Gość: Byczysko IP: *.chello.pl 15.01.06, 17:15 Czy Lepppper zbije ceny akcji? Z parkietowym pozdrowieniem - Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: incognitA Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:38 Większość drobnych inwestorów obawia się leppera. Jednak tylko niektórzy rozumieją słowa Zyty ,że znacząco zwiększą się wydatki konsumpcyjne (wzrost wskaźnika ca o połowę) - takie jest założenie budżetu. Czyli jeśli uda im się zrealizować budżet to dla giełdy źle a jeśli im się nie uda - też źle bo kosztem skłonności do inwestowania. Jeśli to przystawić do jednej z przyczyn hossy - wzrost oszczędności to coś można zacząć kumać. Jeśli zaś ta sama Zyta potwierdza deklaracje premiera o konieczności trwałego osłabienia złotego i utrzymania go w okolicach 4 zł za euro - odejdzie kolejne źródełko zasilające pieniędzmi hossę - spekulanci zagraniczni uwielbiający tandemy walutowo/akcyjne. Wychodzi ,że na placu boju pozostaną OFE w sosie własnym. a nawet te mogą, w granicach ustawowych zejść z portfela akcji. Więc nie Lepper a Gilowska (a właściwie rząd J. Kaczyńskiego) i nie(tylko) ceny akcji a całą gospodarkę i nie naumyślnie tylko pomagając zwykłemu cylowi koniunkturalemu który trwa 3-5 lat! ... nowy koalicjant może tylko zlepperować - czyli przyspieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 21:35 E tam, Lepper nie nadejdzie. Kaczki nie będą się dzielić władzą. Moim zdaniem przez różne "fortele" i intrygi doprowadzą jednak do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 22:18 Mam sporo euro i czekam na Leppera niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racheela Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 22:21 ja tez - na leppera w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.aster.pl 16.01.06, 00:01 Lepper dla tego kraju to raczej baa...rdzo kiepska sprawa. Podobnie jak Amigo, poświęciłbym swoje niedźwiedzie nastawienie aby ten ćwok i jego beznadziejna partia nie dorwały się do władzy. To byłaby katastrofa dla rynków finansowych. Pewnie jutro będzie niezła zwała ale, mając krótkie i zarabiając, mam gdzieś te zyski (część zarobku, jak zwykle, oddam na zbożny cel). Juz wolałbym stratę aby ten baran (sorry baran - to bardzo porządne zwierzę) nie został wicepremierem tego kraju. Zobaczymy...oby Greg miał rację. Staram się stać od polityki z daleka, a w najgorszym razie zarabiać na głupocie polityków, ale w tym przypadku mam dość patriotyczne odczucia (w sensie polskiej racji stanu) choć patriotą w żadnym razie nie jestem i nigdy nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racheela Re: Uwaga nadchodzi Lepppper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:16 wzgledem leppera mam praktycznie identyczne odczucia co Ty. Dodam jeszcze ze jesli Kacczki pozwola dojsc do wladzy Lepperowi - skompromituja sie w moich oczach do reszty. Normalne targowisko. Kazdy chce kupic jak najtaniej, w dodatko badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś