IP: 195.160.253.* 28.11.05, 11:46
cześć-byłabym wdziecza za rade w którą spółkę z WIG20 obecnie warto
zainwestować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: WIG20? IP: *.crowley.pl 28.11.05, 12:38
      Witaj Magdo
      trudno o jednoznaczną odpowiedz na Twoje pytanie.
      Zwłaszcza ze pytasz o jedną spólkę. Z 20 trudno wybrać jedną.
      Lepiej odrzucić kilka a kilka rozważyć.

Kieruj sie tym które spółki maja dobry IV kwartał i w lutym pokaż dobre wyniki
      fin.
      Do takich branż należa IT, i Media

Tych spółek nie jest wiele, TVN, AGORA BROKER FM, PROKOM, SOFTBANK
      poszukaj info o spółkach, perspektywach moze jakies kontrakty sie pojawią.
      TVN zyska np, na reklamach kampanii wyborczych, ale z drugiej strony ostatnio
      sporo podrożał. AGORA obiążona jest kosztami wydania nowej gazety Nowy Dzień.
      Sama widziesz, że informacje maja duzy wpływ na wybór.
      Ważne jest na jaki okres czasu chcesz zainwestować i jaką kwotę, moze lepiej ,
      a nawet wskazane byłoby podzielić kapitał na 3 czesci.
      Przeczytaj sobie
      Strategia zarządzania akcjami - "Pozwól rosnąć zyskom, ograniczaj straty"
      www.finanseosobiste.pl//content/view/67/33/
      Pozdrawiam i dobrych wyborów życzę.
      Tomasz Bar
      www.finanseosobiste.pl
      • Gość: g Re: WIG20? IP: *.chello.pl 28.11.05, 12:49
        Koleżanko, nie
        słuchaj kolegi co do Agory, agora będzie miała w IV kwartale straty /zacznie
        wykazywać pieniążki włożone i wtopione w Nowy Dzień- a bedzie tego w
        najjbliższym czasie 80-100 mln/, mało tego zaczynają podgryzać ją w formacie GW
        konkurenci, już od dziś Polskapresse w swoich dziennikach regionalnych ma takie
        same ogłoszenia pracy, niebawem Axel wypuści polska wersję Welt kompkat, o
        dzienniku mysli Solowow, a trzeba wiedzieć, że tak naprawdę jedynym źrdłem
        dochodów agory jest Gazeta Wyborcza.
        • Gość: soros Re: WIG20? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:56
          Przecież Tomek pisał o obciążeniu IV kwartału kosztami Nowego Dziennika.
          Ja natomiast uważam, że Agora to najlepsza polska spółka w tym sensie, że jak
          bym miał gdzieś wyjechać na np. 10 lat i miał kasę do zainwestowania w jedną
          polską spółkę to bym zainwestował w Agorę. Dla mnie to taki polski Washington
          Post. Owszem - główna marka to GW ale mają też i inne ciekawe aktywa w swoim
          portfelu. A co do konkurencji - ta była, jest i będzie a Agora jakoś umie sobie
          radzić z tym problemem.
          • Gość: g Re: WIG20? IP: *.chello.pl 28.11.05, 13:19
            Soros,
            wierzysz, że Agora za 10 lat będzie jeszcze na giełdzie?
            przecież tak naprawdę, przez ostatnie 16 lat tak naprawdę Wyborcza nie miała
            poważnych konkurentów, bo trudno zaliczyć do nich Nowy Świat, Zycie Warszawy,
            czy Rzeczpospolitę, ale teraz jesli wejdzie Axel, za nim moga pojść nastepni,
            może pojawią się polskie wersje zachodnich tytułów,...

nie wiem co masz na myśli mówiąc o ciekawych aktywach Agory, chyba nie masz na
            mysli kulejących czasopism, czy też sieci radiowych,
            no moze AMS się podniesie i zacznie przynosić zyski...
            • mat1983 Re: WIG20? 28.11.05, 14:12
              inwestuj w Orbis sezon zimowy sie zbliza, jak Ci idzie gra na ktorym jestes m-cu
              • Gość: JS Re: WIG20? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:39
                Moje typy w perspektywie 3 miesięcy to KGHM i Softbank
                • Gość: rafio Re: WIG20? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:48
                  ja obstawiam banki-po ostatnich znizkach zwłaszcza PKO
                  • Gość: g Re: WIG20? IP: *.chello.pl 28.11.05, 20:03
                    obstawiaj, jak masz pare groszy do wyrzucenia...
                    • Gość: zenek Re: WIG20? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:08
                      Czy "g" to skrót od tego czegoś w co niedawno wdepnąłem?
                      Gdzie nie zajrzę na to forum to się wymądrzasz w sposób mało elegancki.
                      Z.
                      • Gość: g Re: WIG20? IP: *.chello.pl 28.11.05, 20:11
                        Ależ kup sobie kolego pko bp, analitycy zalecaja wychodzenie, a ty i inni wchodźcie,

ja się nie wymadrzam, tylko jestem na giełdzie 13 lat - więc przywołuję od czasu
                        do czasu "giełdowe przedszkolaczki".
                  • Gość: Bankowicz Re: WIG20? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:01
                    Po korekcie każdy papier dobry :) Co do banków to mi odpowiadają- szczególnie
                    mojemu portfelowi :). "Analitycy zalecają wychodzenie z PKO BP" ???!!!- nie
                    wszyscy i nie w długiej perspektywie. No i Moody's chyba też rateingów nie
                    wystawia na akord ? Co do wpisów "g" to macie rację- dziwnie agresywne i
                    pouczające. Hm...aż się boję co "g" odpisze :) 3 mata się !
                    • Gość: g Re: WIG20? IP: *.chello.pl 28.11.05, 22:36
                      nie bój się - denerwują mnie czasami wpisy ludzi, którzy łudzą się, że coś
                      wzrośnie 100 czy 200%, to przypomina jakąś niebezpieczną zabawę w giełdę, co do
                      pko bp, to może i dłuższej perspektywie warto, ale któż może wiedzieć co się
                      zdarzy w naszej bankowości, ja raczej oczami wyobraźni widzę "ukatrupke" fuzji
                      bph i pekao, więc dla pko bp jest pocieszajaca perpektywa...
            • Gość: tester Re: WIG20? IP: 203.162.27.* 29.11.05, 21:12
              just testing
    • Gość: on Re: WIG20? IP: *.aster.pl 28.11.05, 22:44
      tak sie zastanawiam nad kupnem tp sa ale, ostatnio spada
      • Gość: g Re: WIG20? IP: *.chello.pl 28.11.05, 23:35
        i po co ci to, tpsa i cały ten francuski bajzel się wali..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka