Gość: Wyżarty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 18:01 Cześć może, gdzie pójdzie teraz Bioton, gdy do Chin już zaszedł. W dół czy w góre? Prosze bardzo mocno o odpowiedzi życzliwe. Pozdrawiam Was po prostu. p.s. a może będzie stał? Hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 05.12.05, 18:32 Pewnie to nie Alchemia ale też z chemią się wiąże przypomnę tylko 08.02.2005 CA IB kupuj Bioton - 108,50 ale to raczej tylko bardzo optymistyczna prognoza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Bioton IP: *.run.pl / *.run.pl 06.12.05, 14:24 pojutrze info o rosji- wiec....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Bioton 06.12.05, 14:27 Hmm, info o Rosji, mianowicie? :) Bo nie rozumiem... Proszę o wyjaśnienie. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Re: Bioton IP: 83.26.191.* 06.12.05, 14:51 Ja też bym prosił info o Rosji, bo nie wiem o co chodzi o chyba powinnienne. Ktoś niezłą porcję akcji dziś rzucił i poszło w dół.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bioton IP: *.c157.petrotel.pl 06.12.05, 16:47 A nie chciałabyś? Ja tak, bo niestety kupiłam po 11,30, więc muszę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Bioton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:39 Aśka, chciałem cię pocieszyć. Ja kupiłem bio za 12,25, więc twoje czekanie, to pestka przy moim. Już dzisiaj mogłaś opchnąć swoje akcje z zyskiem (małym), bo chodziły w pewnym momencie coś koło 11,60. Zobaczymy, co będzie. Trzeba, to wszystko wytrzymać! Już kiedyś zleszczyłem się sprzedając dobre spółki z minimalnym zyskiem, a okazywało się, że po kilku miesiącach kosztowały 30-50% więcej. Tym razem wbrew swojej słabej psychice postanowiłem, to przeczekać. Jest mi trudno, ale czasami trzeba się przełamać. Tak prawdę mówiąć, ktoś kto kupuje Bio, ten inwestuje w świetnie rysującą się przyszłość tej spółki. Możemy mieć nadzieję, że z działalnością Bio w Rosji i Chinach wszystko będzie ok., a wtedy prędzej czy później akcje mogą być warte takich sum, o których nikomu z nas się nie śniło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojek Re: Bioton IP: *.org / *.org 06.12.05, 17:53 a moze ktos cos wiecej napisac o tej rosji? o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bioton IP: *.c157.petrotel.pl 06.12.05, 17:58 Teraz, po tych wzrostach to juz tak się nie boję i myślę, że masz pewnie racje pisząc o dobrych perspektywach tej spółki, ale kiedy akcje spadły do 9,70, to miałam stracha naprawdę. Czy wiesz coś o tej informacji na temat Rosji / jakiś kontrakt? / , o której tu dzis pisano? Może faktycznie lepiej trochę potrzymać te akcje i poczekać. Mnie się też zdarzyło, że sprzedałam , bo się bałam, że stracę, a potem akcje poszły do góry i to zdecydowanie. Ale cóż, tego nie unikniemy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: Bioton IP: *.chello.pl 06.12.05, 22:40 Do Biotonowej Aśki :).Słuchaj Asia nie panikuj,sam skupuję te akcje.Śroednia moja cena wacha się w okolicach 10 zł oczywiście wiele razy nimi obróciłem zarobkowo:).Spodziewałaś się kiedy były po 4 że w lipcu będą po 7,a nie tak dawno były przecież w okolicach 13 zł.Gdybym za rok zapytał Cie czy spodziewałaś się takiej o to ceny (25 zł) znając Twoje pesymistyczne nastawienie odpowiedziałabyś pewnie,że nie,a jednak tak będzie.Przecież nie po to weszli do Chin żeby stracić tylko żeby zrobić grubą kasę (odkąd pojawił się w tej firmie Walendziak ja śpię spokojnie).Co do Rosji jeśli się nie mylę to przecież oni już tam budują fabrykę wspólnie z Rosjanami,przecież nie po to żeby tam produkować mydło czy powidło-wiadomo w jakim celu.W najbliższych dniach spodziewam się korzystnej informacji ze spółki odnośnie Rosji,a może i Ukrainy.BIO pójdzie pełną parą-zobaczysz,NIE PĘKAJ:),a jak się chcesz zabezpieczyć to podkup sobie jeszcze na korekcie Próchno tylko jak ten lumpeks zwali się w okolice 1 zł.Jeszcze jedna propozycja:możesz jutro spróbować zapakować się na starcie w STALEXPORT.Tylko pamiętaj ,że na GPW nie ma nic pewnego...Z parkietowym pozdrowieniem Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Bioton IP: *.chello.pl 06.12.05, 22:59 za rok oczywiście będą po 225 zł, a może i 2025 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Bioton IP: *.aster.pl 06.12.05, 23:03 No właśnie Byczysko - nic pewnego a piszesz, że Bioton będzie za rok po 25 zł. To jak to jest z tą pewnością ? Nie po to wchodzili do Chin, żeby stracić. Święta prawda. Ciekawe co na to te dziesiątki spółek, które robiły biznesy i straciły. Myslę, że też chciały robić kasę. Wszyscy zapominają tu o jednym - biotechnologie to branża o bardzo dużym ryzyku a to oznacza, że szansa, że jakaś spółka polegnie jest istotnie duża. Nie twierdzę, że Bioton to zła spółka. Wręcz przeciwnie - póki co to spółka, która ma bardzo dobry produkt i na ten produkt jest popyt. Pytanie brzmi - co dalej ? Słyszymy o Chinach, Ukrainie, Rosji - to nie są kraje gdzie się łatwo zarabia kasę. Powiedziałbym nawet, że to są kraje gdzie kasę się zarabia bardzo trudno a łatwo to można ją stracić. W takich krajach nagle może się okazać, że dana spółka już tu nie mieszka i...koniec. I tyle. Mniej emocji, więcej rozwagi. I proszę odróżniać fundamenty, model biznesowy, pozycję konkurencyjną spółki od zwykłej spekulacji. Jeśli Bioton za rok będzie po 25 zł czy po 100 to nie będzie to wynik ich sukcesu biznesowego ale raczej nadęta bańka. I zanim ktoś wejdzie w tę spółkę marząc o zarobieniu w tydzień na mieszkanie albo dwa niech pamięta, że np. taki FON miał ostatnio maksa na 0,9 zł i nagle w cztery dni miał minimum na 0,52 zł. Myślę, że było sporo ludzi, którzy brali w tym ruchu udział po niewłaściwej stronie rynku tracąc w cztery dni 42%. To jest ta druga strona medalu, o której jakoś tu się nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczysko Re: Bioton IP: *.chello.pl 07.12.05, 00:12 Słuchaj Seros ...No wlasnie nalezało by raczej napisać moze byc po 25 lub wyzej .Wychodze z zalozenia ,ze myslec trzeba pozytywnie i to nie tylko na GPW .Piszesz ,ze branza bio-technologiczna to duże ryzko ale to przyszłosc w tym schorowanym swiecie ,ze Chiny i Rosja to trudny rynek -a który jest łatwy? Wszedzie ludzie choruja i bedzie coraz ich wiecej i bedzie tez wiecej takich wlasnie spolek jak BIO .Moze to trudny rynek ale nadziany kasa. A w ogole to chcialem ta BioAsie pocieszyc .Bardzo jest roztrzesiona a Ty chcesz wszystko popsuc.Nie pocieszam jej dlatego ze mi jej zal tylko naprawde w temacie BIOTONU tak mysle. .Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 07.12.05, 06:40 do wszystkich wczoraj w transakcjach pakietowych poszło 600 tyś akcji Biotonu po 9,70, transakcje tego typu z reguły poprzedzają silniejsze ruchy. Kurs po jakim były handlowane świadczy że nawet w pakietówkach droższe, co do Rosji i Ukrainy tam budowana jest fabryka, Bioton stara się wchodzic na te rynki zdobywając kolejne licencje o których niedługo powinno być mowa, ps nie tyko wschód w USA produkty tej spółki są kilkakrotnie tańsze od ich odpowiedników, tma tez są działania Biotonu, no i Chiny jak widać raczej szybciej niz później będą zyski z twgo rynku, ps pozdr Inko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inko Re: Bioton IP: *.it-net.pl 07.12.05, 06:41 oczywiście w pakietówkach droższe od ostatniej puli która poszła po 9 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Bioton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:37 Widzę, że wszyscy szukają tylko pozytywów w Biotonie. Sytuacja wręcz podręcznikowa - społkę penie czeka kolejna szaleńcza fala wzrostów ze smutnym końcem. Byczysko - mysleć trzeba pozytywnie - masz rację. Tyle, że to nie wpłynie na kurs akcji. Powtarzanie mantry typu "Pójdzie w górę, będzie dobrze, wygram" nie ma żadnego wpływu na spółki giełdowe. A co do psucia nastrojów. Inwestowanie nie polega na tym aby być w dobrym nastroju. Więc często będę pełnił rolę adwokata diabła na tym forum. Cóż, zawsze szukam zarówno plusów jak i minusów więc będę co jakiś czas wylewał zimny prysznic na Wasze rozemocjonowane głowy. Oczywiście wtedy jak będzie po temu powód. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemik_spraya Re: Bioton 07.12.05, 08:43 Ja to widze tak: fora nie gromadza najwiekszych inwestorow, tylko sa dla rozrywki. A swoje naganianie na Spraya widze w kategoriach zabawowych, a sam powatpiewam w jego skutecznosc. Najwazniejsze to zachowac dystans i zdrowy rozsadek-co dla mnie oznacza, zeby nie stracic wiecej niz 3 % mojej calej kasy na 1 transakcji, a zyski niech dbaja same o siebie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś