --
      www.gielda.traugutt.net/ - Portal Edukacji Kapitałowej
    • Gość: pies was jebal [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 02.09.05, 06:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Zyga Re: wy komunistyczne scierwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 06:51
        Dla czego chowasz głowę w piasek?
      • Gość: Fufuś "Pies was jebał", napisz jeszcze raz IP: *.icpnet.pl 02.09.05, 10:49
        Bo jestem ciekawy co napisałeś.
    • galba Co poszło w górę... 02.09.05, 15:25
      Gość portalu: ttw napisał(a):

> Cieszmy sie i radujmy.
      > Wspaniale sie nam zaczyna tegoroczna jesien
      > na dworze cieplutko a na gieldzie goraco.
      > Byle tak dalej.

... to prędzej czy później musi spaść. Zwłaszcza, że te wzrosty nie mają
      oparcia w większej efektywności czy innowacyjności. Kursy podnoszone owczym
      pędem inwestorów spadają równie gwałtownie jak wcześniej wzrastały.
    • Gość: vito Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:35
      w górę???
      kolego tobie chyba słońce zaszkodziło
      wszystko leci na pysk
      za wyjątkiem 3 naftowej pompowanej obłędnie przez
      zagranicę
      czekaj jak City zwieje zostawiając Cię z PKNem po 63 zety!
      bedziesz miał naprawdę wesołą sytuację
      • Gość: Fufuś Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG IP: *.icpnet.pl 02.09.05, 19:19
        Przepraszam, ale z czym to "City" zwieje, jak samo napompowało PKN?
    • pjpb Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG 02.09.05, 16:59
      hmm z tego co czytalem zwyzki na gieldzie nie sa wywolane jakimis specjalnie
      dobrymi wynikami spolek tylko zwiekszonym popytem [czyt. doplywem kapitalu] zza
      granicy - konkretniej z usa gdzie inwestorzy po kartinie nieco niespokojni sa.
      powiem szczerze do polskiej gieldy zaufania nie mam. poki co ceny akcji sa
      pompowane glownie przez krotkoterminowe inwestycje kapitalu zagranicznego,
      fundusze inwestycyjne i emerytalne - ciagly doplyw pieniedzy na gielde wciaz
      stosunkowo mala. jak przeplywy sie ustabilizuja - banka moze peknac. bolesnie.
    • Gość: Jacek Re: Trend jest trend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:29
      Trend jest trend i trzeba się go trzymać, a nie marudzić! Najlepsze są spółki
      paliwowe. Zadziwił mnie Lotos, którego akcje trzymałem w portfelu w roli
      bezpecznych obligacji (planowałem 10% w rok). A tu taka niespodzianka, aż szkoda
      sprzedawać.
    • Gość: tylko, że... Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG IP: *.media4.pl 17.09.05, 23:33
      ...PKN odnotowuje systematyczny spadek przychodów operacyjnych bo jest za swoje
      cwaniactwo i drozyznę karany bojkotem.
      • Gość: ff Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG IP: *.icpnet.pl 18.09.05, 23:13
        Bo tylko idiota tankuje w PKNOrlenie gdzie paliwo jest regularnie 0 10groszy
        droższe niż np. na Statoilu, Esso i BP
        • Gość: tygrysek Re: Giełda ostro w górę - historyczny rekord WIG IP: *.net.autocom.pl 19.09.05, 10:09
          A myslisz ze skąd inne stacje mają paliwo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka