Dodaj do ulubionych

Co z DEBICA?

IP: *.internet / 80.50.60.* 26.09.05, 19:04
Jakis czas temu zakupilem troche papierow tej firmy. Nie jestem zbyt
doswiadczony, ale wydawalo mi sie , ze ma perspektywy. A ona caly czas spada.

Moze ktos bardziej obeznany w temacie podpowie, sprzedac ze strata czy
jeszcze poczekac?

BM BOS wydal rekomendacje 1.09.2005 "trzymaj" z wycena 89,00zl. A ja trzymam
i spada :-(

Sa jakies szanse aby na tym cos zarobic?

Pozdrawiam i z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 27.09.05, 08:59
      To zależy czy zakupiłeś za własne pieniądze czy za kredyt. Jeżeli za własne to
      warto poczekać do następnej dywidendy gdyż ta spółka naprawdę ma się dobrze i
      nawet rozwiązywać będzie rezerwy które przeznaczy dla akcjonariuszy. Jedyne co
      niepozwala tej spółce na osiąganie porządnego zysku netto to niski kurs Euro
      gdyż 70% produkcji przeznaczają na eksport. Ale wyobraź sobie taką sytuację że
      sytuacja w naszym kraju nieustabilizuje się po wyborach i zaczną uciekać
      inwestorzy zagraniczni. Kurs euro tak podskoczy że Dębica będzie uzyskiwać
      większe zyski na korzystnych różnicach kursowych niż ze swojej własnej
      produkcji. Także cierpliwości. Ja już siedzę w tym papierze od 10 miesięcy i go
      nadal dokupuję. Powodzenia.
      • Gość: gg Re: Co z DEBICA? IP: *.icpnet.pl 27.09.05, 14:51
        To jaką masz średnią zakupu?
        • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 28.09.05, 10:57
          Około 82 zł . A co ? Masz jakiś ciekawy pomysł ?
      • Gość: iko Do Gorbi'ego IP: *.internet / 80.50.60.* 28.09.05, 20:45
        Zakupilem za wlasne. Poczekam jeszcze, ale... Eurobankier nie jest zbyt
        dokladny :-{}
        Jezeli mozesz: Ile procent Twojego portfela to Debica? Czysta ciekawosc.

Pozdrawiam i trzymam(nie moze caly czas spadac)
        • Gość: Gorbi Re: Do Gorbi'ego IP: *.stat.gov.pl 29.09.05, 09:10
          Dębica to 100% moich własnych środków. Do zabawy został mi tylko kredyt
          giełdowy ale odsetki rosną tak szybko że mogę wchodzić tylko na krótkie
          pozycje. Ja się cieszę że nie siedziałem już w żadnych innych papierach jak
          zaczęła się zwałka na rynku.
          • Gość: iko Dokad idziesz Debico :-( IP: *.internet / 217.98.235.* 03.10.05, 19:55
            Jak myslicie, czy ona zamierza poleciec do 40zl? Niby male obroty, ale pobedzie
            ze 2 sesje w miejscu i potem znowu do dolu.
            ..wa mac , czy nikt nie wierzy , ze kolejne zimy beda srogie a drogowka znowu
            zaspi ;-)
          • Gość: iko Dokad idziesz Debico :-( IP: *.internet / 217.98.235.* 03.10.05, 19:55
            Jak myslicie, czy ona zamierza poleciec do 40zl? Niby male obroty, ale pobedzie
            ze 2 sesje w miejscu i potem znowu do dolu.
            ..wa mac , czy nikt nie wierzy , ze kolejne zimy beda srogie a drogowka znowu
            zaspi ;-)
            • Gość: Gorbi Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.stat.gov.pl 04.10.05, 10:47
              Ja już wierzę tylko w to że zgodnie z obietnicą Dębica rozwiąże swoje kapitały
              rezerwowe i przekaże je na dywidendę . Razem z zyskiem powinno być jakieś 18 zł
              na akcję . To jeszcze tylko 10 miesięcy. Na szczęście nic mnie na razie nie
              zmusza żebym musiał sprzedawać te papiery.
              • Gość: iko Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.internet / 217.98.235.* 04.10.05, 12:21
                Widze, ze nie sprawdziles tej informacji. Zobacz co napisal bankier a co
                DOKLADNIE jest w sprawozdaniu z walnego. Cyferki podobne, ale przecinek nie w
                tym miejscu.
                Niestety
                :-(
                • Gość: Gorbi Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.stat.gov.pl 05.10.05, 10:41
                  No to w końcu ile wynoszą ten ich kapitał rezerwowy ???
                  • Gość: iko Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 05.10.05, 11:43
                    "... a sume 158 253,91zl przeznaczyc na kapital rezerwowy z mozliwoscia wyplaty
                    w latach przyszlych."
                    Pozdrawiam
                    • Gość: bandit600 Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 13:10
                      Ty mówisz o kwocie wynikającej z zeszłorocznego zysku, która została
                      przeznaczona na kapitał rezerwowy. W bilansie natomiast masz conajmniej dwie
                      pozycje, które teoretycznie możnaby pomniejszyć przez wypłatę dywidendy np.:
                      kapitał zapasowy: 310 603 tyś zł
                      pozostałe kapitały rezerwowe: 47 094 tyś zł.
                      przy okazji należy zauważyć, że w poprzednich latach również nie wypłacano
                      dywidendy z całości zysku. to może dawać pewną nadzieję na wypłatę np. w
                      przyszłym roku.

niemniej ciekaw jestem źródła, na które powołuje się autor wątku, o rozwiązaniu
                      rezerwy i wypłacie w ramach dywidendy. jesli to możliwe proszę o linka.

pozdro
                      s.
                      • Gość: bandit600 Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 13:28
                        i jeszcze jedno...
                        nie ma co panikowac, ze debica spada. juz przy obecnym kursie jest niemal
                        pewne, ze tegoroczny (pod przyszloroczna dywidende) nawet nie wliczajac zadnych
                        rezerw to conajmniej 5zl/akcja w wariancie bardzo pesymistycznym. daje to ok.
                        8% ceny z dzisiejszych notowan i biorac pod uwage potencjalne obnizki stop
                        procentowych pozwala na stworzenie calkiem niezlej dlugoterminowej lokaty. zeby
                        rentownosc debicy zblizyc do rentownosci np. obligacji piecioletnich (4,4%)
                        debica musialaby kosztowac ok 113zł/akcja. biorac pod uwage historie tej firmy
                        jestem przekonany, ze cena akcji na poziomie 90zl daje wystarczajaca premie za
                        ryzyko w dlugim terminie i do tej wartosci bedziemy tez zmierzac. ale nie nie
                        mowie, ze teraz. sam natomiast traktuje obecny kurs jako swietna okazje do
                        kupna.

podsumowujac... niezaleznie od krotkoterminowych ruchow, a mozliwe, ze debica
                        jeszcze bedzie spadac, w dlugim terminie ta spolka jest duza okazja. dobry
                        pieniadz i niewielkie ryzyko. a jesli dodac do tego wszystko o czym mowil Gorbi
                        (co jest prawdopodobne, ale nie pewne) istnieje jeszcze wiekszy potencjal
                        wzrostow. zamiast wiec paplac bez sensu mozemy wykorzystywac sypanie papierami
                        na zakupy :)

pozdro
                        s.

ps. dopisek obowiazkowy - opinia jest wylacznie prywatna opinia autora i nie
                        nalezy sie nia sugerowac wykonujac jakiekolwiek transakcje na papierach
                        wartosciowych. wszelka dzialalnosc jedynie na wlasna odpowiedzialnosc.
                        • Gość: iko Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 05.10.05, 14:02
                          Bardzo mila analiza. Zaciskam zeby i trzymam :-)
                          Natomiast z zakupami jeszcze poczekam.
                      • Gość: Gorbi Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.stat.gov.pl 06.10.05, 10:37
                        Do bandit600. Żródło informacji to Eurobanier-Dębica -Wiadomośći z dnia
                        19.04.2005
                        • Gość: bandit600 Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:01
                          dzieki za wskazanie zrodla. niestety strony eurobankiera udowadniaja istnienie
                          zjawiska gluchego telefonu. ktos zwyczajnie sie pomylil i dodal 'tys', ktorych
                          w oficjalnym komunikacie nie bylo, i byc nie moglo. a to chocby z tej
                          przyczyny, ze caly zeszloroczny jest mniejszy niz owe 158mln, ktore stanowi
                          resztkowke po wyplacie dywidendy.

tak czy siak przecena debicy jest ogromna... a hamulec chyba juz niedaleko :)
                          teoretycznie teraz wystarczy tylko poczekac na pierwsze oznaki odbicia i brac.
                          ale to juz kazdy wg swojego pomyslu ;)

pozdrawiam
                          s.
                          • Gość: Gorbi Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.stat.gov.pl 07.10.05, 14:53
                            Ja nie muszę brać :) Ja w tym siedzę od 105zł :)
                          • Gość: iko Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 07.10.05, 15:35
                            Obawiam sie, ze nastepny przystanek 50zl. :-(
                    • Gość: Gorbi Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.stat.gov.pl 06.10.05, 10:24
                      Z całym szacunkiem ale sprawozdania są w tysiącach złotych.
                      • Gość: iko Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 06.10.05, 12:17
                        To co pisze eurobankier to projekt. A uchwalone jest 28.IV. Zwrocie uwage na
                        liczby w Uchwale nr 4 :
                        www.debica.com.pl/klub/biezace/RB_15_2005.pdf?/lang=PL/513262-428326-49714
                        Wyraznie napisane jest, ze chodzi o 158,25 tys zl a nie 158,25 mln jak podaje
                        eurobankier. Mysle, ze zbieznosc cyfr nie jest przypadkowa i jest to pomylka
                        (wprowadzenie w blad przez eurobankiera!!?).
                        Co oczywicie nie kloci sie z tym co pisze bandit600, ze jakies zapasy sa i byc
                        moze (nadzieja:-)) zostana przeznaczone na wyplate dla akcjonariuszy.
                        Pozdrawiam
                  • Gość: iko Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 05.10.05, 11:43
                    w latach przyszlych."
                    Pozdrawiam
                    w latach przyszlych."
                    Pozdrawiam
                  • Gość: amigo Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:10
                    Na pocieszenie powiem ci Gorbi że:"Goodyear cuts production by 30%

Hurricane Rita disrupts supply of raw materials to tire maker" - to USA Today
                    dziś. A może sięgną do rezerw europejskich???

• Gość: Gorbi Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.stat.gov.pl 06.10.05, 10:30
                      To bardzo ciekawe. Ja to nawet im życzę żeby w końcu zbankrutowali i wystawili
                      Dębicę do sprzedaży. Wtedy to się ludziska będą zabijać o akcje Dębicy jak
                      zgłosi się po nie Michelen lub Bridgestone.
                    • Gość: Gorbi Re: Dokad idziesz Debico :-( IP: *.stat.gov.pl 07.10.05, 15:23
                      Przed chwilą przeczytałem i jest wprost napisane że będą ściągać opony ze
                      swoich zamorskich fabryk :) Gdyby jeszcze nasi inwestorzy znali Angielski to
                      Dębica skoczyłaby od razu o te 30% :)
          • Gość: elek Re: Do Gorbi'ego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:48
            Pan, Panie Gorbi wciąż lansuje tezę, że zaczęła się jakaś "zwałka na rynku".
            Czy można się dowiedzieć, kiedy się zaczęła i na jakim rynku?

Może na rynku w Pańskim mieście drastycznie spadła cena kapusty albo ziemniaków?
            • Gość: Gorbi Re: Do Gorbi'ego IP: *.stat.gov.pl 06.10.05, 10:31
              Nie wiem jak u Ciebie ale mój komputer pokazuje KRACH na giełdzie.
              • Gość: Mka Co wy bredzicie IP: 194.63.132.* 09.10.05, 14:54
                Wyniki spółki będą lecieć w dół z uwagi na koszmarne ceny ropy, które jakby nie
                było jest głównym surowcem do produkcji opon.
                • Gość: iko Re: Co wy bredzicie IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 09.10.05, 15:21
                  Masz tu poniekad racje, ale z drugiej strony chyba nie uwazasz , ze swiatowy
                  transport (w ciagu najblizszej dekady)przezuci sie na poduszkowce z bawelny
                  napedzane ogniwami wodorowymi?

Pol swiata zbudowane jest na pochodnych ropy i zwiazkow wegla, ale chyba nie
                  oznacza to, ze w najbliszym czasie jogurty w sklepach beda w drewnianych
                  opakowaniach ;-)?
                  • Gość: Gorbi Re: Co wy bredzicie IP: *.stat.gov.pl 10.10.05, 08:17
                    Dobrze iko że i tak w miarę merytoryczna wymiana zdań się tu odbywa.
                • Gość: Pitter Re: Co wy bredzicie IP: *.chello.pl 10.10.05, 21:36
                  A ja myslalem że kauczuk...
    • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 11.10.05, 15:39
      Czy ktoś się orientuje czemu Dębica dostała nagle takiej pozytywnej sraczki :)
      • Gość: iko Re: Co z DEBICA? IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 11.10.05, 16:22
        Nic nie znalazlem. Jak cos bedziesz wiedzial to oczywiscie napisz.
        Pozdrawiam
        • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 11.10.05, 16:24
          Niestety muszę już iść do domu. Może jutro coś znajdę. Z tego co wiem to
          podobno GM, które jeździ na Bridgstonach, może zbankrutować przez bankructwo
          Delphi to i Bridgstone może plajtnąć.
          • Gość: bandit600 Re: Co z DEBICA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 16:51
            a mnie sie wydaje, że po kurs odbił się po prostu od linii oporu z marca 2003.
            ale ja marny w AT jestem. co ma byc to bedzie.

pozdro
            s.
            • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 12.10.05, 09:03
              Mogła to być też reakcja na oficjalne przejęcie FSO przez AWTOZAZ bo oni biorą
              przecież gumki z Dębicy :)
              • Gość: soros Re: Co z DEBICA? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.05, 09:08
                Nie szukałbym jakichś podtekstów we wczorajszym wzroście Dębicy. To zwykłe
                odbicie techniczne - ten papier po prostu zbyt długo i zbyt mocno spadał. Teraz
                należy mu się odbicie i to wcale niemałe. A dopiero po charakterze tego odbicia
                będzie można ocenić czy coś poważnego się dzieje na tym papierze.
                • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 12.10.05, 09:41
                  W ostatniej chwili bo bank zaczął licytować już moje akcje żeby spłacić kredyt.
    • Gość: juancruz Re: Co z DEBICA? IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 19.10.05, 17:10
      czy ktos z Was ma jakies typy co do tego papieru?
      kiedy najlepiej sprzedac i ile moze osiagnac?
      dziekuje
      JC
      • Gość: iko Re: Co z DEBICA? IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 19.10.05, 19:54
        Wydaje mi się, ze ona nie ma już z czego spadac. Przy dzisiejszych spadkach na
        calym rynku, zachowala się godnie :-) Male obroty sugeruja, ze drastyczne
        spadki ma za soba. Na zakupy nikt nie ma ochoty, bo i atmosfera ogolna nie
        ciekawa.
        Kluczowe będzie ogloszenie wynikow za III kwartal(4 listopada) i reakcja rynku.
        Nie spodziewam się fajerwerkow, ale może pojawia się jakies komentarze w
        prasie i na portalach. Od tonu tych wypowiedzi zalezec będzie co dalej. W tej
        chwili DBC jest jakby na zeslaniu, ani informacji ze spolki, ani zadnego
        komentarza.
        Zagranica się wycofuje wiec może oslabienie zlotego zwroci uwage na DBC. Im
        bardziej WIG20 w dol, tym Debica silniejsza ;-)
        Pomimo to po wyraznym przebiciu poziomu 57zl , droga do dalszych spadkow stoi
        otworem. Najblizszym oporem jest okolica 62zl.
        Mam nadzieje, ze po peknieciu banki najwiekszych spolek, czesc inwestorow
        zauwazy DBC i da jej szanse.

Pozdrawiam i trzymam :-)

Ps. Jakby ktos bardziej doswiadczony pokusil się o komentarz lub jakies wnioski
        dot. swiec czy rynku waluty z checia poczytam.

ps2. to oczywiscie moje zdanie i moge sie mylic (najpewniej:-))
        • Gość: Eisenhower11 Re: Co z DEBICA? IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 19.10.05, 20:03
          Jak to nie ma z czego spadać?Od 60 zl do 0 to chyba sporo miejsca na spadki.A
          skad wniosek,ze małe obroty to koniec przeceny.Jesteś pezekonany ,ze nie
          przyjdą po nich większe obroty z jeszcze większymi spadkami.W takiej sytuacji
          globalnych przecen formacje techniczne można schować do plecaka,póki co kurs
          zmierza do 50zł.
          • Gość: juancruz Re: Co z DEBICA? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.05, 20:20
            pytalem, bo to moj glowny walor a i spodziewam sie lepszych wynikow za III Q a
            takze ruchu przy okazji wymiany gum w autach

Eisenhower11, typujesz dalsze spadanie?
          • Gość: iko Re: Co z DEBICA? IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 19.10.05, 20:30
            Byc moze masz racje, ale czegos trzeba sie trzymac.
            Nie wiem czy nie przyjda wieksze przeceny z wiekszymi obrotami, ale na razie
            DBC sie trzyma calkiem niezle w stosunku do innych spolek. Nie zakaldam
            calkowitego krachu. Na horyzoncie nie widac wojny,kataklizmu czy globalnej
            dyktatury(energia troche martwi). Dopiero wtedy moglibysmy mowic o spadku
            totalnym, zalamaniu swiatowej produkcji itd. Wtedy granica spadku byloby 0zl.
            Przy takim wnioskowaniu, nalezalo by sie wycofac calkowicie i czekac na kolejna
            hosse(o ile nastapi).
            Moze jednak przecena bedzie ponad wyobrazenia i krach stanie sie krachem przez
            duze K, ale jak na razie patrze na sprawe bardziej optymistycznie.

Pozdrawiam
            • Gość: juancruz Re: Co z DEBICA? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.05, 21:19
              wnioskuje, ze miedzy wierszami radzisz trzymac i czekac?
              • Gość: iko Re: Co z DEBICA? IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 19.10.05, 21:29
                Zaloz sobie jaka strate jestes w stanie poniesc. Jezeli spadnie do tego poziomu
                wywal bez skrupolow. Ja ten moment przegapilem i siedze. Nie mam parcia na
                gotowke, wiec moge sobie na to pozwolic.

Pozdrawiam
                • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 20.10.05, 09:53
                  Muszę Cię Iko zmartwić że na razie zrobiłem przesiadkę z Debicy na BPH i jestem
                  zadowolony. Wrócę do Debicy w odpowiednim momencie.
                  • Gość: juancruz Re: Co z DEBICA? IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 20.10.05, 11:58
                    a kiedy bedzie odpowiedni moment wg Ciebie?
                    • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 20.10.05, 12:01
                      4 luty 2006.
                      • Gość: juancruz Re: Co z DEBICA? IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 20.10.05, 13:40
                        ma to sens, ale czlek musi byc w tym wypoadku cierpliwy
                        • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 20.10.05, 14:44
                          No chyba że w tym czasie robi kasę na innych spółkach.
                          • Gość: juancruz Re: Co z DEBICA? IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 20.10.05, 15:22
                            a masz jakies typy?
                            interesuje mnie okres nawet 2-3 miesieczny
                            bede wdzieczny za informacje
                            JC
                            • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 20.10.05, 15:32
                              Przecież już od tygodnia mówię że BPH. Zwykli ludzie nie mogą uwierzyć że ceny
                              będą jeszcze wyższe ale tu wchodzi wielka ekonomia i nasze nowe prawo. Włosi
                              zgodnie z nowym prawem muszą w gotówce dać ponad 610 zł a w akcjach jeszcze
                              więcej niż do tej pory proponowali. W dodatku im wyższa cena na bieżąco tym
                              większa musi być cena wezwania. Jak nie boissz się o wynik wyborów to wyrywaj
                              co jeszcze zostało na rynku bo potem będzie już za drogo.
                              • Gość: g Re: Co z DEBICA? IP: *.chello.pl 21.10.05, 13:04
                                Opamietaj się gorbi, nie rób ludziom z umysłu wody, to ze sam popłynąłeś na
                                "swoich inwestycjach"- nie ciagnij w finansowe bagno innych.
                                • Gość: Gorbi Re: Co z DEBICA? IP: *.stat.gov.pl 21.10.05, 13:23
                                  Zamknij się idioto bo mi działasz na nerwy !!! Każdy by teraz chciał tanio
                                  kupić BPH !!! Trzeba się było słuchać !!!
                                  • Gość: g Re: Co z DEBICA? IP: *.chello.pl 21.10.05, 14:38
                                    to ty się zamknij i nie podpuszczaj niewyrobionych graczy, twoje postepowanie na
                                    gieldzie /czyli to co tu wypisujesz/- to akademicki przykład jak nie powinno sie
                                    grac na giełdzie...
                                    BPH nie chce kupować ani tanio ani drogo...
                                    • Gość: g czy zdąży? chyba nie! IP: *.chello.pl 21.10.05, 14:41
                                      Oferta UniCredito na HVB kończy się w poniedziałek. Włoski bank
                                      musi do tego czasu zebrać 65 proc. akcji HVB.

W czwartek "Borsen Zeitung" podała, że UniCredito ma już 50,2
                                      proc. akcji HVB
                                      • Gość: Gorbi Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.stat.gov.pl 21.10.05, 14:58
                                        Merytorycznie możemy pogadać. Włosi mają HVB już od 14 października. Jeżeli
                                        inni czekają aż oficjalnie zaksięgują te akcje to stracili już swoją szansę na
                                        zarobek na tych akcjach. W poniedziałek to sobie zrobią super konferencję
                                        prasową i oznajmią że są pierwszym prawdziwie Europejskim bankiem. BPH
                                        uratowało mnie od strat na TPSA bo sprzedałem TPSA za 26 zł i wszedłem w BPH.
                                        Ponieważ od razu były spadki więc tylko patrzyłem jak TPSA spada. Muszę się
                                        przyznać że chciałem kupować TPSA po 24 zł ale na szczęście nie miałem już za
                                        co. BPH już nie spadnie bo 610 zł to na razie średnia 3 miesięczna dla
                                        ogłoszenia wezwania. Ponieważ zwykli gracze się jakoś nie palą na te akcje to
                                        OFE skupują sobie BPH po cenie zbliżonej do 610 zł. Skoro cena dojdzie po kilku
                                        miesiącach do 760 zł to dla nich to wyśmienity interes, zwłaszcza że na rynku
                                        jest mocna korekta. Także te parę groszy które jestem w tej chwili do tyłu na
                                        Dębicy spokojnie sobie odrobię właśnie na BPH.
                                        • Gość: g Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.chello.pl 21.10.05, 15:08
                                          żyj złudzeniami, boi chyba tylko to ci się ostało!
                                          • Gość: Gorbi Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.stat.gov.pl 21.10.05, 15:10
                                            Każdy ma swoją strategię inwestycyjną.
                                            • Gość: g Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.chello.pl 21.10.05, 15:27
                                              obserwuje twoją strategię i przestrzegam innych, przezyłem zapaść z 94 roku,
                                              kryzys rosyjski z 98 roku- więc smieszy mnie ten hurraoptymizm i naiwność...
                                              • Gość: Gorbi Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.stat.gov.pl 21.10.05, 15:35
                                                Jestem niezorientowany jak się gra na spółki surowcowe ale kończyłem bankowość
                                                i wiem że w tej kwesti mogę zaufać swojej wiedzy i doświadczeniu. Ja tu nikogo
                                                nie naganiam. Wyrażam tylko swoją opinię żeby później wszyscy mogli stwierdzić
                                                że akurat na bankach to ja się znam.
                                              • Gość: KRACH Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.net.autocom.pl 21.10.05, 15:47
                                                niektórzy są niereformowalni. Gorbi to typowy przykład "dziecka hossy", któremu
                                                wydaje się że hossa będzie trwała wiecznie, a on będzie zawsze zarabiać, bo na
                                                PKO i PGNiG zarobił. Aha no i jest magistrem bankowości, o ja pie...... Jak
                                                kilkaset tys. ludzi w naszym kraju. Pewnie powiesił sobie dyplom na ścianie i
                                                się do niego modli.
                                                • Gość: Gorbi Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.stat.gov.pl 21.10.05, 15:58
                                                  Już chyba zapomniałeś że ja ostrzegałem przed bessą. Ale ja przynajmniej nie
                                                  kraczę zawsze tak samo tylko tak jak wynika z analizy rynku.
                                                  • Gość: KRACH Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.net.autocom.pl 21.10.05, 16:16
                                                    ja już dawno ostrzegalem przed bessą (pomyliłem się o tydzień i 60 pkt),
                                                    przewidziałem też odbicie (wszystko można sprawdzić). Nie mam zamiaru wszczynać
                                                    pyskówki ale przestań wreszcie chwalić się tym dyplomem. 95% piszących tutaj ma
                                                    zapewne jakiśtam dyplom. Na gieldzie Twój dyplom jest nic nie wartym świstkiem
                                                    papieru.
                                                  • Gość: Gorbi Re: czy zdąży? chyba nie! IP: *.stat.gov.pl 21.10.05, 16:20
                                                    Ja chcę tylko uczciwie powiedzieć że sądze iż akcje BPH wzrosną i nic więcej.
                                                  • Gość: iko A Debica tymczasem.... IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 21.10.05, 19:17
                                                    ...cichutko siedzi i szykuje Wielki Skok na 61 zl ;-)

Pozdrawiam

ps. zima idzie, nie namawiam na papier DBC, ale opony moglibyscie kupic ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka