Gość: melquiades IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 04:28 Czy mógłby mi ktoś po krótce wytłumaczyć na czym polega prawo poboru i jakie są skutki jego wykonania dla posiadacza akcji. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: macunaima Re: Prawo poboru - o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:00 www.tf.pl/view.php?art=13036 Odpowiedz Link Zgłoś
rewelera Re: Prawo poboru - o co chodzi? 17.01.06, 13:52 czy jak kupię prawo poboru na giełdzie , ale wcześniej nie miałem akcji tej spółki to zostano mi przydzielone akcje na podstawie posiadanych praw poboru? Odpowiedz Link Zgłoś
btb Re: Prawo poboru - o co chodzi? 17.01.06, 14:25 Prawo poboru to inaczej prawo do zakupu akcji określonej emisji w tej fazie, kiedy jeszcze nie wszyscy mogą te akcje kupować. Prawo poboru można otrzymać z jakiegoś tytułu albo kupić od jego posiadacza, a za akcje nabywane na jego podstawie trzeba zapłacić osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
rewelera Re: Prawo poboru - o co chodzi? 17.01.06, 14:30 czy jest znana cena emisji akcji pbg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolan Re: Prawo poboru - o co chodzi? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 17.01.06, 15:02 Uwaga-FON z dniem 17.02.2006 ustalił pp(popularnie zwane "pipki") na swoje akcje z emisji E Odpowiedz Link Zgłoś