Gość: salos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:15 Mysle ze juz i tak ladnie spadlo, a tu zadnych wzrostow, moze troche zainteresowania tym papierem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: G Re: Jago - czemu spada IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 24.11.05, 12:49 Ja tam się ciesze, jeszcze troche spadnie, dokupie to zysk będzie większy. Ja niestety mam większy problem jak cena rośnie, wtedy można przespać moment sprzdaży a przy spadkach sprawa jest dosyć prosta :) dokupywać, dokupywać... Odpowiedz Link Zgłoś
salos1 Re: Jago - czemu spada 24.11.05, 12:54 NO SWIETA PRADWA, BO JA KUPILEM WCZORAJ I TEZ MAM NADZIEJE NA WZROSTY, NA RAZIE FON SIE WYSYPAL, PROCHNIK, NO WIDZE TYLKO ZE JAGO BEDZIE SIE ZACHOWYWALO JAK ALCHEMIA ALBO SKOTAN, WZROSTY DUZE MNIEJSZE SPADKI I POTEM ZNOWU DUZE WZROSTY, ALE PEWNIE MARZYCIELEM JESTEM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 24.11.05, 14:10 ... no już długo spada... słabe zainteresowanie tym papierem ... mam nadziję, że do ceny debiutu nie wróci; ja w ogóle oceniacie ten papier? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 24.11.05, 23:16 ... trochę zleceń kupna było ... może jutro up! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balcerowicz Re: Jago - czemu spada IP: 80.53.177.* 25.11.05, 13:37 no w końcu troche sie ustabilizował kurs, w przyszłym tygodniu do 4.00 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 25.11.05, 15:49 ... Balcerowicz! ... zgadujesz, czy coś wiesz? niepokoi mnie mały obrót. Czy to powód do niepokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balcerowicz Re: Jago - czemu spada IP: *.icpnet.pl 25.11.05, 18:17 powiem ci tak , będzie dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 25.11.05, 18:21 a co powiesz Kolego Balcerowicz o zrównaniu kursu akcji i PDA? ... czy akcje spadną do PDA, czy PDA podejdzie do akcji? Różnica ciągle jest spora. Ja mam akcje. Mam niezłą wtopę z tą spółką. Prawdę mówiąc zeżarła mi całe zyski i dała minus. Nie wiem co mi się stało, że kupiłem to po kilku sesjach z dużymi wzrostami. Może to coś w rodzaju "chrztu". ... czy asymilacja będzie 16 grudnia? Odpowiedz Link Zgłoś
a.wegiel Re: Jago - czemu spada 26.11.05, 00:14 ja stawiam, że jednak dorówna do akcji, w końcu cena odniesienia też jest do akcji, skąd pojawiła się data 16 grudnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 26.11.05, 01:58 ... nie wiem z skąd ta data Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fufuś Re: Jago - czemu spada IP: *.icpnet.pl 26.11.05, 08:29 Papier już został przerobiony przez inwestorów krótkoterminowych. Jak się zachowują takie akcje można zobaczyć na przykładzie PCGuard. (Mówiąc w skrócie tak jak inne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 26.11.05, 14:51 ... ale cena Jago nie jest, aż tak bardzo wygórowana. Były rekomendacje 3.60, a teraz mamy 3.10. Myślę, że to wszystko z powodu tego niespodziewanego wyjścia funduszu i chwilowe małe zainteresowanie tym walorem. Myślę, że porównanie tego do PCGuard jest nietrafione. Uważam, że w ciągu najbliższych tygodni znowu wzroście zainteresowanie tą spółką, poparte fundamentami ... a spekuła jak będzie chciała znów sobie pojeździć ... to sobie pojeździ. Poza tym dużo ludzi jest na stracie, więc nie będą wyprzedawać; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fufuś Re: Jago - czemu spada IP: *.icpnet.pl 26.11.05, 17:17 Z PCGuard-em to chodziło mi o stabilizację, którą osiągnął po wytrzepaniu przez inwestorów inwestujących w bardzo krótkim horyzoncie czasowym, tak jak teraz szuka jej Jago. Ale faktycznie, z tego co czytam na różnych forach to zainteresowanie spółką jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balcerowicz Re: Jago - czemu spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:18 spółka jest naprawdę dobra, panika i strach odejściem funduszu jest chwilowa, cena zeszła do bardzo korzystnej, lada moment sie odbije i zacznie atakować 5,00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.WITOMINSKA.NET / 80.55.242.* 26.11.05, 20:34 ...Balecerowicz! ... podoba mi się Twój optymizm ... obyś miał racje? po ile kupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
balcerowicz Re: Jago - czemu spada 27.11.05, 12:17 kupilem po 2,92 i dokupilem ciut wyzej, ale ciagle in plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhoex Re: Jago - czemu spada IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.11.05, 11:59 w krótkim terminie raczej do 5zł. nie dobije, ale 4zł. można liczyć. Oczywiście w średnim terminie 5 jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 27.11.05, 15:31 ... czy będzie w nadchodzącym tygodniu spadek poniżej 3zł... czy już jest szansa na małe wzrosty i dobijanie do 3,5zł? Ja kupiłem bardzo drogo ... nie wiem, czy dokupować, żeby uśrednić kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagowiec Re: Jago - czemu spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 20:02 Dokupuj smiało jak zleci do 2 zł to troszke dokupisz i usrednisz Powodzenia zobaczysz burzę ale do dołu w tym tygodniu bo fundusz teraz dopiero sprzedaje a jeszcze została panika leszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 27.11.05, 20:57 ... o czym Ty piszesz? ... który fundusz teraz sprzedaje/... chyba Ci się coś pomyliło ... piszemy tu o spółce Jago; jeden fundusz juz sprzedał ... a pozostałe siedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.05, 14:42 ... znowu mniejszy obrót dzisiaj ... co to będzie, co to będzie; Odpowiedz Link Zgłoś
balcerowicz Re: Jago - czemu spada 28.11.05, 19:14 dokładnie kilka dni i wybuchnie a wtedy zapnijcie pasy i rozporki, (dziewczynki zakładać pieluchy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.05, 19:53 ... mam nadzieję, że te pieluchy, to nie z strachu, że jak ktoś już napisał, że na święta chodzić będziemy w sandałach, bo tak spadnie ...ha, ha. ... trzymam Was za słowo Panowie ... wietrze pokój i czekam na ten odpał; korci mnie nawet, żeby dokupić ... ale boję się ryzyka; Odpowiedz Link Zgłoś
balcerowicz Re: Jago - czemu spada 28.11.05, 21:01 może inaczej, lubisz ryzyko ale boisz sie mu poddać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks. Re: Jago - czemu spada IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.05, 21:06 Balcerowicz... nie lubię za bardzo ryzyka ... na giełdzie, chcę przede wszystkim zarabić .... przy jak najmniejszym ryzyku. W przypadku Jago moim zdaniem jest teraz bardzo duże ryzyko przy dokupowaniu. To, co drogo kupiłem, to muszę trzymać ... bo nie opłaca mi się za taką cenę sprzedawać. Jednak, jeśli chodzi o uśrednianie ... bo chciałbym najpierw poznać dobre infa o spółce. Nie wiadomo, jak ta cała asymilacja wpłynie na kurs i obrót. Odpowiedz Link Zgłoś