Dodaj do ulubionych

Co Z EMCINCMEDEM

15.02.06, 10:17
Sama już nie wiem gonić go na stracie czy może wróci do 16 zł PORADŹCIE COŚ>
Obserwuj wątek
    • dominig Re: Co Z EMCINCMEDEM 15.02.06, 10:53
      Jak dla mnie to ta spolka jest nienormalna, po takich info - kontraktach ktore
      sa wyzsze o ponad 30 % niz w 2005 kurs akcji leci systematycznie, ja narazie
      nie mysle o sprzedazy, czekam cierpliwie na wyniki za 4Q 2005 roku, chodz
      jestem juz bardzo zdenerwowany ta spolka !
    • dominig Re: Co Z EMCINCMEDEM 15.02.06, 10:57
      Widze ze malo jest osob na tym forum, ktore sa zainteresowane ta spolka i wcale
      sie nie dziwie, to typowy balon !
      • dominig Re: Co Z EMCINCMEDEM 15.02.06, 12:36
        Widze ze nadal jestesmy sami na tym watku, powiedz mi co sadzisz o wynikach
        finansowych za 4Q 2005 ?
        POzdr !
        • liowa Re: Co Z EMCINCMEDEM 15.02.06, 14:24
          Właśnie dlatego weszłam , wyniki super, kontrakty super , a badziew spada. Mam
          już troche dosc. Szkoda mi oddać ze stratą , potrzymam jeszcze parę dni i zobaczę.
          • dominig Re: Co Z EMCINCMEDEM 15.02.06, 21:09
            Teraz pare dni to za malo, moze jedynie pogorszyc sytuacje. Min musisz czekac
            do 28 na wyniki pozniej powinno byc w koncu up! Ale ciekawy jestem ile do tego
            czasu jeszcze poleci, zebym nie wyszedl na zero kurde!
            • liowa Re: Co Z EMCINCMEDEM 15.02.06, 21:13
              No i jeszcze pod warunkiem, że te wyniki będą bardzo dobre, bo takie sobie nic
              nie pomogą.
              • dominig Re: Co Z EMCINCMEDEM 15.02.06, 23:31
                Wyniki za 4Q 2005 powinny byc pozytywne.
                • vertical1 Re: Co Z EMCINCMEDEM 16.02.06, 18:32
                  Ja mam ten papierek ale wchodząc po 15,65 liczyłem sie z duzym ryzykiem.
                  Ogladałem w tvn 24 wywiad z prezesem który powiedział ze zysk netto za czwarty
                  kwartał bedzie dobry i co najwazniejesz ze nie wyklucza w najblizszej
                  przyszłości nowej emisji z prawem poboru. Dlatego jeszcze go trzymam.
                  W tej chwili na giełdzie wiekszość spólkek leci dlatego nie dziwi mnie spadek
                  emc.
                  • liowa Re: Co Z EMCINCMEDEM 16.02.06, 18:49
                    KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD
                    Raport bieżący nr 10 / 2006
                    Data sporządzenia: 2006-02-16
                    Skrócona nazwa emitenta
                    EMC
                    Temat
                    Zawarcie znaczącej umowy
                    Podstawa prawna
                    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
                    Zarząd EMC Instytut Medyczny S.A. informuje o zawarciu przez Spółkę w dniu 15
                    lutego 2006 roku z Bankiem BPH SA z siedzibą w Krakowie Oddział we Wrocławiu
                    (Bank) umowy kredytu. Przedmiotem umowy jest udzielanie przez Bank kredytu o
                    linię bieżącą w wysokości 5.000.000 PLN z przeznaczeniem na finansowanie
                    działalności bieżącej, w tym na spłatę zadłużenia z tytułu udzielonego przez
                    Bank na podstawie umowy z dnia 24 lutego 2005 roku kredytu odnawialnego na
                    działalność bieżącą w wysokości 1.000.000 PLN.

Istotne warunki umowy:
                    Linia bieżąca upoważnia do korzystania ze środków Banku w następujących formach:
                    1) wystąpienia akceptowanego przez Bank zadłużenia na rachunku płatnym na
                    żądanie (oprocentowane według zmiennej stopy procentowej stanowiącej sumę
                    odpowiedniej do waluty stawki WIBOR/LIBOR dla terminów 1 – miesięcznych i stałej
                    marży w wysokości 1,70 p.p. dla kredytów w PLN oraz 3,50 p.p. dla kredytów
                    walutowych) – w dniu zawarcia umowy oprocentowanie tej linii w PLN wynosi 6,12%
                    w stosunku rocznym
                    2) wypłaty środków w ciężar rachunku kredytowego – kredyt obrotowy
                    (oprocentowany według zmiennej stopy procentowej stanowiącej sumę odpowiedniej
                    do waluty stawki WIBOR/LIBOR dla terminów 1 – miesięcznych i stałej marży w
                    wysokości 3,25 p.p. dla kredytów w PLN oraz 3,50 p.p. dla kredytów walutowych) –
                    w dniu zawarcia umowy oprocentowanie tej linii w PLN wynosi 7,60 % w stosunku
                    rocznym
                    3) wykupu wierzytelności z tytułu wystawionych przez Kredytobiorcę faktur
                    (oprocentowanie według stawki WIBOR odpowiedniej do cyklu rozliczeniowego
                    powiększonej o marżę Banku w wysokości 3,25 p.p.)
                    4) dyskonta weksli posiadanych w związku z prowadzonym obrotem handlowym
                    (oprocentowanie według stawki WIBOR odpowiedniej terminu płatności weksla
                    powiększonej o marżę Banku w wysokości 3,25 p.p.)
                    5) wystawienia gwarancji bankowej
                    6) otwarcie akredytywy finansowej środkami Banku w formie określonej w pkt. 1) i 2).

Zabezpieczeniem spłaty kredytu są: weksel in blanco, hipoteka kaucyjna do kwoty
                    7.320.000 PLN na nieruchomości gruntowej we Wrocławiu przy ul. Pilczyckiej
                    144-146 wraz z cesją polisy ubezpieczeniowej nieruchomości, cesja wierzytelności
                    z kontraktów zawartych z Narodowym Funduszem Zdrowia dla szpitali/przychodni we
                    Wrocławiu, Ozimku, Ząbkowicach Śląskich, Kamieniu Pomorskim oraz Lubinie oraz
                    pełnomocnictwo do dysponowania środkami na rachunku bieżącym Spółki.

Kary umowne:
                    Umowa nie przewiduje kar umownych. W przypadku powstania zadłużenia
                    przeterminowanego z tytułu produktów uruchamianych w ramach linii bieżącej
                    ustalone jest oprocentowanie według iloczynu stawki odsetek ustawowych oraz
                    współczynnika 1,8 dla produktów wskazanych w pkt. 1) i 2) oraz stopy odsetek
                    ustawowych dla produktów wskazanych w pkt 3) i 4).

Zastrzeżenie warunku lub terminu:
                    Linia bieżąca upoważnia do korzystania ze środków Banku przez okres od 15 lutego
                    2006 roku do 15 lutego 2008 roku. Okres korzystania z linii może zostać przedłużony.

Kryterium uznania umowy za znaczącą:
                    Wartość umowy przekracza 10% łącznej wartości kapitałów własnych Emitenta.
                    • dominig Re: Co Z EMCINCMEDEM 16.02.06, 21:06
                      Ostatnio EMC podpisalo wiele umow z funduszem zdrowia, ktore przekroczylo ponad
                      30% zawartych w roku ubieglym, wiec podchodze do tej wiadomosci z ostroznoscia.
                      Ta spolka pokazala mi ostatnio ze wiele mozna sie po niej spodziewac ! Pozdr !
                      • meylec Re: Co Z EMCINCMEDEM 17.02.06, 08:20
                        Co z Emcinsmedem? Sprawa jest prosta. Swissmed go ciągnie w dół, tak jak
                        porzednio pchał w górę. Im bliżej do PP Swissmedu, tym powinno być lepiej z
                        Emcinsmedem.
                        • liowa Re: Co Z EMCINCMEDEM 17.02.06, 10:28
                          Dominig ,żyjesz? Widzisz to co ja?///
                          • dominig Re: Co Z EMCINCMEDEM 17.02.06, 16:51
                            Jestem jestem, dopiero wrocilem, mialem dzis zly dzien, ale EMC troszke
                            poprawil mi humor. Oczywiscie wzrost ten podparty wczorajszym info o kredycie i
                            wzrostami indeksów. Bardzo ladnie :)
                            Pozdr !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka