Dodaj do ulubionych

Śmieci!!!!!!!!!!!!!!!

03.04.06, 17:16
Czyżby zwiastun hossy na akcjach małych spółek, a raczej końca
bessy.IBS,SWZ,Próchnik,Sanwil i inne groszówki. Ostatnimi czasy spadały
prawie wszystkie mid-capy. Lepsze i gorsze. Wydaje mi się że niedługo zacznie
się ten etap w którym rosną śmieci dobre, zwiększające zyski i mające solidne
fundamenty, a te kiepskie będą w najlepszym razie stać w miejscu. Małe i
średnie fundusze zainteresują się nimi ,pózniej dołączą do nich spekulanci i
na końcu reszta inwestorów - drobnych. I zacznie się ruch. To właśnie bowiem
małe spółki dają przecież najlepszy zarobek, a nie olbrzymy. Myślę że ten
czas niedługo nadejdzie, chociaż nie wykluczam, że może być inaczej. Może się
przyzwyczaiłem do hossy i wzmożonego zainteresowania śmieciami? Może się
przyzwyczaiłem do tego,że zawsze było kilkuset traderów wyczekujących na
takie okazje szybkiego zarobku i wchodzących nawet by zarobić te 2-3%.Może
się przyzwyczaiłem do szybkiego zarobku?Może ,może ale ja lubię tego typu
spółeczki,gdyż bardzo często, są obiektem manipulacji szybkiego.Uwielbiam
angażowanie się w takie spółki,kupowanie ich akcji ma coś więcej z hazardu
niż racjonalnego dłuższego inwestowania.Wyczuwając spekulacyjne zangażowanie
szybkiego kapitału można na akcjach takich spółek sporo zarobić.Uważam, że
czas smieci powoli nadchodzi.Mario
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 17:30
      ale bessy nie bylo, wiec jak to mowisz o koncu :) moze korekta 2 miesieczna
      albo boczniak :)
      • aloha11 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 17:36
        Nie było ??? Patrz fular1, to wielu wieszczów tu piszących chyba jest bardzo
        zawiedzonych.Mario
        • fular1 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 17:39
          Bessa (fr. baisse, pot. rynek niedźwiedzia) - termin giełdowy oznaczający
          długotrwały spadek kursu papierów wartościowych lub cen towarów notowanych na
          giełdzie.
          • citro1 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 17:42
            Długotrwały-Długotrwały,a nie po dwóch spadkowych sesjach ZAPAMIĘTAJ
    • aloha11 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 17:46
      AAAAAAAAAAAAAAAA?????????????????????? Mario
      • fular1 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 17:49
        tez nie kumam :)
      • aloha11 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 18:00
        To chyba do mnie.
        Światła na artystów typu citro, przecież to nikt inny jak ci właśnie komedianci
        już po dwóch sesjach spadkowych krzyczeliście ,że idzie bessa.Więc ja tylko tak
        sobie myślałem,że jak takie tęgie głowy tak prawią to ona już chyba była.Już
        sam nie rozumiem? To jak wreszcie citro,była, czy nie? Może pomroczność jasna???
        Jeżeli tak to sorki.Mario
        • citro1 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 18:08
          Ten post był do fulara ,a co się tyczy pomroczności to nie bardzo rozumiem,ja o
          żadnej bessie od trzech lat nie pisałem.
          • fular1 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 03.04.06, 18:09
            wskaz mi jeden link do slowa z mojego adresu: bessa. masz u mnie 10000 skrzynek
            piwa, wodki, ginu i whisky....

korekta a bessa - wikipedia.pl
            • citro1 Re: Fular 03.04.06, 19:34
              Masz rację,przejżałem cały marzec i nigdzie nie znalazłem.Pisałes tylko o
              poziomie 2200,2500, bardzo pesymistycznie o czarnych wtorkach i czwartkach ,
              ale o bessie faktycznie nie pisałeś.Sorry
              • soros2 Re: Fular 03.04.06, 19:51
                To właśnie wzrost śmieci świadczy o ostatniej fazie hossy. Śmieszna sprawa -
                właśnie dzisiaj ukazał się artykuł o tej samej fazie hossy w USA - tam też
                takie spółki nazywa się "garbage". Moim zdaniem, nasz rynek ma wszelkie cechy
                profesjonalizmu więc dlaczego mamy być gorsi od Stanów ?
                hussman.net/wmc/wmc060403.htm
                • aloha11 Re: Fular 03.04.06, 20:25
                  W podobnym tonie pisane były przez niektórych posty z przełomu
                  pażdziernika ,grudnia.Już wtedy wieszczono,że zainteresowanie spółkami
                  smieciowymi wskazuje na ostatnia fazę hossy.No i co?? Mario
                  • soros2 Re: Fular 03.04.06, 20:30
                    No i nico. Co wciąż nie znaczy, że nie jest to ostatnia faza hossy. Tu nie ma
                    mądrych. Ani ty ani ja nie wiemy kiedy to się skończy. Trzeba tylko mieć umiar
                    w takiej fazie (która może trwać i trwać) i nie przeginać - czyli spekulować a
                    nie inwestować. To wszystko.
                    • aloha11 Re: Fular 03.04.06, 20:45
                      Powiedziałbym, że umiar wskazany jest już od pierwszej minuty obecności na
                      rynku.Spekulować a nie inwestować. Nie wiem, czy dobrze rozumiem,ale w takim
                      razie po co są te całe rekomendacje z Twojej strony i zachecanie do inwestycji
                      długoterminowej w akcje Agory,Echo itp. Czyż nie jest to zbedne ryzyko i
                      blokada gotówki na dłuzszy okres czasu,podczas gdy w tym samym czasie mozna z
                      umiarem spekulpować i pomnażać swój kapitał.Czyż nie lepiej podłączyć się pod
                      trend i dobrze na nim zarabiać,nawet i na smieciach.Może jednak lepiej uważac
                      sie za doświadczonego oczytanego znawcę giełdy z zablokowaną na lata
                      gotówką.Mario
                      • soros2 Re: Fular 03.04.06, 21:25
                        Każdy ma swój styl - jeden inwestuje czyli kupuje jego zdaniem
                        niedowartościowane spółki i co jakiś czas (miesiąc, kwartał) sprawdza jak
                        wygląda sytuacja fundamentalna takiej spółki - najlepszy moment na to to
                        początkowa faza hossy. Inny spekuluje - tu chyba nie muszę tłumaczyć na czym
                        to polega. Ale większość nie potrafi spekulować - tylko im się tak wydaje -
                        jak się uda dobrze w coś wejść to nie potrafią wyjść w odpowiednim momencie itd.
                        Z punktu widzenia inwestora teraz jest dobry czas na wychodzenie z akcji po
                        wielu latach hossy - płynność dobra, kursy też (wciąż rosną) ale jest drogo (a
                        na pewno nie tanio) itp itd. A spekulant zawsze coś znajdzie dla siebie w
                        każdej fazie (podczas bessy też) tyle, że teraz inwestor nie znajdzie zbyt dużo
                        ciekawych dla niego spółek.
                        Co do Agory - po raz kolejny powtórzę - nie rekomendowałem kupna tych akcji
                        (patrz wątek "Agora...coś tam"). A Echo...jak zawsze, nawet podczas bessy są
                        segmenty rynku, które idą w górę. Tym czymś mogą być nieruchomości (nie muszą)-
                        jaka jest sytuacja na tym rynku każdy wie, więc Echo i GTC mają szansę, moim
                        zdaniem, większą niż inne spółki, na wzrosty podczas bessy. Ale to mocno
                        wątpliwa opinia - czas ją zweryfikuje. Póki co poczekałbym na większą korektę
                        na tych spółkach - hiperbole kończą się raczej szybko.
                        Jak zawsze - na giełdzie dla upartych gości jest jedno miejsce...nie muszę
                        tłumaczyć gdzie.
                    • fular1 Re: Fular 03.04.06, 20:45
                      popieram.
              • fular1 Re: Fular 03.04.06, 19:53
                hehe to szkoda bo nie bedziesz mial skrzynek. do bessy daleko. ja wyszedlem w
                marcu tylko na korekte... za silny rynek zeby bessa byla.. i na swiecie
                zielono, w tokyo nawet +1,6.... to czemu u nas ma byc inaczej.

byki za silne. 2006 rok bedzie do zarobku. ale 2007........to juz sie staje
                nudne ;)

jedno jest pewne. blizej do spadkow niz do wzrostow..
                • aloha11 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 20:27
                  Jeśli chcecie szybko zwiększyć zyski,zawsze musicie zabrać sie za "śmieciowe"
                  spółki - to w nich kryje się największe ryzyko i potencjał. Okazuje się, na
                  przekór analitykom, że największe zyski dają spółki, w które nikt by nie
                  zainwestował, często takie, którym blisko do upadłości.Spółki przed którymi
                  bedą Was ostrzegać na forach giełdowych różnej maści pseudoanalitycy.
                  Można jednak też inaczej poruszac się po giełdzie.
                  Bardzo ostrożna gra, opieranie sztywno portfela na społkach z WIG20 i MIDWIG
                  jest dość bezpieczną i zachowawczą strategią, ale też strategią nie
                  przynoszącą szybko dużego zysku.
                  Nie popełniacie błędu inwestując w ten sposób, lecz nie liczcie na szybki
                  zysk.Nie popełniacie także błędu grając na kontraktach, lecz tu trzeba
                  poświęcać na to więcej czasu i mieć sporą wiedzę merytoryczną. Gra na futures
                  wiąże, się z częstszym składaniem zleceń, no i oczywiście większym ryzykiem!
                  Z mojego punktu widzenia gra na śmieciach natomiast jest najłatwiejsza. Polega
                  tylko na długim wypatrywaniu zdobyczy, potem przyczajeniu się by wybrać
                  odpowiedni moment (wybicia z formacji np.spodka daje dobre efekty)
                  kupieniu,sprzedaży i zarobieniu niezłej kasy w niedługim okresie. Ot i cała
                  filozofia!!!Mario
                  • soros2 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 20:38
                    Zobaczymy co napiszesz jak się zaczną prawdziwe spadki na naszej wspaniałej
                    giełdzie. Wtedy właśnie spółki śmieciowe ( masz rację - teraz najszybciej
                    rosnące) będą również najszybciej, tyle, że spadać. Mnóstwo niedoświadczonych
                    graczy wtedy poniesie realne straty czyli takie, które przewyższą ich papierowe
                    zyski z okresu hossy. Tak było zawsze - nic tu nowego nie odkrywam. Proszę więc
                    również pamiętać o tej drugiej stronie medalu.
                  • citro1 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 20:58
                    Wybacz,ale pozwole się z Tobą nie zgodzić.Śmieci to śmieci ,owszem można
                    pobawić się na małej kasie i tylko tyle.Poważne pieniądze zarabia się na
                    dobrych spółkach i w dłuższym horyzoncie czasowym.Pytanie co jest śmieciem,a co
                    papierem niedowartosciowanym lub mającym duże szanse na wzrost, to inna strona
                    medalu.Zauważyłem ,że spora grupa ludzi kupuje akcje nie mając zielonego
                    pojęcia o nich.Kupują bo jest zielono,często nie wiedzą o nich nic,teraz jest
                    od trzech lat hossa i na razie część z nich zarabia,ale i tak większość
                    popłynie i to proporcjonalnie do wzrostów.Nie mam nic przeciwko spekulacji i to
                    obojętnie na jakim papierze,ale na spekulacji trzeba się znać,mieć strategię i
                    trzymać się żelaznych zasad,a z tego co czytam to niestety większość nie ma
                    zielonego pojęcia i kiedyś za to słono zapłacą.Reasumując, rada dla mało
                    doswiadczonych graczy ,omijajcie te spółki, uczcie sie zarabiać powoli,uczcie
                    się cierpliwości,a rynek napewno Was wynagrodzi.A że w dłuższym
                    okresie,naprawde warto poczekać ,to są Wasze ciężko zarobione pieniążki.pozdr.
                    • aloha11 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 21:54
                      Panowie nie zgadzam się z Wami, że poważne pieniądze zarabia się tylko na
                      dobrych dużych spółkach i tylko w dłuższym horyzoncie czasowym. Macie tu
                      oczywiście dużo racji ale nie bierzecie pod uwagę naszych obecnych realiów.
                      Celem giełdy jest zapewnienie swoim uczestnikom szybkich i dużych zysków nie
                      koniecznie przy jednoczesnym zachowaniu jak najwyższego poziomu bezpieczeństwa
                      zainwestowanych pieniędzy.Od tego są banki i różnego rodzaju długoterminowe
                      fundusze.Jak na razie koniunktura na warszawskim parkiecie sprzyja inwestorom
                      szukającym wysokich zysków. I nie ma co się oszukiwać, że to właśnie ona
                      napędza ludzi na parkiet. Trafiają do nich głównie osoby, którym nie
                      wystarczają już zyski osiągane na lokacie, i które chcą spróbować czegoś
                      innego, nawet wtedy jeżeli wiązać się to będzie z potencjalnym dużym ryzykiem
                      inwestycyjnym. Nie ma potrzeby straszyć ich ciagle nadchodzącą bessą i ciągłym
                      rozprawianiem o spadkach, oraz potencjalnych stratach które tylko tu na nich
                      czekają. Na dzisiejszym warszawkim parkiecie jest ogromna większśc ludzi
                      chcących szybko i w miarę w krótkim czasie zarobić kasę.I nic w tym dziwnego.
                      Nic tak bowiem nie działa na wyobraźnię inwestorów jak możliwość zysków. Szanse
                      na zyski daje właśnie rynek giełdowy, a nie nabywanie obligacji skarbowych czy
                      nawet najkorzystniejsze lokaty terminowe oferowane przez banki.Na szybki i duży
                      zysk można liczyć grając właśnie także na spółkach śmieciowych, a może przede
                      wszystkim na nich.
                      Oczywiście ewentualna korekta na giełdzie może nastąpić i będzie miała spore
                      znaczenie dla portweli wielu inwestorów. Gwałtowne załamanie może nastąpić ale
                      wcale nie musi być to scenariusz aż tak pesymistyczny jak Wy go tu ciagle
                      przedstawiacie.
                      Oczywiście,może on skutkować sporymi stratami wielu inwestorów i to nie
                      tylko tych niedoświadczonych lub posiadajacych spółki śmieciowe.Spadki dotykają
                      większości. Uczestnicy giełdy choć trochę orientujący się w specyfice tego
                      rynku, mogą po prostu przeczekać spadki na giełdzie z gotówką w
                      portwelach.Soross piszesz dobrze, że spekulacja potrafi zarobić nawet podczas
                      bessy.Nie jest to wada ale zaleta inwestora,który wie po co tu jest i jakie
                      zadanie ma do spełnienia.
                      Jak na razie nikt nie pokusił się jeszcze o prognozy dotyczące rynku akcji na
                      najbliższych kilka lat. No może oprócz tutejszej grupy mądrali, którzy wszędzie
                      widzą spadki i ogólny krach na giełdach światowych. Ja natomiast wierzę w to,
                      że jeżeli nie będziemy świadkami jakiegoś gwałtownego globalnego załamania
                      politycznego , to na giełdzie nadal można bedzie sporo zarobić. Polecając
                      spólki śmieciowe chcę bardzo jasno postawic sprawę, mówiąc, że te zyski które
                      można na nich osiągnąc obecnie wcale nie muszą mieć przełożenia na
                      przyszłość.Uważam jednak,że przy założeniu trwającej koniunktury giełdowej
                      można spodziewać się nadal dużych i przewidywalnych zysków.O spółkach
                      śmieciowych pisze tu na forum od ponad sześciu miesięcy mimo czestej krytyki ze
                      strony pewnej grupy mądralińskich.Jak do tej pory większośc które wskazałem
                      daja duże zyski.
                      I uwierzcie mi ci niedoświadczeni, że jeżeli będziemy świadkami załamania na
                      rynku, nic nie uchroni nikogo od możliwych strat. W akcjach zostaną wówczas
                      tylko ci, którzy wiedzą jak wykorzystać je w każdej sytuacji – ale takich
                      inwestorów nie ma jeszcze w Polsce niestety zbyt wielu.A już na pewno nie ma
                      ich na forch giełdowych,oni tego nie potrzebują.Mario
                      • citro1 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 22:11
                        Mowimy o tym samym,tylko moje przestrogi dotyczą mało doswiadczonych i świeżych
                        inwestorów.Przyznasz ,że tzw.owczy pęd niejednego doprowadził do ruiny.Na
                        smieciowych społkach aby nie stracic trzeba naprawde wiedzy i
                        umiejętności,oceny.Oczywiście często sie zdarza ,ze pierwsza czy druga taka
                        inwestycja przyniesie zysk i to ośmiela do kontynuowania takiej gry,ale kazdy z
                        nas chyba wie czym to sie prędzej czy pózniej kończy.pozdr.
                        • aloha11 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 22:26
                          citro1 wiesz chyba gdzie jesteś i na co sie decydujesz wchodząc na parkiet.
                          Mówimy może i o tym samym z ta jednak róznica, że ja nie uważam,ze
                          niedoświadczony znaczy idiota i slepieć. Każdy z piszących tu na forum z tych
                          bardziej doświadczonych był kiedyś świeży i mało dośwadczony,ale widocznie nie
                          był głupcem i slepcem,że jeszcze nadal jest na giełdzie. Wchodząc na rynek
                          powinno sie wiedzieć jakimi prawami sie on rządzi? Jeżeli ktoś myśli, że taka
                          wiedza jest mu zbedna niech bardzo szybko ucieka i daje sobie spokój z
                          giełdą.Mario
                    • aloha11 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 22:12
                      aloha11 napisał:

To chyba do mnie.
                      Światła na artystów typu citro, przecież to nikt inny jak ci właśnie komedianci
                      już po dwóch sesjach spadkowych krzyczeliście ,że idzie bessa.Więc ja tylko tak
                      sobie myślałem,że jak takie tęgie głowy tak prawią to ona już chyba była.Już
                      sam nie rozumiem? To jak wreszcie citro,była, czy nie? Może pomroczność jasna???
                      Jeżeli tak to sorki.Mario

Spóźnione przepraszam dla citro1. Omyłkowo porównałem Ciebie z innymi .Myślę,
                      że bedzie przyjete. Mario
                      • fular1 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 22:19
                        zgadzam sie z aloha11...

dopuki na swiecie nie bedzie jakiegos krachu - nie bedzie u nas bessy. korekty -
                        jak najbardziej. ale TFI i OFE pecznieja jak paczki w piecu - mamy coraz
                        wiecej kasy czyli coraz wiecej kasy chcac nie chcac musi isc na GPW..

nie wiem - zobaczymy. hiszpania tez to przezywala... przesledzcie ich historie
                      • citro1 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 22:25
                        Zorientowałem sie Aloha ,że to pomyłka w adresie i nie chowam urazy.
                        • aloha11 Re: śmieci cdn.......pił 07.04.06, 22:30
                          Jest mi lżej na duszy.Mario
                          • guzdowaty Re: śmieci cdn.......pił 08.04.06, 09:00
                            Zgadzam się z aloha11, że na śmieciach zarabia się najwięcej i to w bardzo
                            krótkim okresie czasu.I mimo to, ze na giełdzie od jakiegoś czasu widoczna jest
                            tendencja nieograniczonej "pazerności"
                            ... przestaje mieć znaczenie ugrane 10-20 czy nawet 50%... Większość inwesotrów
                            kupując papier oczekuje (a czasem i wręcz żąda) minimum 100% stopy zwrotu...to
                            uważam że właśnie o to chodzi.Pełny portwel w szybkim czasie to jest cel bardzo
                            wielu inwestorów.
                            Wszyscy wiemy jak wielką sztuką jest kupić w odpowiednim momencie – tanio i
                            sprzedać jak najwyżej.Ponieważ w obecnym społeczeństwie miarą powodzenia,
                            szczęścia i wartości działania człowieka jest kasa, tysiące ludzi w polsce
                            szukają szybkiego sposobu na zdobycie kasy.
                            Diadkowie i ojcowie nasi mówili, że cierpliwością i pracą..., lecz jest to
                            relikt czasów przeszłych i wyraz naiwnego widzenia mechanizmów świata. Już od
                            dawna, co bardziej przedsiębiorczy ludzie wymyślali sposoby na to, żeby
                            zarobić, a nie narobić się. Jednym ze najlepszych sposobów, temu służących jest
                            spekulacja na giełdzie.
                            Kto by przypuszczał rok temu że dzięki spekulacją
                            akcje Skotana, Ganta, Alchemi ,Sanwila i wielu innych śmieci będą notowane
                            kilkaset procent wyżej.
                            Czy takie okazje są jeszcze na naszym rynku , czy opłaca się inwestować w akcje
                            spólek śmieciowych? Otóż tak, akcje śmieciowych spółek mogą także i w długich
                            okresach przynieść znacznie wyższe zyski od akcji dużych spółek.

...ach...czyżby dobre czasy na giełdzie i szybkiego wzbogacenia się na spółkach
                            śmieciowych mineły?
                            Czy już czas zwinąć żagle i zamiast bajdewindem wiejącym w nas z GPW popłynąć
                            zwykłym "fordzielem" na bezpiecznych lokatach i ROR'ach?...
                            Moja odpowiedź brzmi: NIE!...

Wygrywasz. Przegrywasz. A pieniądze? „Pieniądze to tylko sposób zapisywania
                            wyniku” – powtarzają z upodobaniem najlepsi giełdowi gracze, mistrzowie
                            spekulacji z Tokio, Nowego Jorku, Frankfurtu czy Hongkongu. Wiedzą, co mówią.
                            Mają rację. Mają też pieniądze.

• harryportier Re: Fular - stałeś się bykiem? Coś takiego... 07.04.06, 22:36
      No,no,no. A w okolicach 2700 to chciałeś strasznie krótkimi tak poszaleć.
      Znaczy możesz za antywskaźnik robić :-)
      A hossa się kończy. Tu ostatnio pisałem, dlaczego:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=39790183
      I na ciężkich spółkach to raczej dni już tylko, a nie tygodnie - maj będzie
      cięężki...
      Śmieci? Jakiś czas jeszcze porosną, by zrobić szczyty w czasie tzw. Suckers
      rally - pierwszej większej korekty bessy, którą ogół publiczności weźmie za
      powrót do hossy, a fundusze nakarmią napalone głowy tym ,co będą bardzo chcieli
      mieć - akcjami.
      A potem nadgonią opóźnienia w stosunku do WIG20, by spadać równo.
      Ale nadal powtarzam - WIG20 - szczyt 3100 - 3200 pkt.
    • aloha11 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.06, 08:57
      No i dają zarabiać nadal.Mario
      • racheela Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.06, 09:17
        Mario, musze przyznac ze najbardziej zaskoczyl mnie Ibsystem. Nie spodziewalam
        sie po nim w tak krotkim czasie az tyle. Gratuluję:)
        • aloha11 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.06, 09:21
          To nie koniec, może najlepsze jeszcze przed posiadaczami tego papierka.Mario
          • soros2 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.06, 11:49
            Właśnie dzisiaj widać co może sie dziać na śmieciach jak jest kiepsko. Lecą
            sobie w dół dość sporo na raczej małym obrocie. Spadają sporo bo jaki
            akcjonariat taki i papier. Wystarczy, że kilku spanikuje i jest problem z
            kursem i płynnością.
            Pamiętajcie, że tak jak cos rośnie tak samo może spadać.
            • aloha11 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.06, 20:36
              Soros nie dowalaj!! Nie widze powodu aby ceny miały dalej spadać. Dzisiejsze
              spadki to tylko reakcja tłumu, rynek w korekcie, to i groszówki są
              wyprzedawane. Mario
              • soros2 Re: Śmieci!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.06, 20:47
                Ja nie dowalam. Ja tylko zwracam uwagę na drugą stronę medalu (jak zwykle). W
                tej fazie rynku należy zachowywać szczególną ostrożność. Bez hurraoptymizmu. Na
                to był czas rok, dwa temu (jeśli już).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka