Gość: Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:13 czy ktoś sie orientuje co sie dzieje z tą spółką, czy warto kupić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 22:29 malo sie ma kaski i chcialo sie kupic groszową spółkę :)? dziewczyno droga oborników już nie ma na GPW. spółka w upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 22:33 W obornikach wódke rozlewają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:39 To w co jutro zainwestować w takim razie... Czy w jakąs dużą spółke, czy raczej liczyć na szczeście i kupić akcje małej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 22:42 Kup sobie jakieś romasidło i poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:45 Hej ale proszę mnie nie obrażać, nie na tym ma polegać rozmowa. Grzecznie pytam i oczekuję, ze niektóre osoby podzielą sie ze mna swoimi spostrzeżeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 22:49 Grzecznie zniechęcam, pocztaj to forum, porównaj jak wyglądało to forum pare miesięcy a popatrz jak teraz, jaki najazd Hunów nastapił, gielda to nie supermarket, gdzie wystarczy wczesnie wstać, miec sulne bary albo troche szczescia by zlapac laptopa za 999... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 22:52 ęteligent się odezwał. karolina, bez kwoty którą chcesz zainwestować ani rusz ci nie pomogę. napisz ile, a służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:52 hej skoro jesteś taki dobry to moze byś mi zasugerował coś. W sumie pierwszy raz inwestuje i nie chciałabym za starcie stracić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 22:54 Nie wpadaj w objęcia naciągacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:55 Dlatego pytam eksperta - Ciebie. A co myslisz o spółce TETA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 22:57 ja ci mogę zasugerować 100 akcji bph po 580 zl ;) ale pewnie cie nie stac. nie wiem jaka kwota dysponujesz. na ten czas polecam getin, bioton, boryszew i niestety spoznilas sie nieco na capital, aczkolwiek wierze, ze da jeszcze zarobic, ale ta spolka to ryzyko (mozesz stracic nerwy). wczoraj capital poszedl z 42 na 36 zl, a dzis wzrost z 36 na 45 ;) prawda ze ladnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:59 A co myslisz o spółce TETA, nadal nie wiem czy to dobra inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 23:00 a co do naciągacza to wypraszam sobie. rownie dobrze moge to powiedziec o tobie christopherg. Karolino - zycze ci powodzenia na gieldzie. Tym bardziej, ze chcialas wejsc w spolke, na ktorej bys stracila. Widze ze moja pomoc zbędna jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 23:02 teta ma przyszlosc, ale bardziej wpakowalbym pieniadze w ABG. staraja sie o kontrakty w bulgarii i rumunii na komputerowy system IACS (doplaty dla rolnikow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 23:00 Kobieto niedoświadczona nie słuchaj naciągacza, chce cię wrobić w nadmuchane balony /mógłby się posunąć do skarjności i zaproponować Ganta/. Te wymienione spółki mają tak obrzydliwe wzrosty za sobą, że może byc tylko źle i bardzo źle. Tragicznie i makabrycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:03 w takim razie Christoph czekam na Twoją rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Re: Oborniki co robić??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.06, 23:15 100 akcji po 580:))) ale się usmiałem:) sugerujesz dziewczynie pierwszą inwestycję w wysokości 58000?? Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donna Re: Oborniki co robić??? IP: *.aster.pl 05.01.06, 23:01 Kurcze przepraszam, ze się wtrącam, bom sama tzw "leszcz". Ale i mnie lekko irytuja takie pytania, i to nie dlatego, ze ktoś pyta, tylko dlatego, ze nawet minimum nie chce mu się zrobić. Powiem ci tak. Ja zaczęłam inwestować jakieś dwa miesiace temu. Ale zanim to się stało to : 1. czytałam forumy i artykuły na ww. temat. 2. kupiłam ksiązki i czytałam i sie uczyłam 3. polazałam na jednodniowy kurs giełdowy "(który niczego nowego nie wniósł tak na marginesie) 4. Ogladałam codziennie notowania i analizowałam wykresy oraz czytałam infa i fora. Po czym... 5. Pierwsze spółki, które kupiłam to były te, które zanalizowałam już wcześniej i we wszystkich (prócz sanwila jak na razie bo trzymam) straciłam :)))) Potem poszło trochę lepiej ;) A i tak wciąż dopiero się uczę... Dziewczyno! To jest twoja kasa! Nikt za ciebie jej nie straci ani dla ciebie nie zarobi!!! Pozwodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 23:04 donna - święte słowa. ja jej na nic nie naciągam. podpowiadam jedynie co mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:07 Przecież proszę tylko o poradę, a to nie jest raczej naciągactwo. Moim zdaniem wymiana poglądów to coś dobrego.Chyba wszyscy mogą na tym zyskać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 23:06 Bravo Donna! może kobieta kobiecie przemowi do rozsądku i uchroni przed naciągaczami i to naciągaczami na balony, już lepiej pojsc pod ZOO i kupic /przeplacajac/ balona w ksztalcie scooby doo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 23:09 naciągacz coś zyska, a ty stracisz - a pogadać możesz na chodniku przy ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:12 czyli nie można wymieniać poglądów, bo to złe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donna Re: Oborniki co robić??? IP: *.aster.pl 05.01.06, 23:17 Myśle, ze poglądy można a nawwet trzeba wymieniać i takie załozenie ma forum. Ale to co mówią ci inni to tylko tyle, ze nie warto kierować sie opinią kogoś inwestując własną kasę. Bo to mogą być mądre rady ale tez i takie sobie. I jeszcze jedno - zanim kupisz spółkę z "naganiania" to ją najpierw obejrzyj. Bo może sie zdarzyć, ze choć akcje idą w górę, to dla ciebie moze być już za późno. Pozdro D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:20 Zastanawiam sie na TETA, już wiele czytałam na jej temat... i teraz chciałam sie dowiedzieć czy inni tez mają jakieś info na ten temat i czy mogą mi doradzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siurak Re: Oborniki co robić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:29 jesli duzo czytalas to wejdz, no chyba ze czytalas na forum to odradzam :) ja osobiscie nie mam pojecia o tej spolce, ale jesli z Twoich informacji wynika ze spolka ma mozliwosci i te mozliwosci nie sa jeszcze wliczone w cene akcji to atakuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 23:22 wiesz co?? moze faktycznie wrzuc tę kasę w oborniki :) tak bedzie najlepiej - w koncu wybralas te spolke i chcesz jej akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 05.01.06, 23:23 Oh Donna /jak spiewał nieboszczka Valens/ ty jesteś jak oaza rozsądku na tym forum,...niestety już nielicznym. Karolka, weź się w garść, poziom tego forum się obniżył /mój jeszcze może bardziej niż forum/, więc nie warto iść na łatwiznę i czekać aż ktoś z forumowiczów okaże się złotym pstragiem czy pozłacanym karasiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:45 Czyli temat zakończony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.06, 00:02 tak z ciekawości - zapisz sobie kursy getinu (dzis 7,30), biotonu (13,15) i capitalu (45). za miesiąc sprawdź kursy ponownie. jesli stracilabys - tomek zaplacilby ci te strate ;) zaznaczam - w portfelu musialabys miec wszystkie trzy spolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 06.01.06, 00:06 Na litość boską - skończ z tymi parkietowymi bankrutami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.06, 00:10 nie kaze tego kupowac. i nie rob sie na bożyszcze giełdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph.g Re: Oborniki co robić??? IP: *.chello.pl 06.01.06, 00:13 nie robie, jestem enfant terrible tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Oborniki co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 00:12 Nie rozumiem dlaczego tomek jest tak złośliwy w stosunku do mnie, czy go rodzice nie kochają, czy też siostra w młodości biła i teraz próbuje na mnie sie wyładować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Oborniki co robić??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.01.06, 08:40 ja nie jestem zlosliwy. daje ci rade, a ktos inny ja kwestionuje. wolisz sluchac tej innej osoby. widocznie skoro jestem naganiaczem (mam inne zdanie) to tej rady sluchac nie chcesz. przeanalizuj za miesiac kto mial racje co do zarobku. acha - tete tez bym polecal. Odpowiedz Link Zgłoś