Dodaj do ulubionych

Warszawska giełda potentatem w Europie

IP: 87.207.199.* 14.12.05, 00:17
oby tak dalej, choć za parę lat i tak pewnie będziemy grać na euronext - i
dobrze, byle z mniejszymi prowizjami
Obserwuj wątek
    • blq Warszawska giełda potentatem w Europie 14.12.05, 00:19
      Potentatami są największe giełdy. Tytuł więc poniekąd "krzykliwy". I niezbyt
      zgodny z prawdą. Liczba nowych emisji o niczym tak naprawde nie mówi.

Fakt faktem polska giełda ma się dobrze, pod względem kapitalizacji jest już
      europejskim średniakiem. Co z tego - nijak jej nie zauważają, na europejskich
      programach gospodarczych nadal jesteśmy białą (a raczej niebieską) plamą.

Szkoda...
      • Gość: imw Re: Warszawska giełda potentatem w Europie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:22
        a co robi GPW aby przyciągnąć na swój parkiet spółki z sąsiednich krajów?
        z Ukrainy, Słowacji, Czech , Węgier ...
    • Gość: francuz Re: Warszawska giełda potentatem w Europie IP: 62.200.27.* 14.12.05, 11:43
      potentat??? hahahaha
      maluch i na slonianych nogach!! wiecej skomnosci panowie polacy!
      • Gość: blq Re: Warszawska giełda potentatem w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 17:35
        jak by Polska miala w 1945 roku takie warunki jak ta twoja Franca, to i by nasza
        gielda byla wieksza (niż teraz, kilkukrotnie). A np taki Wedel pewnie wiekszy od
        Danone...

wiecej zrozumienia historii, mniej zarozumialstwa!

PS. tytuł faktycznie niezręczny, o czym pisalem wczesniej.
    • Gość: torunskiwierzyciel ja takze staje sie< wspolpotentatem grupy Boryszew IP: *.server.ntli.net 14.12.05, 19:19
      Od ponad pieciu lat moj dluznik z grupy Boryszew obraca moimi pieniedzmi!!!
      Taki to pozyje! Robi swietne interesy takze na gieldzie uzywajac do tego takze
      moich skromnych PARU ZLOTYCH !!!, ktore mi zalega juz od ponad pieciu lat!!
      wypalcil naleznych mi sfrodkow za wykonana na jego osobiste zlecenie
      prace.Powoli staje sie <krezusem > in nomine oczywiscie tak gieldy jak i
      <wspolpotentatem> tej agresywnej grupy!!!
    • Gość: Kafka Re: Warszawska giełda potentatem w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:40
      tytuł głupi, kazdy kto choć troche jest w temacie wie dlaczego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka