IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:20
Ruszyło się. Myślę, że dziś podejdzie jeszcze do góry i na koniec sesji
zatrzyma się na poziomie 28,4-28,6zł. Jutro przewiduję kolejne wzrosty do
28,8.

Jakie są Wasze rokowania? Czy myslicie, że cena 30zł za akcję jest ceną max
dla PKO w przeciągu najbliższego miesiąca? Jeśli nie to kiedy można się
spodziewać takich wzrostów?

HEY!
Obserwuj wątek
    • Gość: rafio Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:31
      masz racje wreszcie cis ruszyło przy wiekszych obrotach od reszty z wigu 20
      mysle ze 30 jest taka barira dla krajowych graczy , bo jesli tylko poojawi sie
      wiekszy kapitał z zagranicy to bedzie trzydziesci pare
    • Gość: juancruz Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 19:10
      zobaczymy co oglosza odnosnie planu na najblizsze 3 lata

jutro ma byc konferencja i pewnie bedzie suuuper up, bo gdyby mieli zwykole
      info to konferencja bylaby zbedna

na poczet konferencji w piatek troche tego papieru dokupilem (27,7) i juz dzis
      wyszedlem in plus
      • Gość: Bankowicz Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:45
        Być może jutro pęknie 29 zł ale ja czekam na zagranice :)a poza tym co będę
        Fiskusowi robił prezent na święta :) I tak już muszę zapłacić podatek od 50%
        jakie zarobiłem na PKO do list04 do paźdz05. Powodzenia !
        • Gość: slimaczysko Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:38
          Jutro 29,00 to pęknie do 12:00. Pytanie jak zamknie się sesja...

Jeżeli jutrzejsze wiadomości będą rewelacyjne - zagranica powinna podkupić
          sporo akcji i przy dużych obrotach cena powoli będzie zmierzać do 29,3. Takie
          zamknięcie uważałbym za dobry prognostyk dla dalszych wzrostów.

Jeżeli nie teraz to kiedy?

Uważam, że nie ma co liczyć w najbliższej przyszłości na poziom 33,00zł a
          wszystko co powyżej 31,00 będzie sygnałem do realizacji zysku.

Co sądzicie o takiej prognozie?
          • Gość: Bankowicz Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:01
            Po dzisiejszym dniu apetyt rośnie. Mam nadzieję że się nie skoryguje i jutro 30
            zł i wiecej zobaczymy. Może jeszcze w pierwszych dniach stycznia 31 zł ?
            • Gość: slimaczysko Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 02:45
              Myślę, że 30,00 jutro to bankowo :) przed 11:00

[mniej optymistyczny scenariusz]
              Natomiast mam dziwne przeczucie, że zanim dojdzie do 31,00 to bujnie się po
              świętach w okolice 28,90 i trochę potrzyma. Pod koniec drugiej połowy stycznia
              dobije do 31,00 chyba, że coś nieoczekiwanego się wydarzy i podąży za
              zbliżającą się korektą WIGu.
              • Gość: Bankowicz Re: PKO BP IP: 195.20.110.* 22.12.05, 13:15
                To co piszesz ma sens. Zauważyłem, że odróżenieniu do BZ WBK czy BPH a nawet
                Pekao PKO oddaje łatwo szybkie zdobycze dnia i się koryguje. W długiej
                perspektywie 6-12 mc stawiam na 35 zł. Nie ma że boli. Jeszcze kogos kuią w
                Polsce i będzie grało :)Pozdrawiam.
              • Gość: slimaczysko Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 15:38
                Liczyłem dziś na coś więcej, ale trzeba się cieszyć z tego co jest. Generalnie
                myślę, że będzie lepiej. Mamy za sobą podwójne dno na poziomie 27zł i teraz
                powinniśmy doczekać się 29,90. Byłby to znakomity punkt wsparcia dla
                osiągnięcia historycznych wyników, a może nawet przekroczenia bariery 33zł.

Obroty dziś gorsze, ale nie mizerne. Wiadomości są dobre. Czekać.
                • Gość: Bankowicz Re: PKO BP do SLIMACZYSKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 15:54
                  Jak sądzisz czy instytucje startując z nowymi porfelami na 2006 mogą wyciąnąć
                  kurs PKO w okresie 2-6 stycznia 06 do okolic 30,5-31 ? Mi by pasował taki
                  poziom do wyjścia przed głębszą korektą WIGu20. Dzieki za odp- na pewno będzie
                  rzeczowa jak zwykle.
                  • Gość: slimaczysko Re: PKO BP do SLIMACZYSKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:38
                    Dzisiejszy dzień w zasadzie nie obfitował w większe wahnięcia i był raczej
                    charakterystyczny dla tej spółki. Po mocniej odczuwalnych wzrostach od 2 sesji
                    mamy względne ustabilizowanie się kursu przy średnio słabych obrotach.
                    Obawiałem się, że przed świętami nastąpi głębsz korekta w granicach 29,00, co
                    mogłoby opóźnić ostateczne wybicie. Tak się jednak nie stało i ja osobiście z
                    optymizmem czekam noworocznych sesji.

Co to okresu w którym akcje dobiją do 31zł, która to cena na dzień dzisiejszy
                    jest ceną dobrego wyjścia to nie potrafię jej określić :)
                    Ale myślę sobie, że PKOBP jest na obecnym poziomie cenowym wciąż atrakcyjną
                    spółką dla molochów.

Najlepszą radą jest weryfikowanie planów wyjścia poprzez stałą obserwację
                    poziomu cenowego w odniesieniu do poziomu cen akcji z ostatnich 6 miesięcy.
                    Ostatecznie może okazać się, że 30,4 będzie sygnałem do wyjścia, ale to chyba
                    każdy już wie.

Tyle wymądrzania się. Wesołych Świąt!
                    • Gość: Bankowicz Re: PKO BP do SLIMACZYSKO IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 24.12.05, 13:33
                      Dzięki i wzajemnie życzę dobrych Świąt.
                      Ps.
                      Co do terminu osiągnięcia 31zł nie chodziło mi o przepowiednię kiedy - takich
                      pytań nie zadaję :)- tylko o Twoje zdanie o efekcie stycznia na tym papierze.
        • Gość: roza Re: PKO BP IP: *.adsl.proxad.net 22.12.05, 18:51
          do bankowicza
          czy moglbys mi wyjasnic pewne sprawy na e-mail jak mama go podac?
          • Gość: Bankowicz Re: PKO BP do roza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 15:48
            podaj mi e-mail odpowiadając na ten wpis.
            pozdrawiam
            Bankowicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka