Dodaj do ulubionych

znów się udało

IP: 217.153.198.* 05.01.06, 11:24
Gość portalu: mario napisał(a):

> Witaj Polu.Tu nawet nie chodzi o obronę pozycji ale po prostu szkoda mi tej
> młodzieży ,która nie zdaje sobie jeszcze sprawy w jak delikatną i
niebezpieczna
>
> grę chce grać.Nie żebym odradzał taką grę ,sam ją lubię i w nią gram a
nawet ją
>
> polecam.Nawołuję jednak do zdrowego rozsądku i samodzielnego zdobywania
wiedzy
> dla pomnażania własnego kapitału.Co do spólek to nie trzymam ich tak
długo.Na
> wszystkich kupionych wcześnie i trzymanych zbyt długo wtapiałem,zresztą
lubię
> małe spółki w których jestem nie dłużej niż kilka dni.Pisałem o tym kilka
> postów wcześniej przy okazji Fonu.s Na dzień dzisiejszy przedałem
Sanwil ,Fon
> dzisiaj kupiłem Swarzędz,Piasta i IB System.Czekam by dokupić Sanwil ,myślę
że
> nastąpi to w najbliższym czasie.A jeszcze, ze Swarzędza wyszedłem już
dzisiaj z
>
> zyskiem 1gr na akcji.Mało wiem,ale wrócę do niego jutro.Jakoś się
> przycykorzyłem.Mario

Te słowa pisałem wczoraj wieczorem,a dzisiaj przypominam je tym
wszystkim,którzy grzebali mnie na cmentarzu inwestorów, usiłowali sugerować
innym,że Mario się już skończył,nazywając mnie naganiaczem.Mało skromny Mario
Obserwuj wątek
    • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 11:27
      Ktoś się czai na SWZ, będzie puszczał po 200 tysięcy... Zbyt długo ktoś się
      kursem bawi, jakby miało spadać, to by spadło, a nie robiło wahadełko 0.88-0.90
      od 3 dni :)

Honorcia
      • Gość: mario Re: znów się udało IP: 217.153.198.* 05.01.06, 11:40
        Gość: mario 04.01.06, 10:43
        /Na razie powiem tylko tyle wierzę,że Piast bedzie zajefajną inwestycją.No i
        jeszcze z dawnym g nie balowałem.Przynajmniej nie przypominam sobie.Mario/

To tak jeszcze na marginesie przez wrodzoną skromność.Co SWZ to masz zupełną
        rację Honorciu.Istna partia szachów między bykami i niedźwiedziami.Robię sobie
        dzisiaj taki wolniejszy dzień SWZ .Zrealizowałem zyski na IB Systemie i Pieście
        i siedzę z gotówką cały czas patrzę jak zachowuje się kurs SWZ.Mam znów ochotę
        go kupić i zaraz sprzedać,ale trudno jest wyczuć o co tam chodzi od paru
        dni.Nie pozwalają na większe ruchy.Swoją drogą bardzo ciekawa sytuacja.Może uda
        mi się gdzieś tam wcisnąć i ....Mario

• Gość: mario Re: znów się udało IP: 217.153.198.* 05.01.06, 11:41
          No może ruszył.Mario
          • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 11:42
            Już łykają po 0.91, ale spokojnie, nie oznacza, że nie spadnie za moment.
            Ostrożnie, nie przepłacaj.

Honorcia
            • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 11:47
              Kurcze, troszkę poleciało akcji za 0.91, może to być już teraz wybicie. Ja mam
              za 0.91, więc mi tam i tak nic nie robi ;)

Honorcia
        • Gość: mario Re: znów się udało IP: 217.153.198.* 05.01.06, 11:47
          złożone zlecenie na 0.89.Mario
          • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 12:03
            I znowu cisza przed burzą :)

Honorcia
            • vavder Re: znów się udało 05.01.06, 12:21
              Cześć, powiedzcie mi jedno, bo trochę nie rozumiem waszej strategii. Dlaczego,
              sokoro Swarzędz raczej nie spadnie i macie sporo przesłaniek, że wzrośnie nie
              kupicie dużej ilości i nie poczekacie, wiem że to gra znacznie precyzyjniejsza
              i subtelna, a jednak dziwi mnie to. Chyba nie chodzi tu o jeden gr tylko co
              najmniej o 10, a nie wiadomo kiedy się ruszy na północ, wiadomo że jeśli tak to
              szyyyybko. A wtedy może być za późno... pozdrawiam, vavder
              • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 12:26
                Zacytuję jednego człowieka:

"Niedowiarko polecam sprawdzić relację wychodzenia pana Mzyka z AL-Prasu i
                realacje ruchów po trzech dniach na SWZ.Jestem przekonany że może już jutro
                pojawi się komunikat że pan Mzyk lub jego małżonka przekroczyli 5% na WZA.To
                idealny moment na przejęcie SWZ.Brak większego akcjonariusza to raz.Mzyk już
                podchodził pod SWZ podczas poprzedniej emisji ale wtedy stał na przeszkodzie
                p.Nuckowski.Teraz tej przeszkody już nie ma.Jest jeszcze w radzie ale zostało mu
                malutko akcyjek.Po drugie Mzyka interesuje jedynie znak towarowy a nie zakłady
                produkcyjne.Właśnie jeden zamykają i pozostaną tylko dwa.I po trzecie totalna
                redukcja długów.Ostatna z Bel-Leasing pod koniec grudnia.To tak po krótce.Będzie
                naprawdę ciekawie."

Ja przecież mam za 0.91, miałam już po 0.85 i 0.89, wzięłam swoje, bo się bałam,
                nigdy nie grałam na mniej niż 1 zł akcjach. Teraz uważam, że SWZ da zarobić.

Honorcia
                • Gość: miecio Re: znów się udało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:35
                  Nie ma zadnych Mzyków i innych Bryków. Swarzędz to padalec. Tam nic się nie
                  dzieje. Wszyscy uciekają z tej spółki jak się da. Znak twoarowy ma wartość dla
                  starych pryków ktorych i tak nie stać na kupno tych badziwiastych mebli. Ten
                  kto to kupi straci.
                  Dajcie sobie spoój z robieniem ideologii z tego gówna. I nie róbcie innym wody
                  z mózfgu.
                  • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 12:37
                    Czas pokaże...

Honorcia
                    • Gość: miecio Re: znów się udało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:40
                      ej Honorcia - z pomyślunkiem to ty masz duże kłopoty. No pewnie, że do ciebie
                      pisał
                      • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 12:42
                        Czy ja się do Ciebie skierowałam z moim pytaniem?

Honorcia
                        • Gość: miecio Re: znów się udało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:44
                          Myslę, że podświadomie tak
                          • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 12:45
                            Gość portalu: mario napisał(a):

> do vavdera

Zwrócisz honor Honorci? :)

Honorcia
                            • Gość: miecio Re: znów się udało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:48
                              Przecież on cie w balona robi. I jaki honor ?
    • Gość: mario Re: znów się udało IP: 217.153.198.* 05.01.06, 12:37
      Poczytaj mnie trochę.Po pierwsze ja to lubię,po drugie zależy jaką kasą grasz i
      co dla kogo znaczy 1gr(matematyka),po trzecie jak bym tak myślał,to bym nadal
      siedział np w Sanwilu czy Fonie a nie zarabiał w ciągu jednego dnia np na
      Pieście i IB Systemie.Kumasz?.Po za tym SWZ to jest spółka do której podchodzę
      z ostroznością.Mario
      • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 12:38
        Do kogo mario pisałeś? :)

Honorcia
        • Gość: mario Re: znów się udało IP: 217.153.198.* 05.01.06, 12:44
          do vavdera
          • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 12:45
            Dziękuję... :)

Honorcia
            • Gość: mario re eMCI IP: 217.153.198.* 05.01.06, 12:57
              Piszę do Ciebie w tym wątku,ponieważ przypomniało mi się ,że interesowałeś się
              kiedyś IB Systemem.Pytałeś mnie nawet o moje zdanie na Forum Honorci.Nie
              odpowiadałem,bo sam nie wiedziałem jak to wszystko się tam potoczy.Słyszałem
              tylko tylę ,że dawni akcjonariusze znów chcą wracać do tej spółeczki/informacja
              usłyszana przy okazji jakiegoś spotkania towarzyskiego w pubie od pracownika
              Gillette\. Myślę ,że dzisiejszy Twój głos może znaczyć ,że zarobiłeś na tej
              spółce.Mario
      • vavder Re: znów się udało 05.01.06, 13:33
        Dzięx, gwoli wyjaśnienia... to chyba nie ma znaczenia jakimi pieniedzmi sie
        gra,` każdy chce zarobić najwięcej, ja gram małymi pieniędzmi i strata 1% nie
        specjalnie na mnie działa, mam nadzieję że przy dużej kasie będę dalej
        traktował to jako zabawę na której można zarobić. Wracając do Swarzędza, to
        każdy wie w jakim jest stanie, miałem koleżankę, która była tam księgową,
        radziła by nigdy w nie wchodzić w tą spółkę, ale ona nie gra... każdy ,nawet
        początkujący gracz wie, że Swarzędz to nie jest spółką godną zufania, ale nie
        trzeba mu ufać bezwzględnie by na nim grać. Poza tym wnoszę, że nie spadnie z
        tej samej przesłanki: spółka jest słaba i skoro spadła i utrzumuje się na
        poziomie 89-91gr yo albo będzie stała w miejscu albo ruszy w górę. Nie wiem czy
        się zgadzacie, ale widać jak pisaliśćie że ktoś się nią interesuje, co
        myślicie...?
        • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 13:42
          Pójdzie w górę... Jak nie teraz, to po 24 stycznia, jak będzie nowa emisja po
          0.50, to potem ruszy z kopyta... Oczywiście wcześniej spadnie.

Honorcia
        • hurtor Re: znów się udało 05.01.06, 13:46
          "Imienne świadectwa depozytowe uprawniające do udziału w Walnym Zgromadzeniu
          należy złożyć w siedzibie Spółki w Swarzędzu, przy ul. Poznańskiej 14 (tel/fax:
          (0-61) 817-23-60), w godzinach 9.oo - 16.oo, do dnia 13.01.2006 r."

Zobaczymy, kto tam siedzi.

Honorcia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka