Dodaj do ulubionych

Uwaga nadchodzi Lepppper

IP: *.chello.pl 15.01.06, 17:15
Czy Lepppper zbije ceny akcji?

Z parkietowym pozdrowieniem - Byczysko
Obserwuj wątek
    • Gość: incognitA Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:38
      Większość drobnych inwestorów obawia się leppera.
      Jednak tylko niektórzy rozumieją słowa Zyty ,że znacząco zwiększą się wydatki
      konsumpcyjne (wzrost wskaźnika ca o połowę) - takie jest założenie budżetu.
      Czyli jeśli uda im się zrealizować budżet to dla giełdy źle a jeśli im się nie
      uda - też źle bo kosztem skłonności do inwestowania.

Jeśli to przystawić do jednej z przyczyn hossy - wzrost oszczędności to coś
      można zacząć kumać. Jeśli zaś ta sama Zyta potwierdza deklaracje premiera o
      konieczności trwałego osłabienia złotego i utrzymania go w okolicach 4 zł za
      euro - odejdzie kolejne źródełko zasilające pieniędzmi hossę - spekulanci
      zagraniczni uwielbiający tandemy walutowo/akcyjne.
      Wychodzi ,że na placu boju pozostaną OFE w sosie własnym. a nawet te mogą, w
      granicach ustawowych zejść z portfela akcji.
      Więc nie Lepper a Gilowska (a właściwie rząd J. Kaczyńskiego) i nie(tylko) ceny
      akcji a całą gospodarkę i nie naumyślnie tylko pomagając zwykłemu cylowi
      koniunkturalemu który trwa 3-5 lat!

... nowy koalicjant może tylko zlepperować - czyli przyspieszyć.
      • Gość: Greg Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 21:35
        E tam, Lepper nie nadejdzie. Kaczki nie będą się dzielić władzą. Moim zdaniem
        przez różne "fortele" i intrygi doprowadzą jednak do wyborów.
        • Gość: lll Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 22:18
          Mam sporo euro i czekam na Leppera niecierpliwie.
    • Gość: racheela Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 22:21
      ja tez - na leppera w wiezieniu
      • Gość: soros Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.aster.pl 16.01.06, 00:01
        Lepper dla tego kraju to raczej baa...rdzo kiepska sprawa. Podobnie jak Amigo,
        poświęciłbym swoje niedźwiedzie nastawienie aby ten ćwok i jego beznadziejna
        partia nie dorwały się do władzy. To byłaby katastrofa dla rynków finansowych.
        Pewnie jutro będzie niezła zwała ale, mając krótkie i zarabiając, mam gdzieś te
        zyski (część zarobku, jak zwykle, oddam na zbożny cel). Juz wolałbym stratę aby
        ten baran (sorry baran - to bardzo porządne zwierzę) nie został wicepremierem
        tego kraju. Zobaczymy...oby Greg miał rację.
        Staram się stać od polityki z daleka, a w najgorszym razie zarabiać na głupocie
        polityków, ale w tym przypadku mam dość patriotyczne odczucia (w sensie
        polskiej racji stanu) choć patriotą w żadnym razie nie jestem i nigdy nie będę.
        • Gość: racheela Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:16
          wzgledem leppera mam praktycznie identyczne odczucia co Ty. Dodam jeszcze ze
          jesli Kacczki pozwola dojsc do wladzy Lepperowi - skompromituja sie w moich
          oczach do reszty. Normalne targowisko. Kazdy chce kupic jak najtaniej, w
          dodatko badziewie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka